Skip to main content

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 24-28/12/2014 SPECIAL OFFER απο 449,00

Διάρκεια: 5 ημέρες

Αναxωρήσεις:24/12

 Δίκαια την ονόμαζαν παλιά «Παρίσι της Ανατολικής Ευρώπης». Αυτά που θα μείνουν από το ταξίδι στην όμορφη Βουδαπέστη… Eίναι η αρχοντική ομορφιά της πόλης, η εκδρομή στα γραφικά παραδουνάβια χωριά, το καλό τοπικό φαγητό αλλά και η γοητεία του Δούναβη, ιδιαίτερα την ώρα που δύει ο ήλιος…

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ημέρα: Αθήνα - Βουδαπέστη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ε. Βενιζέλος και αναχώρηση για την πρωτεύουσα των Μαγυάρων. Άφιξη και αμέσως μετά ακολουθεί η ξενάγηση της πόλης, όπου θα περιηγηθούμε στα αξιοθέατα της πόλης, την Πλατεία Ηρώων, την λεωφόρο Αντράσσυ, την Όπερα, το Κοινοβούλιο (εξωτερικά), το Δούναβη με τις όμορφες γέφυρες, το Νησί της Μαργαρίτας, τον Πύργο των Ψαράδων και τον Λόφο του Γκέλλερτ. Στη συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπο της ημέρας στη διάθεσή σας, να κάνετε τη βόλτα σας στην περίφημη VaciUtca, να δοκιμάσετε τοπικά γλυκίσματα και να χαλαρώσετε πίνοντας τον καφέ σας στα φημισμένα Καφέ Gerbaeud & NewYork. Κυριότερο σημείο της χριστουγεννιάτικης Βουδαπέστης είναι η πλατεία Vörösmarty στην καρδιά της πόλης στο τέλος της Váci utca. Μια χριστουγεννιάτικη αγορά στήνεται εκεί, με 122 πάγκους με χειροποίητα προϊόντα και τρόφιμα. Εκεί θα κάνετε ένα γαστρονομικό ταξίδι σε όλες τις παραδοσιακές γεύσεις της Ουγγαρίας. Αξίζει να δοκιμάσετε σούπα γκούλας μέσα σε ψωμί, γεμιστό λάχανο, στρούντελ, ψητά λουκάνικα, κρέατα & χριστουγεννιάτικα μπισκότα. Ξεχωρίζουν τα kürtös kalác, που είναι γλυκά με φύλλο, σε κυλινδρικό σχήμα, με καταγωγή από την Τρανσυλβανία. Σερβίρονται με διάφορες επικαλύψεις, όπως ζάχαρη, καρύδια, καρύδα και σοκολάτα. Για το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων, σας προτείνουμε να μας ακολουθήσετε στο γνωστό εστιατόριο BORKATAKOMBAκαι να περάσουμε μια όμορφη νύχτα με τσιγγάνικα βιολιά, τοπική κουζίνα & αίμα του Ταύρου !!!

2η ημέρα: Βουδαπέστη - Παραδουνάβια Χωριά

Πρόγευμα. Αναχώρηση για την όμορφη διαδρομή στην Καμπή του Δούναβη. Πρώτος σταθμός το χωριό των καλλιτεχνών, ο Αγ. Ανδρέας, με τα γραφικά σοκάκια και τα όμορφα τουριστικά καταστήματα, η περιοχή φημίζεται για τα καλά κρασιά. Συνεχίζουμε για το Βίσσεγκραντ, το ιστορικό αξιοθέατο της μαγευτικής Καμπής του Δούναβη. Από το άλλοτε λαμπρό και φημισμένο ανά την Ευρώπη βασιλικό ανάκτορο του, σώζονται μόνο λίγα ερείπια, η αναγεννησιακού ρυθμού επίσημη αυλή υποδοχής αναστηλώθηκε με βάση τα παλιά σχέδια. Στη συνεχεία θα απολαύσουμε το γιορτινό μας γεύμα σαν “βασιλιάδες” στο αναγεννησιακό εστιατόριο «Renaissance». Ακολουθεί βόλτα στην πρώτη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, το Έστεργκομ. Θα διασχίσουμε τη γέφυρα που ενώνει τις δύο όχθες του Δούναβη, την Ουγγαρία με την Σλοβακία για να περάσουμε στην πόλη Στούροβο της Σλοβακίας από όπου θα απολαύσουμε το θέαμα που προσφέρει ο Δούναβης και θα εντυπωσιαστούμε από τον ο Άγιος Στέφανος φωτισμένος στον απέναντι λόφο της Ουγγαρίας. Επιστροφή το απόγευμα στη Βουδαπέστη. Για το βράδυ σας προτείνουμε να κάνετε τη βόλτα σας, δίπλα στο Δούναβη.

3η ημέρα: Βουδαπέστη

Η ημέρα είναι σήμερα στη διάθεσή σας. Σας προτείνουμε να συμβουλευθείτε τις προτάσεις του αρχηγού σας. Περιδιαβείτε στα σοκάκια της παλιάς πόλης που μας μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή η στην πολύβουη πλευρά της πόλης την Πέστη. Για το βράδυ σας προτείνουμε μία κρουαζιέρα στα νερά του Δούναβη, η εικόνα της φωταγωγημένης πόλης είναι πράγματι μαγική!

4η ημέρα: Βουδαπέστη

Πρόγευμα και ελεύθερη ημέρα να περιηγηθείτε στην πόλη. Είναι επίσης θαυμάσια ευκαιρία για χαλάρωση στα περίφημα ιαματικά νερά σε κάποιο από τα δημόσια λουτρά της πόλης, όπως στο ιστορικό ξενοδοχείο Gellert στην πλευρά της Βούδας. Μία επίσκεψη στη Σκεπαστή Αγορά που αποτελεί μέρος από την καθημερινή ζωή των Ούγγρων, θα σας γεμίσει αρώματα και τοπικό χρώμα, ευκαιρία να αγοράσετε το περίφημο ουγγαρέζικο σαλάμι, τα τοπικά ποτά Ούνικουμ και Παλίνκα, καθώς και τα ονομαστά τους κρασιά. Σίγουρα οι Χριστουγεννιάτικες Αγορές μονοπωλούν το ενδιαφέρον των επισκεπτών με τους μικροπωλητές με όμορφες χειροποίητες κατασκευές, όπου μπορείτε να βρείτε υπέροχα αναμνηστικά, τις υπαίθριες κουζίνες με τοπικές γεύσεις, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε πρόχειρο καλό φαγητό κι ένα ζεστό αρωματικό κρασί punch. Για το βράδυ σας προτείνουμε μία κρουαζιέρα στα νερά του Δούναβη, η εικόνα της φωταγωγημένης πόλης είναι πράγματι μαγική!

5η ημέρα: Βουδαπέστη-(Βιέννη δείπνο) – Αθήνα

Πρόγευμα. Αναχώρηση για την προαιρετική εκδρομή μας στη Βιέννη, την όμορφη αυστριακή πρωτεύουσα. Κατά την άφιξη ακολουθεί η ξενάγηση της πόλης, όπου θα διασχίσουμε την περίφημη λεωφόρο, με τα επιβλητικά μέγαρα του 19ου αι., την Όπερα, τα Μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Ιστορίας της Τέχνης, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το Πανεπιστήμιο και το Μπελβεντέρε και το περίφημο θερινό ανάκτορο Σένμπρουν, το αγαπημένο παλάτι της Σίσυ, με τους υπέροχους κήπους. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στο κέντρο της πόλης, όπου βρίσκεται ο μητροπολιτικός ναός τηςΒιέννης Άγιος Στέφανος· ναός του 12ου αιώνα σε μεικτό ρομαντικό και γοτθικό ρυθμό, φέρεται ως κεντρικό αξιοθέατο της πόλης, με κυριότερο χαρακτηριστικό την πολύχρωμη, ψηφιδωτού ύφους, στέγη του. Κατόπιν θα περπατήσουμε στην ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας, όπου βρίσκεται ο Καθεδρικός Ναός της Αγίας Τριάδας του 18ου αι. σε βυζαντινό ύφος, όπου δίπλα βρίσκεται ο ναός του Αγ. Γεωργίου και το σπίτι που έδρασε ο εθνομάρτυρας και πρόδρομος της Ελληνικής Επανάστασης Ρήγα Φεραίου. Χρόνος ελεύθερος στο κέντρο της πόλης για να απολαύσετε τον καφέ σας στα περίφημα βιεννέζικα ζαχαροπλαστεία, να γευτείτε το αυθεντικό σνίτσελ, να περπατήσετε στον πεζόδρομο στα μαγαζιά αλλά και στην μεγάλη χριστουγεννιάτικη αγορά μπροστά στο επιβλητικό Δημαρχείο. Το απόγευμα επιστροφή στη Βουδαπέστη. Δείπνο για τους συμμετέχοντες στην προαιρετική εκδρομή στη Βιέννη. Αργά το βράδυ, μεταφορά στο αεροδρόμιο για την επιστροφή μας στην Αθήνα. Οι αναμνήσεις από την πανέμορφη «Κόρη του Δούναβη» θα συνοδέψουν το ταξίδι της επιστροφής μας.

Τιμή συμμετοχής κατ΄άτομο:

Ημέρες

           Ξενοδοχεία

2κλινο

1κλινο

Παιδικό 2-12 ετών

24-28/12

BW GRAND HUNGARIA 4*

€ 449

€ 509

€ 349

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Βουδαπέστη-Αθήνα
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο της επιλογής σας
  • BW GRAND HUNGARIA 4 * με ημιδιατροφή
  • Ξενάγηση στη Βουδαπέστη με ελληνόφωνο ξεναγό
  • Εκδρομή στα Παραδουνάβια Χωριά με ελληνόφωνο ξεναγό
  • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο στη Βουδαπέστη
  • Τοπικός ελληνόφωνος συνοδός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Ενημερωτικά έντυπα, χάρτες
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

    Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι (147€)
  • Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό
  • Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να τροποποιηθεί, σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο λόγω των Αργιών, για την καλύτερη διεξαγωγή του, χωρίς παραλείψεις
  • Η συμμετοχή στο προαιρετικό Χριστουγεννιάτικο Δείπνο, θα πρέπει να δηλωθεί, κατά την κράτησή σας, κατόπιν ενδέχεται να μην υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.. Θα τηρηθεί προτεραιότητα στις κρατήσεις.

Σημειώσεις:

Πτήσεις με Travel Service:

24/12

ΑΘΗΝΑ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

QS 4361

09.00

10.10

28/12

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΑΘΗΝΑ

QS 4362

23.55

03.05