Skip to main content

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 4&5ημερες ΝΟΕ-ΔΕΚ 2014 απο 350,00

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΕΩΣ 16/12

1η ημέρα : Πτήση για Βουδαπέστη (Ξενάγηση)

Αναχώρηση το πρωί για Βουδαπέστη. Άφιξη και ξεκινάμε τη ξενάγηση από την μνημειώδη πλατεία των Ηρώων με το μνημείο της Χιλιετηρίδας όπου θα γνωρίσουμε την ιστορία της χώρας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, τη λεωφόρο της Δημοκρατίας με την Όπερα και τα καλοδιατηρημένα κτίρια, το ογκώδες Μπαρόκο Κοινοβούλιο και τις γέφυρες που ενώνουν τη Βούδα με την Πέστη. Αμέσως μετά θα περάσουμε στη Βούδα όπου θα θαυμάσουμε το Κάστρο, το άγαλμα της Ελευθερίας , την Εθνική Πινακοθήκη, τον πύργο των Ψαράδων και τον ιστορικό ναό του Αγία Ματτία (όπου στέφονταν οι Ούγγροι βασιλιάδες. Στη συνέχεια μετάβαση στο λόφο Γκέλλερτ, από όπου θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα της Βούδας και της Πέστης με τον Δούναβη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και υπόλοιπο της ημέρας στη διάθεσή σας, για να κάνετε τη βόλτα σας στην περίφημη VaciUtca, και να πιείτε τον καφέ σας στα φημισμένα Καφέ Gerbaeud & NewYork. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα : Ελεύθερη μέρα

Ημέρα ελεύθερη στη διάθεσή σας. Σας προτείνουμε μια επίσκεψη στο νησί της Μαργαρίτας ή να επισκεφτείτε τα εμπορικά καταστήματα στην λεωφόρο Ρακότσι και στον πεζόδρομο Βάτσι Ούτσα. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα : Εκδρομή στα Παραδουνάβια χωριά (Προαιρετική εκδρομή)

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση (προαιρετικά) για την εκδρομή στα Παραδουνάβια χωριά. Μόλις 15 χλμ. από τη Βουδαπέστη θα συναντήσουμε το παραδοσιακό χωριό των καλλιτεχνών τον Άγιο Ανδρέα, όπου θα δούμε το Μουσείο της γλύπτριας Μαργκίτ Κόβατς και τη ορθόδοξη εκκλησία του 1752, χτισμένη από τον αρχιτέκτονα Μάγιερ-Χόφερ.Στη συνέχεια θα ανηφορίσουμε στο Βίσενγκρατ με το μεσαιωνικό κάστρο και την υπέροχη θέα . Ολοκληρώνουμε την εκδρομή μας στην πόλη Έστεργκομ, πρώτη πρωτεύουσα του Ουγγρικού κράτους, όπου θα επισκεφθούμε το Μητροπολιτικό ναό που ήταν μέχρι το 1976 από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη. Η << Ρώμη της Ουγγαρίας>> όπως την ονομάζουν πήρε το όνομά της κατά μία εκδοχή από την παλαιά σλάβικη λέξη <<στρεγκόμ>> , που σημαίνει φύλακας , υπονοώντας ότι μπορούσε να ελέγχει την κοιλάδα του Δούναβη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Βουδαπέστη. Για το βράδυ σας προτείνουμε να κάνετε τη βόλτα σας, δίπλα στο Δούναβη. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα : Επιστροφή

Πρόγευμα και μεταφορά στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης, για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

ΕΚΔΡΟΜΗ

ΗΜ.

ΑΝΑΧ/ΣΕΙΣ

€           ΔΙΚΛΙΝΟ

€           ΠΑΙΔΙΚΟ

€               ΜΟΝ/ΝΟ

ΑΕΡ/ΙΚΗ

ΦΟΡΟΙ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Βουδαπέστη

4

Κάθε Δευτέρα

355

-

465

AEGEAN

140

4* κεντρικό

5

Κάθε Πέμπτη

385

-

495 €

               
  • Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και ως 5νθήμερο με μια επιπλέον ελεύθερη μέρα

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Βουδαπέστη – Αθήνα με την AEGEANAIRLINES
    • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό.
      • Ξενάγηση Βουδαπέστης
      • Εισοδος στο καζίνο Las Vegas
  • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο της Βουδαπέστης
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α

    Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι μουσείων ή εσωτερικών χώρων επισκέψεων
    • Φόροι Αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων (140 €)
    • Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.

 

Σημειώσεις:Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει, χωρίς παραλείψεις, με ευθύνη του διοργανωτή