Skip to main content

ΓΝΗΣΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑ Πάσχα 2017 από 210,00

4 ημέρες
14/04

1η ημέρα:14/04 Μ. Παρασκευή Αθήνα – Αρχαία Μεσσήνη-Καλαμάτα

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση για την όμορφη Καλαμάτα με ενδιάμεση στάση σε έναν από τους σημαντικότερους χώρους της χώρας μας την Αρχαία Μεσσήνη Σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την Καλαμάτα και λίγο έξω από το χωριό Μαυρομμάτι, υψώνονται τα ερείπια της αρχαίας πολιτείας της Μεσσήνης. Ο σπάνιος αυτός αρχαιολογικός χώρος έρχεται σταδιακά στο φως από την εποχή της ελληνικής Επανάστασης και, αν και πλέον βρίσκεται στην επιφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος του, συνεχίζει να εκπλήσσει τους αρχαιολόγους. Ναοί, οικίες, τείχη και δημόσια κτήρια σώζονται σε εξαιρετικά καλή κατάσταση. Το τείχος που περιέβαλλε την πόλη έχει συνολικό μήκος 9 χιλιομέτρων. Η εντυπωσιακή Αρκαδική Πύλη στέκει μεγαλοπρεπής ως τις μέρες μας . Κατά την περιήγησή του ο επισκέπτης συναντά αρχικά το Θέατρο της Μεσσήνης, στην συνέχεια την Κρήνη της Αρσινόης που ήταν κόρη του μυθικού βασιλιά της Μεσσηνίας Λεύκιππου και μητέρα του Ασκληπιού, και κατόπιν την Αγορά. Εκεί βρίσκεται και το Ασκληπιείο, που ήταν ο επιφανέστερος χώρος της Αρχαίας Mεσσήνης, κέντρο της δημόσιας ζωής της πόλης, και λειτουργούσε παράλληλα με την αγορά. Το Στάδιο και το Γυμνάσιο ανήκουν στα πλέον εντυπωσιακά, από άποψη διατήρησης οικοδομικά συγκροτήματα της αρχαίας πόλης. Τα περισσότερα ευρήματα από τις ανασκαφές φυλάσσονται στο Μουσείο Αρχαίας Μεσσήνης. Άφιξη στο ξενοδοχείο Galaxy Hotel 3* στο κέντρο της πόλης τακτοποίηση στα δωμάτια .Δείπνο . Διανυκτέρευση.

2η ημέρα:15/04 Μ. Σάββατο - Πύλος - Μεθώνη
Μετά το πρωινό, θα ακολουθήσει εκδρομή στην Πύλο, την όμορφη πολιτεία με το νησιώτικο χρώμα, το ιδιόρρυθμο αρχιτεκτονικό σχέδιο, κτισμένη αμφιθεατρικά. Στον μικρό και γραφικό κόλπο της στις 20 Οκτωβρίου 1827 έγινε η ναυμαχία του Ναυαρίνου , αποφασιστικής σημασίας για την τελική έκβαση του αγώνα και την καταστροφή του τουρκικού στόλου. Από εκεί θα ανηφορίσουμε στο πευκόφυτο Κάστρο. Συνέχεια της εκδρομής μας η Μεθώνη, μια ακόμη πανέμορφη πόλη στα Μεσσηνιακά παράλια η οποία υπήρξε από τα σπουδαιότερα λιμάνια της Πελοποννήσου κατά τον μεσαίωνα και κατέληξε να είναι η σπουδαιότερη ναυτική βάση μεταξύ Ευρώπης και Αγίων Τόπων. Το εντυπωσιακό της κάστρο χτίστηκε από τους Σταυροφόρους και τους Βενετούς . Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και καφέ. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο . Παρακολούθηση την Αναστάσιμης Ακολουθίας στη Μητρόπολη της πόλης την Υπαπαντή ( μόλις 500 μέτρα από το ξενοδοχείο ) .Αναστάσιμο Δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα:16/04 Κυριακή του Πάσχα ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΓΛΕΝΤΙ - Καλαμάτα – Καρδαμύλη

Πλούσιο πρόγευμα σε μπουφέ και έπειτα ελεύθερος χρόνος μέχρι το μεσημεριανό Πασχαλινό γεύμα με τα παραδοσιακά φαγητά . Το απόγευμα θα μας δοθεί η ευκαιρία να έχουμε μια καλύτερη γνωριμία με την πόλη της Καλαμάτας. Θα δούμε το Κάστρο της πόλης ή Πύργος των Βιλεαρδουίνων (1208) , το λαογραφικό Μουσείο, το Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής και το Ιστορικό εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων όπου οι οπλαρχηγοί κήρυξαν την επανάσταση κατά των Τούρκων. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουμε βόλτα στη Καρδαμύλη, έναν τόπο με μεγάλη ποικιλία τοπίων και αυστηρά παραδοσιακή αρχιτεκτονική, χαρακτηρισμένο από το υπουργείο πολιτισμού ως τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Γραφικά λιμανάκια, παραλίες, λιθόστρωτα δρομάκια, παραδοσιακοί ξενώνες, ελιές, λυγαριές και δάφνες συνθέτουν το σκηνικό. Εδώ θα απολαύσουμε τον καφέ και το φαγητό μας και θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση . Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: 17/04 Καλαμάτα – Κορώνη – Αθήνα
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την γραφική Κορώνη Με τη πρώτη ματιά, ο επισκέπτης αντικρίζει το Ενετικό Κάστρο και το λιμάνι της πόλης που εκτείνεται στα πόδια του οικισμού.
Το λιμάνι, σχεδόν πάντα, είναι «στολισμένο» με ιστιοφόρα και ψαροκάικα που προμηθεύουν τις ταβέρνες του οικισμού με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Eύκολα μπαίνει κανείς στον πειρασμό να περπατήσει τα γραφικά ασβεστωμένα σοκάκια της πόλης όπου συναντάει παλιά, διώροφα αρχοντικά σπίτια χτισμένα σύμφωνα με το μεσαιωνικό ρυθμό. Απαραίτητο είναι να πραγματοποιηθεί μία στάση στο μουσείο όπου φυλάσσεται ποικιλία από αγγεία, κίονες, κιονόκρανα ενώ αξιοθαύμαστη θεωρείται η συλλογή αρχαίων νομισμάτων από διάφορες εποχές της Αρχαίας Ελλάδας.Ο επόμενος προορισμός της διαδρομής είναι το φημισμένο Ενετικό Κάστρο της Κορώνης που δεσπόζει αρχοντικά, παρά το πέρας των αιώνων. Μοιάζει να πλέει στη θάλασσα, σε αρμονία με τον οικισμό που ακουμπά τα τείχη του. Μόλις φτάσει στο κάστρο, διαπιστώνεται πως όλος ο Μεσσηνιακός κόλπος απλώνεται μπροστά στα μάτια του έκπληκτου από θαυμασμό επισκέπτη. Να σημειωθεί πως το κάστρο κατοικείται ακόμα και στις μέρες μας. Στην κάθοδο από το κάστρο, από τα λιθόστρωτα και φαρδιά σκαλιά, στα αριστερά συναντάει κανείς το αρχοντικό του οπλαρχηγού Καραπαύλου. Ο δρόμος καταλήγει στη κεντρική πλατεία του χωριού όπου συναντάει τον επτανησιακής σχολής Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου και το Κεντρικό ρολόι του οικισμού. Θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής μέσω των απαραίτητων στάσεων για την Αθήνα .

Περιλαμβάνονται:

  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Galaxy Hotel 3* sup
  • Ημιδιατροφή καθημερινά ( περιλαμβάνει Αναστάσιμο Δείπνο και Πασχαλινό γεύμα Κυριακή μεσημέρι με μουσική DJ )
  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο, σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής
  • Αρχηγός εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό
 

ΤΙΜΕΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ κατά άτομο

14-17/04/2017

2/κλινο

3ο άτομο

1ο  παιδί  έως 6  ετών

2Ο παιδί  έως 7 -12  ετών

Μονόκλινο

4ημερες/3 νυχτες

210€

170 €

75  €

155 €

255 €