Skip to main content

Πάσχα 2017 στην σκιά του Ολύμπου από 245,00

4 & 5 ημέρες
14/04
EARLY BOOKING

1η ημέρα: 14/04, Μεγάλη Παρασκευή (Αθήνα – Ραψάνη – Λεπτοκαρυά)
Αναχώρηση από Αθήνα και με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση κατευθυνόμαστε σε ένα ορεινό – παραδοσιακό χωριό την Ραψάνη, τον τόπο που σύμφωνα με την μυθολογία, παραγόταν το νέκταρ των θεών του Ολύμπου. Στο χωριό θα περιπλανηθούμε στα πέτρινα δρομάκια και θα θαυμάσουμε τα γραφικά σπίτια, τα περίφημα αρχοντικά και την πλατεία με τα μαγαζιά και τα αιωνόβια πλατάνια. Στα ταβερνάκια του χωριού θα γευτούμε το παραδοσιακό ραψανιώτικο κρασί, παρέα με τοπικές νοστιμιές. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Λεπτοκαρυά και το ξενοδοχείο διαμονής μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Το βράδυ θα μεταβούμε σε κοντινή εκκλησία όπου θα παρακολουθήσουμε την λειτουργία του επιταφίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο σε πλούσιο μπουφέ & διανυκτέρευση.

2η ημέρα: 15/04, Μεγάλο Σάββατο (Λουτρά Πόζαρ – Έδεσσα)
Πρόγευμα σε πλούσιο μπουφέ και αναχώρηση για τα Λουτρά Πόζαρ, όπου σε υψόμετρο 390 μέτρων βρίσκονται οι ιαματικές πηγές λουτροθεραπείας και ποσιθεραπείας. Η καταπράσινη, μοναδική σε τελειότητα φύση διακόπτεται μόνο για να βραχεί από τα νερά των καταρρακτών και των ρυακιών. Στα Πόζαρ λειτουργούν θερμές ομαδικές πισίνες και 50 ακόμη ατομικοί λουτήρες. Επίσης υπάρχει μια εξωτερική πισίνα καθώς και πολλά καταστήματα για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών όπως εστιατόρια & αναψυκτήρια. Χρόνος ελεύθερος για το μπάνιο μας και εκ νέου αναχώρηση για την Έδεσσα. Εδώ θα θαυμάσουμε τους πασίγνωστους καταρράκτες, θα γευματίσουμε σε ελεύθερο πρόγραμμα και θα απολαύσουμε τον καφέ μας. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Ανάσταση του Ιησού σε κοντινή Εκκλησία και θα ακολουθήσει Αναστάσιμο δείπνο με την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα και πολλές ακόμα λιχουδιές.

3η ημέρα: 16/04, Κυριακή του Πάσχα (Πασχαλινό γλέντι & απογευματινή βόλτα στον Παλαιό Άγιο Παντελεήμονα)
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Πρωινό και σιγά - σιγά έχοντας ελεύθερο χρόνο ετοιμαζόμαστε για το μεγάλο γλέντι. Το παραδοσιακό ψήσιμο του αρνιού, το κοκορέτσι, οι διάφοροι ουζομεζέδες κατά την διάρκεια του ψησίματος με ζωντανή μουσική συνθέτουν το αξέχαστο Πασχαλινό γλέντι μας. Νωρίς το απόγευμα θα πραγματοποιήσουμε βόλτα για καφέ και γλυκό σε ένα από τα ομορφότερα μέρη της Μακεδονίας, τον παλαιό Άγιο Παντελεήμονα. Ο αναπαλαιωμένος και διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός βρίσκεται σε υψόμετρο 700μ., με εξαιρετική θέα προς τον Θερμαϊκό κόλπο και τις ακτές της Νότιας Πιερίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: 17/04, Δευτέρα του Πάσχα (Ιερά Μονή Οσίου Εφραίμ του Σύρου – Δίον – Ελατοχώρι)
Πλούσιο πρωινό και σήμερα θα κινηθούμε στα ενδότερα του βουνού των Δώδεκα Θεών κατά τη μυθολογία, του επιβλητικού Ολύμπου. Πρώτα θα επισκεφτούμε το πανέμορφο, γυναικείο μοναστήρι του μεγάλου Πατέρα της Ορθοδοξίας Οσίου Εφραίμ του Σύρου. Χρόνος ελεύθερος για πνευματική χαλάρωση και παρακολούθηση της αποκαθήλωσης του Κυρίου. Στη συνέχεια αναχώρηση για τον αρχαιολογικό χώρο του Δίον, την ιερή πόλη των Μακεδόνων σε μια περιοχή κατάφυτη, που κατακλύζεται από νερά. Τέλος θα επισκεφτούμε ένα ορεινό χωριό, από τα πιο δημοφιλή της περιοχής, το Ελατοχώρι. Βρίσκεται σε υψόμετρο 780μ. και τόσο ο νέος όσο και ο παλιός οικισμός έχει εξελιχθεί σε ένα από τα καλύτερα ορεινά θέρετρα της Πιερίας. Ελεύθερος χρόνος για παραδοσιακό φαγητό και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: 18/04, Τρίτη του Πάσχα (Λεπτοκαρυά – Λιτόχωρο – Βόλος – Αθήνα)
Πλούσιο πρόγευμα και αναχώρηση για την κωμόπολη του Λιτόχωρου. Το Λιτόχωρο είναι δημοφιλής πόλη για εκείνους που επιθυμούν να ξεκινήσουν αναρρίχηση στον Όλυμπο, καθώς από εκεί ξεκινούν όλες οι προσπάθειες για την κατάκτηση της κορυφής του μυθικού βουνού. Έπειτα θα πραγματοποιήσουμε στάση στον Βόλο για φαγητό σε κάποιο από τα αναρίθμητα τσιπουράδικα της πόλης. Αργά το μεσημέρι αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση.

Περιλαμβάνονται:

  • Τρεις ή τέσσερεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Poseidon Palace 4* superior
  • Ημιδιατροφή (περιλαμβάνονται το νηστίσιμο, το Αναστάσιμο και το Πασχαλινό γεύμα με ζωντανή μουσική)
  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο, σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής
  • Αναστάσιμη λαμπάδα
  • Αρχηγός εκδρομής, Ασφάλεια αστικής ευθύνης & Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Γεύματα και δείπνα εκτός ξενοδοχείου, Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

Σημείωση:

  • Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί και τετραήμερη με αναχώρηση επίσης στις 14/04 χωρίς την 4η ημέρα.

Τιμή κατ’ άτομο

Τύπος Δωματίου                       

4 ημέρες

5 ημέρες

Δίκλινο

245 €

315 €

3ο άτομο ενήλικας

205 €

255 €

3ο άτομο παιδί έως 12

90 €

110 €

4ο άτομο παιδί έως 6

90 €

110 €

4ο άτομο παιδί 7 - 12

170 €

215 €

Μονόκλινο

310 €

395 €