Skip to main content

Πάσχα 2017 στην Θράκη από 239,00

Άβδηρα - Πόρτο Λάγος - Αρχαία Μαρώνεια – Αλεξανδρούπολη - Ξάνθη -
Πόρτο Λάγος - Βιστωνίδα - Αδριάνουπολή - Σουφλί - Καβάλα

Αναχώρηση: 14/4, 4 & 5 μέρες
Ώρα αναχώρησης: 06.15 π.μ.


Μ. Παρασκευή: Αθήνα - Κομοτηνή
Πρωινή αναχώρηση από Αθήνα και με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στην Κομοτηνή, ένα σπουδαίο και εμπορικό, οικονομικό και συγκοινωνιακό κόμβο της Θράκης. Η πόλη είναι επίσης διάσημη για τις διάφορες ποικιλίες στραγαλιών και για τα ιδιαίτερα χαρμάνια Ελληνικού καφέ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Anatolia 4*. Παρακολούθηση του Επιταφίου. Δείπνο.

Μ. Σάββατο: Άβδηρα - Βιστωνίδα - Πόρτο Λάγος - Μαρώνεια - Πετρωτά - Αλεξανδρούπολη
Πρωινό και αναχώρηση για τα Άβδηρα, πατρίδα του Δημόκριτου, όπου θα επισκεφθούμε το αρχαιολογικό μουσείο, ένα από τα ωραιότερα της Ευρώπης, με σπουδαία ευρήματα από τις ανασκαφές της Αρχαίας Ελληνικής πόλης. Συνεχίζουμε για το Πόρτο Λάγος, το μετόχι του Αγίου Όρους με το μεταβυζαντινό Ναό του Αγίου Νικολάου και της Παναγίας Παντάνασσας, μέσα στην λίμνη Βιστωνίδα, με τα σπάνια είδη πουλιών που προστατεύεται από την σύμβαση RAMSAR. Συνεχίζουμε για την Αρχαία Μαρώνεια, για να επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο(καιρού επιτρέποντος) όπου θα δούμε την οικία με τα ψηφιδωτό, το Ρωμαϊκό Πρόπυλο, το Αρχαίο Λιμάνι και το Αρχαίο Θέατρο, το καλύτερο σωζόμενο σε ολόκληρη την Θράκη. Ακολουθώντας υπέροχα τοπία με μαγική θέα, θα περάσουμε από την παραλία των Πετρωτών θα φτάσουμε στα ερείπια της Αρχαίας Ζώνης-Μεσημβρίας χτισμένη τον 7ου αιώνα π.χ. με το «Ιπποδάμειο σύστημα». Επόμενος σταθμός μας η κοσμοπολίτικη Αλεξανδρούπολη με τα νεοκλασικά κτίρια και τον επιβλητικό Φάρο, σήμα κατατεθέν της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα και περίπατο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο ξεκούραση και το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Ανάσταση σε κοντινή εκκλησία. Αναστάσιμο δείπνο.

Κυριακή Πάσχα: Πασχαλινό γλέντι - Μονή Καλαμούς - Ξάνθη
Πρωινό και ακολουθεί προμεσημβρινός μπουφές με ορεκτικά, τσιπουράκι, κρασάκι και το μεσημέρι γεύμα-γλέντι με παραδοσιακή μουσική. Το απόγευμα αναχώρηση για την Ιερά Μονή Καλαμούς, χτισμένη βόρεια της Ξάνθης πάνω σε ένα βράχο να δεσπόζει στην καταπράσινη χαράδρα του ποταμού Κόσσινθου. Η Μονή χτίστηκε τον 11ου αιώνα μ.χ. και το όνομά της προέρχεται από την εικόνα της θαυματουργής εικόνας που βρέθηκε σε καλαμώνα στις όχθες του ποταμού. Συνεχίζουμε για την πανέμορφη Ξάνθη με την πλούσια ιστορία, τα πολλά αρχοντικά, τα έθιμα και τις παραδόσεις και τα πολλά αρχοντικά. Επίσκεψη στην παλιά πόλη, με τα στενά γραφικά δρομάκια και τα ωραία αρχοντικά. Ελεύθερος χρόνος για να δοκιμάσετε τα παραδοσιακά γλυκά και τα τοπικές σπεσιαλιτέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Δευτέρα Πάσχα: Αδριανούπολη
Πρωινό και Αναχώρηση για τα Ελληνοτουρκικά σύνορα με κατεύθυνση την Αδριανούπολη (απαραιτήτως διαβατήριο ή καινούργια ταυτότητα), την επί 100 χρόνια πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Επίσκεψη στο μεγαλύτερο συγκρότημα τεμένους, το Σελιμιγιέ Τζαμί, έργο του Μιράν Σινάν με ύψος των 4 μιναρέδων 80 μέτρα. Θα περιηγηθούμε στην πόλη για να θαυμάσουμε τα παλιά αρχοντικά, και να γευτούμε τις τοπικές σπεσιαλιτέ. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Κάραγατς, τον παλιό σταθμό όπου κάποτε στάθμευε το «Όριεντ Εξπρές». Επιστροφή στην Κομοτηνή. Δείπνο.

Τρίτη Πάσχα: Κομοτηνή - Καβάλα - Αθήνα
Πρωινό και αναχώρηση για την όμορφη πόλη της Καβάλας, με την παλιά πόλη και το κάστρο. Στάση για καφέ και αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Συνοπτικό 4ήμερης: Δεν περιλαμβάνεται η 4η μέρα.

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤ' ΑΤΟΜΟ
ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ,

ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΗΜΕΡΕΣ

2ΚΛΙΝΟ

3ο
ΑΤΟΜΟ

1ΚΛΙΝΟ

14/4

4

239 €

190 €

310 €

5

294 €

225 €

380 €

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές, περιηγήσεις που αναφέρονται με πολυτελές πούλμαν της εταιρείας Panolympia
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο Anatolia 4* στην Κομοτηνή
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Αναστάσιμο δείπνο και Πασχαλινό γεύμα στη θέση της ημιδιατροφής
  • Λαμπάδα για την Ανάσταση
  • Αρχηγός/συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Η είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα