Skip to main content

ΜΠΕΝΕΛΟΥΞ 5 μέρες από 495€!!! Αναχ. 15,29/11 & 6,13/12

Ολλανδία Βέλγιο (Λουξεμβούργο)

Αναχ. 15,29/11 & 6,13/12  

 Αεροπορικά εισιτήρια με LUFTHANSA/ALITALIA ή απευθείας με AEGEAN

Επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* σε Άμστερνταμ & Βρυξέλλες

Μεταφορές/ εκδρομές/ ξεναγήσεις όπως περιγράφονται

Έμπειρος αρχηγό συνοδός της εκδρομής

Ημέρα 1:  Aθήνα - Βρυξέλλες Άφιξη αεροπορικώς στις Βρυξέλλες και απευθείας ξενάγηση στην αριστοκρατική πόλη, έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου θα δούμε την πανέμορφη πλατεία Γραν Πλας, το Ατόμιουμ, τα κτίρια του Ευρωκοινοβουλίου, το άγαλμα Manneken Pis”, το Heysel Stadium/Mini Europe τα αξιοθέατα της Ευρώπης σε μινιατούρα 1/12, τα Βασιλικά Παλάτια του Laken και τον ομώνυμο Βασιλικό Ναό, το Γιαπωνέζικο Πύργο και την Κινέζικη Παγόδα, το Χρηματιστήριο, την Πλατεία Grand Sablon με τον ομώνυμο Ναό της Παναγίας γοτθικού ρυθμού, το Εθνικό Ωδείο, το Δικαστικό Μέγαρο, το Μουσείο Καλών Τεχνών, τη Βασιλική πλατεία με τα Βασιλικά Ανάκτορα, το Ευρωκοινοβούλιο και την Αψίδα του Θριάμβου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 2:  Βρυξέλλες (Προαιρετικά Λουξεμβούργο με 65€ κατ' άτομο) Προαιρετική ολοήμερη εκδρομή στο μικροσκοπικό Λουξεμβούργο. Κατά τη διαδρομή θα περάσουμε από τον ιστορικό χώρο μάχης του Βατερλό και θα διασχίσουμε μέσα από αχανείς χαράδρες, τις Αρδένες με τα καταπράσινα δάση, τα γραφικά χωριουδάκια και τα μεγαλοπρεπή κάστρα. Η διαδρομή μας στον ποταμό Μάους θα διακοπεί μόνο για λίγο καθώς θα σταματήσουμε σε μια από τις πιο όμορφες Βελγικές πόλεις την Ντινάντ. Φτάνοντας στον προορισμό μας θα αντικρύσουμε την πόλη που κατά ένα μεγάλο μέρος είναι χτισμένη μέσα σε χαράδρα και στην οποία περιδιαβαίνοντας θα δούμε το παλάτι του Μεγάλου Δούκα, τον καθεδρικό Ναό της Παναγιάς, την εντυπωσιακή Κόκκινη γέφυρα και τα τείχη της πόλης των τραπεζών. Καταλήγουμε στο μεσαιωνικό κάστρο της περιοχής σε σκηνικό που θυμίζει ταινία εποχής. Επιστροφή αργά το απόγευμα στις Βρυξέλλες.

Ημέρα 3:  Βρυξέλλες (Γάνδη, Μπρίζ) - Άμστερνταμ Σήμερα θα γνωρίσουμε 2 από τις ομορφότερες πόλεις του Βελγίου. Πρώτος μας σταθμός η μεσαιωνική πόλη Μπρυζ, όπου στην περιήγηση της θα δούμε το πάρκο με τη «Λίμνη της Αγάπης», το παλαιότερο στην Ευρώπη νοσοκομείο του Αγίου Ιωάννη, το Ναό της Παναγίας, την πολυφωτογραφημένη γέφυρα του Αγίου Βονιφάτιου, το Μέγαρο των Αρχόντων, τους Κήπους του Arends, το Κολέγιο της Ευρώπης, το πρώτο Χρηματιστήριο στον κόσμο, το ιστορικό κέντρο. Επόμενος σταθμός η Γάνδη, με τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βονιφάτη με έργα του Ρούμπεν, του Ιερώνυμου Μπός και το υπέροχο τρίπτυχο που αποδίδεται στους αδερφούς Βαν Έικ. Θα δούμε το κάστρο των ιπποτών και θα γνωρίσουμε την πόλη που υπήρξε κατά τον μεσαίωνα ένα σπουδαίο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας με προορισμό το Άμστερνταμ, άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 4:  Άμστερνταμ Στην πρωινή ξενάγηση θα δούμε την πλατεία Νταμ με τα βασιλικά ανάκτορα και την Νέα Εκκλησία, τις πλατείες Ρέμπραντ και Λάιτσεπλεϊν, το εντυπωσιακό κτίριο του πλωτού σιδηροδρομικού σταθμού, θα νιώσουμε την ζωντάνια της πόλης στο γραφικό Ροκινκάι, και θα καταλήξουμε στην μεγάλη πλατεία με την Λυρική Σκηνή και τα μουσεία Ριγκς & Βαν Γκογκ. Ολοκληρώνουμε την ξενάγηση μας με επίσκεψη σε βιοτεχνία κοπής διαμαντιών. Το μεσημέρι προαιρετική εκδρομή στα ψαροχώρια Μάρκεν & Βόλενταμ όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την ζωή της Ολλανδικής υπαίθρου επισκεπτόμενοι έναν μύλο και μια φάρμα παραγωγής τυριών με την "μικρή Ολλανδέζα "να μας υποδέχεται φορώντας την εθνική της ενδυμασία.

Ημέρα 5:  Άμστερνταμ (Χάγη-Ντελφτ-Ρόττερνταμ) - Αθήνα Αφήνουμε το Άμστερνταμ και κατευθυνόμαστε προς τις Βρυξέλλες. Κατά την διάρκεια της οδικής μας διαδρομής θα γνωρίσουμε το Ρότερνταμ με το μεγαλύτερο λιμάνι και τον περιστρεφόμενο πύργο του, την μεσαιωνική πόλη Ντελφτ με το πανέμορφο μεσαιωνικό κέντρο και τους μεγαλοπρεπείς βασιλικούς ναούς και τη διοικητική πρωτεύουσα Χάγη με το διεθνές δικαστήριο και την εντυπωσιακή παραλία. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει:
  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Lufthansa / Alitalia. Επιβάρυνση 50€ για πτήσεις με Aegean
  • Διαμονή: Στις Βρυξέλλες NH Salbon ή ΝΗ Brussels City 4* & στο Άμστερνταμ B.W. Blue Tower ή Ramada Apollo
  • Διατροφή: Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Μεταφορές
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Έμπειρος τοπικός συνοδός αρχηγός
  • Εκπτώσεις/προσφορές: Εκπτωτικό κουπόνι €50,00 ανά άτομο για το επόμενο ταξίδι σας.
Δίκλινο
495
Μονόκλινο
695
Φόροι
225