Skip to main content

Benelux & Κάτω Χώρες 28η Οκτωβριου 14


5 ή 7 μέρες Άμστερνταμ - Βρυξέλλες - Γάνδη - Μπρυζ - Βατερλό - Ναμούρ - Ντινάντ - Λουξεμβούργο - Ρόττερνταμ - Ντέλφτ - Χάγη - Ψαροχώρια Μάρκεν & Βόλενταμ.


Πρόγραμμα (5 μέρες)


Ημέρα 1     Αθήνα – Βρυξέλλες , ξενάγηση πόλεως
    Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τις Βρυξέλλες με την AEGEAN AIRLINES. Άφιξη και αναχώρηση για την ξενάγηση της πόλης. Θα δούμε το καταπράσινο πάρκο Ηeysel με το ομώνυμο θρυλικό στάδιο, την Mini-Europe, το βασιλικό παλάτι, την Κινέζικη Παγόδα, το Γιαπωνέζικο Πύργο και θα φωτογραφήσουμε την πρωτότυπη αρχιτεκτονική κατασκευή του ATOMIUM. Περνώντας από το σύγχρονο κέντρο της πόλης και προχωρώντας προς το ιστορικό, θα δούμε το μπαρόκ Χρηματιστήριο, θα διασχίσουμε την αριστοκρατική πλατεία Grand-Sablon και το παρκάκι - πίνακα ζωγραφικής Square du Petit-Sablon, το νέο κλασσικό Δικαστικό Μέγαρο με κατεύθυνση την Ευρωπαϊκή Γειτονιά. Τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο NH ATLANTA 4* ( www.mh-hotels.com ). Το βράδυ προαιρετικός περίπατος στην Grand Plaz όπου ξεκινάμε από την Μεγάλη Πλατεία και με συνοδεία του ξεναγού μας θα περιηγηθούμε στην γύρω περιοχή.


Ημέρα 2     Βρυξέλλες ( Βατερλό - Ναμούρ - Ντινάντ - Λουξεμβούργο )
    Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση ( έξοδα ατομικά ) για το Λουξεμβούργο που θεωρείται από τα σπουδαιότερα κέντρα της Διεθνούς οικονομικής ζωής. Πέρασμα από τον ιστορικό χώρο της περίφημης μάχης του Βατερλό. Κατά την διαδρομή προς Λουξεμβούργο θα διασχίσουμε μέσα από αχανείς χαράδρες τις Αρδένες, με τα καταπράσινα δάση, τα γραφικά χωριουδάκια και τα μεγαλοπρεπή κάστρα. Η διαδρομή δίπλα στον ποταμό Μάας θα διακοπεί μόνο για λίγο καθώς θα σταματήσουμε σε μία από τις ομορφότερες πόλεις του Βελγίου την NAMUR όπου θα επισκεφτούμε το φημισμένο απόρθητο κάστρο της πόλης και την DINANT την πατρίδα του Σαξ εφευρέτη του σαξόφωνου και της μοναστηριακής μπύρας Leffe. Στην πόλη του Λουξεμβούργου θα περιδιαβούμε στους κεντρικούς δρόμους, τον επιβλητικό Ναό της Παναγίας, το κυβερνητικό κτίριο με το κάστρο, τις κατακόμβες και το φημισμένο για την θέα του μπαλκόνι της Ευρώπης. Αργά το απόγευμα επιστροφή στις Βρυξέλλες.


Ημέρα 3     Βρυξέλλες - Ρόττερνταμ - Ντέλφτ - Χάγη - Άμστερνταμ    
    Μπουφέ πρόγευμα και για τη Γάνδη και τη Μπρυζ. Δυο φλαμανδικές, μεσαιωνικές πόλεις, κοσμήματα του Βελγικού Θρόνου. Στην επιβλητική Γάνδη θα επισκεφθούμε το ναό του St Bavon, όπου θα δούμε ένα αριστούργημα Τέχνης του 15ου αιώνα, το πολύπτυχο των αδερφών Van Eyck «Ο Μυστικός Αμνός», έργο εμπνευσμένο από την Αποκάλυψη του Αγ. Ιωάννη, Θα περπατήσουμε τα πλακόστρωτα δρομάκια της πόλης. Εν συνέχεια θα επισκεφθούμε για την παραμυθένια Μπρυζ. Θα περπατήσουμε κατά μήκος των μαγευτικών καναλιών και των πέτρινων, μικρών, γεφυρών. Θα διασχίσουμε τασοκάκια γύρω από το μεσαιωνικό Κωδωνοστάσιο (κεντρικό decor χολιγουντιανής υπερπαραγωγής) της κεντρικής πλατείας Grotte Markt, και της Πλατείας του Δημαρχείου, Burg Markt, θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό Notre-Dame de Bruges που φιλοξενεί εδώ και 500 χρόνια, στο ίδιο πάντα παρεκκλήσιο, το θεόπνευστο γλυπτό Madona του Μιχαήλ-Αγγέλου και τα Σπιτάκια του Θεού, maisons de Dieu. Αργά το απόγευμα άφιξη στο Άμστερνταμ στο ξενοδοχείο BEST WESTERN GOLDEN TULIP 4* ( www.goldentulip.com ). Το βράδυ ο αρχηγός μας θα είναι διαθέσιμος να σας συνοδέψει σε μία βόλτα στα περίφημα κόκκινα φανάρια...την γνωστή Red Light District.


Ημέρα 4     Άμστερνταμ - Ψαροχώρια Μάρκεν Βόλενταμ & κρουαζιέρα στα κανάλια    
    Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την περιήγηση μας στη πόλη που μας φιλοξενεί. Θα γνωρίσουμε μεταξύ άλλων τα Βασιλικά Ανάκτορα, την πλατεία Ρέμπραντ, τα Μουσεία, Rijks, Van Gogh (έξοδα ατομικά χωρίς ξενάγηση), το κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό και τα άλλα αξιοθέατα της πόλης. Στην συνέχεια απολαύστε μία κρουαζιέρα στα κανάλια δώρο του γραφείου μας. Τέλος θα επισκεφθούμε ( έξοδα ατομικά ) τα γνωστά ψαροχώρια Marken και Volendam. Θα κάνουμε βόλτα στα στενά σοκάκια τους όπως και στο γραφικό λιμανάκι του Volendam. Νωρίς το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

    
Ημέρα 5     Άμστερνταμ - Αθήνα    
    Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για Ρόττερνταμ, στις εκβολές του ποταμού Ρήνου. Πάνω σε τεχνητά νησάκια, έχουν φυτρώσει φουτουριστικού τύπου ουρανοξύστες, προβλήτες, κρεμαστές γέφυρες σαν αυτές των Erasmus και Willem. Λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα η ιστορική πόλη της Ολλανδίας, Ντέλφτ. Επόμενος σταθμός μας είναι η πόλη της Ειρήνης, Χάγη. Φινετσάτη, ήρεμη, αρχόντισσα. Διοικητική πρωτεύουσα της χώρας. Έδρα Διεθνών Οργανισμών για Θέματα Ειρήνης και Δικαιοσύνης, μία από τις τέσσερεις έδρες παγκοσμίως του Ο.Η.Ε. Συνεχίζουμε για Βρυξέλλες και το αεροδρόμιο για τη πτήση της επιστροφής


Τιμολογιακή πολιτική


SMART PRICE: Για κρατήσεις έως 30 μέρες πριν την αναχώρηση και για περιορισμένο αριθμό θέσεων


Τιμοκατάλογοι


Συνδιασμός ξενοδοχείων
    24/10/2014 εώς 28/10/2014
Δίκλινο     € 645.00
3ο άτομο
1-12 ετών     € 545.00
Μονόκλινο     € 815.00


Πρόγραμμα (7 μέρες)


Ημέρα 1     Αθήνα - Άμστερνταμ - Βρυξέλλες    
    Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Άμστερνταμ με την KLM. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για τις Βρυξέλλες. Τακτοποίηση στο επιλεγμένο ξενοδοχείο MERCURE BRUSSELS 4* (www.mercure.com). Το βράδυ προαιρετικός περίπατος στην Grand Plaz όπου ξεκινάμε από την Μεγάλη Πλατεία και με συνοδεία του ξεναγού μας θα περιηγηθούμε στην γύρω περιοχή.


Ημέρα 2     Βρυξέλλες, ξενάγηση πόλεως - Γάνδη - Μπρυζ, μουσείο σοκολάτας    
    Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την ξενάγηση της πόλης. Θα δούμε το καταπράσινο πάρκο Ηeysel με το ομώνυμο, θρυλικό στάδιο, την Mini-Europe, το βασιλικό παλάτι, την Κινέζικη Παγόδα, το Γιαπωνέζικο Πύργο και θα φωτογραφήσουμε την πρωτότυπη αρχιτεκτονική κατασκευή του ATOMIUM. Περνώντας από το σύγχρονο κέντρο της πόλης και προχωρώντας προς το ιστορικό, θα δούμε το μπαρόκ Χρηματιστήριο, θα διασχίσουμε την αριστοκρατική πλατεία Grand-Sablon και το παρκάκι - πίνακα ζωγραφικής Square du Petit-Sablon, το νέο κλασσικό Δικαστικό Μέγαρο με κατεύθυνση την Ευρωπαϊκή Γειτονιά. Μετά θα αναχωρήσουμε βορειοδυτικά προς τη Γάνδη και τη Μπρυζ. Δυο φλαμανδικές, μεσαιωνικές πόλεις, κοσμήματα του Βελγικού Θρόνου. Στην επιβλητική Γάνδη θα επισκεφθούμε το ναό του St Bavon, όπου θα δούμε ένα αριστούργημα Τέχνης του 15ου αι., το πολύπτυχο των αδερφών Van Eyck « Ο Μυστικός Αμνός »,έργο εμπνευσμένο από την Αποκάλυψη του Αγ. Ιωάννη. Θα περπατήσουμε τα πλακόστρωτα δρομάκια της πόλης. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την παραμυθένια Μπρυζ. Θα περπατήσουμε κατά μήκος των μαγευτικών καναλιών και των πέτρινων, μικρών, γεφυρών. Θα διασχίσουμε τα σοκάκια γύρω από το μεσαιωνικό Κωδωνοστάσιο (κεντρικό decor χολιγουντιανής υπερπαραγωγής) της κεντρικής πλατείας Grotte Markt, και της Πλατείας του Δημαρχείου, Burg Markt, θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό Notre-Dame de Bruges που φιλοξενεί εδώ και 500 χρόνια, στο ίδιο πάντα παρεκκλήσιο, το θεόπνευστο γλυπτό Madona του Μιχαήλ-Αγγέλου και τα Σπιτάκια του Θεού, maisons de Dieu. Τέλος θα κάνουμε μια στάση στο μουσείο σοκολάτας CHOCO STORY όπου θα έχουμε την δυνατότητα να παρακολουθήσουμε πως φτιάχνεται η σοκολάτα καθώς και να δοκιμάσουμε διάφορες γεύσεις. Αργά το απόγευμα άφιξη στις Βρυξέλλες.


Ημέρα 3     Βρυξέλλες - Βατερλό - Ναμούρ - Ντινάντ - Λουξεμβούργο    
    Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το Λουξεμβούργο που θεωρείται από τα σπουδαιότερα κέντρα της Διεθνούς οικονομικής ζωής. Πέρασμα από τον ιστορικό χώρο της περίφημης μάχης του Βατερλό. Κατά την διαδρομή προς Λουξεμβούργο θα διασχίσουμε μέσα από αχανείς χαράδρες τις Αρδένες, με τα καταπράσινα δάση, τα γραφικά χωριουδάκια και τα μεγαλοπρεπή κάστρα. Η διαδρομή δίπλα στον ποταμό Μάας θα διακοπεί μόνο για λίγο καθώς θα σταματήσουμε σε μία από τις ομορφότερες πόλεις του Βελγίου την NAMUR όπου θα επισκεφτούμε το φημισμένο απόρθητο κάστρο της πόλης και την DINANT την πατρίδα του Σαξ εφευρέτη του σαξόφωνου και της μοναστηριακής μπύρας Leffe. Στην πόλη του Λουξεμβούργου θα περιδιαβούμε στους κεντρικούς δρόμους, τον επιβλητικό Ναό της Παναγίας, το κυβερνητικό κτίριο με το κάστρο, τις κατακόμβες και το φημισμένο για την θέα του μπαλκόνι της Ευρώπης. Αργά το απόγευμα επιστροφή στις Βρυξέλλες.


Ημέρα 4     Βρυξέλλες (προαιρετική εκδρομή στο Mάαστριχτ) ή Πάρκο Efteling
    Μπουφέ πρόγευμα και ελεύθερη μέρα. Επισκεφθείτε κάποια από τα πολλά μουσεία η γκαλερί η κάντε μια βόλτα στα πολύχρωμα εμπορικά μαγαζιά, τα αμέτρητα Καφέ/Μπαρ και εστιατόρια στην κεντρική πλατεία Grand Place, και στους παραπλήσιους δρόμους. Εναλλακτικά συμμετάσχετε στην προαιρετική εκδρομή στο Μάαστριχτ (έξοδα ατομικά). Το Μάαστριχτ, ή αλλιώς το πέρασμα του ποταμού Μάας (το παλαιότερο ποτάμι του κόσμου), βρίσκεται στα σύνορα Ολλανδίας, Βελγίου, Γερμανίας. Διασχίζοντας το ιστορικό κέντρο της πόλης συναντάμε την πλατεία Vrijthof, όπου βρίσκεται ο καθεδρικός ναός του Αγίου Σερβατίου (αρχαιότερος της Ολλανδίας, 6ος αιώνας) και ο ναός του Αγίου Ιωάννη με τον χαρακτηριστικό κόκκινο πύργο. Αφού περάσετε την παλαιότερη γέφυρα της Ολλανδίας, την γέφυρα του Αγίου Σερβατίου, μπορείτε να δοκιμάσετε το τυρί Rommedoe (με έντονη οσμή και γεύση), καθώς και τοπικό πιάτο της πόλης, το Huidvleis (Για όσους προτιμήσουν την εκδρομή στο πάρκο αναψυχής Efteling) …Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την περιοχή του Waalwijk το πρωί. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ΝH WAALWIJK 4* (www.nh-hotels.com) και αμέσως μετά μια ολόκληρη μέρα στο ποιό φημισμένο πάρκο της βορειοδυτικής Ευρώπης Εfteling, αντάξιο της Disneyland που αναπαριστά κυρίως τα παραμύθια των αδερφών Grimm και πλαισιώνεται από απίστευτες attractions. H Fata Morgana, η πτήση στο όνειρο, η Βίλλα Βόλτα, ο Ιπτάμενος Ολλανδός, το Δάσος των Παραμυθιών, Η Παγόδα, ο Πύθωνας, το Παλαιό τραίνο με ατμό είναι μερικές μόνο από τις ατελείωτες εμπειρίες που μπορεί να δώσει το πάρκο σε παιδία και μεγάλους. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.


Ημέρα 5     Βρυξέλλες - Ρόττερνταμ - Ντέλφτ - Χάγη - Άμστερνταμ    
    Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για Ρόττερνταμ, στις εκβολές του ποταμού Ρήνου. Πάνω σε τεχνητά νησάκια, έχουν φυτρώσει φουτουριστικού τύπου ουρανοξύστες, προβλήτες, κρεμαστές γέφυρες σαν αυτές των Erasmus και Willem. Λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα η ιστορική πόλη της Ολλανδίας, Ντέλφτ. Επόμενος σταθμός μας είναι η πόλη της Ειρήνης, Χάγη. Φινετσάτη, ήρεμη, αρχόντισσα. Διοικητική πρωτεύουσα της χώρας. Έδρα Διεθνών Οργανισμών για Θέματα Ειρήνης και Δικαιοσύνης, μία από τις τέσσερεις έδρες παγκοσμίως του Ο.Η.Ε. Αποχαιρετώντας την ολλανδική ενδοχώρα, ανηφορίζουμε για το Άμστερνταμ την πόλη που ιδρύθηκε στα τέλη του 12ου αιώνα και που είναι χτισμένη πάνω στα κανάλια του ποταμού Άμστελ. Άφιξη και τακτοποίηση σε ένα από τα κεντρικά ξενοδοχεία NH BARBIZON PALACE 5* (www.nh-hotels.com ) ή στο NH AMSTERDAM CENTRE 4* (www.nh-hotels.com). Το βράδυ ο αρχηγός μας θα είναι διαθέσιμος να σας συνοδέψει σε μία βόλτα στα περίφημα κόκκινα φανάρια ...την γνωστή Red Light District.


Ημέρα 6     Άμστερνταμ - Ψαροχώρια Μάρκεν - Βόλενταμ & κρουαζιέρα στα κανάλια
    Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την περιήγηση μας στη πόλη που μας φιλοξενεί. Θα γνωρίσουμε μεταξύ άλλων τα Βασιλικά Ανάκτορα, την πλατεία Ρέμπραντ, το Εθνικό Μουσείο Rijks, τον κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό και τα άλλα αξιοθέατα της πόλης. Στην συνέχεια απολαύστε μία κρουαζιέρα στα κανάλια δώρο του γραφείου μας. Τέλος θα επισκεφθούμε τα γνωστά ψαροχώρια Marken και Volendam. Θα κάνουμε βόλτα στα στενά σοκάκια τους όπως και στο γραφικό λιμανάκι του Volendam. Νωρίς το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.


Ημέρα 7     Άμστερνταμ - Αθήνα    
    Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

    
Τιμολογιακή πολιτική


SMART PRICE: Για κρατήσεις έως 30 μέρες πριν την αναχώρηση και για περιορισμένο αριθμό θέσεων
Τιμοκατάλογοι
Συνδιασμός ξενοδοχείων
    04/09/2014 εώς 10/09/2014     12/09/2014 εώς 18/09/2014
Δίκλινο     € 765.00     € 765.00
3ο άτομο
1-12 ετών     € 559.00     € 559.00
Μονόκλινο     € 959.00     € 959.00


Περιλαμβάνονται

    Για την 5ημερη εκδρομή Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΑΘΗΝΑ με την AEGEAN ΑΘΗΝΑ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 08:30 - 11:00 ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΑΘΗΝΑ 20:00 - 00:10
    Για την 7ημερη εκδρομή Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ- ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ - ΑΘΗΝΑ με την KLM
    Για την 5ημερη εκδρομή Δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο NH ATLANTA 4* στις Βρυξέλλες και δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο BEST WESTERN GOLDEN TULIP 4* στο Άμστερνταμ
    Για την 7ημερη εκδρομή τρείς διανυκτερεύσεις στο MERCURE BRUSSELS CENTRE MIDI 4* στις Βρυξέλλες, μία διανυκτέ- ρευση στο ΝH WAALWIJK 4* (αναλόγως με την επιλογή του προγράμματος) & δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο NH BARBIZON PALACE 5* ή NH AMSTERDAM CENTRE 4* στο Άμστερνταμ
    Πλουσιοπάροχο μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
    Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις ως άνω πρόγραμμα
    Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
    Αρχηγός- συνοδός του γραφείου μας
    Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται

    Φόροι αεροδρομίου & επίναυλοι καυσίμων 150 €, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, είσοδοι σε μουσεία, μνημεία & λοιπά αξιοθέατα, και ότι δεν αναφέρεται στα προσφερόμενα. Επιβάρυνση από Θεσσαλονίκη € 60 και από άλλες πόλεις € 120 ( αναλόγως με τη διαθεσιμότητα )