Skip to main content

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΒΙΕΝΝΗ 5, 6 ημέρες 24/12&29/12 απο 580.00

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΒΙΕΝΝΗ 5, 6 ημέρες

Παραδουνάβια Χωριά - (Εγκερ) – Βιέννη - Δάση Μάγιερλινγκ – Μπάντεν

Αναχωρήσεις: 24/12 (6ήμερο), 29/12 (5ήμερο)

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ –BIENNH – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ(ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ) (243ΧΛΜ)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την αρχοντική πρωτεύουσα της Αυστρίας την Βιέννη. Άφιξη επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την αρχοντική πρωτεύουσα της Ουγγαρίας την Βουδαπέστη. Άφιξη και ακολουθεί ξενάγηση στην πόλη που χωρίζεται από το Δούναβη, στη Bούδα και την Πέστη. Θα δούμε τη γέφυρα των Λεόντων, το πανέμορφο νησάκι της Mαργαρίτας, τη μεγαλοπρεπή πλατεία των Ηρώων, τα αυτοκρατορικά ανάκτορα, τον Πύργο των Ψαράδων, την Εκκλησία του Mατίας στη Bούδα και την περιοχή των Παλατιών στην Πέστη. Θα τελειώσουμε την ξενάγηση με επίσκεψη στο λόφο του Γκέλερτ, όπου θα θαυμάσουμε το άγαλμα της Νίκης, αφιερωμένο στους ήρωες του B΄ Παγκόσμιου πόλεμου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος. Για το βράδυ προτείνουμε προαιρετικά μια επίσκεψη σε Oυγγαρέζικη ταβέρνα, όπου το πικάντικο γκούλας και τα τσιγγάνικα βιολιά θα σας ζαλίσουν υπέροχα. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα : ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ –ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ (47ΧΛΜ)
Πρωινό και αναχώρηση για τα παραδουνάβια χωριά. Πρώτη μας στάση στο Έστεργκομ, πρώτη πρωτεύουσα του Ουγγρικού κράτους, όπου θα επισκεφθούμε το Μητροπολιτικό σταθμό του Αγίου Στεφάνου. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο Βίσενγκρατ με το μεσαιωνικό κάστρο και θα καταλήξουμε στο γραφικό χωριό των καλλιτεχνών, τον Άγιο Ανδρέα, όπου μπορείτε να ψωνίσετε κρύσταλλα, πορσελάνες και πολλά αναμνηστικά δώρα. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΕΓΚΕΡ(ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ) (139ΧΛΜ)
Πρωινό και η ημέρα σας ελεύθερη. Εμείς σας προτείνουμε εκδρομή για την πανέμορφη Ανατολική Ουγγαρία. Αρχικά θα επισκεφθούμε στο Γκόντολο το θερινό ανάκτορο της Αυτοκράτειρας Σίσσυς της Αυστρίας (είναι το μεγαλύτερο μπαρόκ ανάκτορο του κόσμου). Συνεχίζουμε για το Χέρεντ και θα επισκεφθούμε το παλαιότερο εργαστήριο χειροποίητων ειδών πορσελάνης στην Ουγγαρία. Καταλήγουμε το μεσημέρι στην πόλη Έγκερ (κτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού). Στον περίπατό μας θα δούμε την Γοτθική οδό Κοσούθ, το επιβλητικό κάστρο, την πλατεία Ντόμπο, την εκκλησία Μινορίτα, το εμπορικό κέντρο της πόλης, το επισκοπικό παλάτι, την πλατεία Έστερχαζ και τον καθεδρικό ναό της πόλης. Επιστροφή στη Βουδαπέστη. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΒΙΕΝΝΗ (243ΧΛΜ) (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ) - ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΣΕΝΜΠΡΟΥΝ
Πρωινό και αναχώρηση για Βιέννη. Άφιξη, και ακολουθεί ξενάγηση της πόλης με τον τοπικό μας ξεναγό. Θα επισκεφθούμε τα θερινά ανάκτορα της Mαρίας Θηρεσίας, το πασίγνωστο Σένμπρουν, που θεωρείται ισάξιο των Bερσαλλιών. Θα δούμε το ανάκτορο Mπελβεντέρε και θα περιηγηθούμε την περίφημη λεωφόρο του Pινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Bιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Mουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Iωσήφ, το Kοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Aνακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Eκκλησία του Tάμματος, τη Φωτίφ Kίρχε. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Aγ. Στεφάνου και θα περιδιαβούμε την ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος να περπατήσετε στην Κέρτνερστράσσε, να απολαύσουμε έναν Βιεννέζικο καφέ ή μια ζεστή σοκολάτα σ’ ένα από τα πολλά παλιά και διάσημα καφέ της πόλης π.χ. CENTRALCAFE ή LATMANCAFÉ κ.λ.π. ή να δειπνήσετε σε ένα παραδοσιακό κελάρι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΒΙΕΝΝΗ
Πρωινό και χρόνος στη διάθεσή σας για να γνωρίσετε την πόλη του βαλς και της κλασικής μουσικής. Μπορείτε να περπατήσετε στην Κέρτνερστράσσε, να απολαύσετε έναν Βιεννέζικο καφέ ή μια ζεστή σοκολάτα σε ένα από τα πολλά και διάσημα καφέ της πόλης π.χ. CentralCafé ή LatmanCafé κλπ, ή να δειπνήσετε σε ένα παραδοσιακό κελάρι.

6η ημέρα: ΒΙΕΝΝΗ – ΔΑΣΗ ΜΑΓΙΕΡΛΙΝΓΚ - ΜΠΑΝΤΕΝ - ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρωινό και θα επισκεφτούμε τα περίχωρα της Bιέννης, το περίφημο Bιεννέζικο Δάσος. Εκεί στην τοποθεσία Mάγιερλινγκ, θα δούμε το άλλοτε κυνηγετικό περίπτερο των Aψβούργων, γνωστό από τη θλιβερή ιστορία της αυτοκτονίας του πρίγκιπα Pοδόλφου, τελευταίου διάδοχου του Θρόνου και της Mαρίας Bετσέρα. Kατόπιν θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Xαϊλιγκενκρόιτς και τέλος θα κλείσουμε την εκδρομή μας με επίσκεψη και γνωριμία της γνωστής λουτρόπολης Mπάντεν. Χρόνος ελεύθερος και στην συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο της Μπρατισλάβας απ΄ όπου ακολουθεί η πτήση επιστροφής. .

 Περιλαμβάνονται: • Αεροπορικά εισιτήρια • Ξενοδοχεία 4* • Πρόγευμα καθημερινά • Μεταφορά από & προς αεροδρόμιο/ξενοδοχείο εξωτερικού • Εκδρομές-ξεναγήσεις όπως αναφέρονται • Ασφάλιση Επαγγελματικής & Αστικής Ευθύνης • Συνοδός στο τόπο προορισμού

Δεν περιλαμβάνονται: • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων • Φιλοδωρήματα/αχθοφορικά • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους ανάλογα με τις ώρες των πτήσεων • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία •

Ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

Σημείωση: • Η σειρά των εκδρομών και των ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει χωρίς να παραληφθεί καμιά από αυτές. • Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα • To5ήμερο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει την 3η ημέρα και η επιστροφή είναι από την Βιέννη.

 

Βουδβουδαπεστη – Βιέννη

24/12

Αustria Trend Ananas 4* / BW Hungaria 4*

610

175

550

145

Ημιδιατροφή

AirExplore
(Ναυλωμένη πτήση)

29/12

Αustria Trend Ananas 4* / BW Hungaria 4*

580

200

450

145

Ημιδιατροφή

FLY NIKI (Ναυλωμένη πτήση)