Skip to main content

Αγ. Πνεύματος 2016 Ανδριανούπολη η μεγαλοπρεπής! ΑΠΟ 299,00

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 16/06/2016

5 μέρες με πούλμαν Αλεξανδρούπολη - Σουφλί - Κάραγατς - Αδριανούπολη - Δαρδανέλια. Διαμονή σε 4* και 5*

με ημιδιατροφή καθημερινά, γλέντι σε τοπικό κέντρο με ζωντανή μουσική. ΔΩΡΟ τα ποτά στο γλέντι (2 ποτήρια κρασί ή 1 μπύρα ή αναψυκτικά).

Πρόγραμμα (5 μέρες)

Ημέρα 1 Αθήνα - Αλεξανδρούπολη
  Αναχώρηση από Αθήνα ώρα 05:30 με ενδιάμεσες στάσεις για την όμορφη γη της Θράκης. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ δείπνο.
Ημέρα 2 Αλεξανδρούπολη - Σουφλί - Κάραγατς - Αδριανούπολη
  Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ημέρα γεμάτη από υπέροχες εικόνες. Στο Σουφλί θα επισκεφθούμε το Μουσείο Τέχνης Μεταξιού και ακολουθούμε την παραποτάμια διαδρομή στον Έβρο μέχρι τις Καστανιές. Διέλευση των συνόρων (απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου) και επίσκεψη στο Κάραγατς στον χώρο του κτιρίου του Σιδηροδρομικού Σταθμού της Γαλλικής Εταιρείας Σιδηροδρόμων, εκεί όπου κάποτε στάθμευε το Οριάν Εξπρές. Συνεχίζουμε για την Αδριανούπολη και εγκατάσταση στο υπερπολυτελές MARGI HOTEL 5* Lux (νεόκτιστο 2013). Δείπνο στο ξενοδοχείο και για όσους επιθυμούν, βραδινός περίπατος γνωριμίας με το ιστορικό κέντρο (πεζή).
Ημέρα 3 Αδριανούπολη - Μουσείο Υγείας
  Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα. Ως πρώτη τους πρωτεύουσα στη δυτική του πλευρά του Βοσπόρου (1361-1453), οι Οθωμανοί φρόντισαν να τη στολίσουν αντάξια! Το Τέμενος Σελιμιγιέ είναι ένα κομψοτέχνημα της ισλαμικής αρχιτεκτονικής και το αρτιότερο δημιούργημα του αρχιτέκτονα Σινάν. Αξίζει να αναφερθεί ότι το κτίσμα οικοδομήθηκε αποκλειστικά από τα λάφυρα της εκστρατείας των Οθωμανών στην Κύπρο, όπως νωρίτερα το Σουλεϊμανίγιε (τζαμί του Σουλεϊμάν) είχε χτιστεί με τη αντίστοιχη λεία από τις εκστρατείες τους στο Βελιγράδι, τη Ρόδο και τη Μάλτα. Από ορισμένα σημεία φαίνεται ο ποταμός Έβρος και η γέφυρα Σαρατσάνε (1451 μ.Χ.). Ακόμα θα δούμε το Ρουστέμ Πασά Καραβάν Σεράι (16ου αι) - σήμερα ξενοδοχείο, το Τέμενος Εσκί (15ου αι), το Μπεζεστένι, το Δημαρχείο, το Τέμενος Ουτς Σερεφελί (15ου αι). Θα εντυπωσιαστούμε από το συγκρότημα Κουλιγιέ Μπεγιαζήτ ΙΙ, (1481-1512 μ.Χ.) με το πολυβραβευμένο Μουσείο Υγείας (έξοδα ατομικά). Χρόνος ελεύθερος στην Αδριανούπολη για να περιπλανηθείτε στις κλειστές αγορές, να γευθείτε τις τοπικές συνταγές ή να κάνετε ένα αυθεντικό Οθωμανικό χαμάμ στα ιστορικά λουτρά του 1368! Στη διάθεση σας βέβαια είναι και το υπέροχο Spa του ξενοδοχείου μας, με δωρεάν σάουνα, χαμάμ, εσωτερική πισίνα, Jacuzzi, υπερσύγχρονο γυμναστήριο. Το βράδυ δείπνο σε κέντρο με ζωντανή μουσική, γλέντι με χορό!
Ημέρα 4 Μακρά Γέφυρα (Uzunk opru) - Δαρδα νέλια (Καλλίπολη /Gelib olu ) - Καβάλα
  Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και υπέροχη διαδρομή στην ιστορία αρχίζοντας από τη γέφυρα του Εργίνη ποταμού στο Uzunkopru με τους 174 θόλους και τόξα μήκους 1.250 μέτρων που θεμελιώθηκε από το Σουλτάνο Μουράτ Β’ το 1423. Συναισθηματικά φορτισμένη η επίσκεψη μας (εξωτερική) στην εκκλησία του Τιμίου Ιωάννου του Προδρόμου που κτίστηκε το 1875 και ανακαινίσθηκε το 2013. Μέσω Κεσσάνης θα φθάσουμε στην “όμορφη πόλη” (Gelibolu / Καλλίπολη), πατρίδα της Σοφίας Βέμπω και αιώνιο προμαχώνα της Κωνσταντινούπολης, με πλούσια πολεμική και όχι μόνο ιστορία. Ο συνδυασμός των παλιών αρχοντικών και των υπολειμμάτων των βυζαντινών κάστρων “πάνω” στο νερό, μοναδικός! Χρόνος για βόλτα και για γευστικές δοκιμές των τοπικών σπεσιαλιτέ (μύδια σε σουβλάκι, κοκορέτσι κ.α.). Μέσω Κήπων κατευθυνόμαστε για την όμορφη πόλη της Καβάλας. Σε απόλυτη αρμονία με το βουνό, τη θάλασσα και το φωταγωγημένο κάστρο που τη “στεφανώνει”. Τακτοποίηση στα δωμάτια του AIROTEL GALAXY 4* και δείπνο.
Ημέρα 5 Καβάλα - Αθήνα
  Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη το βράδυ με εικόνες και εντυπώσεις μοναδικές!

Σημειώσεις : Για την είσοδο Ελλήνων υπηκόων στην Τουρκία, είναι απαραίτητη είτε ταυτότητα νέου τύπου
(μηχανογραφική με λατινικά στοιχεία), είτε έγκυρο διαβατήριο με ελάχιστη ισχύ 6μηνών από την ημερομηνία εισόδου. H 4η διανυκτέρευση αντί της Καβάλας δύναται να πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή ή την Ξάνθη.

Τιμή κατ’ άτομο με πούλμαν με ημιδιατροφή καθημερινά, γλέντι σε τοπικό κέντρο με ζωντανή μουσική. ΔΩΡΟ τα ποτά στο γλέντι (2 ποτήρια κρασί ή 1 μπύρα ή αναψυκτικά)

Συνδιασμός ξενοδοχείων
  16/06/2016 εώς 20/06/2016 
Δίκλινο € 299.00
3ο άτομο € 270.00
3ο άτομο 
1-4 ετών
€ 250.00
Μονόκλινο € 375.00
 
Περιλαμβάνονται
  • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή 1 διαν/ση στην Αλεξανδρούπολη στο THRAKI PALACE HOTEL 5*, 2 διανυκτερεύσεις στο υπερπολυτελές (2013) MARGI HOTEL 5* (Deluxe) στην Αδριανούπολη (Edirne) και μία (1) διαν/ση στην Καβάλα στο AIROTEL GALAXY 4*
  • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο μενού καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • Ένα δείπνο - γλέντι σε κέντρο με ζωντανή μουσική και χορό (στη θέση της ημιδιατροφής της ημέρας)
  • Δωρεάν χρήση των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων των Spa του Margi Hotel
  • Αρχηγός / Συνοδός
  • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς ως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνονται
  • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων. Από τις δωρεάν παροχές Spa του Margi Hotel, εξαιρούνται θεραπείες ομορφιάς, κομμωτήριο, μασάζ κλπ τα οποία είναι κατόπιν ραντεβού και με extra χρέωση