Skip to main content

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΒΕΝΕΤΙΑ Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2015 από 385,00

5 ΗΜΕΡΕΣ

Βενετία * Μπουράνο * Μουράνο * Βερόνα * Σιρμιόνε * Λιουμπλιάνα * Τεργέστη

Δώρο η εκδρομή Λουμπλιάνα & Τεργέστη!!!

 

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη «Γαληνοτάτη» πόλη των δόγηδων και των καναλιών, τη μοναδική Βενετία, χτισμένη πάνω σε 118 μικρά νησιά, που ενώνονται με 410 περίπου γέφυρες. ‘Αφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην ηπειρωτική Βενετία. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο μας, θα επισκεφτούμε τη Βενετία, που έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Από το Τρονκέτο, μεταφορά εξ ιδίων με βαπορέτο στην περιοχή Καστέλλο, όπου βρίσκεται η ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων και το Βυζαντινό Ινστιτούτο. Περνώντας από γραφικές γέφυρες και στενά σοκάκια, θα δούμε το επιβλητικό Παλάτσο των Δόγηδων και θα καταλήξουμε στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου, όπου βρίσκεται ο περίφημος Καθεδρικός του Αγίου Μάρκου, αριστούργημα βυζαντινής αρχιτεκτονικής, με εντυπωσιακά ψηφιδωτά, το καμπαναριό του (Καμπανίλε), ο Πύργος του Ρολογιού, η Μαρκιανή Βιβλιοθήκη και το περίφημο Μουσείο Καρέρ. Τέλος, θα επισκεφθούμε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας . Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ – ΒΕΡΟΝΑ – ΣΙΡΜΙΟΝΕ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη ρομαντική Βερόνα την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ. Στην περιήγησή μας θα δούμε την Πλατεία Μπρα με τη ρωμαϊκή Αρένα, τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι και το λεγόμενο «σπίτι» της Ιουλιέτας με το θρυλικό μπαλκόνι. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μεσαιωνικό Σιρμιόνε ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στη λίμνη Γκάρντα με χιλιάδες επισκέπτες να πλημμυρίζουν κάθε μέρα τη μεσαιωνική πόλη. Στην περιήγηση μας θα δούμε το μεσαιωνικό κάστρο, την περίφημη εκκλησία του Αγίου Πέτρου και την εκκλησίας της Παρθένου Μαρίας. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας . Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ – ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – ΤΕΡΓΕΣΤΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη Λιουμπλιάνα, την πρωτεύουσα της Σλοβενίας, χτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού, με έντονη την επιρροή της αυστριακής αρχιτεκτονικής και διακόσμησης. Αναχώρηση για την Τεργέστη, ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Αδριατικής, στα σύνορα με την Σλοβενία. Η πόλη είναι γεμάτη με νεοκλασικά και Αρ Νουβό κτίρια που ανακαλούν το αυστριακό παρελθόν της. Στην πανοραμική περιήγηση θα δούμε, την Πλατεία της Ένωσης της Ιταλίας, μία από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες πλατείες με θέα προς τη θάλασσα, την ελληνική εκκλησία του Αγίου Νικολάου, όπου οι Αυστριακοί συνέλαβαν τον Ρήγα Φεραίο και τους συντρόφους του και τον παρέδωσαν στου Τούρκους του Βελιγραδίου την 1η Δεκεμβρίου 1797, το Λυρικό Θέατρο Τζουζέπε Βέρντι κ.ά. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Βενετίας για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Βενετία – Αθήνα.
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4*. ( Hotel Eden Jesolo ή παρόμοιο)
  • Πρωινό και ένα γεύμα καθημερινά ( ημιδιατροφή) .
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεματικά πάρκα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Checkpoint 20€.
  • Βαπορέτο Βενετίας 15€.
  • Δημοτικοί φόροι στο ξενοδοχείο ( 3€ το άτομο τη βραδιά)

Σημειώσεις:

  • Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.
ΕΚΔΡΟΜΗ ΗΜ. ΑΝΑΧ/ΣΕΙΣ € ΔΙΚΛΙΝΟ € ΠΑΙΔΙΚΟ € ΜΟΝ/ΝΟ ΑΕΡ/ΚΗ ΦΟΡΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΗΜ.
Μοναδική Βενετία 5
 26/09 & 02, 09, 16, 23/10
385 485 Volotea 145 Hotel Eden Jesolo 4* or Similar Ημιδιατροφή