Skip to main content

ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 2016 ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ! ΑΠΟ 210,00

(ΠΥΡΗΝΑΣ)-ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 17/06/2016

4ΗΜΕΡΕΣ

ΏΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ: 07:00 Π.Μ.

1η μέρα: Αθήνα - Καλαμπάκα - Μουσείο Μανιταριών -Σμίξη

Πρωινή αναχώρηση για Καλαμπάκα, όπου με την άφιξή μας θα ξεναγηθούμε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και το Μουσείο Μανιταριών. Συνεχίζουμε προς το Ελευθερο χώρι, τη γέφυρα του Βενέτικου και φθάνουμε στα Γρεβενά.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Casa la Mundi στη Σμίξη. Δείπνο.

2η μέρα: Βάλια Κάλντα (με 4x4) - Βοβούσα

Πρωινό και αναχώρηση για την Βάλια Κάλντα. Από το χωριό Περιβόλι με 4x4 (mini bus & τζιπ) προαιρετικά θα μπούμε στην Βάλια Κάλντα, όπου θα ενημερωθούμε για την πανίδα και τη χλωρίδα του Εθνικού Δρυμού. Όσοι πεζοπορούν θα προχωρήσουν, πάντα με ειδικούς συνοδούς, μέχρι το Αρκουδόρεμα. Το απόγευμα θα φθάσουμε στη Βοβούσα, η οποία πήρε το όνομά της από τη βοή του ποταμού Αώου. Είναι το τελευταίο χωριό του ανατολικού Ζαγορίου, χτισμένο στα 1000 μέτρα υψόμετρο, τριγυρισμένο από δάση ελάτης, οξιάς και μαυρόπευκου. Θα δούμε τη γέφυρα του Μήσιου του 1748 και θα θαυμάσουμε τα πετρόχτιστα σπίτια. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

3η μέρα: Πέτρινα γεφύρια - Σαμαρίνα - Σπήλαιο

Πρωινό και αναχώρηση για την όμορφη Σαμαρίνα, σε υψόμετρο 1.550μ., σε ένα τοπίο πολύ όμορφο με παραδοσιακές ταβέρνες και καφέ. Συνεχίζουμε την εκδρομή μας για το πέτρινο γεφύρι του Αζίζ Αγά κοντά στο Τρίκωμο. Επόμενος σταθμός το γεφύρι του Ζιάκα, λίγο έξω από το χωριό Ζιάκας, και από εκεί θα μεταβούμε στο Σπήλαιο, όπου θα επισκεφθούμε το μοναστήρι της Παναγιάς. Αναχώρηση για το χωριό Λάβδα και επίσκεψη στο Μουσείο Μανιταριών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

4η μέρα: Γρεβενά - Μηλιά - Αθήνα

Συμπληρώνουμε την περιήγησή μας στην Πίνδο με τα Γρεβενά και τη Μηλιά, όπου επισκεπτόμαστε το Παλαιοντολογικό Μουσείο (εάν είναι ανοικτό) για να δούμε τα προϊστορικά ζώα που ζούσαν στην περιοχή. Πορεία επιστροφής μέσω Καλαμπάκας.

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ

Aναχώρηση

Ημέρες

2κλινο

3 άτομο

1κλινο

17/6

4 μέρες

€ 210

€ 185

€ 275

Περιλαμβάνονται: • Μεταφορές, περιηγήσεις που αναφέρονται με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν της εταιρείας Panolympia • Διαμονή στο ξενοδοχείο Casa la Mundi στη Σμίξη • Ημιδιατροφή καθημερινά • Αρχηγός/συνοδός • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται: • Τα γεύματα εκτός ξενοδοχείου • Η είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους • Η περιήγηση με τα 4x4 • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα