Skip to main content

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ Φεβρουάριος 2017 Καθαρά Δευτέρα από 380,00

Βουδαπέστη –Παραδουνάβια – Βιέννη
4 ημέρες 24/2-27/2/2017


1η ημέρα : Πτήση για Βουδαπέστη (Ξενάγηση)
Αναχώρηση το πρωί για Βουδαπέστη. Άφιξη και ξεκινάμε τη ξενάγηση από την μνημειώδη πλατεία των Ηρώων με το μνημείο της Χιλιετηρίδας όπου θα γνωρίσουμε την ιστορία της χώρας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, τη λεωφόρο της Δημοκρατίας με την Όπερα και τα καλοδιατηρημένα κτίρια, το ογκώδες Μπαρόκο Κοινοβούλιο και τις γέφυρες που ενώνουν τη Βούδα με την Πέστη. Αμέσως μετά θα περάσουμε στη Βούδα όπου θα θαυμάσουμε το Κάστρο, το άγαλμα της Ελευθερίας , την Εθνική Πινακοθήκη, τον πύργο των Ψαράδων και τον ιστορικό ναό του Αγία Ματτία (όπου στέφονταν οι Ούγγροι βασιλιάδες. Στη συνέχεια μετάβαση στο λόφο Γκέλλερτ, από όπου θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα της Βούδας και της Πέστης με τον Δούναβη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και υπόλοιπο της ημέρας στη διάθεσή σας, για να κάνετε τη βόλτα σας στην περίφημη Vaci Utca, και να πιείτε τον καφέ σας στα φημισμένα Καφέ Gerbaeud & New York. .Διανυκτέρευση.
2η ημέρα : Εκδρομή στα Παραδουνάβια χωριά
Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για την εκδρομή στα Παραδουνάβια χωριά. Μόλις 15 χλμ. από τη Βουδαπέστη θα συναντήσουμε το παραδοσιακό χωριό των καλλιτεχνών τον Άγιο Ανδρέα, όπου θα δούμε το Μουσείο της γλύπτριας Μαργκίτ Κόβατς και τη ορθόδοξη εκκλησία του 1752, χτισμένη από τον αρχιτέκτονα Μάγιερ-Χόφερ. Στη συνέχεια θα ανηφορίσουμε στο Βίσενγκρατ με το μεσαιωνικό κάστρο και την υπέροχη θέα . Ολοκληρώνουμε την εκδρομή μας στην πόλη Έστεργκομ, πρώτη πρωτεύουσα του Ουγγρικού κράτους, όπου θα επισκεφθούμε το Μητροπολιτικό ναό που ήταν μέχρι το 1976 από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη. Η << Ρώμη της Ουγγαρίας>> όπως την ονομάζουν πήρε το όνομά της κατά μία εκδοχή από την παλαιά σλάβικη λέξη <<στρεγκόμ>> , που σημαίνει φύλακας , υπονοώντας ότι μπορούσε να ελέγχει την κοιλάδα του Δούναβη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Βουδαπέστη. Για το βράδυ σας προτείνουμε να κάνετε τη βόλτα σας, δίπλα στο Δούναβη. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα : Εκδρομή στη Βιέννη
Μέρα ελεύθερη στη Βουδαπέστη ή για όσους το επιθυμούν θα πραγματοποιηθεί εκδρομή προαιρετικά στη Βιέννη . Θα δούμε το ανάκτορο Μπελβεντέρε , τη συνοικία των Μουσείων και θα περιηγηθούμε στη περίφημη λεωφόρο του Ρινγκ (Ringstrasse) όπου θα θαυμάσουμε μερικά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Βιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο ,τη πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ ,το Κοινοβούλιο ,το Δημαρχείο ,το Ανακτορικό θέατρο ,την Εκκλησία του Τάμματος ,τη Καρλς Κίρχε και φυσικά την παγκοσμίου φήμης νεοαναγεννησιακή , Κρατική Όπερα της Βιέννης .Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στο κεντρικότερο σημείο της πόλης , ορόσημο για την πρωτεύουσα της Αυστρίας ,τον Γοτθικού ρυθμού καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου ,όπου θα έχουμε την ευκαιρία να φωτογραφήσουμε την Πόρτα του Γίγαντα. Ελεύθερος χρόνος κι επιστροφή στη Βουδαπέστη. Διανυκτέρευση
4η ημέρα : : Πτήση επιστροφής
Μετά το πρωινό αναχώρηση για το αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής, γοητευμένοι από την εξόρμηση μας στην μοναδική πρωτεύουσα της Ουγγαρίας .

ΗΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΧ/ΣΕΙΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΕΝΗΛ.ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

ΠΑΙΔΙ ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ

ΕΠΙΒ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΩΡΑΡΙΟ ΠΤΗΣΕΩΝ

4

24/2/2017

NOVOTEL CENTRUM  4* sup

380

350

+85

AEGEAN
24/2
ATH-BUD
08.50-09.50

27/2
BUD-ATH
10.40-13.40

COURTYARD BY MARRIOT 4*sup

420

400

+120

 

ΚΟΣΤΟΣ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ BIENNHΣ  ΜΕ ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΗ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ : 95 €


Περιλαμβάνονται:

  •  Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – Αθήνα με AEGEAN AIRLINES
  •  Διαμονή σε ξενοδοχείο της επιλογής σας ME ΠΡΩΙΝΟ
  •  Μεταφορές με τοπικά πούλμαν ,όπως αναγράφονται στο αναλυτικό πρόγραμμα .
  •  Ξενάγηση πόλης με ελληνόφωνο ξεναγό
  •  Εκδρομή στα Παραδουνάβια χωριά .
  •  Ομαδική ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλιση αστικής ευθύνης.
  •  Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:

  •  Φόρους αεροδρομίων, εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, διασκεδάσεις, ποτά, φιλοδωρήματα και ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  •  Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία

ΣΗΜΕΙΩΣΗ :Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν. Για την εκτέλεση προαιρετικών υπηρεσιών απαιτείται συγκεκριμένος αριθμός συμμετοχών.

4 ημέρες - ΔΙΑΤΡΟΦΗ : πρωινό
ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ& ΕΠΙΝΑΥΛΟΣ : 150 €