Skip to main content

Ολλανδία Βέλγιο Λουξεμβούργο Χριστούγεννα 2015-2016 από 695,00

6 ημέρες

Διανυκτερεύσεις: Βρυξέλλες (3), Άμστερνταμ (2)

 

Γενικά
Ένας χορταστικός γύρος σε τρεις από τις πιο γοητευτικότερες χώρες της Ευρώπης με μακραίωνη ιστορία και πολιτισμό. Καταπράσινα λιβάδια, πανέμορφες πόλεις και μια ανθηρή οικονομία είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των τριών γιγάντων της ευρωπαϊκής προοπτικής. Το νεανικό Άμστερνταμ, οι αρχοντικές Βρυξέλλες, το παραμυθένιο Λουξεμβούργο σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες κουκλίστικες πόλεις μας οδηγούν στα βήματα των μεγάλων θαλασσοπόρων και στην αρχή της ιστορίας του κόσμου.
 
Πτήσεις με Aegean
23/12 Α3 620 Αθήνα Βρυξέλλες 08.30 11.00
28/12 Α3 623 Βρυξέλλες Αθήνα 20.10 00.20
Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: 85€

Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.
 
Απαραίτητα
  • Διαβατήριο νέου τύπου ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες
Ημερήσιο Πρόγραμμα

Ημέρα 1:  Aθήνα/Θεσσαλονίκη - Βρυξέλλες Άφιξη αεροπορικώς στις Βρυξέλλες και απευθείας πανοραμική ξενάγηση όπου θα δούμε την πανέμορφη πλατεία Γραν Πλας, το Ατόμιουμ, τα κτίρια του Ευρωκοινοβουλίου, το άγαλμα Manneken Pis”, το Heysel Stadium/Mini Europe τα αξιοθέατα της Ευρώπης σε μινιατούρα 1/12, τα Βασιλικά Παλάτια του Laken και τον ομώνυμο Βασιλικό Ναό, το Γιαπωνέζικο Πύργο και την Κινέζικη Παγόδα, το Χρηματιστήριο, την Πλατεία Grand Sablon με τον ομώνυμο Ναό της Παναγίας γοτθικού ρυθμού, το Εθνικό Ωδείο, το Δικαστικό Μέγαρο, το Μουσείο Καλών Τεχνών, τη Βασιλική πλατεία με τα Βασιλικά Ανάκτορα, το Ευρωκοινοβούλιο και την Αψίδα του Θριάμβου. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 2:  Βρυξέλλες (Γάνδη, Μπρυζ) Αμέσως μετά το πρωινό αναχωρούμε για να γνωρίσουμε δύο από τις ωραιότερες πόλεις του Βελγίου. Πρώτος μας σταθμός η μεσαιωνική πόλη Μπρυζ, όπου στην περιήγηση της θα δούμε το πάρκο με τη «Λίμνη της Αγάπης», το παλαιότερο στην Ευρώπη νοσοκομείο του Αγ. Ιωάννη, την πολυφωτογραφημένη γέφυρα του Αγίου Βονιφάτιου, το Ναό της Παναγίας, το Μέγαρο των Αρχόντων, τους Κήπους του Arends, το Κολέγιο της Ευρώπης, το πρώτο Χρηματιστήριο στον κόσμο, το ιστορικό κέντρο. Επόμενος σταθμός η Γάνδη, με τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βονιφάτη με έργα του Ρούμπεν, του Ιερώνυμου Μπός και το υπέροχο τρίπτυχο που αποδίδεται στους αδερφούς Βαν Έικ. Θα δούμε το κάστρο των ιπποτών και θα γνωρίσουμε την πόλη που υπήρξε κατά τον μεσαίωνα ένα σπουδαίο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης. Επιστροφή το απόγεμα στις Βρυξέλλες.

Ημέρα 3:  Βρυξέλλες (Λουξεμβούργο-προαιρετική εκδρομή)  Ημέρα ελεύθερη στην διάθεση σας. Σας προτείνουμε μια προαιρετική ολοήμερη εκδρομή στο μικροσκοπικό Λουξεμβούργο. Κατά τη διαδρομή θα περάσουμε από τον ιστορικό χώρο μάχης του Βατερλό και θα διασχίσουμε μέσα από αχανείς χαράδρες, τις Αρδένες με τα καταπράσινα δάση, τα γραφικά χωριουδάκια και τα μεγαλοπρεπή κάστρα. Η διαδρομή μας στον ποταμό Μάους θα διακοπεί μόνο για λίγο καθώς θα σταματήσουμε σε μια από τις πιο όμορφες Βελγικές πόλεις την Ντινάντ. Φτάνοντας στον προορισμό μας θα αντικρίσουμε την πόλη που κατά ένα μεγάλο μέρος είναι χτισμένη μέσα σε χαράδρα και στην οποία περιδιαβαίνοντας θα δούμε το παλάτι του Μεγάλου Δούκα, τον καθεδρικό Ναό της Παναγιάς, την εντυπωσιακή Κόκκινη γέφυρα και τα τείχη της πόλης των τραπεζών. Καταλήγουμε στο μεσαιωνικό κάστρο της περιοχής σε σκηνικό που θυμίζει ταινία εποχής. Επιστροφή αργά το απόγευμα στις Βρυξέλλες.

Ημέρα 4:  Βρυξέλλες (Ρότερνταμ, Χάγη, Ντελφτ) - Άμστερνταμ Αφήνουμε τις Βρυξέλλες και κατευθυνόμαστε προς το Άμστερνταμ. Κατά την διάρκεια της οδικής μας διαδρομής θα γνωρίσουμε το Ρότερνταμ με το μεγαλύτερο λιμάνι και τον περιστρεφόμενο πύργο του, την μεσαιωνική πόλη Ντελφτ με το πανέμορφο μεσαιωνικό κέντρο και τους μεγαλοπρεπείς βασιλικούς ναούς και την διοικητική πρωτεύουσα Χάγη. Άφιξη στο Άμστερνταμ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 5:  Άμστερνταμ - Μάρκεν Βόλενταμ Στην πρωινή ξενάγηση θα δούμε την πλατεία Νταμ με τα βασιλικά ανάκτορα και την Νέα Εκκλησία, τις πλατείες Ρέμπραντ και Λάιτσεπλεϊν, το εντυπωσιακό κτίριο του πλωτού σιδηροδρομικού σταθμού, θα νιώσουμε την ζωντάνια της πόλης στο γραφικό Ροκινκάι,, και θα καταλήξουμε στην μεγάλη πλατεία με την Λυρική Σκηνή και τα μουσεία Ριγκς & Βαν Γκογκ. Ολοκληρώνουμε την ξενάγηση μας με επίσκεψη σε βιοτεχνία κοπής διαμαντιών (Costers Diamond). Το μεσημέρι αναχωρούμε για εκδρομή στα ψαροχώρια Μάρκεν & Βόλενταμ όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την ζωή της Ολλανδικής υπαίθρου επισκεπτόμενοι έναν μύλο και μια φάρμα παραγωγής τυριών με την "μικρή Ολλανδέζα "να μας υποδέχεται φορώντας την εθνική της ενδυμασία.

Ημέρα 6:  Άμστερνταμ - Αμβέρσα-Βρυξέλλες - Αθήνα/Θεσσαλονίκη Πρωινή αναχώρηση με τελικό προορισμό το αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Κατά την διαδρομή μας θα επισκεφθούμε την πόλη όπου διακινείται ο μεγαλύτερος αριθμός διαμαντιών στον κόσμο, την πανέμορφη Αμβέρσα. Το κέντρο της παλιάς πόλης είναι χτισμένο γύρω από τον εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό με καλντερίμια, γραφικά δρομάκια όπου βρίσκονται εκατοντάδες εστιατόρια, γκαλερί τέχνης, σοκολατερί, μπουτίκ σχεδιαστών και φυσικά μαγαζιά που πουλούν διαμάντια. Η Αμβέρσα είναι το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης και πραγματικά ολόκληρη η πόλη μοιάζει με ένα αρχιτεκτονικό μουσείο, από το μεσαιωνικό κάστρο δίπλα στο ποτάμι, μέχρι τις σύγχρονες δημιουργίες στην προκυμαία και τον περίφημο δρόμο Cogels-Osylei, όπου οι αρχιτέκτονες έχουν κάνει… θαύματα! Άφιξη στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και αναχώρηση για Αθήνα/Θεσσαλονίκη.

Αναχωρήσεις & Τιμές

  • Τε 23/12/2015
Διαμονή: Ξενοδοχείο NH Brussels City Center 4* & Ξενοδοχείο NH Carlton Amsterdam 4*. Δίκλινο: 695€, Μονόκλινο: 850€, Φόροι: 150€
 
Παρατηρήσεις:
  • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
  • Όπου εμφανίζονται τιμές Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  • Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης.
  • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Aegean Air.
  • Διαμονή: 4* Ξενοδοχεία (ΝΗ Carlton, NH Brussels City)
  • Διατροφή: Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Μεταφορές
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Έμπειρος τοπικός συνοδός αρχηγός

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία / αξιοθέατα
  • Προαιρετική εκδρομή στο Λουξεμβούργο 60€ το άτομο (κράτηση από Ελλάδα)
  • Φιλοδωρήματα / ποτά / γεύματα / αχθοφορικά