Skip to main content

Καθαρά Δευτέρα 2017 Ορεινή Ναυπακτία από 179,00

«Αλευρομουντζουρώματα»
Αράχωβα - Δελφοί - Ιτέα - Μονή Βαρνάκοβας - Ελατού - Άνω Χώρα - Γαλαξίδι
Αναχωρήσεις: 24, 25/2, 3 & 4 μέρες
Ώρα αναχώρησης: 08:00 π.μ.

1η μέρα: Αθήνα - Αράχωβα - Δελφοί
Πρωινή αναχώρηση για Αράχωβα. Άφιξη, κάνουμε σύντομη στάση και συνεχίζουμε για την περιοχή των Δελφών, με επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο (Θέατρο-Στάδιο). Θα ξεναγηθούμε στο Μουσείο των Δελφών, ένα από τα πιο σημαντικά του Ελληνικού χώρου. Στα εκθέματά του περιλαμβάνονται αντικείμενα από το φημισμένο Δελφικό μαντείο, το πιο ξακουστό της Αρχαίας Ελλάδας. Θα ακολουθήσει μεσημεριανό γεύμα στην Ιτέα. Το απόγευμα άφιξη στην Ερατεινή και τακτοποίηση στο Delphi Beach 4*. Δείπνο.
2η μέρα: Ναύπακτος - Μονή Αυγουστίνου
Πρωινό και αναχώρηση για τη Μονή Αυγουστίνου και Σεραφείμ, μοναδική για τα 400 σήμαντρα και τις 62 καμπάνες της, όπου θα μας υποδεχθούν οι περίφημοι παπα-ροκάδες! Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την ιστορική Ναύπακτο, όπου θα θαυμάσουμε το Ενετικό κάστρο και το γραφικό λιμάνι. Χρόνος ελεύθερος για περίπατο και γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.
3η μέρα: Ορεινή Ναυπακτία - Μονή Βαρνάκοβας - Άνω Χώρα - Ελατού
Πρωινό και αναχώρηση για την Ορεινή Ναυπακτία, όπου θα επισκεφθούμε την ιστορική Μονή Βαρνάκοβας, τη δεύτερη αρχαιότερη μονή της χώρας μας μετά το Μικρό Μετέωρο (έτος ίδρυσης 1077 μ.Χ.). Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην Ελατού, χτισμένη σε υψόμετρο 1000μ. Το όνομά της το πήρε από το πυκνό ελατοδάσος που την περιβάλλει. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας και φθάνουμε στην Άνω Χώρα, όπου θα έχουμε χρόνο για βόλτα και γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και γλέντι με τον Γιώργο Γερολυμάτο και την ορχήστρα του.
4η μέρα: «Αλευρομουντζουρώματα» στο Γαλαξίδι! - Αθήνα
Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το Γαλαξίδι, μια γραφική κωμόπολη χτισμένη σε φιόρδ που διατηρεί το παραδοσιακό χρώμα της αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου. Είναι από τις πιο γνωστές και όμορφες ναυτικές πόλεις της Ελλάδας, όπου τα παλιά αρχοντικά, το Ναυτικό Μουσείο, το λιμάνι και οι εκκλησίες μαρτυρούν τόσο τη ναυτική παράδοση όσο και την αρχοντιά του παρελθόντος. Το μεσημέρι οι κάτοικοι ξεκινούν από τα σοκάκια προς το λιμάνι για να γιορτάσουν το τοπικό Αποκριάτικο έθιμο, τα «αλευρομουντζουρώματα», με χρωματιστό αλεύρι, λουλάκι και φούμο. Στην όμορφη παραλία ο «γαμπρός» και η «νύφη» μουντζουρώνουν τους πάντες! Όσοι βρίσκονται εντός… ακτίνας είναι υποψήφιοι για αλεύρωμα! Εσείς, αν θέλετε να το αποφύγετε διακριτικά, μείνετε μακριά! Προαιρετικό γεύμα και πορεία επιστροφής στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

Συνοπτικό 3ήμερης: Δεν περιλαμβάνεται η 2η μέρα

Περιλαμβάνονται:

  •  Μεταφορές, περιηγήσεις που αναφέρονται με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν της εταιρείας Panolympia
  •  Διαμονή στο Delphi Beach 4* στην Ερατεινή Φωκίδας
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Γλέντι με τον Γιώργο Γερολυμάτο και την ορχήστρα του στις 26/2
  •  Αρχηγός/συνοδός
  •  Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Τα γεύματα εκτός ξενοδοχείου
  •  Είσοδος στο Μουσείο Δελφών
  •  Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤ'ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ+ΚΡΑΣΙ, ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ

Αναχώρηση

Ημέρες

2κλινο

3ο άτομο

1κλινο

1ο παιδί 4-12

2ο παιδί 4-12

25-Φεβ

3

179 €

155 €

225 €

79 €

119 €

24-Φεβ

4

235 €

199 €

309 €

99 €

155 €