Skip to main content

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

  • ΡΩΜΗ  4 & 5 ΗΜΕΡΕΣ
  •  ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΑΚΗ ΤΟΣΚΑΝΗ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΟΥΜΒΡΙΑ 5ΗΜΕΡΕΣ
  • ΡΩΜΗ ΑΝΑΓΓΕΝΝΗΣΙΑΚΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΤΟΣΚΑΝΗΣ  6ΗΜΕΡΕΣ
  •  ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΙΤΑΛΙΑΣ 6ΗΜΕΡΕΣ
  •  ΚΟΜΟ ΛΙΜΝΕΣ Β.ΙΤΑΛΙΑΣ 5ΗΜΕΡΕΣl
  • . ΣΙΚΕΛΙΑ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟΥΛΙΑΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ ΟΔΙΚΩΣ 6ΗΜΕΡΕΣ
  •  ΣΙΚΕΛΙΑ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟΥΛΙΑΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ ΟΔΙΚΩΣ 7ΗΜΕΡΕΣ
  •   ΣΙΚΕΛΙΑ - ΝΑΠΟΛΗ ΚΑΠΡΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ ΟΔΙΚΩΣ
  •   ΣΙΚΕΛΙΑ Μ ΕΛΛΑΔΑ ΝΗΣΙΑ ΑΙΟΛΟΥ   5ΗΜΕΡΕΣ
  •   ΣΙΚΕΛΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ 5ΗΜΕΡΕΣ
  •  ΚΛΑΣΙΚΟΣ  ΓΥΡΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ 5ΗΜΕΡΕΣ
  •  ΣΙΚΕΛΙΑ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΛΑΒΡΙΑΣ 5ΗΜΕΡΕΣ
  •  ΓΥΡΟΣ ΣΑΡΔΗΝΙΑΣ 6ΗΜΕΡΕΣ
  •  ΚΟΡΣΙΚΗ ΣΑΡΔΗΝΙΑ 6ΗΜΕΡΕΣ

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

 ΡΩΜΗ

4 & 5 ΗΜΕΡΕΣ

Ρώμη * Μουσεία Βατικανού * Κατακόμβες * (Φλωρεντία) *

 1η ημέρα : ΑΘΗΝΑ - ΡΩΜΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ) – ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ

Συγκέντρωση και αναχώρηση για το αεροδρόμιο απ’ όπου ακολουθεί πτήση για την αιώνια πόλη, τη Ρώμη. Με την άφιξη ξεκινάμε την ξενάγηση όπου θα επισκεφτούμε μια από τις κατακόμβες της Ρώμης, που ήταν τα κοιμητήρια των πρώτων χριστιανών οι οποίοι για οικονομικούς λόγους εκμεταλλεύτηκαν τα έγκατα της γης για να κάνουν τους τάφους τους. Με την διάδοση του χριστιανισμού στη Ρώμη αυτές επεκτάθηκαν, σκάβοντας σήραγγες σε περισσότερα επίπεδα για χιλιόμετρα, μέχρι να σχηματίσουν ένα ιστό δαιδαλώδη που είναι μοναδικός στον κόσμο. Μετά θα δούμε το Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου. Κάποτε αντηχούσαν οι κραυγές των μονομάχων και τα ουρλιαχτά του όχλου, ενώ αργότερα οι χτύποι των σφυριών που αφαιρούσαν τους πλίνθους και τα μάρμαρα που το διακοσμούσαν για να χτιστούν εκκλησίες και παλάτια της παπικής Ρώμης. Στην ρωμαϊκή αγορά ήταν η   καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Στην πλατεία Βενετίας θα σας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρ Εμμανουήλ Β΄, τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας, που είναι επίσης και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη που βρίσκετε μπροστά από τον λόφο του Καπιτωλίου, τον πιο σημαντικό από τους επτά ιστορικούς λόφους που ήταν χτισμένη η αρχαία πόλη, από τον οποίο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα διοικείται η Ρώμη. Επίσης θα δούμε την αψίδα του του Μεγάλου Κωνσταντίνου, την Βασιλική του Αγίου Πέτρου την μεγαλύτερη εκκλησία της χριστιανοσύνης και την πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια κάνοντας μια ευχή ρίχνοντας ένα κέρμα στην φημισμένη Φοντάνα Ντι Τέβι. Στην συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος. Η δική μας πρόταση είναι (προαιρετικά) το Roma By Night, για να γνωρίσετε την μαγεία της φωτισμένης Ρώμης σε μια τρίωρη νυκτερινή ξενάγηση. Διανυκτέρευση.

 2η ημέρα: ΡΩΜΗ- ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ

Πρωινό και μεταφορά στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, που θα ξεναγηθούμε στα μουσεία του Βατικανού, από τα σημαντικότερα του κόσμου. Θα θαυμάσουμε το σύμπλεγμα του Λαοκόωντα, τον Απόλλωνα του Μπελβεντέρε, την αίθουσα των ζώων, του Απόλλωνα, τον διάδρομο των κηροπηγίων, των τοιχοταπήτων, των Γεωγραφικών χαρτών, τα Δωμάτια που έχει διακοσμήσει ο μεγάλος ζωγράφος Ραφαήλ με την περίφημη Σχολή των Αθηνών και θα καταλήξουμε στην Καπέλα Σιστίνα με τις μεγαλοφυείς τοιχογραφίες του Μιχαήλ Αγγέλου που θεωρούνται ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της παγκόσμιας ζωγραφικής όλων των εποχών. Μετά θα περάσουμε στην Βασιλική που Αγίου Πέτρου, την μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου, που θα σας εντυπωσιάσει με τον πλούτο και την επιβλητικότητα της. Μεταξύ των άλλων θα δούμε την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου και το κιβώριο που δεσπόζει πάνω από τον Παπικό Βωμό έργο του Μπερνίνι.   Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 3η ημέρα: ΡΩΜΗ – (ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΚΑΡΑΒΑΤΖΙΟ)

Πρωινό και σήμερα θα ξεκινήσουμε να γνωρίσουμε μια συγκεκριμένη εποχή της Ρώμης και έναν συγκεκριμένο ζωγράφο. Η Ρώμη είναι του 1600 με όλες τις αντιθέσεις της - η πολυτέλεια της παπικής αυλής και η μιζέρια των λαϊκών στρωμάτων - και ο ζωγράφος ο Καραβάτζιο μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της παγκόσμιας τέχνης. Θα ξεκινήσουμε από την πλατεία Ναβόνα το σαλόνι της Ρώμης όπως έχει ονομαστεί, την οποία στολίζει το σιντριβάνι των 4 ποταμών και μετά θα προχωρήσουμε για να επισκεφτούμε την εκκλησία του Αγίου Λουδοβίκου των Γάλλων όπου στο παρεκκλήσι Κονταρέλι θα θαυμάζουμε τους τρεις πίνακες του Καραβάτζιο με την ζωή του Αγίου Ματθαίου. Από εκεί θα πάμε στην εκκλησία του Αγίου Αυγουστίνο στην οποία υπάρχει το έργο του με τον τίτλο "Η Παναγία του Λορέτο" θα καταλήξουμε στην πλατεία του λαού όπου στην ομώνυμη εκκλησία, στο παρεκκλήσι cerasi θα θαυμάσουμε τους δυο πίνακες του Καραβάτζιο με το "Μαρτύριο του Αγίου Πέτρου" και το "Όραμα του Αγίου Παύλου". Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Ρώμη. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος για αγορές στην Ρώμη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 4η ημέρα : ΡΩΜΗ – (ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ)

Πρωινό και η μέρα σας ελεύθερη για να την εκμεταλλευθείτε όπως εσείς νομίζετε καλύτερα. Η δική μας πρόταση είναι να πραγματοποιήσετε (προαιρετικά) μονοήμερη εκδρομή στην Φλωρεντία, όπου θα γνωρίσετε από κοντά την Πιάτσα ντελα Σινιορία, την εκκλησία της Σαντα Κρότσε με τους τάφους των επιφανών Φλωρεντινών όπως του Μιχαήλ Αγγέλου και του Γαλιλαίου, το Πόντε Βέκκιο και την ιστορική πλατεία του Καθεδρικού Ναού με το καμπαναριό, την Παναγία του Άνθους και το ιστορικό Βαπτιστήριο . Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το σπίτι του Δάντη, του κορυφαίου ποιητή της ιταλικής γλώσσας και θα κάνουμε ένα πέρασμα από τον Ναό του Ορσανμικέλε. Δεν θα παραλείψουμε να επισκεφτούμε την περίφημη Πιάτσα Ρεπούμπλικα με τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski και την αψίδα της Ελευθερίας. Στην συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Ρώμη. Διανυκτέρευση

 5η ημέρα: ΡΩΜΗ –ΑΘΗΝΑ

Πρωινό χρόνος ελεύθερος και στην συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο απ’ όπου ακολουθεί η πτήση επιστροφής.

 Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Ρώμη – Αθήνα.
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο της επιλογής σας.
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Περιηγήσεις, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Μεταφορές, μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Τοπικός ξεναγός για τα Μουσεία Βατικανού.
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης.

 Δεν περιλαμβάνονται :

  • Φόροι αεροδρομίων.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Δημοτικός φόρος 3€ κατ’ άτομο την βραδιά
  • Check point (10€)

 Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν*

 Σημείωση: το 4ήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει μόνο ξενάγηση πόλεως και την προαιρετική εκδρομή στην Φλωρεντία

 

 


 

 

 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΑΚΗ ΤΟΣΚΑΝΗ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΟΥΜΒΡΙΑ

 

* Φλωρεντία * Πίζα * Λούκα * Σαν Τζιμινιάνο * Σιένα *

 

5ΗΜΕΡΕΣ

 

 

 

 

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Ρώμη. Άφιξη επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρησηγια την πόλη της Αναγέννησης, την Φλωρεντία. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

 

 2η ημέρα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ)

 

Πρωινό και ακολουθεί η ξενάγηση πόλεως , όπου θα γνωρίσουμε από κοντά την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, την εκκλησία Σάντα Κρότσε με τους τάφους του Δάντη και του Γαλιλαίου, το Πόντε Βέκκιο και την ιστορική πλατεία του Καθεδρικού Ναού με το καμπαναριό, την Παναγία των Λουλουδιών και το ιστορικό Βαπτιστήριο. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το σπίτι του Δάντη, μεγάλου φιλοσόφου της Αναγέννησης και θα κάνουμε ένα πέρασμα από τον Ναό του Ορσανμικέλε και δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε την περίφημη Πιάτσα Ρεπούμπλικα με τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski και την περίφημη αψίδα της Ελευθερίας . Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

  ημέρα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΠΙΖΑ - ΛΟΥΚΑ

 

Πρωινό και η γνωριμία μας με την πανέμορφη Τοσκάνη συνεχίζεται με την επίσκεψή μας στην ιστορική Πίζα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το μοναδικό κεκλιμένο Πύργο και τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό. Συνεχίζουμε για την κουκλίστικη & πολύ γνωστή Λούκα, που περιβάλλεται από τα ισχυρά αμυντικά της τείχη. Στην πόλη με την πανέμορφη και χαρακτηριστική ρυμοτομία, θα μας δοθεί η ευκαιρία να περπατήσουμε, στα γραφικά της στενά, με τα παλαιά αρχοντικά και την παλαιά οβάλ πλατεία και να γνωρίσουμε τα αξιοθέατά της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Φλωρεντία. Διανυκτέρευση.

 

 4η ημέρα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΣΑΝ ΤΖΙΜΙΝΙΑΝΟ – ΣΙΕΝΑ

 

Πρωινό και αναχώρηση για το Σαν Τζιμινιάνο. Οι Ψηλοί αγέρωχοι πύργοι μας καλωσορίζουν από μακριά δίνοντας στο Σαν Τζιμινιάνο μια παραμυθένια όψη, σχεδόν απίστευτη. Χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε σε μια από εκείνες τις λιγοστές πόλεις που διερωτάται κανείς πως κατόρθωσαν να παραμείνουν ανέγγιχτες από τη φθορά του χρόνου και την ανθρώπινη παρέμβαση, την μεσαιωνική Σιένα. Θα περπατήσουμε μέσα στην παλιά πόλη, εξερευνώντας τα δρομάκια και τις γειτονιές θα σταθούμε στην Πιάτσα ντελ Κάμπο, με τον τυπικό πύργο του Δημαρχείου και θα ανηφορήσουμε μέχρι την πλατεία του Ντουόμο. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

 5η ημέρα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ

 

Πρωινό και στην συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο της Ρώμης απ’ όπου ακολουθεί η πτήση επιστροφής.

 

 Περιλαμβάνονται :

 

  • Αεροπορικά εισιτήρια για τη διαδρομή Αθήνα – Ρώμη– Αθήνα.
  • Μετακινήσεις με πολυτελή υπερυψωμένα πούλμαν του γραφείου μας.
  • Μεταφορές από/προς αεροδρόμιο εξωτερικού.
  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4*.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Τοπικός ξεναγός στην Φλωρεντία.
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής /επαγγελματικής ευθύνης.

 

 Δεν περιλαμβάνονται :

 

  • Φόροι αεροδρομίων.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Checkpoint (20€)
  • Δημοτικός φόρος 4€ κατ’ άτομο την βραδιά στην Φλωρεντία

 

 

 

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν*

 

 


 

ΡΩΜΗ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΑΚΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΤΟΣΚΑΝΗΣ

* Φλωρεντία *Πίζα* Λούκα* Σαν Τζιμινιάνο * Σιένα * Ρώμη

6 ΗΜΕΡΕΣ

 

1η ημέρα : ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Ρώμη. Άφιξη επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πόλη της Αναγέννησης, τη Φλωρεντία. Μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

 2η ημέρα : ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ(ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ)

Πρωινό και ακολουθεί ξενάγηση στην πόλη της Αναγέννησης. Η Φλωρεντία είναι μια πόλη-μουσείο με πίνακες, τοιχογραφίες και γλυπτά από την πλουσιότερη και παραγωγικότερη περίοδο που γνώρισε ποτέ η τέχνη και ο πολιτισμός. Στην γνωριμία μας με την πόλη θα δούμε την εκκλησία του Τίμιου σταυρού, την Σάντα Κρότσε, την πιο εντυπωσιακή εκκλησία της Φλωρεντίας και τόπο ταφής 270 επιφανών Φλωρεντίνων, ανάμεσα στους οποίους ο Γαλιλαίος, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι. Θα θαυμάσουμε την γέφυρα Πόντε Βέκιο, με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της Φλωρεντίας. Στην Πιάτσα ντε λα Σινιορία θα δούμε το Παλάτσο Βέκιο –έδρα της τοπικής κυβέρνησης επί επτακόσια χρόνια, στο οποίο σήμερα φιλοξενούνται αξιόλογα έργα γλυπτικής, και θα φτάσουμε στην Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι –όπου εκεί βρίσκεται ο τρίτος μεγαλύτερος Καθεδρικός Ναός της Ευρώπης, η Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι, σήμα κατατεθέν της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη στην αγορά του Σαν Λορέτζο. Στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 3η ημέρα : ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΠΙΖΑ - ΛΟΥΚΑ

Πρωινό και η γνωριμία μας με την πανέμορφη Τοσκάνη συνεχίζεται με την επίσκεψή μας στην ιστορική Πίζα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το μοναδικό κεκλιμένο Πύργο και τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό. Συνεχίζουμε για την κουκλίστικη & πολύ γνωστή Λούκα, που περιβάλλεται από τα ισχυρά αμυντικά της τείχη. Στην πόλη με την πανέμορφη και χαρακτηριστική ρυμοτομία, θα μας δοθεί η ευκαιρία να περπατήσουμε, στα γραφικά της στενά, με τα παλαιά αρχοντικά και την παλαιά οβάλ πλατεία και να γνωρίσουμε τα αξιοθέατά της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Φλωρεντία. Διανυκτέρευση.

 4η ημέρα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΣΑΝ ΤΖΙΜΙΝΙΑΝΟ – ΣΙΕΝΑ - ΡΩΜΗ

Πρωινό και αναχώρηση για το Σαν Τζιμινιάνο. Οι Ψηλοί αγέρωχοι πύργοι μας καλωσορίζουν από μακριά δίνοντας στο Σαν Τζιμινιάνο μια παραμυθένια όψη, σχεδόν απίστευτη. Χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε σε μια από εκείνες τις λιγοστές πόλεις που διερωτάται κανείς πως κατόρθωσαν να παραμείνουν ανέγγιχτες από τη φθορά του χρόνου και την ανθρώπινη παρέμβαση, την μεσαιωνική Σιένα. Θα περπατήσουμε μέσα στην παλιά πόλη, εξερευνώντας τα δρομάκια και τις γειτονιές θα σταθούμε στην Πιάτσα ντελ Κάμπο, με τον τυπικό πύργο του Δημαρχείου και θα ανηφορήσουμε μέχρι την πλατεία του Ντουόμο. Στην συνέχεια αναχώρηση για την Αιώνια Πόλη, την Ρώμη. Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

 5η ημέρα : ΡΩΜΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ)

Πρωινό και ακολουθεί η ξενάγηση πόλεως όπου θα δούμε το Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου. Κάποτε αντηχούσαν οι κραυγές των μονομάχων και τα ουρλιαχτά του όχλου, ενώ αργότερα οι χτύποι των σφυριών που αφαιρούσαν τους πλίνθους και τα μάρμαρα που το διακοσμούσαν για να χτιστούν εκκλησίες και παλάτια της παπικής Ρώμης. Στην ρωμαϊκή αγορά ήταν η   καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Στην πλατεία Βενετίας θα σας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρ Εμμανουήλ Β΄, τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας, που είναι επίσης και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη που βρίσκετε μπροστά από τον λόφο του Καπιτωλίου, τον πιο σημαντικό από τους επτά ιστορικούς λόφους που ήταν χτισμένη η αρχαία πόλη, από τον οποίο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα διοικείται η Ρώμη. Επίσης θα δούμε την αψίδα του του Μεγάλου Κωνσταντίνου, την Βασιλική του Αγίου Πέτρου την μεγαλύτερη εκκλησία της χριστιανοσύνης και την πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια κάνοντας μια ευχή ρίχνοντας ένα κέρμα στην φημισμένη Φοντάνα Ντι Τέβι. Στην συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος. Η δική μας πρόταση είναι (προαιρετικά) το Roma By Night, για να γνωρίσετε την μαγεία της φωτισμένης Ρώμης σε μια τρίωρη νυκτερινή ξενάγηση. Διανυκτέρευση.

 6η ημέρα : ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό χρόνος ελεύθερος και στην συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Ρώμης, όπου ακολουθεί πτήση επιστροφής.

 Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν*

 Περιλαμβάνονται :

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Ρώμη - Αθήνα.
  • Τις μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4****
  • Πρωινό καθημερινά
  • Ημιδιατροφή ανάλογα της επιλογής σας
  • Τις περιηγήσεις, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας
  • Τοπικός ξεναγός στην Φλωρεντία
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφάλεια αστικής/ επαγγελματικής ευθύνης

 Δεν περιλαμβάνονται :

  • Φόροι αεροδρομίων
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Checkpoint (20€)
  • Δημοτικός φόρος 3€ κατ’ άτομο την βραδιά στην Ρώμη
  • Δημοτικός φόρος 4€ κατ’ άτομο την βραδιά στην Φλωρεντία

 Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν

 Σημείωση: Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.

 


ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

* Βενετία * Φλωρεντία * Σιένα * Ρώμη *

6ημερεσ

  1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ - ΒΕΝΕΤΙΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πόλη των Δόγηδων και των καναλιών, τη Βενετία. Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο(περιοχή) τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση

 2η ημέρα : ΒΕΝΕΤΙΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ)

Πρωινό και μεταφορά στο Τρονκέττο. Μεταφορά εξ’ ιδίων με βαπορέττο για την Πιάτσα Σαν Μάρκο, το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης, όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Θα δούμε τον επιβλητικό Ναό του Αγ. Μάρκου –σταυροειδής με πέντε θόλους- που υπήρξε εδώ και περίπου χίλια χρόνια ο τάφος του Αγίου Μάρκου, το ιδιωτικό παρεκκλήσι των δόγηδων, το πνευματικό στήριγμα και το μεγαλύτερο σύμβολο της ισχύος, της εξουσίας και της συνέχειας της ενετικής πολιτείας. Θα δούμε τον Πύργο του Ρολογιού των Μαυριτανών που η λατινική επιγραφή αναφέρει «μετράω μόνο τις ευτυχισμένες ώρες», την Γέφυρα των Στεναγμών κ.α. Θα επισκεφθούμε την ορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Γεωργίου και θα καταλήξουμε σε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 3η ημέρα : ΒΕΝΕΤΙΑ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ(ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ )

Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη της Αναγέννησης την Φλωρεντία. Άφιξη και ακολουθεί ξενάγηση. Η Φλωρεντία είναι μια πόλη-μουσείο με πίνακες, τοιχογραφίες και γλυπτά από την πλουσιότερη και παραγωγικότερη περίοδο που γνώρισε ποτέ η τέχνη και ο πολιτισμός. Θα δούμε την εκκλησία του Τίμιου Σταυρού, την Σάντα Κρότσε, την πιο εντυπωσιακή εκκλησία της Φλωρεντίας και τόπος ταφής 270 επιφανών Φλωρεντίνων, ανάμεσα στους οποίους ο Γαλιλαίος, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι. Θα θαυμάσουμε την γέφυρα Πόντε Βέκιο, με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της Φλωρεντίας. Στην Πιάτσα ντε λα Σινιορία θα δούμε το Παλάτσο Βέκιο –έδρα της τοπικής κυβέρνησης επί επτακόσια χρόνια, στο οποίο σήμερα φιλοξενούνται αξιόλογα έργα γλυπτικής, και θα φτάσουμε στην Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι– όπου εκεί βρίσκεται ο τρίτος μεγαλύτερος Καθεδρικός Ναός της Ευρώπης, η Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι, σήμα κατατεθέν της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη στην αγορά του Σαν Λορέτζο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια.  Διανυκτέρευση.

 4η ημέρα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΣΙΕΝΑ – ΡΩΜΗ

Πρωινό και θα κατευθυνθούμε σε μια από εκείνες τις λιγοστές πόλεις που διερωτάται κανείς πως κατόρθωσαν να παραμείνουν ανέγγιχτες από τη φθορά του χρόνου και την ανθρώπινη παρέμβαση, την μεσαιωνική Σιένα. Θα περπατήσουμε μέσα στην παλιά πόλη, εξερευνώντας τα δρομάκια και τις γειτονιές θα σταθούμε στην Πιάτσα ντελ Κάμπο, με τον τυπικό πύργο του Δημαρχείου και θα ανηφορήσουμε μέχρι την πλατεία του Ντουόμο. Στην συνέχεια αναχώρηση για την Αιώνια πόλη. Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

 5η ημέρα : ΡΩΜΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ)

Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγηση όπου θα δούμε το Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου. Κάποτε αντηχούσαν οι κραυγές των μονομάχων και τα ουρλιαχτά του όχλου, ενώ αργότερα οι χτύποι των σφυριών που αφαιρούσαν τους πλίνθους και τα μάρμαρα που το διακοσμούσαν για να χτιστούν εκκλησίες και παλάτια της παπικής Ρώμης. Στην ρωμαϊκή αγορά ήταν η   καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Στην πλατεία Βενετίας θα σας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρ Εμμανουήλ Β΄, τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας, που είναι επίσης και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη που βρίσκετε μπροστά από τον λόφο του Καπιτωλίου, τον πιο σημαντικό από τους επτά ιστορικούς λόφους που ήταν χτισμένη η αρχαία πόλη, από τον οποίο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα διοικείται η Ρώμη. Επίσης θα δούμε την αψίδα του του Μεγάλου Κωνσταντίνου, την Βασιλική του Αγίου Πέτρου την μεγαλύτερη εκκλησία της χριστιανοσύνης και την πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια κάνοντας μια ευχή ρίχνοντας ένα κέρμα στην φημισμένη Φοντάνα Ντι Τέβι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Η δική μας πρόταση είναι (προαιρετικά) το Roma By Night, για να γνωρίσετε την μαγεία της φωτισμένης Ρώμης σε μια τρίωρη νυκτερινή ξενάγηση. Διανυκτέρευση.

 6η ημέρα : ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο της Ρώμης   απ’ όπου ακολουθεί πτήση της επιστροφής.

 Περιλαμβάνονται :

  • Αεροπορικά εισιτήρια για τη διαδρομή Αθήνα – Βενετία / Ρώμη– Αθήνα.
  • Μετακινήσεις με πολυτελή υπερυψωμένα πούλμαν του γραφείου μας.
  • Μεταφορές από/προς αεροδρόμιο εξωτερικού.
  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Τοπικός ξεναγός στην Φλωρεντία.
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής /επαγγελματικής ευθύνης.

 Δεν περιλαμβάνονται :

  • Φόροι αεροδρομίων.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, εισιτήρια βαπορέττων στη Βενετία και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Checkpoint (20€)
  • Δημοτικός φόρος 3€ κατ’ άτομο την βραδιά στην Ρώμη
  • Δημοτικός φόρος 4€ κατ’ άτομο την βραδιά στην Φλωρεντία
  • Δημοτικός φόρος 2,40€ κατ’ άτομο την βραδιά στην Βενετία

 Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν*

 Σημείωση: Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.

 


Kόμο – Λίμνες Βόρειας Ιταλίας   5 ημέρες

Λίμνη Κόμο - Μιλάνο - Λουγκάνο - Λίμνη Ματζόρε - Ραπάλο - Σάντα Μαργκερίτα - Πόρτο Φίνο - Γένοβα

1η ημέρα:ΜΙΛΑΝΟ – ΛΙΜΝΗ ΚΟΜΟ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μιλάνο. Άφιξη και αναχώρηση για τη Λίμνη Κόμο, την πιο μαγευτική απ΄όλες τις ιταλικές λίμνες. Οι όχθες της είναι κατάσπαρτες με πολυτελές βίλες, κήπους με πλούσια βλάστηση και ειδυλλιακά χωριά, ενώ η ενδοχώρα της είναι ένα μωσαϊκό από δασώδεις λόφους και βραχώδη βουνά. Θα περπατήσουμε στο παλιό ιστορικό κέντρο, και θα σας γνωρίσουμε τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, με τα καταστήματα και τα καφέ. Αργότερα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο (στην ευρύτερη περιοχή).

2η ημέρα:ΛΙΜΝΗ ΚΟΜΟ – ΛΟΥΓΚΑΝΟ – ΛΙΜΝΗ ΜΑΤΖΟΡΕ 
Πρόγευμα και αναχώρηση για το Ελβετικό Λουγκάνο, την πιο μεγάλη πόλη του Canton Ticino, η οποία βρίσκεται σε μία πολύ γραφική περιοχή στις όχθες της λίμνης, μεταξύ του όρους San Salvatore και του όρους Bre.Στην περιήγηση που αμέσως ακολουθεί στην πόλη, θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Σαν Λορέντζο, με στοιχεία ρωμανικά του 13ουαιώνα, το Μουσείο της βίλας Τσάνι (νεοκλασικού ρυθμού, στεγάζει το Δημοτικό Μουσείο) και την εκκλησία της Σάντα Μαρία Ντέλι Αντζολι (με νωπογραφίες του Τεσέν). Αργότερα θα συνεχίσουμε για τη λίμνη Ματζόρε, μια από τις μεγαλύτερες και γνωστότερες λίμνες της Ιταλίας. Η διαδρομή γύρω από τη δυτική όχθη της λίμνης θα μας αποκαλύψει όλες τις ομορφιές της. Θα επισκεφθούμε τη Στρέζα, κωμόπολη με ευχάριστο κλίμα και το πιο τουριστικό θέρετρο της λίμνης γνωστό για τους ευωδιαστούς κήπους της και για την αλησμόνητη θέα που προσφέρει στα απέναντι μυροβόλα νησάκια Μπορομμέ. Χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο (στην περιοχή του Κόμο).

3η ημέρα:ΛΙΜΝΗ ΚΟΜΟ - ΜΙΛΑΝΟ
Πρόγευμα και μία ολοήμερη εκδρομή ακολουθεί στη πρωτεύουσα της  Λομβαρδίας, το Μιλάνο, η οποία στην Αναγέννηση αποτέλεσε καλλιτεχνικό κέντρο με την αυλή των Βισκόντι και των Σφόρτσα. Θα δούμε, το απόλυτο κόσμημα της πόλης το Duomo, το ενδιαφέρον Palazzo Reale που τον 11οκαι 12οαιώνα, στέγαζε το Δημαρχείο και αφετέρου την κατοικία Βισκόντι. Στην πλατεία Mercanti θα φωτογραφήσουμε τα επιβλητικά μέγαρα και στη συνέχεια θα περάσουμε από τη γκαλερί Vittorio Emannuelle, η οποία ενώνει την πλατεία του Duomo με την πλατεία της Σκάλας – το περίφημο λυρικό θέατρο. Χρόνος στη διάθεσή σας για αγορές και αργά το απόγευμα επιστροφή στο Κόμο.

4η ημέρα:ΛΙΜΝΗ ΚΟΜΟ – ΙΤΑΛΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ (ΡΑΠΑΛΟ – ΣΑΝΤΑΜΑΡΓΚΕΡΙΤΑ – ΠΟΡΤΟ ΦΙΝΟ – ΓΕΝΟΒΑ)
Πρόγευμα και αναχωρούμε για την μοναδική Ριβιέρα της Ιταλίας, γνωστή και σαν “Ριβιέρα των λουλουδιών” κατάφυτη από λεμονιές, κυπαρίσσια και πεύκα, προφυλαγμένη από τους Βοριάδες χάρη στα Απέννινα της Λιγουρίας. Πρώτος μας σταθμός, το γραφικό Ραπάλο και η γοητευτική Σάντα Μαργκερίτα, όπου πολύχρωμα γεράνια στολίζουν τις κουκλίστικες αυλές των σπιτιών τους. Στη συνέχεια θα έλθουμε, στο πανέμορφο Πόρτο Φίνο. Κοσμοπολίτικο περιβάλλον, υπέροχα καταστήματα, παλιά αρχοντικά μαρτυρούν την αίγλη της πόλης και τα στενά γραφικά καντούνια, την Ενετική επιρροή της. Αργότερα θα αναχωρήσουμε για την πολιτιστική πρωτεύουσα του 2004, τη Γένοβα, που είναι από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου. Στη συνέχεια, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας (στην περιοχή του Κόμο).

 

5η ημέρα:ΛΙΜΝΗ ΚΟΜΟ – ΜΙΛΑΝΟ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρωινό και αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Μιλάνου, για την πτήση της επιστροφής μας.

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις και η φορά του ταξιδιού είναι ενδεικτικές και ανάλογα με τις ώρες των πτήσεων, μπορεί να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

Περιλαμβάνονται:
Αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής.
Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια εξωτερικού.
Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν.
Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*.
Πρωινό και ένα γεύμα καθημερινά.
Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις ,όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα.
Έμπειρος Αρχηγός-Συνοδός του γραφείου μας.
Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:
Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων.
Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς-αρχαιολογικούς χώρους, θεματικά πάρκα και γενικά όπου απαιτείται.
Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 


 

ΣΙΚΕΛΙΑ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟΥΛΙΑΣ

Κατάνια * Συρακούσες * Αίτνα * Ταορμίνα * Μεσήνη * Παλέρμο * Κεφαλού * Ματέρα * Αλπερομπέλλο *

6ΗΜΕΡΕΣ

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ - ΚΑΤΑΝΙΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Κατάνια. Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 2η ημέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ – ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ

Πρωινό και αναχώρηση για τις Συρακούσες, την πόλη μνημείο της Μεγάλης Ελλάδας. Στον αρχαιολογικό χώρο θα δούμε το αρχαίο θέατρο, την στοά του Διονύσιου, το Βωμό του Ιέρωνα, τα Λατομεία αμέσως μετά επίσκεψη στο σημαντικό αρχαιολογικό μουσείο της πόλης πε τους θησαυρούς της μεγάλης Ελλάδας . Στην συνέχεια επίσκεψη στο ανέπαφο ιστορικό κέντρο που βρίσκεται πάνω στο νησάκι Ορτυγία όπου θα θαυμάσουμε τον αρχαιότερο ναό της μεγάλης Ελλάδος (Απόλλωνα) την πηγή της Αρέθουσας Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια της Ορτυγίας και να αγοράσουμε αναμνηστικούς τοπικούς πάπυρους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 3η ημέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ – ΑΙΤΝΑ – ΤΑΟΡΜΙΝΑ – ΜΕΣΗΝΑ – TORNARELA

Πρωινό και αναχώρηση για  το  ηφαίστειο  της  ΑΙΤΝΑΣ, ανάβαση  έως  τους  πρώτους  κρατήρες, ( εφ’οσον  επιτρέπεται υψόμετρο 2000 μ). Στην συνέχεια αναχώρηση για την πανέμορφη Ταορμίνα, το στολίδι της Μεσογείου όπου θα επισκεφθούμε το αρχαίο Ελληνικό Θέατρο. Στην συνέχεια αναχώρηση για Μεσσήνη όπου τα μυθικά τέρατα καταπόντιζαν τα πλοία και κατέτρωγαν ναύτες και ταξιδιώτες, όπως μας αναφέρει ο Όμηρος στην « Οδύσσεια» του. Τέλος θα καταλήξουμε στην περιοχή Tornarela. Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 4η ημέρα: TORNARELA – ΠΑΛΕΡΜΟ – ΚΕΦΑΛΟΥ

Πρωινό και αναχώρηση για Παλέρμο. Άφιξη και αρχίζει η γνωριμία μας με την πόλη των αντιθέσεων που επικεντρώνεται στα μεσαιωνικά αξιοθέατα του 12ου αιώνα. Θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, το Νορμαδικό Μέγαρο, την Μονή Μονρεάλε με τα περίφημα ψηφιδωτά της, τους τάφους των Βασιλέων, το Ντουόμο τη Μαρτοράνα και μία από τις πιο χαρακτηριστικές αγορές της πόλης .Τέλος θα επισκεφθούμε το θέατρο Μασσιμο και θα κάνουμε μια βόλτα στην αριστοκρατική οδό της Ελευθερίας και την πλατεία Πολυθεαμα. Στην συνέχεια αναχώρηση για Κεφαλού. Θα κάνουμε μία σύντομη επίσκεψη στην γραφική Πιάτσα Ντουόμο και στον Ναό του Ρογήρου, με τα βυζαντινά ψηφιδωτά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.Διανυκτέρευση.

 5η ημέρα: TORNARELA– ΜΑΤΕΡΑ – ΑΛΠΕΡΟΜΠΕΛΛΟ – ΜΠΑΡΙ

Πρωινό καιακολουθεί επίσκεψη στην ενδοχώρα της Απουλίας την Ματέρα μια πόλη χτισμένη σ ένα απόκρημνο βράχο χαρακτηρισμένο από την UNESCOως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Στην συνέχεια αναχώρηση για Αλμπερομπέλλο. Στην καταπράσινη κοιλάδα του, κάτασπρα σπίτια με σκεπές σε σχήμα τρούλου, όπου η ιστορία τους και οι ρίζες του χάνονται στα βάθη των αιώνων κάνουν το τοπίο μαγευτικό. Περπατήστε στα γραφικά σοκάκια του και αγοράστε τοπικά προϊόντα από τους χαμογελαστούς κατοίκους της περιοχής. Τέλος αναχώρηση για το λιμάνι του Μπάρι, όπου το πλοίο επιστροφής μας περιμένει. Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

 6η ημέρα: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) – ΠΑΤΡΑ - ΑΘΗΝΑ

Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι αποβίβασης. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για τον τελικό προορισμό μας.

 Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Κατάνια
  • Μεταφορές, μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια γραμμής Μπάρι – Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με wc/ντουζ(ΑΒ4).
  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α

 Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Φόροι αεροδρομίου

 Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν*

 Σημείωση: Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.

 


 

ΣΙΚΕΛΙΑ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟΥΛΙΑΣ

Κατάνια * Συρακούσες * Αίτνα * Ταορμίνα * Μεσήνη * Παλέρμο * Κεφαλού * Ρήγιο * Ματέρα * Τάραντας Αλπερομπέλλο *

7ΗΜΕΡΕΣ

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΚΑΤΑΝΙΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Κατάνια. Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 2η ημέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ – ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ

Πρωινό και αναχώρηση για τις Συρακούσες, την πόλη μνημείο της Μεγάλης Ελλάδας. Στον αρχαιολογικό χώρο θα δούμε το αρχαίο θέατρο, την στοά του Διονύσιου, το Βωμό του Ιέρωνα, τα Λατομεία στην συνέχεια επίσκεψη στο σημαντικό αρχαιολογικό μουσείο της πόλης με τους θησαυρούς της Μεγάλης Ελλάδος . Στην συνέχεια επίσκεψη στο ανέπαφο ιστορικό κέντρο που βρίσκεται πάνω στο νησάκι Ορτυγία όπου θα θαυμάσουμε τον αρχαιότερο ναό της μεγάλης Ελλάδος (Απόλλωνα) την πηγή της Αρέθουσας Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια της Ορτυγίας και να αγοράσουμε αναμνηστικούς τοπικούς πάπυρους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 3η ημέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ – ΑΙΤΝΑ – ΤΑΟΡΜΙΝΑ – ΜΕΣΗΝΑ – TORNARELA

Πρωινό και αναχώρηση για  το  ηφαίστειο  της  ΑΙΤΝΑΣ, ανάβαση  έως  τους  πρώτους  κρατήρες, ( εφ’οσον  επιτρέπεται υψόμετρο 2000 μ). Στην συνέχεια αναχώρηση για την πανέμορφη Ταορμίνα, το στολίδι της Μεσογείου όπου θα επισκεφθούμε το αρχαίο Ελληνικό Θέατρο. Στην συνέχεια αναχώρηση για Μεσσήνη όπου τα μυθικά τέρατα καταπόντιζαν τα πλοία και κατέτρωγαν ναύτες και ταξιδιώτες, όπως μας αναφέρει ο Όμηρος στην « Οδύσσεια» του. Τέλος θα καταλήξουμε στην περιοχή Tornarela. Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 4η ημέρα: TORNARELA – ΠΑΛΕΡΜΟ – ΚΕΦΑΛΟΥ

Πρωινό και αναχώρηση για Παλέρμο. Άφιξη και αρχίζει η γνωριμία μας με την πόλη των αντιθέσεων που επικεντρώνεται στα μεσαιωνικά αξιοθέατα του 12ου αιώνα. Θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, το Νορμαδικό Μέγαρο, την Μονή Μονρεάλε με τα περίφημα ψηφιδωτά της, τους τάφους των Βασιλέων, το Ντουόμο τη Μαρτοράνα και μία από τις πιο χαρακτηριστικές αγορές της πόλης .Τέλος θα επισκεφθούμε το θέατρο Μασσιμο και θα κάνουμε μια βόλτα στην αριστοκρατική οδό της ελευθερίας και την πλατεία Πολυθεαμα . Στην συνέχεια αναχώρηση για Κεφαλού. Θα κάνουμε μία σύντομη επίσκεψη στην γραφική Πιάτσα Ντουόμο και στον Ναό του Ρογήρου, με τα βυζαντινά ψηφιδωτά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.Διανυκτέρευση.

 5η ημέρα: TORNARELA– ΡΗΓΙΟ - ΜΑΤΕΡΑ – ΤΑΡΑΝΤΑΣ - ΛΕΤΣΕ

Πρωινό και αναχώρηση για Ρήγιο κάνοντας μια όμορφη διαδρομή κατά μήκος της Αδριατικής θάλασσας και περνώντας από Σαλέρνο Κοσεντσια όπου θ ακολουθήσει επίσκεψη στο μουσείο για να θαυμάσουμε τους πίνακες Ζαλεύκου τους Διόσκουρους και δύο ορειχάλκινα αριστουργήματα της κλασσικής Ελλάδας τους πολεμιστές του Ριάτσε. Στην συνέχεια ακολουθεί ακολουθεί επίσκεψη στην ενδοχώρα της Απουλίας την Ματέρα μια πόλη χτισμένη σ ένα απόκρημνο βράχο χαρακτηρισμένο από την UNESCOως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Η συνέχεια θα μας φέρει στον Τάραντα με πολύ έντονο το ελληνικό στοιχείο. Θα δούμε τη γραφική παραλία και το παλιό ιστορικό κέντρο. Τελευταίος σταθμός για σήμερα το Λέτσε, αποκαλούμενο «Φλωρεντία του Νότου». Μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο.Διανυκτέρευση.

 6η ημέρα: ΛΕΤΣΕ - (ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ) – ΑΛΠΕΡΟΜΠΕΛΛΟ – ΣΤΕΡΝΑΤΙΑ –ΚΑΛΗΜΕΡΑ - ΜΠΑΡΙ

Πρωινό και ακολουθεί περιήγηση. Έντονο το στοιχείο του Ελληνικού πολιτισμού στα μνημεία που θα γνωρίσουμε. Το άριστα διατηρημένο Ρωμαϊκό αμφιθέατρο, ο Καθεδρικός ναός, η Πιάτσα Σαν Ορόντζο, τα αριστουργηματικά κτίρια νεοκλασικού ρυθμού, οι πανέμορφες πλατείες, κ.α. θα είναι οι παράμετροι της σημερινής μας περιήγησης. στη συνέχεια αναχώρηση για να γνωρίσουμε την Στερνατία και την Καλημέρα τα δύο αντιπροσωπευτικά Ελληνόφωνα χωριά, Θα περιηγηθούμε στα στενά γραφικά δρομάκια και θα ζήσουμε από κοντά τον τρόπο ζωής των κατοίκων τους. Στην συνέχεια αναχώρηση για Αλμπερομπέλλο. Στην καταπράσινη κοιλάδα του, κάτασπρα σπίτια με σκεπές σε σχήμα τρούλου, όπου η ιστορία τους και οι ρίζες του χάνονται στα βάθη των αιώνων κάνουν το τοπίο μαγευτικό. Περπατήστε στα γραφικά σοκάκια του και αγοράστε τοπικά προϊόντα από τους χαμογελαστούς κατοίκους της περιοχής. Τέλος αναχώρηση για το λιμάνι του Μπάρι, όπου το πλοίο επιστροφής μας περιμένει. Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

 7η ημέρα: ΠΑΤΡΑ - ΑΘΗΝΑ

Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι αποβίβασης. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για τον τελικό προορισμό μας.

 Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Κατάνια
  • Μεταφορές, μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια γραμμής Μπάρι – Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με wc/ντουζ(ΑΒ4).
  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* & 5*.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Μεταφορά Καλαμάτα – Αθήνα.
  • Φ.Π.Α

 Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Φόροι αεροδρομίου

 Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν*

 


 ΣΙΚΕΛΙΑ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟΥΛΙΑΣ

Κατάνια * Συρακούσες * Αίτνα * Ταορμίνα * Μεσήνη * Παλέρμο * Κεφαλού * Ρήγιο * Ματέρα * Τάραντας Αλπερομπέλλο *

7ΗΜΕΡΕΣ

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΚΑΤΑΝΙΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Κατάνια. Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 2η ημέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ – ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ

Πρωινό και αναχώρηση για τις Συρακούσες, την πόλη μνημείο της Μεγάλης Ελλάδας. Στον αρχαιολογικό χώρο θα δούμε το αρχαίο θέατρο, την στοά του Διονύσιου, το Βωμό του Ιέρωνα, τα Λατομεία στην συνέχεια επίσκεψη στο σημαντικό αρχαιολογικό μουσείο της πόλης με τους θησαυρούς της Μεγάλης Ελλάδος . Στην συνέχεια επίσκεψη στο ανέπαφο ιστορικό κέντρο που βρίσκεται πάνω στο νησάκι Ορτυγία όπου θα θαυμάσουμε τον αρχαιότερο ναό της μεγάλης Ελλάδος (Απόλλωνα) την πηγή της Αρέθουσας Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια της Ορτυγίας και να αγοράσουμε αναμνηστικούς τοπικούς πάπυρους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 3η ημέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ – ΑΙΤΝΑ – ΤΑΟΡΜΙΝΑ – ΜΕΣΗΝΑ – TORNARELA

Πρωινό και αναχώρηση για  το  ηφαίστειο  της  ΑΙΤΝΑΣ, ανάβαση  έως  τους  πρώτους  κρατήρες, ( εφ’οσον  επιτρέπεται υψόμετρο 2000 μ). Στην συνέχεια αναχώρηση για την πανέμορφη Ταορμίνα, το στολίδι της Μεσογείου όπου θα επισκεφθούμε το αρχαίο Ελληνικό Θέατρο. Στην συνέχεια αναχώρηση για Μεσσήνη όπου τα μυθικά τέρατα καταπόντιζαν τα πλοία και κατέτρωγαν ναύτες και ταξιδιώτες, όπως μας αναφέρει ο Όμηρος στην « Οδύσσεια» του. Τέλος θα καταλήξουμε στην περιοχή Tornarela. Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 4η ημέρα: TORNARELA – ΠΑΛΕΡΜΟ – ΚΕΦΑΛΟΥ

Πρωινό και αναχώρηση για Παλέρμο. Άφιξη και αρχίζει η γνωριμία μας με την πόλη των αντιθέσεων που επικεντρώνεται στα μεσαιωνικά αξιοθέατα του 12ου αιώνα. Θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, το Νορμαδικό Μέγαρο, την Μονή Μονρεάλε με τα περίφημα ψηφιδωτά της, τους τάφους των Βασιλέων, το Ντουόμο τη Μαρτοράνα και μία από τις πιο χαρακτηριστικές αγορές της πόλης .Τέλος θα επισκεφθούμε το θέατρο Μασσιμο και θα κάνουμε μια βόλτα στην αριστοκρατική οδό της ελευθερίας και την πλατεία Πολυθεαμα . Στην συνέχεια αναχώρηση για Κεφαλού. Θα κάνουμε μία σύντομη επίσκεψη στην γραφική Πιάτσα Ντουόμο και στον Ναό του Ρογήρου, με τα βυζαντινά ψηφιδωτά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.Διανυκτέρευση.

 5η ημέρα: TORNARELA– ΡΗΓΙΟ - ΜΑΤΕΡΑ – ΤΑΡΑΝΤΑΣ - ΛΕΤΣΕ

Πρωινό και αναχώρηση για Ρήγιο κάνοντας μια όμορφη διαδρομή κατά μήκος της Αδριατικής θάλασσας και περνώντας από Σαλέρνο Κοσεντσια όπου θ ακολουθήσει επίσκεψη στο μουσείο για να θαυμάσουμε τους πίνακες Ζαλεύκου τους Διόσκουρους και δύο ορειχάλκινα αριστουργήματα της κλασσικής Ελλάδας τους πολεμιστές του Ριάτσε. Στην συνέχεια ακολουθεί ακολουθεί επίσκεψη στην ενδοχώρα της Απουλίας την Ματέρα μια πόλη χτισμένη σ ένα απόκρημνο βράχο χαρακτηρισμένο από την UNESCOως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Η συνέχεια θα μας φέρει στον Τάραντα με πολύ έντονο το ελληνικό στοιχείο. Θα δούμε τη γραφική παραλία και το παλιό ιστορικό κέντρο. Τελευταίος σταθμός για σήμερα το Λέτσε, αποκαλούμενο «Φλωρεντία του Νότου». Μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο.Διανυκτέρευση.

 6η ημέρα: ΛΕΤΣΕ - (ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ) – ΑΛΠΕΡΟΜΠΕΛΛΟ – ΣΤΕΡΝΑΤΙΑ –ΚΑΛΗΜΕΡΑ - ΜΠΑΡΙ

Πρωινό και ακολουθεί περιήγηση. Έντονο το στοιχείο του Ελληνικού πολιτισμού στα μνημεία που θα γνωρίσουμε. Το άριστα διατηρημένο Ρωμαϊκό αμφιθέατρο, ο Καθεδρικός ναός, η Πιάτσα Σαν Ορόντζο, τα αριστουργηματικά κτίρια νεοκλασικού ρυθμού, οι πανέμορφες πλατείες, κ.α. θα είναι οι παράμετροι της σημερινής μας περιήγησης. στη συνέχεια αναχώρηση για να γνωρίσουμε την Στερνατία και την Καλημέρα τα δύο αντιπροσωπευτικά Ελληνόφωνα χωριά, Θα περιηγηθούμε στα στενά γραφικά δρομάκια και θα ζήσουμε από κοντά τον τρόπο ζωής των κατοίκων τους. Στην συνέχεια αναχώρηση για Αλμπερομπέλλο. Στην καταπράσινη κοιλάδα του, κάτασπρα σπίτια με σκεπές σε σχήμα τρούλου, όπου η ιστορία τους και οι ρίζες του χάνονται στα βάθη των αιώνων κάνουν το τοπίο μαγευτικό. Περπατήστε στα γραφικά σοκάκια του και αγοράστε τοπικά προϊόντα από τους χαμογελαστούς κατοίκους της περιοχής. Τέλος αναχώρηση για το λιμάνι του Μπάρι, όπου το πλοίο επιστροφής μας περιμένει. Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

 7η ημέρα: ΠΑΤΡΑ - ΑΘΗΝΑ

Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι αποβίβασης. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για τον τελικό προορισμό μας.

 Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Κατάνια
  • Μεταφορές, μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια γραμμής Μπάρι – Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με wc/ντουζ(ΑΒ4).
  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* & 5*.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Μεταφορά Καλαμάτα – Αθήνα.
  • Φ.Π.Α

 Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Φόροι αεροδρομίου

 Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν*

 


 

 ΣΙΚΕΛΙΑ - ΝΑΠΟΛΗ – ΚΑΠΡΙ

Κατάνια * Συρακούσες * Αίτνα * Ταορμίνα * Μεσσήνη * Παλέρμο * Κεφαλού * Ρήγιο * Ποσειδωνία * Νάπολη * Σορέντο * Κάπρι * Πομπηία *

8ΗΜΕΡΕΣ

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ - ΚΑΤΑΝΙΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Κατάνια. Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 2η ημέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ – ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ

Πρωινό και αναχώρηση για τις Συρακούσες, την πόλη μνημείο της Μεγάλης Ελλάδας. Στον αρχαιολογικό χώρο θα δούμε το αρχαίο θέατρο, την στοά του Διονύσιου, το Βωμό του Ιέρωνα, τα Λατομεία αμέσως μετά επίσκεψη στο σημαντικό αρχαιολογικό μουσείο της πόλης με τους θησαυρούς της Μεγάλης Ελλάδας . Στην συνέχεια επίσκεψη στο ανέπαφο ιστορικό κέντρο που βρίσκεται πάνω στο νησάκι Ορτυγία όπου θα θαυμάσουμε τον αρχαιότερο ναό της μεγάλης Ελλάδος (Απόλλωνα) την πηγή της Αρέθουσας Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια της Ορτυγίας και να αγοράσουμε αναμνηστικούς τοπικούς πάπυρους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 3η ημέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ – ΑΙΤΝΑ – ΤΑΟΡΜΙΝΑ – ΜΕΣΣΗΝΗ – TORNARELA

Πρωινό και αναχώρηση για  το  ηφαίστειο  της  ΑΙΤΝΑΣ, ανάβαση  έως  τους  πρώτους  κρατήρες, ( εφ’οσον  επιτρέπεται υψόμετρο 2000 μ). Στην συνέχεια αναχώρηση για την πανέμορφη Ταορμίνα, το στολίδι της Μεσογείου όπου θα επισκεφθούμε το αρχαίο Ελληνικό Θέατρο. Στην συνέχεια αναχώρηση για Μεσσήνη όπου τα μυθικά τέρατα καταπόντιζαν τα πλοία και κατέτρωγαν ναύτες και ταξιδιώτες, όπως μας αναφέρει ο Όμηρος στην « Οδύσσεια» του. Τέλος θα καταλήξουμε στην περιοχή Tornarela. Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 4η ημέρα: TORNARELA – ΠΑΛΕΡΜΟ – ΚΕΦΑΛΟΥ

Πρωινό και αναχώρηση για Παλέρμο. Άφιξη και αρχίζει η γνωριμία μας με την πόλη των αντιθέσεων που επικεντρώνεται στα μεσαιωνικά αξιοθέατα του 12ου αιώνα. Θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, το Νορμαδικό Μέγαρο, την Μονή Μονρεάλε με τα περίφημα ψηφιδωτά της, τους τάφους των Βασιλέων, το Ντουόμο τη Μαρτοράνα και μία από τις πιο χαρακτηριστικές αγορές της πόλης .Τέλος θα επισκεφθούμε το θέατρο Μασσιμο και μια βόλτα στην αριστοκρατική οδό της Ελευθερίας και την πλατεία Πολυθεαμα. Στην συνέχεια αναχώρηση για Κεφαλού. Θα κάνουμε μία σύντομη επίσκεψη στην γραφική Πιάτσα Ντουόμο και στον Ναό του Ρογήρου, με τα βυζαντινά ψηφιδωτά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.Διανυκτέρευση.

 5η ημέρα: TORNARELA – ΡΗΓΙΟ – ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ - ΝΑΠΟΛΗ

Πρωινό και αναχώρηση για Ρήγιο κάνοντας μια όμορφη διαδρομή κατά μήκος της Αδριατικής θάλασσας και φθάνοντας στο Ρήγιο όπου θ ακολουθήσει επίσκεψη στο μουσείο για να θαυμάσουμε τους πίνακες Ζαλεύκου τους Διόσκουρους και δύο ορειχάλκινα αριστουργήματα της κλασσικής Ελλάδας τους πολεμιστές του Ριάτσε. Στην συνέχεια αναχώρηση μέσω Κοσενζα για την αρχαία Ποσειδωνία που από τα ερείπια της και τους επιβλητικούς ναούς της αναδύεται η ένδοξη ιστορία της μεγάλης Ελλάδος. Η Basilica είναι το αρχαιότερο οικοδόμημα του δυτικού πολιτισμού. Ο ναός είναι αφιερωμένος στην Ήρα και χρονολογείται από τον 6ο αιώνα και ένας από τους πιο καλοδιατηρημένους στην Ευρώπη, ενώ ο διπλανός ναός του Ποσειδώνα θεωρείται από τους μεγαλύτερους και ομορφότερους. Τέλος θα καταλήξουμε στην ξελογιάστρα Νάπολη. Θα δούμε την γραφική παραλία της, το παλάτι, το θέατρο Σαν Κάρλο την πλατεία του Λαού την Στοά του Ουμπέρτο και το κάστρο της των Ισπανών, κ.α. Στη συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 6η ημέρα: ΝΑΠΟΛΗ– ΣΟΡΕΝΤΟ - ΚΑΠΡΙ

Πρωινό και θα αναχωρήσουμε από τον παραλιακό δρόμο για επίσκεψη στο πανέμορφο θέρετρο Σορέντο, με τους περίφημους κήπους. Στην συνέχεια μεταφερόμαστε εξ΄ ιδίων στην μαρίνα, όπου θα πάρουμε το ταχύπλοο για το μαγευτικό Κάπρι. Εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς ξετυλίγονται με την άφιξη μας στο νησί. Η γραφική πλατεία Piazzeta, οι κήποι του Αυγούστου και τέλος η Γαλάζια Σπηλιά κάνουν το νησί τόπο παραθερισμού διασημοτήτων.

Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.Διανυκτέρευση.

 7η ημέρα: ΝΑΠΟΛΗ – ΠΟΜΠΗΙΑ – ΝΑΠΟΛΗ - ΜΠΑΡΙ

Πρωινό και αναχώρηση για την νεκρόπολη της Πομπηίας. όπου θα δούμε το περιμετρικό τείχος, το φόρουμ, την πόρτα Μαρίνα, την έπαυλη των Βέτρι, τον Ναό του Απόλλωνα, την αρχαία αγορά, το θέατρο της Πομπηίας και τις χαρακτηριστικές τοιχογραφίες του 1ου αιώνα π.Χ. Στη συνέχεια αναχώρηση για το λιμάνι του Μπάρι, όπου το πλοίο επιστροφής μας περιμένει. Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

 8η ημέρα: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) – ΠΑΤΡΑ - ΑΘΗΝΑ

Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι αποβίβασης. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για τον τελικό προορισμό μας.

 Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Κατάνια
  • Μεταφορές, μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια γραμμής Μπάρι – Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με wc/ντουζ(ΑΒ4).
  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α

 Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Εισιτήριο για την κρουαζιέρα στο Κάπρι
  • Φόροι αεροδρομίου

 Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν*

 Σημείωση: Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.

 


 ΣΙΚΕΛΙΑ Μ. ΕΛΛΑΔΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΑΙΟΛΟΥ

* Ακράγαντας * Παλέρμο * Μονρεάλε * Κεφαλού * Κρουαζιέρα στα νησιά Αιόλου * Μεσσήνη * Ταορμίνα * Κατάνια * Συρακούσες *

5ΗΜΕΡΕΣ

 1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΚΑΤΑΝΙΑ – ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ – ΠΑΛΕΡΜΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Κατάνια. Άφιξη επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τον Ακράγαντα. Ένα εκπληκτικό θέαμα μας περιμένει σήμερα, η κοιλάδα των Ελληνικών Ναών. Θα δούμε τον Δωρικό Ναό της Ομόνοιας, το ναό του Ολυμπίου Διός με το σωριασμένο άγαλμα του γυμνού Άτλαντα, τον Ναό του Ηρακλή, της Ήρας και των Διόσκουρων. Στην συνέχεια αναχώρηση για Παλέρμο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 2η ημέρα: ΠΑΛΕΡΜΟ - ΜΟΝΡΕΑΛΕ– ΚΕΦΑΛΟΥ – TORNARELLA

Πρωινό και αναχώρηση για την Μονή Μονρεάλε με τα περίφημα ψηφιδωτά της, τους τάφους των Βασιλέων, το Ντουόμο τη Μαρτοράνα και μία από τις πιο χαρακτηριστικές αγορές της πόλης. Στην συνέχεια ακολουθεί η γνωριμία μας με την πόλη των αντιθέσεων που επικεντρώνεται στα μεσαιωνικά αξιοθέατα του 12ου αιώνα. Θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, το Νορμαδικό Μέγαρο και τέλος θα επισκεφθούμε το Θέατρο Μάσιμο και μια βόλτα στην αριστοκρατική οδός της Ελευθερίας και την πλατεία Πολυθεαμα. Στην συνέχεια αναχώρηση για Κεφαλού. Θα κάνουμε μία σύντομη επίσκεψη στην γραφική Πιάτσα Ντουόμο και στον Ναό του Ρογήρου, με τα βυζαντινά ψηφιδωτά. Τέλος θα καταλήξουμε στην περιοχή Tornarella Χρόνος ελεύθερος. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 3η ημέρα: TORNARELLA– ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ

Πρωινό και αναχώρηση για το Milazzo όπου στις 09.00 θα ξεκινήσουμε την κρουαζιερα μας . Μετά την αναχώρηση κατά μήκος των ακτών του ακρωτηρίου Capo Milazzo, άμεση μεταφορά στο Λίπαρι για να δείτε Punta Castagna Σε αυτή την περιοχή με παραλίες με λευκή άμμο, μπορείτε να θαυμάσετε το πανέμορφο τοπίο και το χαρακτηριστικό χρώμα της θάλασσας βυθό του. Στην συνέχεια αποβίβαση στο Λίπαρι, ως πρώτη στάση μας, οπου μπορείτε να έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε το κέντρο της παλιάς πόλης, το αρχαιολογικό πάρκο και να κάνετε ψώνια. Μετά την αναχώρηση από το Λίπαρι, άμεση μεταφορά στο νησί Vulcano για τη δεύτερη στάση μας Τα σημαντικά αξιοθέατα είναι οι μαύρες παραλίες, ιαματικές πηγές και τα λασπόλουτρα θείου. Αυτή η στάση επιτρέπει επίσης στους επιβάτες να φάνε το μεσημεριανό γεύμα σε τοπικό εστιατόριο (προαιρετικά). Το απόγευμα αναχώρηση από Vulcano όπου συνεχίζουμε γύρω από το μυθολογικό χώρο των Αιολικων νησιών . Στο δρόμο της επιστροφής για Milazzo, βλέπουμε από την θάλασσα το γραφικό χωριό του Gelso για να θαυμάσουμε τον αρχαίο φάρο. Επιστροφή στην Milazzo γύρω 17.45 μ.μ.. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 4η ημέρα: TORNARELLA – ΜΕΣΣΗΝΗ - ΤΑΟΡΜΙΝΑ –ΚΑΤΑΝΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για Μεσσήνη όπου τα μυθικά τέρατα καταπόντιζαν τα πλοία και κατέτρωγαν ναύτες και ταξιδιώτες, όπως μας αναφέρει ο Όμηρος στην « Οδύσσεια» του. Στην συνέχεια αναχώρηση για την πανέμορφη Ταορμίνα, όπου θα επισκεφθούμε το αρχαίο Ελληνικό Θέατρο. Τελευταίος σταθμός για σήμερα η παραλιακή Κατάνια. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 5η ημέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ - ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για τις Συρακούσες, την πόλη μνημείο της Μεγάλης Ελλάδας. Στον αρχαιολογικό χώρο θα δούμε το αρχαίο θέατρο, την στοά του Διονύσιου, το Βωμό του Ιέρωνα, τα Λατομεία και μετά μια επίσκεψη στο σημαντικό αρχαιολογικό μουσείο της πόλης όπου παρουσιάζει όλη την ιστορία της Μεγάλης Ελλάδας . Στην συνέχεια επίσκεψη στο ανέπαφο ιστορικό κέντρο που βρίσκεται πάνω στο νησάκι Ορτυγία όπου θα θαυμάσουμε τον αρχαιότερο ναό της μεγάλης Ελλάδος (Απόλλωνα) την πηγή της Αρέθουσας Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια της Ορτυγίας και να αγοράσουμε αναμνηστικούς τοπικούς πάπυρους. Στην συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο της Κατάνιας απ’ όπου ακολουθεί η πτήση επιστροφής.

 Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Κατάνια - Αθήνα
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* & 5*
  • Ημιδιατροφή σε μπουφέ καθημερινά
  • Περιηγήσεις, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής
  • Μεταφορές, μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης

 Δεν περιλαμβάνονται :

  • Φόροι αεροδρομίων
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται
  • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

 Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν*

 Σημείωση: Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα

 


ΣΙΚΕΛΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ

ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ

Συρακούσες * Ραγκούσα * Ακράγαντας * Σελινούντας * (Ερίτσε) * Παλέρμο * Μονρεάλε * Κεφαλού * Μεσσήνη * Ταορμίνα * Κατάνια *

5ΗΜΕΡΕΣ

 1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΚΑΤΑΝΙΑ – ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ –ΡΑΓΚΟΥΣΑ - ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Κατάνια. Άφιξη επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τις Συρακούσες, την πόλη μνημείο της Μεγάλης Ελλάδας. Στον αρχαιολογικό χώρο θα δούμε το αρχαίο θέατρο, την στοά του Διονύσιου, το Βωμό του Ιέρωνα, τα Λατομεία. Στην συνέχεια επίσκεψη στο ανέπαφο ιστορικό κέντρο που βρίσκεται πάνω στο νησάκι Ορτυγία όπου θα θαυμάσουμε τον αρχαιότερο ναό της μεγάλης Ελλάδος (Απόλλωνα) την πηγή της Αρέθουσας Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια της Ορτυγίας και να αγοράσουμε αναμνηστικούς τοπικούς πάπυρους. Στην συνέχεια αναχώρηση για την πόλη με τις αξιόλογες εκκλησίες του Μπαρόκ την Ραγκούσα που είναι χτισμένη επάνω σε λόφους. Η πόλη με τον μεγαλύτερο αριθμό εκκλησιών. Τέλος θα καταλήξουμε στον Ακράγαντα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 2η ημέρα: ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ – ΣΕΛΙΝΟΥΝΤΑΣ – (ΕΡΙΤΣΕ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ) – ΠΑΛΕΡΜΟ

Πρωινό και ένα εκπληκτικό θέαμα μας περιμένει σήμερα, η κοιλάδα των Ελληνικών Ναών. Θα δούμε τον Δωρικό Ναό της Ομόνοιας, το ναό του Ολυμπίου Διός με το σωριασμένο άγαλμα του γυμνού Άτλαντα, τον Ναό του Ηρακλή, της Ήρας και των Διόσκουρων. Στην συνέχεια

αναχώρηση για τον Σελινούντα από τις σπουδαιότερες αποικίες των Μεγαρέων που διαθέτει ένα από τα πιο εκτεταμένα αρχαιολογικά πάρκα της Σικελίας. Άφιξη και θα δούμε την ιερή κοιλάδα με τους γιγάντιους ναούς, το οχυρωματικό τείχος και την ακρόπολη. Χρόνος ελεύθερος. Στην διαδρομή μας για Παλέρμο σας προτείνουμε να πραγματοποιήσετε εκδρομή στην πόλη Ερίτσε μια μικρή και γοητευτική μεσαιωνική πόλη χτισμένη σε 750 μέτρα υψόμετρο μια μίξη από τέχνη, θρύλους ιστορία και πολισμό. Μία πόλη χαρακτηριστική για τα στενά δρομάκια. Θα δούμε το κάστρο της Αφροδίτης τον Πύργο Πέπολι και τις παλιές εκκλησίες. Τέλος θα καταλήξουμε στο Παλέρμο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΠΑΛΕΡΜΟ - ΜΟΝΡΕΑΛΕ– ΚΕΦΑΛΟΥ – TORNARELLA

Πρωινό και αναχώρηση για την Μονή Μονρεάλε με τα περίφημα ψηφιδωτά της, τους τάφους των Βασιλέων, το Ντουόμο τη Μαρτοράνα και μία από τις πιο χαρακτηριστικές αγορές της πόλης. Στην συνέχεια ακολουθεί η γνωριμία μας με την πόλη του Παλέρμο την πόλη των αντιθέσεων που επικεντρώνεται στα μεσαιωνικά αξιοθέατα του 12ου αιώνα. Θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, το Νορμαδικό Μέγαρο και τέλος θα επισκεφθούμε το Θέατρο Μασσιμο και μια βόλτα στην αριστοκρατική οδό της Ελευθερίας και τη πλατεία Πολυθεαμα. Στην συνέχεια αναχώρηση για Κεφαλού. Θα κάνουμε μία σύντομη επίσκεψη στην γραφική Πιάτσα Ντουόμο και στον Ναό του Ρογήρου, με τα βυζαντινά ψηφιδωτά. Τέλος θα καταλήξουμε στην περιοχή Tornarella. Χρόνος ελεύθερος. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 4η ημέρα: TORNARELLA – ΜΕΣΣΗΝΗ - ΤΑΟΡΜΙΝΑ –ΚΑΤΑΝΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για Μεσσήνη όπου τα μυθικά τέρατα καταπόντιζαν τα πλοία και κατέτρωγαν ναύτες και ταξιδιώτες, όπως μας αναφέρει ο Όμηρος στην « Οδύσσεια» του. Στην συνέχεια αναχώρηση για την πανέμορφη Ταορμίνα, όπου θα επισκεφθούμε το αρχαίο Ελληνικό Θέατρο. Τελευταίος σταθμός για σήμερα η παραλιακή Κατάνια. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 5η ημέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και χρόνος ελεύθερος. Στην συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο της Κατάνιας απ’ όπου ακολουθεί η πτήση επιστροφής.

 Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Κατάνια - Αθήνα
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* & 5*
  • Ημιδιατροφή σε μπουφέ καθημερινά
  • Περιηγήσεις, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής
  • Μεταφορές, μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης

 Δεν περιλαμβάνονται :

  • Φόροι αεροδρομίων
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται
  • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

 Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν*

 Σημείωση: Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα

 

 


ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ

Ταορμίνα * Μεσσήνη * Κεφαλού * Παλέρμο * Μονρεάλε * Κορλεόνε * Ακράγαντας * Κατάνια * Συρακούσες * Ορτυγία * Αίτνα *

5ΗΜΕΡΕΣ

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΚΑΤΑΝΙΑ – ΤΑΟΡΜΙΝΑ – ΜΕΣΣΗΝΗ – ΚΕΦΑΛΟΥ – ΠΑΛΕΡΜΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Κατάνια. Άφιξη επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πανέμορφη Ταορμίνα, όπου θα επισκεφθούμε το αρχαίο Ελληνικό Θέατρο. Η συνέχεια θα μας φέρει στην Μεσσήνη όπου τα μυθικά τέρατα καταπόντιζαν τα πλοία και κατέτρωγαν ναύτες και ταξιδιώτες, όπως μας αναφέρει ο Όμηρος στην « Οδύσσεια» του. Χρόνος ελεύθερος. Στην συνέχεια αναχώρηση για Κεφαλού. Θα κάνουμε μία σύντομη επίσκεψη στην γραφική Πιάτσα Ντουόμο και στον Ναό του Ρογήρου, με τα βυζαντινά ψηφιδωτά. Τέλος θα καταλήξουμε στο Παλέρμο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

 2η ημέρα: ΠΑΛΕΡΜΟ –ΜΟΝΡΕΑΛΕ

Πρωινό και αναχώρηση για την Μονή Μονρεάλε με τα περίφημα ψηφιδωτά της, τους τάφους των Βασιλέων, το Ντουόμο τη Μαρτοράνα και μία από τις πιο χαρακτηριστικές αγορές της πόλης. Στην συνέχεια ακολουθεί η γνωριμία μας με την πόλη των αντιθέσεων που επικεντρώνεται στα μεσαιωνικά αξιοθέατα του 12ου αιώνα. Θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, το Νορμαδικό Μέγαρο και τέλος θα επισκεφθούμε το μουσείο του Παλέρμο, όπου στεγάζονται μερικοί από τους ωραιότερους θησαυρούς των ανασκαφών της Μεγάλης Ελλάδας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 3η ημέρα: ΠΑΛΕΡΜΟ – ΚΟΡΛΕΟΝΕ – ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ - ΚΑΤΑΝΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη της μαφίας την πόλη Κορλεόνε. Η πόλη έγινε παγκοσμίως γνωστή μέσω του μυθιστορήματοςΟ νονόςτου Μάριο Πούτζο. Άφιξη και θα δούμε τις εκκλησίες Σαντ’ Ακγοσρίνο και Σαν Ντομένικο, το δημαρχείο στην πιάτσα Γκαριμπάλντι, το παλάτι Πρεβεντσάνο και το μουσείο αντι μαφία που άνοιξε το 2011. Η συνέχεια θα μας φέρει στο Ακράγαντα. Ένα εκπληκτικό θέαμα μας περιμένει σήμερα, η κοιλάδα των Ελληνικών Ναών. Θα δούμε τον Δωρικό Ναό της Ομόνοιας, το ναό του Ολυμπίου Διός με το σωριασμένο άγαλμα του γυμνού Άτλαντα, τον Ναό του Ηρακλή, της Ήρας και των Διόσκουρων. Τέλος θα καταλήξουμε στην παραλιακή Κατάνια. Μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

 4η ημέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ – ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ - (ΟΡΤΥΓΙΑ)

Πρωινό και αναχώρηση για τις Συρακούσες, την πόλη μνημείο της Μεγάλης Ελλάδας. Στον αρχαιολογικό χώρο θα δούμε το αρχαίο θέατρο, την στοά του Διονύσιου, το Βωμό του Ιέρωνα, τα Λατομεία. Χρόνος ελεύθερος. Η δική μας πρόταση είναι να επισκεφθείτε το ανέπαφο ιστορικό κέντρο που βρίσκεται πάνω στο νησάκι Ορτυγία όπου θα θαυμάσουμε τον αρχαιότερο ναό της μεγάλης Ελλάδος (Απόλλωνα) την πηγή της Αρέθουσας Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια της Ορτυγίας και να αγοράσουμε αναμνηστικούς τοπικούς πάπυρους. Τελευταίος σταθμός για σήμερα η παραλιακή Κατάνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 5η ημέρα: ΚΑΤΑΝΙΑ – ΑΙΤΝΑ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για  το  ηφαίστειο  της  ΑΙΤΝΑΣ, ανάβαση  έως  τους  πρώτους  κρατήρες, ( εφ’οσον  επιτρέπεται υψόμετρο 2000 μ). Χρόνος ελεύθερος και στην συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο απ’ όπου ακολουθεί η πτήση επιστροφής.

 Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Κατάνια - Αθήνα
  • Μετακινήσεις με κλιματιζόμενο υπερυψωμένο πούλμαν του γραφείου μας.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* sup.        
  • Πρωινό καθημερινά
  • Εκδρομές και περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρο αρχηγό-συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής /επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

 Δεν περιλαμβάνονται :

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Φόροι αεροδρομίου

 Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν*

 Σημείωση: Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα

 


ΣΙΚΕΛΙΑ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΛΑΒΡΙΑΣ

*Συρακούσες * Κατάνια * Παλέρμο * Κεφαλού * Ρήγιο * BovaMarina * Κρουαζιέρα στα νησιά Αιόλου * Ταορμίνα

5ΗΜΕΡΕΣ

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ - ΚΑΤΑΝΙΑ – ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ - TORNARELLA

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Κατάνια. Άφιξη επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τις Συρακούσες, την πόλη μνημείο της Μεγάλης Ελλάδας. Στον αρχαιολογικό χώρο θα δούμε το αρχαίο θέατρο, την στοά του Διονύσιου, το Βωμό του Ιέρωνα, τα Λατομεία. Στην συνέχεια επίσκεψη στο ανέπαφο ιστορικό κέντρο που βρίσκεται πάνω στο νησάκι Ορτυγία όπου θα θαυμάσουμε τον αρχαιότερο ναό της μεγάλης Ελλάδος (Απόλλωνα) την πηγή της Αρέθουσας Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια της Ορτυγίας και να αγοράσουμε αναμνηστικούς τοπικούς πάπυρους. Τέλος θα καταλήξουμε στην περιοχή Tornarella. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 2η ημέρα : TORNARELLA – ΠΑΛΕΡΜΟ - ΚΕΦΑΛΟΥ

Πρωινό και αναχώρηση για Παλέρμο. Άφιξη και αρχίζει η γνωριμία μας με την πόλη των αντιθέσεων που επικεντρώνεται στα μεσαιωνικά αξιοθέατα του 12ου αιώνα. Θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, το Νορμαδικό Μέγαρο, την Μονή Μονρεάλε με τα περίφημα ψηφιδωτά της, τους τάφους των Βασιλέων, το Ντουόμο τη Μαρτοράνα και μία από τις πιο χαρακτηριστικές αγορές της πόλης .Τέλος θα επισκεφθούμε το μουσείο του Παλέρμο, όπου στεγάζονται μερικοί από τους ωραιότερους θησαυρούς των ανασκαφών της Μεγάλης Ελλάδας. Η συνέχεια θα μας φέρει στην Κεφαλου. Θα κάνουμε μία σύντομη επίσκεψη στην γραφική Πιάτσα Ντουόμο και στον Ναό του Ρογήρου, με τα βυζαντινά ψηφιδωτά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

ημέρα: TORNARELLA – ΡΗΓΙΟ – BOVAMARINA

Πρωινό και αναχώρηση για Ρήγιο κάνοντας μια όμορφη διαδρομή κατά μήκος της Αδριατικής θάλασσας και περνώντας από Σαλέρνο Κοσεντσια όπου θ ακολουθήσει επίσκεψη στο μουσείο για να θαυμάσουμε τους πίνακες Ζαλεύκου τους Διόσκουρους και δύο ορειχάλκινα αριστουργήματα της κλασσικής Ελλάδας τους πολεμιστές του Ριάτσε. Η συνέχεια θα μας φέρει στην επαρχία BovaMarina. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: TORNARELLA –(ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ)

Πρωινό και η ημέρα σας ελεύθερη. Εμείς σας προτείνουμε να πραγματοποιήσετε κρουαζιέρα στα νησιά Αιόλου. Αναχώρηση για το Milazzo όπου στις 09.00 θα ξεκινήσουμε την κρουαζιερα μας . Μετά την αναχώρηση κατά μήκος των ακτών του ακρωτηρίου Capo Milazzo, άμεση μεταφορά στο Λίπαρι για να δείτε Punta Castagna Σε αυτή την περιοχή με παραλίες με λευκή άμμο, μπορείτε να θαυμάσετε το πανέμορφο τοπίο και το χαρακτηριστικό χρώμα της θάλασσας βυθό του. Στην συνέχεια αποβίβαση στο Λίπαρι, ως πρώτη στάση μας, οπου μπορείτε να έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε το κέντρο της παλιάς πόλης, το αρχαιολογικό πάρκο και να κάνετε ψώνια. Μετά την αναχώρηση από το Λίπαρι, άμεση μεταφορά στο νησί Vulcano για τη δεύτερη στάση μας Τα σημαντικά αξιοθέατα είναι οι μαύρες παραλίες, ιαματικές πηγές και τα λασπόλουτρα θείου. Αυτή η στάση επιτρέπει επίσης στους επιβάτες να φάνε το μεσημεριανό γεύμα σε τοπικό εστιατόριο (προαιρετικά). Το απόγευμα αναχώρηση από Vulcano όπου συνεχίζουμε γύρω από το μυθολογικό χώρο των Αιολικων νησιών . Στο δρόμο της επιστροφής για Milazzo, βλέπουμε από την θάλασσα το γραφικό χωριό του Gelso για να θαυμάσουμε τον αρχαίο φάρο. Επιστροφή στην Milazzo γύρω 17.45 μ.μ.. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 5η ημέρα: TORNARELLA –ΤΑΟΡΜΙΝΑ – ΚΑΤΑΝΙΑ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την πανέμορφη Ταορμίνα, όπου θα επισκεφθούμε το αρχαίο Ελληνικό Θέατρο. Χρόνος ελεύθερος και στην συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο απ’ όπου ακολουθεί η πτήση επιστροφής.

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Κατάνια - Αθήνα
  • Μετακινήσεις με κλιματιζόμενο υπερυψωμένο πούλμαν του γραφείου μας.
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 5*.        
  • Ημιδιατροφή σε μπουφέ καθημερινά
  • Εκδρομές και περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρο αρχηγό-συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής /επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

 Δεν περιλαμβάνονται :

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Φόροι αεροδρομίου
  • Κρουαζιέρα στα νησιά Αιόλου (40€)

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν*

 Σημείωση: Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα

 


Γύρος Σαρδηνίας 6 ημέρες

Όλμπια – Κάλιαρι – Οριστάνο – Σάσσαρι – Όλβια – Κόστα Εσμεράλντα


1η ημέρα: ΟΛΜΠΙΑ - ΚΑΛΙΑΡΙ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας και πτήση για τη Σαρδηνία. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Όλμπια και αναχώρηση για το Κάλιαρι, την πρωτεύουσα της Σαρδηνίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος. Από την πρώτη βόλτα που θα κάνετε στις ιστορικές συνοικίες της πόλης, θα βρείτε ίχνη της πανάρχαιας ιστορίας της, καθώς η περιοχή έχει κατοικηθεί από τους αρχαίους χρόνους. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΚΑΛΙΑΡΙ – ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Πρόγευμα. Θα επισκεφθούμε το εντυπωσιακό αρχαιολογικό μουσείο που βρίσκεται στην παλιά οχυρωμένη πόλη του Κάλιαρι(έξοδα ατομικά). Είναι ένας ατέλειωτος θησαυρός από τα βάθη της ιστορίας, που δημιουργεί ερωτήματα για τη σχέση της Σαρδηνίας με άλλους πολιτισμούς, όπως οι Χετταίοι στη Μικρά Ασία. Η συλλογή περιλαμβάνει θεότητες, αγαλματίδια από την εποχή των Νουράγκι και φοινικικές επιγραφές από τα βάθη της ιστορίας. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στην πόλη και θα δούμε τα σημαντικότερα μνημεία της, όπως την πλατεία Ματεότι, το Κυβερνείο, τη Μητρόπολη με την εκπληκτική κρύπτη της, τον Πύργο του Ελέφαντα και την εκκλησία των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού. Χρόνος ελεύθερος για να περιπλανηθείτε στα στενά δρομάκια με τα παραδοσικά μαγαζιά. Για αγορές επισκεφθείτε τη συνοικία Μαρίνα και απολαύστε τον καφέ σας σε κάποιο απο τα γνωστά καφέ της πόλης.

3η ημέρα: ΚΑΛΛΙΑΡΙ – ΟΡΙΣΤΑΝΟ – ΣΑΣΣΑΡΙ
Πρόγευμα και στη συνέχεια αναχώρηση το Οριστάνο. Άφιξη σύντομη περιήγηση στη μεσαιωνική πόλη με την πλούσια ιστορία. Κυριότερα αξιοθέατα είναι ο καθεδρικός ναός του Οριστάνο, ο Πύργος του Αγίου Χριστόφορου, ο Καθεδρικός Ναός της Παναγίας, η εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζη , το μοναστήρι του Carmine (ένα από τα καλύτερα παραδείγματα της μπαρόκ αρχιτεκτονικής-Roccoco) κ.ά. Το Οριστάνο προικίστηκε από τη φύση με ένα από τα πιο ειδυλλιακά ευρωπαϊκά τοπία. Στη λιμνοθάλασσα του Κάμπρας ζουν δεκάδες προστατευόμενα είδη υπό εξαφάνιση, ενώ η πανέμορφηχερσόνησος Σίνιςείναι γνωστή όχι μόνο για την εκπληκτική θέα στη θάλασσα, αλλά και για την παρουσία της στην πόλη Θάρρος, πολύ σημαντικός χώρος της φοινικικής προέλευσης. Συνεχίζουμε προς το βορρά και τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σαρδηνίας, το Σάσσαρι. Η πόλη αποτελεί μια δραστήρια πανεπιστημιούπολη με μεσαιωνικό χαρακτήρα και σύγχρονο πρόσωπο.Το Σάσσαρι ιδρύθηκε το Μεσαίωνα, όταν συνενώθηκαν ξεχωριστοί οικισμοί σε μια πεδιάδα που γλιστράει ως τη θάλασσα μέσα από ελαιώνες και εύφορες κοιλάδες. Άφιξη και τακτοποιηση στο ξενοδοχείο.

4η ημέρα: ΣΑΣΣΑΡΙ – ΟΛΜΠΙΑ
Πρόγευμα και περιήγηση στο ιστορικό κέντρο του Σάσσαρι, το οποίο διατηρεί τον μεσαιωνικό του χαρακτήρα. Θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου, ο οποίος χτίστηκε τον 13ο αιώνα και συνδιάζει στοιχεία ρωμαικής αρχιτεκτονικής και μπαρόκ του 18ου αιώνα, την Φοντάνα νετλ Ροσέλλο, που χτίστηκε στην μετα αναγεννησιακή εποχή και χαρακτηρίζεται από αγάλματα που αντιπροσωπεύουν τις εποχές καθώς και ένα άγαλμα του San Gavino. Αλλα σημαντικά μνημεία είναι το Palazzo Ducale, ένα μνημειώδες κτίριο του 18ου αιρώνα, σε ασβεστόλιθο, ο Πύργος του Αγίου Αντωνίου και η εκκλησία του Αγίου Πέτρου που χτίστηκε τον 13ο αιώνα. Συνεχίζουμε για την Όλμπια. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

5η ημέρα: ΟΛΜΠΙΑ - ΚΟΣΤΑ ΕΣΜΕΡΑΛΝΤΑ - ΟΛΜΠΙΑ
Πρόγευμα. Περιήγηση στο οικονομικό κέντρο του νησιού. Μια δυναμική πόλη, η οποία παρουσιάζει τον εαυτό της ως τουριστικό προορισμό, για την όμορφη θάλασσα και τις παραλίες, αλλά και για τον μεγάλο αριθμό μνημείων πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Το όνομα Όλμπια είναι αρχαίο ελληνικό. Στην πόλη μπορεί κανείς να δει τα ερείπια από τους οικισμούς των φοινίκων και των καρχηδονίων στη ρωμαϊκή εποχή, όταν ήταν ένα σημαντικό λιμάνι και τον Μεσαίωνα, όταν ήταν η πρωτεύουσα της Giudicato του Gallura, ένα από τα τέσσερα ανεξάρτητα κράτη της Σαρδηνίας. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στην Κόστα Εσμεράλντα. Είναι μια παραθαλάσσια περιοχή και τουριστικός προορισμός στη βόρεια Σαρδηνία. Η περιοχή φημίζεται για τις παραλίες με τη λευκή άμμο, ένα κλαμπ γκολφ, πανάκριβα ξενοδοχεία και τα τελευταία χρόνια αποτελεί πόλο έλξης διασημοτήτων, επιχειρηματιών και εύπορων επισκεπτών. Η ανάπτυξη της περιοχής άρχισε το 1961, και χρηματοδοτήθηκε από μια κοινοπραξία εταιρειών με επικεφαλή τον πρίγκιπα Καρίμ Αγά Χαν. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα καφέ και φαγητό και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Όλμπια.

6η ημέρα : ΟΛΜΠΙΑ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρόγευμα. Χρόνος ελεύθερος μέχρι την ώρα της μεταφοράς στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

Περιλαμβάνονται:
Αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής.
Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια εξωτερικού.
Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν.
Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*.
Πρωινό και ένα γεύμα καθημερινά.
Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα.
Έμπειρος Αρχηγός-Συνοδός του γραφείου μας.
Ασφάλεια αστικής.
Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:
Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων.
Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς-αρχαιολογικούς χώρους, θεματικά πάρκα και γενικά όπου απαιτείται.
Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις και η φορά του ταξιδιού είναι ενδεικτικές και ανάλογα με τις ώρες των πτήσεων, μπορεί να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

 


 

 ΚΟΡΣΙΚΗ - ΣΑΡΔΗΝΙΑ 6 ημέρες

Όλμπια – Αιάκειο – Μπαστιά - Μπονιφάτσιο – Όλμπια – Κάλιαρι

1η ημέρα: ΟΛΜΠΙΑ – ΑΙΑΚΕΙΟ (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας και πτήση για τη Σαρδηνία. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Όλμπια, μεταφορά στο λιμάνι της Σάντα Τερέζα, όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για να περάσουμε στην Κορσική (Μπονιφάτσιο). Άφιξη και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Κορσικής, το πανέμορφο Αιάκειο ή Αζαξιό όπως το λένε οι ντόπιοι. Στην περιήγησή μας στην πόλη με το ελληνικό όνομα, θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, τους Πύργους των Γενουάτων και την γραφική πλατεία Ζοφρ. Επόμενος σημείο αναφοράς μας είναι η λεωφόρος Πρεμιέρ Κονσύλ, που φιλοξενεί το συντριβάνι των τεσσάρων λιονταριών και μας οδηγεί στην πλατεία του Στρατάρχη Φος, την κομψότερη πλατεία όπου κυριαρχεί το Δημαρχείο, γνωστό ως Ναπολεόντεια Αίθουσα. Περιφερειακά της πλατείας απλώνεται η Παλιά Πόλη, στη νότια συνοικία της οποίας βρίσκεται το σπίτι του Βοναπάρτη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ σας προτείνουμε να πάρετε το δείπνο σας στο “Άλτρου Βέρσου”, με κορσικανά εδέσματα και να απολαύσετε το κρασί σας στο “Τζόκεϊ” που φημίζεται για την κάβα του. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΑΙΑΚΕΙΟ – ΜΠΑΣΤΙΑ -ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ
Πρόγευμα και συνεχίζουμε τη διαδρομή μας προς τα βορειοανατολικά του νησιού και συγκεκριμένα για την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη την Μπαστιά. Η Μπαστιά είναι το βασικό λιμάνι του νησιού και ταυτόχρονα η πλέον επιχειρηματική πόλη, η οποία είναι κυρίως γνωστή για την παραγωγή κρασιών. Άφιξη και στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στα κάστρα και τις οχυρώσεις της παλιάς πόλης, τα οποία βρίσκονται σε καλή κατάσταση, μαζι με το καμπαναριό του του 16ου αιώνα, που προστατεύει την Τέρα-Νόβα και προσφέρει εξαιρετική θέα προς το παλιό λιμάνι, την Τέρα-Βέκια, το βουνό και την ακτή.Θα δούμε επίσης το παλαιό παλάτι των Γενουατών Κυβερνητών της νήσου, το οποίο λειτουργεί σήμερα ως Μουσείο της Κορσικανικής Εθνογραφείας. Το μουσείο καλύπτει πολλά θέματα: γεωλογία, χλωρίδα, ιστορία, τέχνες και λαϊκές παραδόσεις, σύγχρονη τέχνη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΜΠΑΣΤΙΑ - ΜΠΟΝΙΦΑΤΣΙΟ - ΟΛΜΠΙΑ
Πρόγευμα και στη συνέχεια αναχωρούμε για το Μπονιφάτσιο, το στενό που χωρίζει την Κορσική από τη Σαρδηνία. Ιδρύθηκε το 828 μ.Χ. από τον Κόμη Bonifacio της Τοσκάνης, είναι φυσικό λιμάνι και φέρει μια εντυπωσιακή ομοιότητα με το σπίτι των Λαιστρυγόνων, που αναφέρεται στην Οδύσσεια του Ομήρου. Επιβίβαση στο πλοίο που θα μας φέρει στην Όλμπια της Σαρδηνίας. Άφιξη και σύντομη περιήγηση στο οικονομικό κέντρο του νησιού. Μια δυναμική πόλη, η οποία παρουσιάζει τον εαυτό της ως τουριστικό προορισμό, για την όμορφη θάλασσα και τις παραλίες, αλλά και για τον μεγάλο αριθμό μνημείων πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Το όνομα Όλμπια είναι αρχαίο ελληνικό. Στην πόλη μπορεί κανείς να δει τα ερείπια από τους οικισμούς των φοινίκων και των καρχηδονίων στη ρωμαϊκή εποχή, όταν ήταν ένα σημαντικό λιμάνι και τον Μεσαίωνα, όταν ήταν η πρωτεύουσα της Giudicato του Gallura, ένα από τα τέσσερα ανεξάρτητα κράτη της Σαρδηνίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο για αγορές ή προαιρετικές επισκέψεις. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 4η ημέρα: ΟΛΜΠΙΑ – ΚΑΛΙΑΡΙ (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ)
Πρόγευμα και αναχώρηση για το Κάλιαρι, την πρωτεύουσα της Σαρδηνίας. Με την άφιξή μας θα επισκεφθούμε το εντυπωσιακό αρχαιολογικό μουσείο που βρίσκεται στην παλιά οχυρωμένη πόλη του Κάλιαρι(έξοδα ατομικά). Είναι ένας ατέλειωτος θησαυρός από τα βάθη της ιστορίας, που δημιουργεί ερωτήματα για τη σχέση της Σαρδηνίας με άλλους πολιτισμούς, όπως οι Χετταίοι στη Μικρά Ασία. Η συλλογή περιλαμβάνει θεότητες, αγαλματίδια από την εποχή των Νουράγκι και φοινικικές επιγραφές από τα βάθη της ιστορίας. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στην πόλη και θα δούμε τα σημαντικότερα μνημεία της, όπως την πλατεία Ματεότι, το Κυβερνείο, τη Μητρόπολη με την εκπληκτική κρύπτη της, τον Πύργο του Ελέφαντα και την εκκλησία των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΚΑΛΙΑΡΙ
Πρόγευμα. Χρόνος ελεύθερος για να περιπλανηθείτε στα στενά δρομάκια με τα παραδοσικά μαγαζιά. Από την πρώτη βόλτα που θα κάνετε στις ιστορικές συνοικίες της πόλης, θα βρείτε ίχνη της πανάρχαιας ιστορίας της, καθώς η περιοχή έχει κατοικηθεί από τους αρχαίους χρόνους. Για αγορές επισκεφθείτε τη συνοικία Μαρίνα και απολαύστε τον καφέ σας σε κάποιο απο τα γνωστά καφέ της πόλης. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα : ΚΑΛΙΑΡΙ - ΟΛΜΠΙΑ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρόγευμα. Χρόνος ελεύθερος μέχρι την ώρα της μεταφοράς στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

Περιλαμβάνονται:
Αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής
Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια εξωτερικού.
Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν.
Διαμονή σε ξενοδοχεία 3* (στην Κορσική) και 4*(στη Σαρδηνία).
Πρωινό καθημερινά.
Τρία γεύματα στο σύνολο της εκδρομής (στη Σαρδηνία)
Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα.
Έμπειρος Αρχηγός-Συνοδός του γραφείου μας.
Ασφάλεια αστικής.
Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:
Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων.
Εισιτήρια πλοίων για το περασμα Σαρδηνία – Κορσικής – Σαρδηνία
Εείσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς-αρχαιολογικούς χώρους, θεματικά πάρκα και γενικά όπου απαιτείται.
Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις και η φορά του ταξιδιού είναι ενδεικτικές και ανάλογα με τις ώρες των πτήσεων και των πορθμείων, μπορεί να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ