Skip to main content

Χριστουγεννιάτικη αγορά 2015 στην Μαγευτική Μπρυζ από 495,00

4 ημέρες

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 13/11, 21/11, 28/11,04/12,12/12 & 17/12

 

Το πιο ιδανικό τοπίο για να απολαύσετε Χριστουγεννιάτικους στολισμούς και ένας από τους πιο διάσημους Χριστουγεννιάτικους προορισμούς της Ευρώπης είναι αυτό της μεσαιωνικής και παραμυθένιας Μπρύζ!
Ένας μικρόκοσμος παραμυθιού, που την περίοδο των Χριστουγέννων οι επισκέπτες της ξεπερνούν τον αριθμό των 20.000 κατοίκων του ιστορικού της κέντρου! Η ιστορική πόλη της Φλάνδρας, με πύργους και μεσαιωνικά επιβλητικά κτίρια, αρκετούς γοτθικούς ναούς, ονειρικά κανάλια και λιθόστρωτα καλντερίμια, δίνει την αίσθηση ότι ο χρόνος σταμάτησε νωρίτερα - κάπου στον 13ο αιώνα … Ντυθείτε ζεστά και ανακαλύψτε μαζί μας τους λόγους!

1ημέρα: Αθήνα – Βρυξέλες – Μπρυζ ξενάγηση πόλεως

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για Βρυξέλλες Άφιξη, συνάντηση με τον αντιπρόσωπό μας στο αεροδρόμιο και αναχώρηση οδικώς για την πρωτεύουσα της Φλάνδρας, την παραμυθένια Μπρυζ, την πιο όμορφη Χριστουγεννιάτικη πόλη με τον παραδοσιακό περίπατο κατά μήκος των μαγευτικών καναλιών και των πέτρινων, μικρών, γεφυρών.
Ξεκινάμε την ξενάγηση μας από την πλατεία Burg, στην καρδιά της πόλης, ένα συνονθύλευμα μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής, γλυπτικής και χρυσού, όπου δεσπόζει το χαρακτηριστικότερο το σύμβολο της πόλης, το Belfort, ένα πανύψηλο καμπαναριό, από την κορυφή του οποίου κάποιος μπορεί να απολαύσει πανοραμική θέα αλλά και τον ήχο των 47 καμπανών που χτυπούν ασταμάτητα από τον 18ο αιώνα – αν φυσικά αντέξει να ανεβεί τα 366 σκαλιά που οδηγούν σε αυτές…!
Λίγο πιο δίπλα, βρίσκεται η Βασιλική του Ιερού Αίματος που, σύμφωνα με τον θρύλο, φιλοξενεί μερικές σταγόνες από το αίμα του Ιησού που έφερε κάποιος προσκυνητής από την σκηνή της Σταύρωσης. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την αγορά της πόλης, την Grotte Markt, περιστοιχισμένη από χρωματιστά κτίρια με κλιμακωτές στέγες. Εκεί στήνεται κάθε χρόνο η υπαίθρια αγορά και η κλειστή χριστουγεννιάτικη αγορά, με παγοδρόμιο, όπου πουλάνε τα διάσημα προϊόντα της πόλης: σοκολάτες και ζαχαρωτά, όμορφες δαντέλες, αντίκες, παραδοσιακά ταπισερί, βάφλες καθώς και πολλά είδη μπίρας! Όλα όμορφα τοποθετημένα σε μαγαζάκια και υπαίθριους πάγκους με γιορτινή διακόσμηση!
Θα περπατήσουμε ανάμεσα από τα υπόλοιπα δημοφιλή αξιοθέατα του ιστορικού κέντρου: τον πύργο του Ναού της Παναγίας, μια παράξενη αρχιτεκτονική μείξη γοτθικού και μπαρόκ ρυθμού που αποτελεί το ψηλότερο τούβλινο κτίριο της Ευρώπης και φιλοξενεί την μαρμάρινη «Παρθένο και το Θείο Βρέφος» του Μιχαήλ Άγγελου καθώς και τον επίχρυσο τάφο του δούκα της Βουργουνδίας. Τέλος θα κάνουμε μια στάση στο μουσείο σοκολάτας Choco Story όπου θα έχουμε την δυνατότητα να παρακολουθήσουμε πως φτιάχνεται η σοκολάτα καθώς και να δοκιμάσουμε διάφορες γεύσεις. Τακτοποίηση στο επιλεγμένο ξενοδοχείο μας 3* ή 4* (NH BRUGGE – 4* or similar)..

2η μέρα: Μπρύζ - κρουαζιέρα στα κανάλια

Πρωινό και ημέρα ελεύθερη για να απολαύσετε την πιο παραμυθένια πόλη της Ευρώπης! Επισκεφθείτε την τεράστια κυκλική Κεντρική της πλατεία, όπου στήνεται κάθε χρόνο η παραδοσιακή Χριστουγεννιάτικη αγορά και προσφέρει ξέγνοιαστες, όμορφες, Χριστουγεννιάτικες στιγμές σε κατοίκους και επισκέπτες…
Δώρα, σοκολάτες, γλυκά, ασυνήθιστα χειροποίητα διακοσμητικά σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε!
Κάντε τα ψώνια σας στα γραφικά μαγαζάκια, ανεβείτε σε μία από τις άμαξες με άλογα που διασχίζουν τα πέτρινα στενά της πόλης χαζεύοντας τα φωτισμένα κτίρια βγαλμένα στην κυριολεξία μέσα από το Μεσαίωνα, περπατήστε ανάμεσα στα κανάλια με τις μυστηριώδεις γέφυρες και την μελαγχολική ομίχλη ή ακόμα τολμήσετε να κάνετε πατινάζ στο υπαίθριο παγοδρόμιο που προσφέρει χαρά σε μικρούς και μεγάλους, ή απλώς απολαύσετε την ατμόσφαιρα της στολισμένης, ολόφωτης πόλης– με ένα ίχνος μυρωδιάς από ζεστή σοκολάτα με κανέλα! Οι λάτρες της μπίρας θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτούν την μπιραρία Τ' Brugs beertie στην οδό Κemelstraat 5, όπου σερβίρονται 308 είδη μπίρας, το κάθε είδος στο δικό του ποτήρι και με το προσωπικό να ξέρει να σας εξηγήσει την υφή, την Ιστορία και τη γεύση καθεμιάς απ' αυτές!
Το απόγευμα, περπατήστε ως το κεντρικό κανάλι της πόλης, όμορφη μεσαιωνική «πιάτσα» του Groenerei, από το οποίο ξεκινούν την τριαντάλεπτη βόλτα τους τα ειδικά βαρκάκια για την κρουαζιέρα στα μαγευτικά κανάλια που θα σας ξεναγήσουν σε πολλά σημεία της πόλης που δεν θα είχατε την δυνατότητα να τα εντοπίσετε πεζοί. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας διανυκτέρευση.

3η μέρα: Μπρύζ (ελεύθερη μέρα ή προαιρετική εκδρομή στην Γάνδη)

Πρωινό και ημέρα ελεύθερη. Σας προτείνουμε μια βόλτα ως την άκρη της πόλης, στη λίμνη του Minnewater, το απόλυτο ρομαντικό spot, όπου η φωτογραφική σας μηχανή θα πάρει φωτιά! Κανάλια και λίμνες φιλοξενούν χιονάτους κύκνους που πλέουν μυσταγωγικά κάτω από μεσαιωνικές γέφυρες, δέντρα που «σκύβουν» στις όχθες τις σκεπάζουν με κόκκινα φύλλα, πλακόστρωτα μεσαιωνικά δρομάκια που μοιάζουν να βγήκαν από παραμύθι ιπποτών…
Ακόμα επισκεφτείτε το Groeninge, ένα μικρό μουσείο τέχνης, στο οποίο πρωταγωνιστούν έργα των μετρ της φλαμανδικής ζωγραφικής, όπως ο Γιαν βαν Άικ και ο Χανς Μέμλινγκ, καθώς και το ιστορικό νοσοκομείο του Αγίου Ιωάννη που διαθέτει πολλούς θησαυρούς (από πίνακες του Πικάσο μέχρι ιατρικό εξοπλισμό του Μεσαίωνα!!!). Για υπέροχη ζεστή σοκολάτα τις απογευματινές ώρες ή μία πλούσια ποικιλία μπύρας και κρασιού που ανανεώνεται καθημερινά, μην παραλείψετε να μπείτε στο Cafe Rose Red, ιδανικό στέκι για δύο, με σκηνικό από απαλό ξύλο, jazz ήχους και εκατοντάδες κόκκινα τριαντάφυλλα να κρέμονται από την οροφή..
Όσοι επιθυμούν μπορούν να πάρουν το τρένο και ύστερα από μια 20λεπτη διαδρομή, να φτάσουν στην εξίσου όμορφη αλλά πιο κοσμοπολίτικη Γάνδη. Ο ποταμός Graslei, η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική της πόλης, η γραφική πλατεία Groentenmarkt, το επιβλητικό κάστρο των Κομήτων και ο καθεδρικός ναός της πόλης, Sint Baafskathedral με το πολύπτυχο αριστούργημα του 15ου αιώνα «Το Προσκύνημα του Ιερού Αμνού» των Χούμπερτ και Γιαν βαν Αϊκ θα σας μαγέψουν!

4η μέρα: Μπρύζ – Αθήνα

Πρωινό και - ανάλογα με την ώρα αναχώρησης - χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε τη ζεστασιά των υπέροχων μικρών cafe της περιοχής – μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα.

 

Περιλαμβάνονται:

  • αεροπορικά εισιτήρια με ALITALIA, AEGEAN, LUFTHANSA
  • κόστος αποσκευής μόνο με πτήσεις της ALITALIA
  • 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3* &4*
  • Μπουφέ πρωινό καθημερινά
  • μεταφορές από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών στο ξενοδοχείο και αντίστροφα
  • Ελληνόφωνη ξενάγηση πόλης
  • Τα εισιτήρια για την κρουαζιέρα στα κανάλια της Μπρυζ
  • ταξιδιωτική ασφάλιση
  • ταξιδιωτικά έγγραφα


    Δεν περιλαμβάνονται:
  • φόροι αεροδρομίου 150€
  • κόστος αποσκευής για τις πτήσεις με AEGEAN & LUFTAHANSA

    Πτήσεις:

  • Πτήσεις με Alitalia ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

    Αθήνα - Ρώμη

    ΑZ717

    06:00

    07:05

    Ρώμη – Βρυξέλλες

    AZ 156

    08.20

    10.35

    Βρυξέλλες – Ρώμη

    AZ 165

    18.15

    20.20

    Ρώμη - Αθήνα

    AZ 722

    21:50

    00:50*

    Πτήσεις με Aegean ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

    Αθήνα - Βρυξέλλες

    Α3 620

    08.30

    11.00

    Βρυξέλλες - Αθήνα

    A3 623

    20.10

    00.20*

    Πτήσεις με Lufthansa ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

    Αθήνα – Μόναχο

    LH 5917

    08:30

    10:10

    Μόναχο - Βρυξέλλες

    LH 2286

    11:20

    12:40

    Βρυξέλλες - Μόναχο

    LH 2289

    16:50

    18:10

    Μόναχο - Αθήνα

    LH 1754

    19:25

    22:50

    Τιμές κατ' άτομο:

    Αναχώρηση

    Ξενοδοχείο

    2κλινο

    1κλινο

    παιδί

    φόροι

    4ΗΜΕΡΕΣ

    IBIS CENTRUM 3*/or similar

    495

    + 110

    415

    150

    NH BRUGGE 4*/ GOLDEN TULIP MEDICI 4* or similar

    535

    + 165

    415

    de castillion 4* sup

    680

    + 300

    445

    dukespalace 5*

    805

    + 430

    485

    Σημαντικές Σημειώσεις – Παρατηρήσεις

  • η εκδρομή πραγματοποιείται με ελάχιστη συμμετοχή 4 ατόμων
  • Η σειρά των ξεναγήσεων στα προγράμματα μπορεί να διαφοροποιηθεί λόγω αργιών ή άλλων τεχνικών λόγων διεκπεραίωσης, χωρίς όμως να υπάρχει καμιά παράλειψη.
  • Γενικά τα δωμάτια των ξενοδοχείων παραλαμβάνονται μετά τις 14.00 και παραδίδονται πριν τις 12.00μ.μ. ανεξάρτητα από την ώρα άφιξης ή αναχώρησης των εκδρομέων.
  • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με την προσθήκη επιπλέον πτυσσόμενου κρεβατιού το οποίο τοποθετείται κατά κύριο λόγο για την εξυπηρέτηση παιδιών ηλικίας ως 12 ετών. Συνεπώς το δωμάτιο δεν είναι το ίδιο ευρύχωρο με το δίκλινο.
  • Παρακαλούμε όπως φροντίσετε να έχετε μαζί σας διαβατήριο εν ισχύ και νέου τύπου (με ημερομηνία έκδοσης μετά την 1/1/2007) ή ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες για να ταξιδέψετε. Σε διαφορετική περίπτωση η ευθύνη της μη επιβίβασής σας στο αεροπλάνο βαρύνει εσάς και μόνο. Αυτό ισχύει και για τις περιπτώσεις στρατιωτικών και άλλων σωμάτων ασφαλείας που χρειάζονται ειδικές άδειες από τις υπηρεσίες τους. Αντίστοιχα ισχύει για τις περιπτώσεις αλλοδαπών όπου πρέπει σε κάθε περίπτωση να συμβουλεύονται οι ίδιοι την πρεσβεία τους για τα απαραίτητα έγγραφα και διαδικασίες που χρειάζονται προκειμένου να ταξιδέψουν στην Πράγα.
  • Προσοχή στις αποσκευές σας. Λάβετε υπόψη ότι επιτρέπεται μόνο 1 αποσκευή ανά επιβάτη με μέγιστο βάρος τα 20 κιλά. Επιτρέπεται μόνο 1 χειραποσκευή ανά επιβάτη να φέρει εντός του αεροσκάφους. Σακούλες και γυναικείες τσάντες θεωρούνται χειραποσκευές. Στις χειραποσκευές δεν συμπεριλαμβάνονται τα ψώνια από τα καταστήματα που βρίσκονται μετά τον έλεγχο των αποσκευών και προσώπων όπως και οι φορητοί υπολογιστές.
  • Η τιμή συμμετοχής έχει καθοριστεί με βάση τις ισχύουσες τιμές στα μέσα μεταφοράς την περίοδο έκδοσης του εκάστοτε τιμοκαταλόγου. Οποιαδήποτε επίσημη αύξηση επιβαρύνει τους εκδρομείς και την αναφερόμενη επί του τιμοκαταλόγου τιμή συμμετοχής.
  • Τα παιδιά 2-12 ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο.
  • Οι φόροι αεροδρομίων ισχύουν τη στιγμή της έκδοσης του τιμοκαταλόγου. Σε περίπτωση που υπάρχει αύξηση των φόρων ή του επίναυλου καυσίμων η επιβάρυνση καταβάλλεται από τον ταξιδιώτη.