Skip to main content

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 25η Μαρτίου 2017 από 469,00

ΔΩΡΟ!!! ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ
Διάρκεια: 5 ημέρες
Αναχωρήσεις: 22/03

Βουδαπέστη: Δίκαια την ονόμαζαν παλιά Παρίσι της Ανατολικής Ευρώπης. Αυτά που μένουν από το ταξίδι στην όμορφη Βουδαπέστη είναι η αρχοντική ομορφιά της πόλης, η εκδρομή στα γραφικά παραδουνάβια χωριά, το καλό τοπικό φαγητό αλλά και η γοητεία του Δούναβη, ιδιαίτερα την ώρα που δύει ο ήλιος.
Βιέννη: Δεύτερη θέση στη λίστα των δέκα καλύτερων πόλεων να ζει κανείς στον κόσμο και πρώτη στην Ευρώπη! Μια πόλη ανανεωμένη και αυθόρμητη. Η αυτοκρατορική της παράδοση συνδυάζεται άψογα με τη μοντέρνα δημιουργία. Οι επιρροές της Αναγέννησης συναντούν τη σύγχρονη καθημερινότητα και καθιστούν τη Βιέννη ως την ωραιότερη πόλη στον κόσμο για να ζει κανείς.

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η ημέρα: Αθήνα – Βιέννη (ξενάγηση πόλης)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την αρχοντική πρωτεύουσα της Αυστρίας. Μεταφορά στην πόλης της Βιέννης για την ξενάγηση μας. Πλατείες και δρόμοι, ανάκτορα και μνημεία, κτίρια και μουσεία διατηρημένα με σεβασμό, δένονται σ’ ένα σύνολο γεμάτο αρμονία. Θα έλθουμε στο ανάκτορο και στον κήπο του Σενμπρούν, πρώην θερινή κατοικία της αυτοκρατορικής οικογένειας, το οποίο ολοκληρώθηκε τον 18ο αιώνα επί Μαρίας Θηρεσίας. Θα συνεχίσουμε διασχίζοντας την επιβλητική Ρινγκστράσσε, τη μεγάλη λεωφόρο που κατασκευάστηκε κατ’ εντολή του Φραγκίσκου Ιωσήφ, για να θαυμάσουμε το αυστριακό Κοινοβούλιο σε ένα ενδιαφέρον αυστηρό νεοκλασικό στυλ, το γοτθικού ρυθμού Δημαρχείο, έδρα του Δήμου της Βιέννης και της τοπικής κυβέρνησης, το Πανεπιστήμιο το οποίο ιδρύθηκε το 1365 από τον Δούκα Ροδόλφο V, τον Οίκο της Μουσικής, το Βασιλικό Θέατρο και το μεγαλοπρεπές κτίριο της Κρατικής ‘Όπερας της Βιέννης. Στη συνέχεια θα δούμε το Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης και το Μουσείο της Φυσικής Ιστορίας με το άγαλμα της Μαρίας Θηρεσίας να δεσπόζει, για να περάσουμε από τα χειμερινά ανάκτορα Χόφμπουργκ και να καταλήξουμε στον Καθεδρικό του Αγίου Στεφάνου που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και περιλαμβάνει αριστουργήματα γοτθικής γλυπτικής. Μεσημέρι ελεύθερο για να απολαύσετε μια βόλτα στο ιστορικό κέντρο. Το απόγευμα μεταφερόμαστε στη Βουδαπέστη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και βράδυ ελεύθερο.

2η μέρα: Βουδαπέστη (ξενάγηση πόλης)
Πρωινό και αναχώρηση για πανοραμική ξενάγηση της Βουδαπέστης. Θα επισκεφτούμε την μεγάλη Πλατεία των Ηρώων, τη λεωφόρο Αντράσσυ, την Όπερα και το Κοινοβούλιο. Θα κατευθυνθούμε κατά μήκους του Δούναβη, όπου θα θαυμάσουμε τις όμορφες γέφυρες και το Νησί της Μαργαρίτας. Έπειτα θα κατευθυνθούμε στην πλευρά της Βούδας να επισκεφτούμε τον Πύργο των Ψαράδων και τον Λόφο του Γκέλλερτ. Μετά το τέλος της ξενάγησης, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε κάποιο από τα δημόσια Λουτρά της πόλης. Τα πιο φημισμένα, μοντέρνα και ιστορικά είναι του Gellert στο ομώνυμο ξενοδοχείο στην πλευρά της Βούδας.
Στη συνεχεία προτείνουμε να περάστε απέναντι και επισκεφθείτε τη Σκεπαστή Αγορά. Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε το περίφημο ουγγαρέζικο σαλάμι, πάπρικα για το γκούλας, τα τοπικά ποτά Ούνικουμ και Παλίνκα, καθώς και τα ονομαστά τους κρασιά με ιδιαίτερο το κόκκινο. Για το βράδυ σας προτείνουμε άρωμα τσιγγάνικης διασκέδασης με τοπικά φαγητά και καλό κρασί (προαιρετικό).

3η ημέρα: Ξενάγηση στη Σκεπαστή Αγορά-Vaci utca - Εβραική συνοικία
Η σημερινή ξενάγηση αρχίζει από την πανέμορφη κλειστή αγορά. Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε το περίφημο ουγγαρέζικο σαλάμι, τα τοπικά ποτά Ούνικουμ και Παλίνκα, καθώς και τα ονομαστά τους κρασιά. Επόμενος σταθμός η εβραϊκή συνοικία, που κάποτε αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα γκέτο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Εδώ κυριαρχεί η συναγωγή του Dohany, ο μεγαλύτερος τόπος λατρείας των Εβραίων στην Ευρώπη και ο δεύτερος μεγαλύτερος σε όλο τον κόσμο. Η συναγωγή πλαισιώνεται από το Μνημείο των Ηρώων, το εβραϊκό μουσείο αλλά και τις επιγραφές στη μνήμη του Κόκκινου Στρατού που απελευθέρωσε τη Βουδαπέστη. Απολαύσετε μία στάση για καφέ, στα φημισμένα Καφέ Gerbaeud & New York. Υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο.

4η ημέρα: Βουδαπέστη – Παραδουνάβια Χωριά
Πρόγευμα. Αναχώρηση για την όμορφη διαδρομή στην Καμπή του Δούναβη. Πρώτος σταθμός το χωριό των καλλιτεχνών, ο Αγ. Ανδρέας, με τα αμέτρητα μουσεία, τα γραφικά σοκάκια και τα όμορφα τουριστικά καταστήματα. Συνεχίζουμε για το Βίσσεγκραντ, το πιο ιστορικό αξιοθέατο της μαγευτικής Καμπής του Δούναβη. Από το άλλοτε λαμπρό και φημισμένο ανά την Ευρώπη βασιλικό ανάκτορο του, σώζονται μόνο λίγα ερείπια αλλά η αναγεννησιακού ρυθμού επίσημη αυλή υποδοχής αναστηλώθηκε με βάση τα παλιά σχέδια. Εν συνεχεία θα έχουμε Προαιρετικό γεύμα στο αναγεννησιακό εστιατόριο Renaissance. Ακολουθεί βόλτα στην πρώτη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, το Έστεργκομ. Θα διασχίσουμε τη γέφυρα που ενώνει τις δύο όχθες του Δούναβη, την Ουγγαρία με την Σλοβακία για να περάσουμε στην πόλη Στούροβο της Σλοβακίας από όπου θα απολαύσουμε το θέαμα που προσφέρει ο Δούναβης, αλλά και ο Άγιος Στέφανος φωτισμένος στον απέναντι λόφο της Ουγγαρίας. Επιστροφή το απόγευμα στη Βουδαπέστη. Για το βράδυ σας προτείνουμε να κάνετε τη βόλτα σας, δίπλα στο Δούναβη.

5η ημέρα: Βουδαπέστη – Αθήνα
Πρόγευμα και ελεύθερος χρόνος για να κάνετε τις τελευταίες βόλτες και ψώνια στην πόλη. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για Αθήνα. Οι πλούσιες εικόνες και την όμορφη Βουδαπέστη θα συνοδέψουν το ταξίδι της επιστροφής σας. Είναι βέβαιο ότι θα βρείτε πολλούς λόγους για να ξανά επισκεφτείτε την κεντρική Ευρώπη!

Τιμή συμμετοχής κατ΄άτομο:

Ξενοδοχεία

2κλινο

1κλινο

Παιδικό
(2-12 ετών)

HUNGARIA CITY CENTER4*

€ 469

€ 569

€ 369

NOVOTEL CENTRUM  4* SUP

€ 469

€ 599

€ 389

LA PRIMA FASHION 4* (BOUTIQUE HOTEL)

€ 499

€ 619

€ 399

MARRIOTT 5*

€ 629

€ 899

€ 529

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις της AEGEAN AIRLINES
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* & 5* της επιλογής σας.
  • HUNGARIA CITY CENTER 4 * με Ημιδιατροφή
  • NOVOTEL CENTRUM 4* superior με μπουφέ πρωινό
  • LA PRIMA FASHION (BOUTIQUE HOTEL) με μπουφέ πρωινό
  • ΜΑRRIOTT 5* με Αμερικάνικο πρωινό ΟΛΑ ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΜΕ ΘΕΑ ΔΟΥΝΑΒΗ!
  • Ξενάγηση στην πόλη της Βιέννης με ελληνόφωνο ξεναγό
  • Ξενάγηση Βουδαπέστης με ελληνόφωνο ξεναγό
  • 2η περιπατητική ξενάγηση στη Βουδαπέστη
  • Εκδρομή στα Παραδουνάβια Χωριά με ελληνόφωνο ξεναγό
  • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο / ξενοδοχεία
  • Τοπικός ελληνόφωνος συνοδός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ενημερωτικά έντυπα

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Φόροι Αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων (€150)
  • Είσοδοι μουσείων ή εσωτερικών χώρων επισκέψεων
  • Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό

Σημειώσεις:

  • Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει, χωρίς παραλείψεις, εφόσον κριθεί απαραίτητο από τον διοργανωτή για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

Πτήσεις Aegean Airlines :

22/03

ΑΘΗΝΑ –ΒΙΕΝΝΗ

A3 880

09.10

10.30

26/03

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΑΘΗΝΑ

A3 879

17.30

20.25