Skip to main content

ΟΝΕΙΡΙΚΗ ΙΣΤΡΙΑ – ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ – ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΣΛΟΒΕΝΙΑ – 6 ΗΜΕΡΕΣ Καλοκαίρι 2015 από 565,00

Βενετία * Σπήλαια Ποστόινα * Λουμπλιάνα * Λίμνη Μπλέντ * Ζάγκρεμπ
Μπίχατς * Λίμνες Πλίτβιτσε * Ριέκα * Πούλα * Πόρετς * Ροβίνι
Οπάτια * Τεργέστη

 

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ – ΤΕΡΓΕΣΤΗ – ΡΙΕΚΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απ’ ευθείας πτήση για το αεροδρόμιο της Βενετίας. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Τεργέστη, ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Αδριατικής, στα σύνορα με την Σλοβενία. Η πόλη είναι γεμάτη με νεοκλασικά και Αρ Νουβό κτίρια που ανακαλούν το αυστριακό παρελθόν της. Στην πανοραμική περιήγηση θα δούμε, την Πλατεία της Ένωσης της Ιταλίας, μία από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες πλατείες με θέα προς τη θάλασσα, την ελληνική εκκλησία του Αγίου Νικολάου, όπου οι Αυστριακοί συνέλαβαν τον Ρήγα Φεραίο και τους συντρόφους του και τον παρέδωσαν στου Τούρκους του Βελιγραδίου την 1η Δεκεμβρίου 1797, το Λυρικό Θέατρο Τζουζέπε Βέρντι. Αργά το απόγευμα άφιξη στη Ριέκα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΡΙΕΚΑ – ΠΟΥΛΑ-ΠΟΡΕΤΣ-ΡΟΒΙΝΙ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα θα γνωρίσουμε τη Ριέκα, πόλη που βρίσκεται στην «αγκαλιά του κόλπου» Κvarner. Στην πανοραμική μας περιήγηση θα δούμε τον Πύργο της πόλης, την Εκκλησία των Καπουτσίνων, τα ερείπια του Ρωμαϊκού τείχους, το παλαιό Δημαρχείο και τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βίτου. Στη συνέχεια της διαδρομής μας θα επισκεφτούμε τη πόλη που θυμίζει Ρωμαϊκό μνημείο, την Πούλα. Θα δούμε το Ρωμαϊκό αμφιθέατρο και το Τέμπλο του Αυγούστου. Δίπλα σε αυτά τα μνημεία, συνυπάρχουν ειρηνικά χριστιανικές εκκλησίες διαφόρων περιόδων με παλαιότερη τη βασιλική της Αγίας Μαρίας Φορμόσα. Η συνέχεια θα μας φέρει στα εκπληκτικά σε ομορφιά τουριστικά θέρετρα Πόρετς και Ροβίνι και χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στη Ριέκα. Δείπνο και διανυκτέρευση

3η μέρα: ΡΙΕΚΑ – ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ – ΜΠΙΧΑΤΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τις Λίμνες Πλίτβιτσε, ένα θαύμα της φύσης, ένας εθνικός δρυμός απερίγραπτης ομορφιάς, που το 1979 ανακηρύχθηκε από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.Ανάμεσα σε βρύα και άλγες, δεκαέξι λίμνες, πλούσιες σε ορυκτά, βρίσκονται σε διαφορετικά επίπεδα ανάμεσα σε καταρράκτες και ποτάμια. Μια παλέτα χρωμάτων σε όλους τους τόνους του τιρκουάζ και του γαλαζοπράσινου που καλύπτει περίπου 2 τ. χλμ. Χρόνος ελεύθερος για πεζοπορία και για να απαθανατίσετε το πανέμορφο τοπίο. Αργά το απόγευμα άφιξη στο Μπίχατς (Βοσνία) . Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΜΠΙΧΑΤΣ – ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τη πρωτεύουσα της Κροατίας, το κοσμοπολίτικο Ζάγκρεμπ. Στην πανοραμική περιήγηση θα διασχίσουμε τη Λεωφόρο του Κύριλλου και Μεθόδιου, θα δούμε την πλατεία του Αγίου Μάρκου με το Θυρεό της χώρας και το κτίριο που στεγάζει το Δημαρχείο με την Πέτρινη Αψίδα. Θα επισκεφθούμε επίσης την «Άνω Πόλη», όπου βρίσκεται ο επιβλητικός Καθεδρικός Ναός, η Αρχιεπισκοπή, το Προεδρικό Μέγαρο, το κτίριο της Βουλής και άλλα κυβερνητικά κτίρια. Αναχώρηση για μία από τις πιο νέες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες τη Λουμπλιάνα. Κάτω και γύρω από το χιλιόχρονο κάστρο με την πανοραμική θέα των Άλπεων βρίσκονται αξιόλογα μνημεία μπαρόκ τα οποία θα δούμε στην πανοραμική μας περιήγηση, όπως το Εθνικό Θέατρο, η Φιλαρμονική, το Εθνικό Μουσείο, η ‘Oπερα, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ –ΛΙΜΝΗ ΜΠΛΕΝΤ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το Μπλέντ που βρίσκεται στους πρόποδες των Ιουλιανών Άλπεων και είναι ένα από τα ομορφότερα μέρη της περιοχής. Θα επισκεφθούμε το φημισμένο κάστρο του Μπλέντ και από ψηλά θα έχουμε μια πανοραμική και εντυπωσιακή θέα της λίμνης. Μπορείτε επίσης προαιρετικά να κάνετε βαρκάδα με το πλοιάριο μέσα στην καταπράσινη λίμνη και να επισκεφθείτε την παλιά μπαρόκ εκκλησία που βρίσκεται στο νησάκι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – ΣΠΗΛΑΙΑ –ΠΟΣΤΟΙΝΑ –ΒΕΝΕΤΙΑ –ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τα μεγαλοπρεπή σπήλαια Ποστόιινα, που θεωρούνται δεύτερα σε μέγεθος σπήλαια της Ευρώπης. Με ειδικό τρενάκι διασχίζουμε ένα μεγάλο τμήμα του μεγάλου σπηλαίου και απολαμβάνουμε το μοναδικό φαντασμαγορικό εσωτερικό διάκοσμο, από σταλακτίτες και σταλαγμίτες διαφόρων σχημάτων και αποχρώσεων. Χρόνος ελεύθερος ως την ώρα που θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της Βενετίας για την πτήση της επιστροφής μας στη Αθήνα.

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με VOLOTEA Αθήνα – Βενετία – Αθήνα.
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* DELUXE (ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ ΗΟΤΕL PLAZA – MΠΙΧΑΤΣ ΗΟΤΕL KOSTELSKI BUK Ή EMPORIUM – ΡΙΕΚΑ GRAND HOTEL BONAVIA ή παρόμοια)
  • Πρωινό και ένα γεύμα καθημερινά (ημιδιατροφή).
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνονται:
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, στη Λίμνη Πλίτβιτσε, το τρενάκι στα σπήλαια της Ποστόινα, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Checkpoint ( 15€)

Σημειώσεις:

  • Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.
  • Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν
ΕΚΔΡΟΜΗ ΗΜ. ΑΝΑΧ/ΣΕΙΣ € ΔΙΚΛΙΝΟ € ΠΑΙΔΙΚΟ € ΜΟΝ/ΝΟ ΑΕΡ/ΚΗ ΦΟΡΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
Ονειρική Ιστρία – Λίμνες Πλιβιτσε – Μαγευτική Σλοβενία 6
10, 24/07 &
07, 21/08
565 515 715 Volotea 145 Ηotel Plaza 4* ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ
Hotel Kostelki Buk 4* ή Emporium 4* ΜΠΙΧΑΤΣ
Grand Hotel Bonavia 4* ΡΙΕΚΑ

ΠΤΗΣΕΙΣ 

V7 1491 Αθήνα – Βενετία 12.00 -13.20
V7 1490 Βενετία – Αθήνα 16.10 -19.25 (από 29/07 επιστροφή 15.10 -18.25)