Skip to main content

Οδοιπορικό στη Θράκη & στα βήματα των Σουλτάνων Πάσχα 2017 από 379,00

Κομοτινή-Δέλτα Έβρου - Δάσος Δαδιάς - Σουφλί Αδριανούπολη -
Κάραγατς - Μουσείο Υγείας - Δαρδανέλια

Αναχώρηση: 14/4, 6 μέρες
Ώρα αναχώρησης: 06.00 π.μ.


Μ. Παρασκευή: Αθήνα - Κομοτηνή
Πρωινή αναχώρηση από Αθήνα και με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στην Κομοτηνή, ένα σπουδαίο και εμπορικό, οικονομικό και συγκοινωνιακό κόμβο της Θράκης. Η πόλη είναι επίσης διάσημη για τις διάφορες ποικιλίες στραγαλιών και για τα ιδιαίτερα χαρμάνια Ελληνικού καφέ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ANATOLIA HOTEL 4*. Παρακολούθηση του Επιταφίου. Δείπνο.

Μ. Σάββατο: Δέλτα Έβρου - Δάσος Δαδιάς - Σουφλί
Πρωινό και αναχωρούμε για Φέρες και τον υδροβιότοπο του ποταμού Έβρου, μια πολύ σπουδαία και προστατευόμενη περιοχή, σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Εδώ βρίσκουν καταφύγιο και τροφή χιλιάδες σπάνιων πτηνών όλες τις εποχές του έτους. Καθώς ανηφορίζουμε βόρεια του νομού Έβρου, θα επισκεφθούμε το Εθνικό Πάρκο του δάσους Δαδιάς, όπου ευδοκιμούν συγκεντρωμένα πολλά είδη χλωρίδας της Βαλκανικής χερσονήσου. Είναι μια από τις ελάχιστες περιοχές όπου συμβιώνουν διαφορετικά είδη αρπακτικών πουλιών. Επόμενος σταθμός μας το Σουφλί με το μουσείο μεταξιού. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο ξεκούραση και μεταφορά στην Ανάσταση-Αναστάσιμο δείπνο.

Κυριακή Πάσχα: Κομοτινή - Πασχαλινό γεύμα - Αδριανούπολη
Πρωινό και ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην όμορφη Κομοτινή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Πασχαλινό γεύμα και το απόγευμα αναχωρούμε για τον τελωνειακό σταθμό Καστανιές (απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου), απ’ όπου θα περάσουμε στην Τουρκία με προορισμό την πρώτη πρωτεύουσα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, την Αδριανούπολη. Γνωριμία με την πόλη και τακτοποίηση στο Margi Hotel 5*. Δείπνο.

Δευτέρα Πάσχα: Κάραγατς - Μουσείο Υγείας - Αδριανούπολη
Πρωινό με τοπικά εδέσματα και αναχώρηση για το Κάραγατς, την παλιά Ορεστιάδα και άλλοτε προάστιο της Αδριανούπολης. Επίσκεψη στο μνημείο της Συνθήκης της Λωζάνης και στο κτίριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού της Γαλλικής Εταιρείας Σιδηροδρόμων, εκεί που κάποτε στάθμευε το Όριεντ Εξπρές. Επιστροφή στην Αδριανούπολη όπου θα επισκεφθούμε το Τέμενος Σελιμιγιέ, ένα κομψοτέχνημα της ισλάμικής αρχιτεκτονικής, δημιούργημα του αρχιτέκτονα Σινάν. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το βραβευμένο Μουσείο Υγείας (έξοδα ατομικά). Ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης όπου θα δούμε τις κλειστές αγορές, θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη και να γευτούμε τις τοπικές συνταγές. Όποιος επιθυμεί μπορεί να κάνει χαμάμ στα ιστορικά λουτρά του 1368. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος στο Spa του με δωρεάν παροχές. Δείπνο.

Τρίτη: Δαρδανέλια - Κομοτινή
Πρωινό και αναχώρηση για τα Δαρδανέλια με την υπέροχη διαδρομή στην ιστορία, ξεκινώντας από τη Μακρά γέφυρα του Εργίνη ποταμού, στο uzunkopru με τους 174 θόλους και τόξα μήκους 1.250 μέτρα που θεμελιώθηκε από το Σουλτάνο Μουράτ Β’ το 1423. Επίσκεψη στην εκκλησία του Τιμίου Προδρόμου που χτίστηκε το 1875 και ανακαινίσθηκε το 2013. Άφιξη στην όμορφη πόλη Gelibolu/Καλλίπολη, πατρίδα της Σοφίας Βέμπω και αιώνιος προμαχώνας της Κωνσταντινούπολης, με πλούσια πολεμική και όχι μόνο ιστορία. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα και να δοκιμάσετε τις τοπικές σπεσιαλιτέ όπως (μύδια σε σουβλάκι, κοκορέτσι κ.α. Στην συνέχεια διέλευση από το συνοριακό σταθμό των Κήπων. Άφιξη στην Αλεξανδρούπολη στο ξενοδοχείο ANATOLIA HOTEL 4*. Δείπνο.

Τετάρτη: Κομοτινή - Πόρτο Λάγος - Αθήνα
Πρωινό και αναχώρηση για το ειδυλλιακό Πόρτο Λάγος και τη λίμνη Βιστωνίδα. Συνεχίζουμε για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤ' ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ,
ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ +
ΔΩΡΟ ΤΟ ΔΕΙΠΝΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

ΗΜΕΡΕΣ

2ΚΛΙΝΟ

3ο
ΑΤΟΜΟ

1ΚΛΙΝΟ

1ο ΠΑΙΔΙ
4-12

14/4

6

379 €

310 €

479 €

199 €

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές, περιηγήσεις που αναφέρονται με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν της εταιρείας Panolympia
  • Διαμονή στα ξενοδοχεία Anatolia Hotel 4* στην Κομοτινή για 3 νύχτες και στο Margi Hotel 5* στην Αδριανούπολη για 2 νύχτες
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Αναστάσιμο δείπνο & Πασχαλινό γεύμα στη θέση της ημιδιατροφής
  • Λαμπάδα για την Ανάσταση
  • Αρχηγός/συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Η είσοδος σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και στο Δέλτα του Έβρου.
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα