Skip to main content

ΒΕΝΕΤΙΑ – ΛΙΜΝΕΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΙΤΑΛΙΑΣ Καλοκαίρι 2015 από 495,00

6 ΗΜΕΡΕΣ

Βενετία * Κόμο * Στρέζα * Λάγκο Ματζόρε * Μιλάνο * Βερόνα * Λάκο ντι Γκάρντα * Σιρμιόνε * Πάντοβα

 

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ - ΒΕΝΕΤΙΑ – ΒΕΡΟΝΑ – ΜΙΛΑΝΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη «Γαληνοτάτη» πόλη των δόγηδων και των καναλιών, τη μοναδική Βενετία, χτισμένη πάνω σε 118 μικρά νησιά, που ενώνονται με 410 περίπου γέφυρες. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τη ρομαντική Βερόνα την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ. Στην περιήγησή μας θα δούμε την Πλατεία Μπρα με τη ρωμαϊκή Αρένα, τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι και το λεγόμενο «σπίτι» της Ιουλιέτας με το θρυλικό μπαλκόνι.Αργά το απόγευμα, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή του Μιλάνου, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΜΙΛΑΝΟ – ΚΟΜΟ – ΛΟΥΓΚΑΝΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Περιήγηση στην οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας: το Μιλάνο, συνώνυμο της ιταλικής μόδας. Στην περιήγησή μας θα δούμε το κάστρο των Σφόρτσα, τον περίφημο Καθεδρικό Ναό (Ντουόμο), την κομψή Στοά Βιττόριο Εμμανουέλε και την πιο διάσημη λυρική σκηνή του κόσμου, τη «Σκάλα». Αναχώρηση για το κοσμοπολίτικο Κόμο που βρίσκεται στις όχθες τις λίμνης του Κόμο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την ελβετική πόλη Λουγκάνο, πρωτεύουσα του ιταλόφωνου καντονιού Τιτσίνο, χτισμένη στις όχθες της ομώνυμης λίμνης. Πανοραμική περιήγηση και χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο  ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΜΙΛΑΝΟ – ΣΤΡΕΖΑ – ΛΑΓΚΟ ΜΑΤΖΟΡΕ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ολοήμερη εκδρομή στη λουλουδιασμένη Στρέζα, κομψό θέρετρο στη Λάγκο Ματζόρε (Μεγαλύτερη Λίμνη), όπου θα έχουμε την ευκαιρία για μια προαιρετική κρουαζιέρα στο νησάκι Ίζολα Μπέλα, με το εντυπωσιακό μπαρόκ παλάτι της αριστοκρατικής οικογένειας των Μπορομέι, και την Ίζολα ντέι Πεσκατόρι (Νησί των Ψαράδων). Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΜΙΛΑΝΟ – ΛΑΚΟ ΝΤΙ ΓΚΑΡΝΤΑ – ΣΙΡΜΙΟΝΕ – ΒΕΝΕΤΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Aναχώρηση για περιήγηση στην περιοχή της λίμνης Γκάρντα. Στη συνέχεια  επίσκεψη το μεσαιωνικό Σιρμιόνε ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στη λίμνη Γκάρντα  με χιλιάδες επισκέπτες να πλημμυρίζουν κάθε μέρα τη μεσαιωνική πόλη. Στην  περιήγηση μας θα δούμε το μεσαιωνικό κάστρο, την περίφημη εκκλησία του Αγίου Πέτρου και την εκκλησίας της Παρθένου Μαρίας. Αργά το απόγευμα, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή της ηπειρωτικής Βενετίας, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ξενάγηση στην Βενετία, που έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Από το Τρονκέτο, μεταφορά εξ ιδίων με βαπορέτο στην περιοχή Καστέλλο, όπου βρίσκεται η ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων και το Βυζαντινό Ινστιτούτο. Περνώντας από γραφικές γέφυρες και στενά σοκάκια, θα δούμε το επιβλητικό Παλάτσο των Δόγηδων και θα καταλήξουμε στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου, όπου βρίσκεται ο περίφημος Καθεδρικός του Αγίου Μάρκου, αριστούργημα βυζαντινής αρχιτεκτονικής, με εντυπωσιακά ψηφιδωτά, το καμπαναριό του (Καμπανίλε), ο Πύργος του Ρολογιού, η Μαρκιανή Βιβλιοθήκη και το περίφημο Μουσείο Καρέρ. Τέλος, θα επισκεφθούμε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ – ΠΑΝΤΟΒΑ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Aναχώρηση για την πόλη της Πάντοβα, την αρχαιότερη πιθανόν πόλη της βόρειας Ιταλίας, σύμφωνα με την ημερομηνία ίδρυσης της, τον 12ο αιώνα π.Χ. από τους Τρώες. Θα δούμε το φημισμένο πανεπιστήμιό της (ένα από τα αρχαιότερα της Ευρώπης), την μεγαλοπρεπή Βασιλική του Αγίου Αντωνίου με τους Βυζαντινούς τρούλους και τον πολυτελή εσωτερικό διάκοσμο που θεωρείται από τους σημαντικότερους λατρευτικούς χώρους της Ιταλίας και τέλος την Prato della Valle, μια ελλειπτική πλατεία 88.000 τετραγωνικών μέτρων, η οποία θεωρείται η δεύτερη μεγαλύτερη της Ευρώπης. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο της Βενετίας και πτήση επιστροφής.

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με την Volotea Αθήνα – Βενετία – Αθήνα.
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*(COSMOHOTEL TORRII HOTEL MILAN – HOTEL LE TERRAZE VENICE ή παρόμοια).
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Checkpoint 15€ .
  • Βαπορέτο Βενετίας 15€ .
  • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία. (το άτομο τη βραδιά: 5€ Μιλάνο, 4€ Βενετία ).
ΕΚΔΡΟΜΗ ΗΜ. ΑΝΑΧ/ΣΕΙΣ € ΔΙΚΛΙΝΟ € ΠΑΙΔΙΚΟ € ΜΟΝ/ΝΟ ΑΕΡ/ΚΗ ΦΟΡΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΗΜ.
Βενετία Λίμνες Β. Ιταλίας 6
17, 31/07 &
14, 28/08
495 435 635 Volotea 145 Cosmo Hotel Torri 4*,  Hotel Le Terrazze or Similar Για τις αναχωρήσεις του Αυγούστου επιβάρυνση 30 € το άτομο

ΠΤΗΣΕΙΣ 

V7 1491 Αθήνα – Βενετία 12.00 -13.20

V7 1490 Βενετία – Αθήνα 16.10 -19.25 (από 05/08 επιστροφή 15.10 -18.25)