Skip to main content

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΟΛΩΝΙΑΣ- ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ Οδική-Αεροπορική Εκδρομή Καλοκαιρι 2016

Διάρκεια: 8 ημέρες      Αναχωρήσεις: 2,12/8

 Βελιγράδι - Βουδαπέστη - Κρακοβία - Αλατωρυχεία Βιελίτσκα - Τσεστοχόβα -Βαρσοβία

Βουδαπέστη: Δίκαια την ονόμαζαν  παλιά ‘‘Παρίσι της Ανατολικής Ευρώπης’’.Αυτά που μένουν από το ταξίδι στην όμορφη Βουδαπέστη είναι η αρχοντική ομορφιά της πόλης, η  εκδρομή στα γραφικά παραδουνάβια χωριά, το καλό τοπικό φαγητό αλλά και η γοητεία του Δούναβη,  ιδιαίτερα την ώρα που δύει ο ήλιος

Βαρσοβία: Στη μέση της διαδρομής του Βιστούλα, από τα όρη Τάτρα που πηγάζει, έως τις εκβολές του στη Βαλτική, βρίσκεται η Βαρσοβία, μια όμορφη πόλη που ζει τη νέα της ζωή απαλλαγμένη από τα δεινά του παρελθόντος. Πρωτεύουσα της Πολωνίας από το 1596, σήμερα σε μεγάλο βαθμό ανακαινισμένη στο αρχικό της ύφος μετά τους καταστροφικούς βομβαρδισμούς του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, περνάει μια δεύτερη αναγέννηση χάρη στη δημιουργικότητα, την αγάπη και τη φροντίδα των κατοίκων της, κάτι που αναγνωρίστηκε από την UNESCOκαι χαρακτηρίστηκε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.  Είναι η πατρίδα του μεγάλου μουσουργού Σοπέν και της νομπελίστριας φυσικού και χημικού Μαρίας Σκουοντόφσκα Κιουρί, ενώ πολλοί από μας τη θυμόμαστε από τη βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα ταινία ‘‘Ο Πιανίστας’’ του μεγάλου Πολωνού σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι.

Κρακοβία: Η πολιτιστική καρδιά της Πολωνίας. Μια φορά κι ένα καιρό ο θεός των Ινδουιστών Σίβα πέταξε επτά μαγικές πέτρες σε επτά μέρη του κόσμου. Ένα από αυτά ήταν η Κρακοβία, που μέχρι σήμερα πιστεύεται από ερευνητές ότι εκπέμπει περισσότερη ενέργεια από κάθε άλλο μέρος της Πολωνίας. Κι αν δεν έχει υπερφυσικές δυνάμεις, σίγουρα αποτελεί το πολιτιστικό και καλλιτεχνικό κέντρο της χώρας. Τα πάνω από 300 ιστορικά κτίρια, οι 60 εκκλησίες και παλάτια της Παλιάς Πόλης έβαλαν την Κρακοβία μέσα στην πρώτη Λίστα Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς που έφτιαξε η UNESCO το 1978. Ένα  ζωντανό μουσείο που μόνο ένα μαγικό ραβδί μπορεί να δημιουργήσει.

8-ήμερη Οδική-Αεροπορική Εκδρομή

Πρόγραμμα Εκδρομής

1ηημέρα: Αθήνα - Νις / Κρούσεβατς

Αναχώρηση στις 06:00 π.μ. από Αθήνα. Ημίωρη στάση στην περιοχή της Λαμίας και συνεχίζουμε το ταξίδι μας μέσω της Κοιλάδας των Τεμπών - Πλαταμώνα, γεύμα προαιρετικά, για το συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος διαβατηρίων και η διαδρομή μας έξω από τα Σκόπια μας οδηγεί στην περιοχή της Νις, για άφιξη, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

2ηημέρα: Νις – Βελιγράδι - Βουδαπέστη

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Βελιγράδι πρωτεύουσα της Σερβίας όπου θα ακολουθήσει η  περιήγηση στην πόλη. Μοντέρνα και ζωντανή τίποτα δεν θυμίζει με την ανάπτυξή της το πρόσφατο παρελθόν. Στην περιήγησή μας θα δούμε το Κοινοβούλιο της Σερβίας, το παλαιό Παλάτι, τον Ναό του Αγίου Σάββα, την πλατεία Δημοκρατίας, πριν καταλήξουμε στον κεντρικό πεζόδρομο του Πρίγκιπα Μιχαήλ, ο οποίος συγκαταλέγεται στους ομορφότερους της Ευρώπης , λόγω της ομορφιάς των εντυπωσιακών κτηρίων από την εποχή του 19ου αιώνα, αλλά επίσης αντιπροσωπεύει το εμπορικό κέντρο της πόλης. Ελεύθερος χρόνος και  αναχώρηση για το Νόβισαντ φθάνουμε και τα σύνορα της Ουγγαρία. Το απόγευμα το «Παρίσι της Ανατολής» η πανέμορφη Βουδαπέστη μας καλωσορίζει και μας προσκαλεί να τη γνωρίσουμε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Προαιρετική κρουαζιέρα στο Δούναβη. Δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

3ηημέρα: Βουδαπέστη – Παραδουνάβια χωριά

Πρωινό και αρχίζουμε την περιήγηση - ξενάγηση μας από την Πέστη. Θα επισκεφθούμε την Πλατεία Ηρώων στολισμένη με υπέροχα αγάλματα και τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου. Κατόπιν διασχίζοντας μια από τις πιο αριστοτεχνικές γέφυρες του Δούναβη, τη γέφυρα των Αλυσίδων, θα βρεθούμε στη Βούδα, για να δούμε τον Πύργο των Ψαράδων, τη θαυμαστή εκκλησία του Ματίας, όπου γινόταν η στέψη των Ούγγρων βασιλιάδων και θα απολαύσουμε την εξαιρετική θέα που προσφέρει η πόλη με τις πολλές και επιβλητικές γέφυρες και το καταπράσινο νησί της Μαργαρίτας στη μέση του Δούναβη, από το λόφο του Γκέλλιερτ. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για όμορφη διαδρομή στην Καμπή του Δούναβη. Πρώτος σταθμός το χωριό των καλλιτεχνών, ο Αγ. Ανδρέας, με τα αμέτρητα μουσεία, τα γραφικά σοκάκια και τα όμορφα τουριστικά καταστήματα. Συνεχίζουμε για το Βίσεγκραντ, το πιο ιστορικό αξιοθέατο της μαγευτικής Καμπής του Δούναβη. Από το άλλοτε λαμπρό και φημισμένο ανά την Ευρώπη βασιλικό ανάκτορο του, σώζονται μόνο λίγα ερείπια αλλά η αναγεννησιακού ρυθμού επίσημη αυλή υποδοχής αναστηλώθηκε με βάση τα παλιά σχέδια. Δείπνο ,διανυκτέρευση.

4ηημέρα: Βουδαπέστη - Κρακοβία

Πρόγευμα και αναχώρηση για την άγνωστη πόλη της Πολωνίας και πρώην πρωτεύουσα, η οποία σε 10 χρόνια μεταμορφώθηκε σε διαμάντι , την Κρακοβία. Μετά από μία ενδιαφέρουσα διαδρομή με ενδιάμεσες στάσεις , θα φθάσουμε στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση, δείπνο και ευκαιρία για μια πρώτη γνωριμία για να δούμε την πόλη φωτισμένη υπέροχα.

5η ημέρα: Κρακοβία – Αλατωρυχεία Βιελίτσκα

Στην πρωινή ξενάγηση της πόλης θα δούμε το εντυπωσιακό Βασιλικό Κάστρο στο λόφο Βάβελ, τον Καθεδρικό Ναό με τους Βασιλικούς τάφους και την Καμπάνα, το πανεπιστήμιο Γιαγκελονιάν, την μεγάλη μεσαιωνική πλατεία με την εκκλησία Μαριάτσκι αφιερωμένη στην Παναγία. Στη μέση της πλατείας δεσπόζει το αναγεννησιακού ρυθμού κτίριο Σουκιένιτσε, όπου παλαιότερα διακινούνταν το εμπόριο των υφασμάτων και τώρα στεγάζει το μεγαλύτερο κατάστημα με σουβενίρ και μια έκθεση ζωγραφικής Πολωνών ζωγράφων.Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε  για την περιοχή της Βιελίτσκα με τα αλατωρυχεία της που αποτελούν μοναδικό κειμήλιο στην ιστορία των ορυχείων. Οι υπόγειες στοές στις οποίες βρίσκονται εκκλησίες σκαλιστές πάνω στο αλάτι, μικρές φωσφορίζουσες λίμνες και τα ξύλινα υποστυλώματα των στοών τα οποία είναι αληθινά καλλιτεχνήματα μαραγκών της παλιάς εποχής, προσδίδουν στο αλατωρυχείο μια γοητεία η οποία παρακινεί τους ανθρώπους από όλο τον κόσμο, εδώ και αιώνες να θαυμάσουν αυτό το μοναδικό έργο τέχνης.Δείπνο , διανυκτέρευση

6η ημέρα: Κρακοβία (Άουσβιτς-Tσεστοχόβα) - Βαρσοβία

Έχοντας αξιοποιήσει την παραμονή μας στην Κρακοβία, αφήνουμε την Νότια Πολωνία με τελικό προορισμό την Βαρσοβία. Καθοδόν θα επισκεφθούμε το μουσειακό χώρο Άουσβιτς/ Μπιρκενάου, από τα μεγαλύτερα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο πάνω από 2 εκ. άτομα κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Η διαδρομή μας προς τη Βαρσοβία συνεχίζεται με στάση στη Τσεστοχόβα, για να επισκεφθούμε το μοναστήρι «Γιάσνα Γκόρα». Μια από τις πιο σημαντικές πόλεις της Πολωνίας, που συχνά αποκαλείται «θρησκευτική πρωτεύουσα» με εκατομμύρια πιστών να συρρέουν από όλα τα μέρη της γης, για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της Μαύρης Μαντόνας, η αγιογραφία χρονολογείται από το 14ο αιώνα, αλλά ο θρύλος λέει ότι την εικόνα την έφτιαξε ο Ευαγγελιστής Λουκάς από ένα κομμάτι ξύλο από το τραπέζι της Παναγίας της Ναζαρέτ. Νωρίς το βράδυ θα καταλήξουμε στη Βαρσοβία, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

7ηημέρα: Βαρσοβία

Η ιστορική πόλη της Βαρσοβίας περιβάλλεται από παλιές οχυρώσεις, βρίσκεται στον κατάλογο της πανανθρώπινης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και αποτελεί τον σημαντικότερο πόλο έλξης για τους συντηρητές μνημείων ανά τον κόσμο. Στην ξενάγηση που ακολουθεί θα δούμε μεταξύ άλλων την κεντρική πλατεία της Αγοράς, το Βασιλικό Ανάκτορο, πολύ καλό δείγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής, που τώρα λειτουργεί σαν Μουσείο και έδρα της Βουλής Seim, το παλάτι και την πλατεία του Κάστρου Plac Zamkowy, από τα λίγα σημεία που σώθηκαν από τη ναζιστική λαίλαπα, το μνημειώδες Παλάτι Πολιτισμού και Επιστήμης, δώρο του Στάλιν στη Βαρσοβία, το Μεγάλο Θέατρο Βιέλκι, που στεγάζει την όπερα και το μπαλέτο, το μπαρόκ παλάτι Κρασίνσκι, που θεωρείται από τα ομορφότερα κτίρια της πόλης, τους Βασιλικούς Κήπους, και το Εβραϊκό Γκέτο, το σπίτι της Μαρίας Κοζλόφκα Κιουρί, που τιμήθηκε με Νόμπελ, το άγαλμα του Φρεντερίκ Σοπέν, που στολίζει τους κήπους του ανακτόρου Λαζιένσκι. Το ελεύθερο απόγευμα προτείνουμε να περπατήσετε κατά μήκος της δυτικής όχθης του ποταμού Βιστούλα, στη περιοχή της Βασιλικής Οδού. Δείπνο, διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Βαρσοβία -Αθήνα

Πρωινό και ημέρα ελεύθερη. Σας προτείνουμε να ανακαλύψετε  την Νέα Πόλη,η οποία μπορεί να στερείται από τις μεσαιωνικές οχυρώσεις της Παλιάς Πόλης , αλλά ενδείκνυται για περιπάτους και αγορές. Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το Μουσείο Κουρί. Εναλλακτικά προτείνουμε  το Μέγαρο Τεχνών και Επιστημών και το υπέροχο πάρκο Λαζιένκι.  Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο  και επιστροφή στην Αθήνα

Τιμή συμμετοχής κατ΄άτομο:

 

Ξενοδοχεία

2κλινο

1κλινο

Παιδικό

(2-12 ετών)

2-9/8 & 12-19/8

3* &  4*

€ 499

€ 689

€ 399

 

Περιλαμβάνονται:

  • Εκδρομές περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα
  • Αεροπορικά εισιτήρια Βαρσοβία-Αθήνα στις 9/8 η Αθήνα –Βαρσοβία στις 12/8 με απευθείας πτήσεις της AegeanAirlines
  • 1 αποσκευή 23 κιλών και μια χειραποσκευή 8 κιλών ανά επιβάτη
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* στη Βουδαπέστη την Κρακοβία και την Βαρσοβία  και 3* στη Σερβία με μπουφέ πρωινό
  • Αρχηγός/Συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων (75 Ευρώ)
  • Είσοδοι μουσείων ή εσωτερικών χώρων επισκέψεων
  • Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό

Σημειώσεις

Η εκδρομή πραγματοποιείται αντίστροφα για την αναχώρηση στις 12/8 με μία διανυκτέρευση στη Βαρσοβία και 3 διανυκτερεύσεις στην Κρακοβία με διαφορά τιμής +15 ευρώ ανά άτομο σε δίκλινο

Η διαμονή εκτός από την περιοχή Νις, μπορεί να πραγματοποιηθεί και στις περιοχές Κρούσεβατς ή Πάρατσιν

 

 

Πτήσεις AEGEANAIRLINES  9/8 :

ΒΑΡΣΟΒΙΑ - ΑΘΗΝΑ

A3 861

17.00

20.30

Πτήσεις AEGEANAIRLINES  12/8 :

ΑΘΗΝΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ

A3 860

08.25

10.05