Skip to main content

BENELUX Οκτώβριος 2015 από 555,00

6 ΗΜΕΡΕΣ

Βρυξέλλες * Γάνδη * Μπρύζ * Λουξεμβούργο * Χάγη
Ρότερνταμ * Αμστερνταμ * Μάρκεν * Βόλενταμ

 

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη πρωτεύουσα του Βελγίου, τις Βρυξέλλες. Άφιξη, επιβίβαση στο λεωφορείο και ξενάγηση στην αριστοκρατική πόλη, έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου θα δούμε την πανέμορφη πλατεία Γκραντ Πλας με το εντυπωσιακό Δημαρχείο, το Μουσείο της Πόλης και τα φλαμανδικά αναγεννησιακά κτήρια, αλλά και το αγαλματίδιο Μανεκέν Πις –το σύμβολο της πόλης – ,το Βασιλικό Παλάτι, το Βελγικό Κοινοβούλιο, τον γοτθικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ και της Αγίας Γουδούλης, τα κτήρια της Ε.Ε., την Αψίδα του Θριάμβου στο πάρκο Σενκαντενέρ και το Ατόμιουμ – σήμα κατατεθέν των Βρυξελλών. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος στη διάθεσή σας για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

2η μέρα : ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – (ΓΑΝΔΗ – ΜΠΡΥΖ)

Πρωινό. Αναχώρηση για τη Γάνδη η οποία διαθέτει πολύ όμορφο ιστορικό κέντρο με χαρακτηριστικά κτίσματα μεσαιωνικής και αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής, τα οποία αναπαλαιώθηκαν και συντηρούνται άψογα. Θα επισκεφτούμε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βονιφάτη , το κάστρο των ιπποτών και θα γνωρίσουμε την πόλη που υπήρξε κατά τον μεσαίωνα ένα σπουδαίο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης. Αμέσως μετά θα γνωρίσουμε τη μεσαιωνική πόλη Μπρυζ, την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας της Δυτικής Φλάνδρας, μια από τις ομορφότερες πόλεις της κεντρικής Ευρώπης. Περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης, το πάρκο με τη «Λίμνη της Αγάπης», το παλαιότερο νοσοκομείο στην Ευρώπη του Αγίου Ιωάννη, τον Ναό της Παναγίας, την πολύ φωτογραφημένη γέφυρα του Αγίου Βονιφάτιου, το Μέγαρο των Αρχόντων, τους Κήπους του Αρεντς, το Κολέγιο της Ευρώπης, το πρώτο Χρηματιστήριο στον κόσμο και το ιστορικό κέντρο, ένα μοναδικό στολίδι της πόλης.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – (ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Πρωινή ξενάγηση στην αριστοκρατική πόλη, έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου θα δούμε την πανέμορφη πλατεία Γκραντ Πλας με το εντυπωσιακό Δημαρχείο, το Μουσείο της Πόλης και τα φλαμανδικά αναγεννησιακά κτήρια, αλλά και το αγαλματίδιο Μανεκέν Πις –το σύμβολο της πόλης – ,το Βασιλικό Παλάτι, το Βελγικό Κοινοβούλιο, τον γοτθικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ και της Αγίας Γουδούλης, τα κτήρια της Ε.Ε., την Αψίδα του Θριάμβου στο πάρκο Σενκαντενέρ και το Ατόμιουμ – σήμα κατατεθέν των Βρυξελλών. Αναχώρηση για
να επισκεφτούμε το μικρότερο κρατίδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Λουξεμβούργο, θα διασχίσουμε τις Αρδέννες, με τα καταπράσινα δάση, τα γραφικά χωριουδάκια και τα μεγαλοπρεπή κάστρα.. Στη περιήγηση μας θα δούμε το παλάτι του Μεγάλου Δούκα, τον καθεδρικό Ναό της Παναγιάς, την εντυπωσιακή Κόκκινη γέφυρα και τα τείχη της πόλης των τραπεζών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας . Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΧΑΓΗ – ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Ολλανδία. Πρώτος σταθμός μας το Ρότερνταμ, το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε τη Χάγη, τη διοικητική πρωτεύουσα της Ολλανδίας, έδρα της κυβέρνησης και της βασιλικής οικογένειας αλλά και διαφόρων θεσμών των Η.Ε., όπου θα δούμε το παλάτι, το ολλανδικό Κοινοβούλιο και το ∆ιεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Άφιξη το απόγευμα στο Άμστερνταμ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για ξενάγηση με αφετηρία την περίφημη Πλατεία Νταμ (13ος αι.) στην οποία δεσπόζει το βασιλικό παλάτι (πρώην δημαρχείο) και δίπλα του η γοτθική Νέα Εκκλησία του 15ου αιώνα. Εάν έχετε χρόνο, σας προτείνουμε μια βόλτα στα κανάλια αυτής της Βενετίας του Βορρά, που κόβουν την πόλη σε πάνω από 90 νησιά και συνδέονται με πάνω από 1.500 γέφυρες. Για το ελεύθερο απόγευμα, σας προτείνουμε μια επίσκεψη στο Ρέικσμουζεουμ (Εθνικό Μουσείο), ή στο Μουσείο Βαν Γκογκ, ή μια βόλτα στην Αγορά του Άλμπερτ Κάουπ, τη μεγαλύτερη υπαίθρια αγορά στην Ευρώπη. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – (ΜΑΡΚΕΝ –ΒΟΛΕΝΤΑΜ) –ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση. Η ημέρα μας σήμερα είναι αφιερωμένη στα γνωστά, ψαράδικα χωριά Marken και Volendam. Θα κάνουμε βόλτα στα στενά σοκάκια του ομώνυμου νησιού, όπως και στο γραφικό λιμανάκι του Volendam, όπου θα δούμε και μία ταινία μικρού μήκους στα ελληνικά με θέμα “Ολλανδία και νερό”. Κατά τη διάρκεια της εκδρομής θα επισκεφτούμε ένα τοπικό, παραδοσιακό τυροκομείο, όπου «η μικρή Ολλανδέζα», ντυμένη με παραδοσιακή φορεσιά, θα μας εξηγήσει πως παρασκευάζουν τα τυριά και στη συνέχεια θα έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε τις γεύσεις τους. Επιστροφή στο Άμστερνταμ. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης μετ’ επιστροφής Αθήνα –Βρυξέλλες – Αθήνα
  • Μεταφορές από και προς αεροδρόμια/ξενοδοχεία εξωτερικού.
  • Μετακινήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* αστέρων.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής /επαγγελματικής ευθύνης.
  • ΦΠΑ.
Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων.
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων ( το άτομο τη βραδιά: Βρυξέλλες περίπου 3€).
  • Είσοδοι σε μουσεία/κάστρα, ιστορικούς/αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Σημειώσεις:

  • Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.
  • Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.
ΕΚΔΡΟΜΗ ΗΜ. ΑΝΑΧ/ΣΕΙΣ € ΔΙΚΛΙΝΟ € ΠΑΙΔΙΚΟ € ΜΟΝ/ΝΟ ΑΕΡ/ΚΗ ΦΟΡΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΗΜ.
Benelux
(Βέλγιο – Ολλανδία)
6 3,10,17/10 555 755 Alitalia 165 4* Πρωινό