Skip to main content

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 2016 ΑΛΕΥΡΟΜΟΥΤΖΟΥΡΩΜΑΤΑ! ΑΠΟ 155,00

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 11/03 & 12/03/2016

3 & 4 ΗΜΕΡΕΣ 

1η ημέρα: 11/03, Αθήνα – Ξυλόκαστρο – Ναύπακτος – Ιτέα

Αναχώρηση και μέσω του Ισθμού της Κορίνθου θα κατευθυνθούμε προς το Ξυλόκαστρο όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Ρίο όπου περνώντας την ομώνυμη καλωδιωτή γέφυρα θα φτάσουμε στην γραφική και κοσμοπολίτικη Ναύπακτο. Εδώ θα ανέβουμε στο κάστρο της πόλης για να θαυμάσουμε μεταξύ άλλων την υπέροχη θέα. Επιστροφή στο κέντρο της Ναυπάκτου με ελεύθερο χρόνο για περίπατο και φαγητό. Έπειτα θα συνεχίσουμε για το ξενοδοχείο διαμονής μας στην Ιτέα. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: 12/03, Ιτέα – Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας – Άμφισσα

Πρόγευμα σε πλούσιο μπουφέ και ελεύθερος χρόνος για να τον εξαργυρώσει ο κάθε ένας όπως επιθυμεί. Νωρίς το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουμε επίσκεψη στο Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας – Vagonetto το οποίο είναι μοναδικό στον ελληνικό χώρο. Η περιήγηση στο Vagonetto δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να γνωρίσει βήμα - βήμα τη διαδικασία εξόρυξης του βωξίτη. Η γνωριμία ξεκινά από το παλιό μεταλλείο, τη Στοά 850, συνεχίζεται με την περιήγηση στον Εκθεσιακό Χώρο και ολοκληρώνεται με μια βόλτα στην Υπαίθρια Έκθεση Μηχανημάτων. Μια ιδέα που γεννήθηκε από τους ίδιους τους ανθρώπους που δούλεψαν στα μεταλλεία και θέλησαν να διαφυλάξουν και να εκθέσουν τις μνήμες του τόπου – άρρηκτα πλέον συνδεδεμένες με τη διαδικασία εξόρυξης του βωξίτη. Ύστερα, απόγευμα πλέον, θα επισκεφτούμε την πρωτεύουσα της Φωκίδας την Άμφισσα. Μικρή περιήγηση στην πόλη και συγκέντρωση για την κορυφαία εκδήλωση των αποκριών, της «Νύχτας των στοιχειών», που ως γνωστό πραγματοποιείται το τελευταίο Σάββατο των αποκριών στην Πλατεία Κεχαγιά με ξεχωριστό ενδιαφέρον. Από το 1995 που ξεκίνησε, παρουσιάζει μία εντυπωσιακή εξελικτική πορεία με σύγχρονες εικαστικές και μουσικές προσεγγίσεις, δρώμενα και συμμετοχές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση. 

3η ημέρα: 13/03, Ιτέα – Δελφοί – Χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού – Αράχοβα

Μετά το πρωινό μας θα πραγματοποιήσουμε ακόμα μια πανέμορφη εκδρομή. Πρώτα θα επισκεφτούμε τον ομφαλό της γης, τους Δελφούς. Μετά την επίσκεψή μας στο πιο ξακουστό μαντείο της αρχαίας Ελλάδας, θα έχουμε ολιγόλεπτη στάση για ένα σύντομο καφέ. Έπειτα θα ανέβουμε στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού για να απολαύσουμε την θέα αλλά και για όσους θέλουν να επιδοθούν σε χειμερινά σπορ. Ύστερα θα καταλήξουμε στην κοσμοπολίτικη Αράχοβα έχοντας χρόνο για φαγητό σε κάποιο από τα πολυάριθμα, παραδοσιακά εστιατόρια της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ μας ελεύθερο και διανυκτέρευση. 

4η ημέρα: 14/03, Ιτέα – Γαλαξίδι – Λειβαδιά – Αθήνα

Πρωινό σε μπουφέ και αναχώρηση για το στολίδι της Φωκίδας, το γραφικό Γαλαξίδι.Ο χαρακτηρισμένος από το 1978 παραδοσιακός οικισμός του, θα σας ταξιδέψει μέσα από χρώματα, φως και την απεραντοσύνη της θάλασσας. Το μεσημέρι ξεκινάει ένα από τα πιο ξακουστά έθιμα της περιοχής τα «αλευρομουτζουρώματα». Τα στενά δρομάκια και το λιμάνι του οικισμού μετατρέπονται σε «εμπόλεμη ζώνη»! Οι ντόπιοι χωρίζονται σε ομάδες, ντυμένοι με παλιά ρούχα και έχοντας τα πρόσωπα τους βαμμένα με κάρβουνο, λουλάκι ή βερνίκι παπουτσιών, ξεκινά η μάχη με το φούμο και το χρωματιστό αλεύρι κατακλύζοντας την πόλη από χρώματα και θετική ενέργεια! Αναχώρηση για Αθήνα όπου θα φτάσουμε το βράδυ με ενδιάμεση στάση στην Λειβαδιά για φαγητό.

 

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

Περιλαμβάνονται:

  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο κεντρικό ξενοδοχείο NafsikaPalace 4* με πρωινό σε μπουφέ
  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο του γραφείου μας
  • Αρχηγός εκδρομής, Ασφάλεια αστικής ευθύνης & Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φιλοδωρήματα, είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους
  • Επιβάρυνση ημιδιατροφής 12€ την ημέρα το άτομο

Σημείωση:

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί και τριήμερο με αναχώρηση στις 12/03  χωρίς την εκδρομή της 2ης ημέρας.