Skip to main content

Αρκαδία στα χνάρια των ηρώων Πάσχα 2017 από 248,00

Αναχώρηση: 14 Απριλίου

4 μέρες με πούλμαν Αρκαδιανή - Καρύταινα - Δημητσάνα - Τρίπολη - Χρυσοβίτσι - Αρκουδόρεμα - Λιμποβίσι - Ελάτη - Βυτίνα - Τρίπολη - Ι.Μ. Αγίου Νικολάου Βαρσών. Διαμονή στο Tripoli City Hotel (2012) με ημιδιατροφή καθημερινά, στην οποία συμπεριλαμβάνεται το Αναστάσιμο δείπνο και το Πασχαλινό γεύμα.
 
 
Πρόγραμμα (4 μέρες)
 
Ημέρα 1 Μεγ.Παρασκευή: Αθήνα - Αρκαδιανή - Καρύταινα - Δημητσάνα - Τρίπολη
  Αναχώρηση 07:30 από Αθήνα με ενδιάμεση στάση για καφέ με προορισμό την Αρκαδία. Αρχίζουμε από το πρότυπο κέντρο γεύσεων και σπιτικής μαγειρικής “Αρκαδιανή” στο χωριό Ψάρι για να συνεχίσουμε στην πετρόχτιστη ιστορική Καρύταινα με το θρυλικό πεντάτοξο γεφύρι και το Φράγκικο κάστρο του 13ου αιώνα. Αργότερα στη Στεμνίτσα παλιό κέντρο αργυροχρυσοχοΐας θα περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια του χωριού για να δούμε το Ηρώο των Αγωνιστών του ’21 και εξωτερικά το λαογραφικό μουσείο. Επόμενος σταθμός μας η Δημητσάνα, η μπαρουταποθήκη του Αγώνα του 1821. Εδώ βρίσκεται και το σπίτι του Πατριάρχου Γρηγορίου του Ε΄ και πολλά κειμήλια στη Βιβλιοθήκη της όπως η ορειχάλκινη λάρνακα με τα οστά του Παλαιών Πατρών Γερμανού, η σέλα του αλόγου του Παπαφλέσσα κ.α. Στην επίσκεψή μας στο “ζωντανό” Μουσείο Υδροκίνησης (έξοδα ατομικά), θα παρακολουθήσουμε πως έφτιαχναν παλιά το μπαρούτι στους θρυλικούς μπαρουτόμυλους και πως χρησιμοποιούσαν τη δύναμη του νερού για βυρσοδεψεία, παρασκευή καλαμποκάλευρου, απόσταξη τσίπουρου κ.α. Χρόνος για γεύμα και κατευθυνόμαστε για την Τρίπολη για εγκατάσταση στο καινούριο TRIPOLI CITY HOTEL 3* Sup. Το βράδυ δείπνο και πεζή μετάβαση στην πλατεία του Αγίου Βασιλείου όπου συγκεντρώνονται όλοι οι Επιτάφιοι της πόλης υπό τους ήχους των ψαλμών και δημιουργούν ατμόσφαιρα πραγματικά κατανυκτική.
Ημέρα 2 Μεγ.Σάββατο: Χρυσοβίτσι - Αρκουδόρεμα - Λιμποβίσι - Ελάτη - Βυτίνα
  Πρόγευμα μπουφέ και υπέροχη ημέρα φυσιολατρίας στην καρδιά του Μαινάλου. Πρώτος μας σταθμός το Χρυσοβίτσι όπου θα επισκεφθούμε το Μουσείο Δασικής Ιστορίας που στεγάζεται στο παλαιό εργοστάσιο ξυλείας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Παναγιά του Αρκουδορέματος, ένα εκκλησάκι που έχτισε ο ίδιος ο Κολοκοτρώνης σαν τάμα για την καλή έκβαση του Αγώνα και στο Λιμποβίσι το σπίτι του (Θεόδωρου Κολοκοτρώνη) και της ξακουστής φαμελιάς του. Ακολουθώντας ειδυλλιακή διαδρομή στο δάσος, φθάνουμε στην Ελάτη όπου θα θαυμάσουμε τις υπέροχες ξύλινες δημιουργίες του Χρήστου Σιμόπουλου και αργότερα χρόνος για γεύμα στην κοσμοπολίτικη Βυτίνα με τα πετρόχτιστα παραδοσιακά σπίτια και τη γραφική πλατεία με τα μαγαζάκια. Επιστρέφουμε στην Τρίπολη για ξεκούραση. Το βράδυ, θα σας προσφέρουμε τη λαμπάδα σας και θα μεταβούμε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βασιλείου για την πιο φαντασμαγορική Ανάσταση της πόλης! Ακολουθεί το Αναστάσιμο δείπνο με μαγειρίτσα και άλλα εδέσματα!
Ημέρα 3 Κυριακή Πάσχα: Τρίπολη - Ι.Μ. Αγίου Νικολάου Βαρσών
  Χρόνια Πολλά! Μπουφέ γιορτινό πρόγευμα αργά και περίπατος γνωριμίας με το ιστορικό κέντρο. Θα σταθούμε στις πρόσφατα αναπλασμένες κεντρικές πλατείες Πετρινού με το Μαλλιαροπούλειο θέατρο, Αγίου Βασιλείου με τον επιβλητικό ναό το τέμπλο του οποίου είναι έργο του Τσίλερ, για να καταλήξουμε στην πλατεία Άρεως, που σήμερα έχει την τιμητική της. Εδώ συγκεντρώνεται σήμερα όλη η πόλη για να απολαύσει το θέαμα από τα εκατοντάδες αρνιά που σουβλίζονται στις ψησταριές του Δήμου και τοπικών συλλόγων, να δοκιμάσει τα μεζεδάκια και το κρασί που προσφέρονται δωρεάν και να διασκεδάσει με τους μωραΐτικους χορούς! Θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για το παραδοσιακό Πασχαλινό τραπέζι με οβελία και άλλα πλούσια εδέσματα. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε την Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Αγίου Νικολάου Βαρσών (11ου μ.Χ. αιώνα), ένα καταφύγιο ομορφιάς και πνευματικότητας που ορθώνεται στο όρος Κτενιάς, μόλις 11 χλμ. από την Τρίπολη.
Ημέρα 4 Δευτέρα: Τρίπολη - Λεβίδι - Μαντινεία (Αγία Φωτεινή) - Κάψια (οινοποιείο & σπήλαιο) - Αθήνα
  Πρόγευμα μπουφέ και αποχαιρετούμε την Τρίπολη οδεύοντας προς το γραφικό Λεβίδι. Χρόνος για φυσιολατρικό περίπατο πεζοπορίας (μισής ώρας) στο ειδικό μονοπάτι μέσα στα έλατα στις παρυφές του δάσους. Εδώ, για όσους επιθυμούν κάτι πιο “έντονο”, υπάρχει και δυνατότητα ενοικίασης ”γουρούνων” (ATV)! Συνεχίζουμε για το “Μαντινειακό Πεδίο” όπου θα δούμε τον “παράξενο” ναό της Αγ. Φωτεινής, θα ξεναγηθούμε στα ζωντανά γλυπτά της φύσης στο υπέροχο σπήλαιο Κάψια (έξοδα ατομικά) και θα επισκεφθούμε ένα παραδοσιακό οικογενειακό οινοποιείο όπου θα δοκιμάσουμε τις τοπικές αρωματικές ποικιλίες περιορισμένης παραγωγής. Επιστροφή στην Αθήνα μέσω του αυτοκινητοδρόμου.
 
Τιμολογιακή πολιτική
Τιμή κατ’ άτομο με πούλμαν με ημιδιατροφή καθημερινά, στην οποία συμπεριλαμβάνεται το Αναστάσιμο δείπνο και το Πασχαλινό γεύμα.
Τιμοκατάλογοι 
Ξενοδοχείο: TRIPOLI CITY HOTEL
  14/04/2017 εώς 17/04/2017
Δίκλινο € 248.00
Μονόκλινο € 345.00
Περιλαμβάνονται
  • Μεταφορές, εκδρομές με πολυ- τελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή στο καινούριο TRIPOLI CITY HOTEL 3*Sup. στην Τρίπολη
  • Μπουφέ πρόγευμα και ένα κύριο φαγητό καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • Το Αναστάσιμο δείπνο και το Πασχαλινό γεύμα, είναι στη θέση της ημιδιατροφής της ημέρας
  • Λαμπάδα για την Ανάσταση
  • Αρχηγός / Συνοδός
  • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.