Skip to main content

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΒΕΝΕΤΙΑ – GARDALAND – 6 ΗΜΕΡΕΣ Καλοκαίρι 2015 από 450,00

Πάντοβα * Βενετία * Μπουράνο * Μουράνο * Βερόνα * Σιρμιόνε * Gardaland * Λιουμπλιάνα
Τεργέστη * Βερόνα * Μποργκέτο * Μάντοβα * Μουσείο Ferrari

 

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ –ΠΑΝΤΟΒΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη «Γαληνοτάτη» πόλη των δόγηδων και των καναλιών, τη μοναδική Βενετία, χτισμένη πάνω σε 118 μικρά νησιά, που ενώνονται με 410 περίπου γέφυρες. Με την άφιξη μας θα επισκεφτούμε τη Βενετία, που έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Από το Τρονκέτο, μεταφορά εξ ιδίων με βαπορέτο στην περιοχή Καστέλλο, όπου βρίσκεται η ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων και το Βυζαντινό Ινστιτούτο. Περνώντας από γραφικές γέφυρες και στενά σοκάκια, θα δούμε το επιβλητικό Παλάτσο των Δόγηδων και θα καταλήξουμε στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου, όπου βρίσκεται ο περίφημος Καθεδρικός του Αγίου Μάρκου, αριστούργημα βυζαντινής αρχιτεκτονικής, με εντυπωσιακά ψηφιδωτά, το καμπαναριό του (Καμπανίλε), ο Πύργος του Ρολογιού, η Μαρκιανή Βιβλιοθήκη και το περίφημο Μουσείο Καρέρ. Αργά το απόγευμα μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, στη Πάντοβα. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΠΑΝΤΟΒΑ – GARDALAND – ΣΙΡΜΙΟΝΕ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για μία ολοήμερη εκδρομή στην περιοχή της λίμνης Γκάρντα. Πρώτη μας επίσκεψη το μεσαιωνικό Σιρμιόνε ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στη λίμνη Γκάρντα με χιλιάδες επισκέπτες να πλημμυρίζουν κάθε μέρα τη μεσαιωνική πόλη. Στην περιήγηση μας θα δούμε το μεσαιωνικό κάστρο, την περίφημη εκκλησία του Αγίου Πέτρου και την εκκλησίας της Παρθένου Μαρίας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το θαυμαστό κόσμο της Gardaland το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο της Ιταλίας όπου και θα έχετε χρόνο ελεύθερο. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΠΑΝΤΟΒΑ – ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – ΤΕΡΓΕΣΤΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη Λιουμπλιάνα, την πρωτεύουσα της Σλοβενίας, χτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού, με έντονη την επιρροή της αυστριακής αρχιτεκτονικής και διακόσμησης. Αναχώρηση για την Τεργέστη, ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Αδριατικής, στα σύνορα με την Σλοβενία. Η πόλη είναι γεμάτη με νεοκλασικά και Αρ Νουβό κτίρια που ανακαλούν το αυστριακό παρελθόν της. Στην πανοραμική περιήγηση θα δούμε, την Πλατεία της Ένωσης της Ιταλίας, μία από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες πλατείες με θέα προς τη θάλασσα, την ελληνική εκκλησία του Αγίου Νικολάου, όπου οι Αυστριακοί συνέλαβαν τον Ρήγα Φεραίο και τους συντρόφους του και τον παρέδωσαν στου Τούρκους του Βελιγραδίου την 1η Δεκεμβρίου 1797, το Λυρικό Θέατρο Τζουζέπε Βέρντι κ.ά. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΠΑΝΤΟΒΑ – ΒΕΡΟΝΑ – ΜΠΟΡΓΚΕΤΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τη ρομαντική Βερόνα την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ. Στην περιήγησή μας θα δούμε την Πλατεία Μπρα με τη ρωμαϊκή Αρένα, τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι και το λεγόμενο «σπίτι» της Ιουλιέτας με το θρυλικό μπαλκόνι. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Μποργκέτο που βρίσκεται στη Τοσκάνη και το όνομα του σημαίνει <οχυρωμένος οικισμός> ενώ η θέση του επάνω στο ποταμό Μίντσιο και στη λεγόμενη <κοιλάδα των Θεών> το καθιστά ως ένα από τα ωραιότερα ιταλικά χωριά. Βουτηγμένο στο πράσινο και τον ποταμό να ρέει μέσα από το χωριό, το Μποργκέτο δεν μπορεί παρά να κλέψει τις εντυπώσεις. Πολύχρωμα σπίτια, παραδοσιακά χτισμένα, αλλά και γραφικά σοκάκια συμπληρώνουν ιδανικά το σκηνικό που παραπέμπει σε άλλες εποχές. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΠΑΝΤΟΒΑ – ΜΑΝΤΟΒΑ – MOΥΣΕΙΟ FERRARI

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τη Μάντοβα που είναι γνωστή για τους αρχιτεκτονικούς θησαυρούς της, για τα μεσαιωνικά και αναγεννησιακά κομψά παλάτια της. Η πόλη της Μάντοβα έχει ανακηρυχτεί από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομίας. Στην πανοραμική περιήγηση θα δούμε το περίφημο Πανεπιστήμιο της που είναι ένα από τα αρχαιότερα της Ευρώπης και τη Βασιλική του Αγίου Αντωνίου με τους Βυζαντινούς τρούλους. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Μουσείο τις Ferrari όπου και θα δούμε διάσημα αυτοκίνητα της Ferrari και ιστορικά έργα τέχνης.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΠΑΝΤΟΒΑ –(MOΥΡΑΝΟ – ΜΠΟΥΡΑΝΟ) –ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Πρωινή επίσκεψη στα νησάκια Μουράνο και Μπουράνο για να επισκεφθούμε κάποια από τα εργαστήρια κατασκευής Murano (ατομικά έξοδα). Χρόνος ελεύθερος. Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Βενετίας για τη πτήση επιστροφής μας.

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με Volotea Αθήνα – Βενετία – Αθήνα.
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4*. ( Radisson Splendid ή παρόμοιο)
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Checkpoint 20€.
  • Βαπορέτο Βενετίας 15€ (για κάθε επίσκεψη) .
  • Δημοτικοί φόροι στο ξενοδοχείο (3 € το άτομο τη βραδιά).

Σημειώσεις:

  • Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.
ΕΚΔΡΟΜΗ ΗΜ. ΑΝΑΧ/ΣΕΙΣ € ΔΙΚΛΙΝΟ € ΠΑΙΔΙΚΟ € ΜΟΝ/ΝΟ ΑΕΡ/ΚΗ ΦΟΡΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
Μοναδική Βενετία – Gardaland 6
10, 17, 24, 31/07 &
07, 14, 21, 28/08
450 400 575 Volotea 145 Radisson Splendid 4* or Similar

ΠΤΗΣΕΙΣ 

V7 1491 Αθήνα – Βενετία 12.00 -13.20
V7 1490 Βενετία – Αθήνα 16.10 -19.25 (από 29/07 επιστροφή 15.10 -18.25)