Skip to main content

Κοσμοπολίτικη Αράχοβα Πάσχα 2017 από 205,00

14/04
4 & 5 ημέρες

EARLY BOOKING

 

1η ημέρα: 14/04, Μ. Παρασκευή (Αθήνα – Ιερά Μονή Όσιου Λουκά – Δίστομο – Δελφοί)
Αναχώρηση από Αθήνα νωρίς το πρωί και με ενδιάμεση στάση για καφέ θα φτάσουμε στο σπουδαιότερο ίσως βυζαντινό μνημείο της Ελλάδας του 11ου αιώνα, την ιερά μονή του Οσίου Λουκά. Χτισμένη σε μια γραφική πλαγιά στις δυτικές υπώρειες του Ελικώνα θα μας χαρίσει υπέροχες εικόνες. Ελεύθερος χρόνος για πνευματική ξεκούραση και εκ νέου αναχώρηση για το Δίστομο. Εδώ θα επισκεφθούμε το μουσείο όπου θα ενημερωθούμε από εκπρόσωπο του μουσείου για τα γεγονότα α την κατοχή των Γερμανών στον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο. Επίσης θα ανέβουμε στο χώρο θυσίας όπου θα δούμε τα ονόματα των θυμάτων του ολοκαυτώματος γραμμένα σε μαρμάρινες πλάκες. Ύστερα, πορεία για τους Δελφούς & τακτοποίηση στο ξενοδοχείο διαμονής μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: 15/04, Μ. Σάββατο (Δελφοί – Vagonetto – Γραβιά – Αγόριανη)
Πρωινό σε μπουφέ και αναχώρηση για το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας – Vagonetto το οποίο είναι μοναδικό στον ελληνικό χώρο. Η περιήγηση στο Vagonetto δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να γνωρίσει βήμα - βήμα τη διαδικασία εξόρυξης του βωξίτη. Η γνωριμία ξεκινά από το παλιό μεταλλείο, τη Στοά 850, συνεχίζεται με την περιήγηση στον Εκθεσιακό Χώρο και ολοκληρώνεται με μια βόλτα στην Υπαίθρια Έκθεση Μηχανημάτων. Μια ιδέα που γεννήθηκε από τους ίδιους τους ανθρώπους που δούλεψαν στα μεταλλεία και θέλησαν να διαφυλάξουν και να εκθέσουν τις μνήμες του τόπου, άρρηκτα πλέον συνδεδεμένες με τη διαδικασία εξόρυξης του βωξίτη. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για ένα από τα πιο γνωστά χωριά της περιοχής, την Γραβιά. Χρόνος για καφέ και εκ νέου αναχώρηση για την Επτάλοφο (Αγόριανη) χτισμένη στις βορειοδυτικές πλαγιές του Παρνασσού, σε υψόμετρο 900 μέτρων. Μετά το γεύμα μας επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και ξεκούραση. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη ακολουθία και ακολουθεί Αναστάσιμο δείπνο με μαγειρίτσα και τοπικές γεύσεις. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: 16/04, Κυριακή του Πάσχα (Πασχαλινό γλέντι & βραδινή βόλτα στην Αράχοβα)
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! Πλούσιο πρόγευμα σε μπουφέ και η ημέρα απαιτεί ξεκούραση, χαλάρωση και προσμονή για το μεσημεριανό Πασχαλινό γεύμα με σουβλιστά αρνιά και διάφορα ακόμα παραδοσιακά φαγητά συνοδεία ζωντανής μουσικής και χορού. Αργά το απόγευμα θα πραγματοποιήσουμε βόλτα στην Αράχοβα με ελεύθερο χρόνο για περίπατο, καφέ και φαγητό. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: 17/04, Δευτέρα του Πάσχα (Άμφισσα – Γύρος Λίμνης Μόρνου)
Πρωινό σε μπουφέ και αναχώρηση για την Άμφισσα, μια πόλη με πλούσια ιστορία που ξεκινάει από την εποχή των αρχαίων Ρωμαϊκών χρόνων. Εδώ, σε μια σύντομη περιήγηση θα επισκεφτούμε τα αξιοθέατα της περιοχής, έχοντας χρόνο και για τον πρωινό μας καφέ. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε δυτικά για να πραγματοποιήσουμε τον γύρο της λίμνης. Διασχίζοντας όμορφα και γραφικά χωριά όπως το Δωρικό, Αβορός, Κόκκινο και Κάλλιο θα χαρούμε το μεγαλείο της φύσης, αφού από τη μια μεριά θα βλέπουμε να νερά της τεχνητής λίμνης και από την άλλη το μεγαλύτερο βουνό της Ρούμελης την Γκιώνα. Τέλος θα καταλήξουμε στο Λιδορίκι με ελεύθερο χρόνο για παραδοσιακό φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: 18/04, Τρίτη του Πάσχα (Δελφοί – Μουσείο & Χώρος – Αράχοβα – Αθήνα)
Πρωινό σε μπουφέ και αναχώρηση για τους Δελφούς όπου θα επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο και το περίφημο μουσείο. Έπειτα θα επισκεφτούμε ξανά την Αράχοβα έχοντας χρόνο για αγορά τοπικών προϊόντων και καφέ. Μεσημεριανό φαγητό και στη συνέχεια πορεία επιστροφής στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση.

Περιλαμβάνονται:

  • Τρεις ή τέσσερεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο King Iniohos Hotel 4* στους Δελφούς
  • Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο μας σε μπουφέ
  • Δείπνο καθημερινά στο ξενοδοχείο Delphi Palace 4* (απόσταση από το ξενοδοχείο μας 150 μέτρα)
  • Αναστάσιμο δείπνο στο ξενοδοχείο Delphi Palace 4* (στη θέση της ημιδιατροφής)
  • Πασχαλινό γεύμα, στη θέση της ημιδιατροφής, με πλούσιο φαγητό και ζωντανή μουσική στο εστιατόριο Villa Symposium (απόσταση από το ξενοδοχείο μας 400 μέτρα)
  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο του γραφείου μας
  • Αναστάσιμη λαμπάδα
  • Αρχηγός εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνη
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φιλοδωρήματα
  • Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους
  • Ότι δεν αναφέρεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

Σημείωση:

  • Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί και τετραήμερη με αναχώρηση επίσης στις 14/04 χωρίς την 4η ημέρα.

    Οι τιμές ισχύουν με έγκαιρη κράτηση έως 21/03 και για περιορισμένο αριθμό δωματίων.
 

King Iniohos 4*

Τύπος Δωματίου

4 ημέρες

5 ημέρες

Δίκλινο

205€

245€

3ο άτομο ενήλικας

175 €

205 €

3ο άτομο παιδί έως 6

85 €

105 €

3ο άτομο παιδί 7 – 12

145 €

175 €

4ο άτομο παιδί έως 6

105 €

125 €

4ο άτομο παιδί 7 – 12

145 €

175 €

Μονόκλινο

245 €

285 €