Skip to main content

ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΙΤΑΛΙΑΣ 8ημ. απο 565€

ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΙΤΑΛΙΑΣ 8ημ.

«Economy»

Βενετία * Βερόνα * Μιλάνο * Κόμο *Λάκο Ματζιόρ * Ραπάλο *Σάντα Μαργαρίτα* Πόρτο Φίνο * Πίζα * Μοντεκατίνι * Σιένα * Ρώμη * Φλωρεντία *

Αναχ. 07,14,21,28/09 & 05,12,19,26/10

1η μέρα   ΑΘΗΝΑ - ΒΕΝΕΤΙΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πόλη των Δόγηδων και των καναλιών, τη Βενετία που βρίσκεται στις εκβολές των ποταμών Πάδου και Αδίγη. Γνωστή επίσης με τα ονόματα "Ωραία Γαληνοτάτη", "Πόλη του Νερού" και "Πόλη των Καναλιών". Φημίζεται για την ομορφιά της τοποθεσίας, την αρχιτεκτονική και τα έργα τέχνης της. Ολόκληρη η πόλη έχει ανακηρυχτεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco. Χτισμένη πάνω σε 118 μικρά νησάκια που χωρίζονται από κανάλια και ενώνονται μεταξύ τους με γέφυρες. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, στην περιοχή της ηπειρωτικής Βενετίας. Διανυκτέρευση.

2η μέρα ΒΕΝΕΤΙΑ (περιήγηση) – ΒΕΡΟΝΑ (περιήγηση) - ΜΙΛΑΝΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και περιήγηση πόλης. Από το Τρονκέττο, μεταφορά (εξ’ ιδίων) με βαπορέττο στην περιοχή Καστέλλο της Βενετίας όπου βρίσκεται η Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και η παροικία των Ελλήνων. Περνάμε από την Γέφυρα των Αναστεναγμών, θα δούμε το επιβλητικό παλάτι των Δόγηδων, τον Πύργο του Ρολογιού και θα καταλήξουμε στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης, όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Εδώ βρίσκεται ο Καθεδρικός Ναός της πόλης, σημαντικό δείγμα βυζαντινής αρχιτεκτονικής που στεγάζει τα λείψανα του Ευαγγελιστή Αγίου Μάρκου, με το εντυπωσιακό καμπαναριό του. Αναχώρηση για τη ρομαντική Βερόνα την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ, όπου θα δούμε την πλατεία Μπρα με την Ρωμαϊκή Αρένα, τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια και βέβαια το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Τέλος αναχώρηση για την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΜΙΛΑΝΟ(περιήγηση) – ΕΚΔΡΟΜΗ ΛΙΜΝΗ ΚΟΜΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην πρωινή περιήγηση θα δούμε τον εντυπωσιακό Ντουόμο ( Καθεδρικό Ναό), τη Στοά του Βιτόριο Εμμανουέλε και τη διάσημη Σκάλα του Μιλάνου. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για τη λίμνη Κόμο, η πιο μαγευτική απ’ όλες τις ιταλικές λίμνες. Οι όχθες της είναι κατάσπαρτες με πολυτελές βίλες, κήπους με πλούσια βλάστηση και ειδυλλιακά χωριά, ενώ η ενδοχώρα της είναι ένα μωσαϊκό από δασώδεις λόφους και βραχώδη βουνά . Για να γνωρίσετε καλύτερα την περιοχή σας προτείνουμε μια μίνι κρουαζιέρα με τα καραβάκια

που διασχίζουν τη λίμνη Κόμο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΜΙΛΑΝΟ – ΡΑΠΑΛΟ – ΣΑΝΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ- ΠΟΡΤΟ ΦΙΝΟ – ΠΙΖΑ – ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Τη σημερινή μέρα θα επισκεφτούμε το πανέμορφο Ραπάλο, τη Σάντα Μαργαρίτα και το Πόρτο Φίνο με τα γραφικά πολύχρωμα σπιτάκια, τα μαγαζιά με τα ντόπια προϊόντα και τα γιότ δεμένα στις μαρίνες τους. Θα περιπλανηθούμε αρχικά στο Ραπάλο και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Σάντα Μαργαρίτα όπου θα απολαύσουμε τη βόλτα μας κατά μήκος της προβλήτας. Εξ ιδίων με το καραβάκι ή το λεωφορείο της γραμμής όσοι θέλουν μπορούν να επισκεφτούν το Πόρτο Φίνο. Στη συνέχεια της σημερινής μας διαδρομής η Πίζα για να θαυμάσουμε τον κεκλιμένο πύργο της, ένα από τα πιο φωτογραφημένα μνημεία του κόσμου. Μαζί με τον πύργο «δένουν» αρμονικά το βαπτιστήριο και ο Καθεδρικός Ναός. Τέλος άφιξη στο Μοντεκατίνι . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ – ΣΙΕΝΑ - ΡΩΜΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για εκείνες τις λιγοστές πόλεις που διερωτάται κανείς πως κατόρθωσαν να παραμείνουν ανέγγιχτες από τη φθορά του χρόνου και την ανθρώπινη παρέμβαση, την μεσαιωνική Σιένα. Θα περπατήσουμε μέσα στην παλιά πόλη, εξερευνώντας τα δρομάκια και τις γειτονιές θα σταθούμε στην Πιάτσα ντελ Κάμπο, με τον τυπικό πύργο του Δημαρχείου και θα ανηφορήσουμε μέχρι την πλατεία του Ντουόμο. Νωρίς το απόγευμα άφιξη στην Αιώνια Πόλη τη Ρώμη. Τακτοποίηση και χρόνος στη διάθεση σας μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

6η μέρα:   ΡΩΜΗ (ξενάγηση πόλης)

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την Αιώνια πόλη, τη Ρώμη. Η ξενάγηση θα αρχίσει με την επίσκεψη μας στο Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου και την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Η ρωμαϊκή αγορά ήταν η καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Στην πλατεία Βενετίας θα μας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρ Εμμανουήλ Β’, τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας, που είναι επίσης και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Συνεχίζουμε για την πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια και τέλος τη φημισμένη Φοντάνα Ντι Τρέβι. Χρόνος ελεύθερος.   Διανυκτέρευση

7η μέρα : ΡΩΜΗ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη Φλωρεντία που θεωρείται η γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης και είναι γνωστή για τις καλές τέχνες και την αρχιτεκτονική της και όλη η πόλη έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco. Στην επίσκεψη μας θα δούμε (εξωτερικά) το Παλάτι Ουφίτσι που στεγάζει ένα από τα παλαιότερα μουσεία-πινακοθήκες στο κόσμο, την Εκκλησία του Τίμιου Σταυρού ή αλλιώς Σάντα Κρότσε που είναι μία από τις σημαντικές εκκλησίες της Φλωρεντίας και τόπος ταφής 270 επιφανών Φλωρεντίνων, ανάμεσα στους οποίους ο Γαλιλαίος, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι. Θα θαυμάσουμε την γέφυρα Πόντε Βέκιο, με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της Φλωρεντίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η μέρα :   ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Βενετίας για την πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα.

 

ΕΚΔΡΟΜΗ

ΗΜ.

ΑΝΑΧ/ΣΕΙΣ

€           ΔΙΚΛΙΝΟ

€           ΠΑΙΔΙΚΟ

€               ΜΟΝ/ΝΟ

ΑΕΡ/ΙΚΗ

ΦΟΡΟΙ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΣΗΜ.

ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΙΤΑΛΙΑΣ & ΛΙΜΝΕΣ Β. ΙΤΑΛΙΑΣ

8

07,14,21,28/09 & 05,12,19,26/10

565 €

525 €

765 €

AZ

145 €

4*

Πρωινό

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια   Αθήνα – Βενετία – Αθήνα ή Αθήνα – Ρώμη – Αθήνα .
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και       μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονή σε       ξενοδοχεία 4*.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης. & Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Checkpoint (20€) - Βαπορέτο Βενετίας       15€ & Καραβάκι Σάντα Μαργαρίτα – Πόρτο Φίνο (10€)
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων

Σημειώσεις:

Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί με άφιξη και αναχώρηση από Ρώμη .

Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.