Skip to main content

ΑΓ. ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ '16 ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ - ΠΥΡΓΟΣΠΙΤΑ ΜΑΝΗΣ!ΑΠΟ 235,00

 4-ημέρες

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 17 - 20/6/2016

ΑΘΗΝΑ – ΜΥΣΤΡΑΣ – ΚΟΙΤΑ – ΒΑΘΕΙΑ – ΤΑΙΝΑΡΟ - ΠΟΡΤΟ ΚΑΓΙΟ –ΜΑΡΜΑΡΙ – ΓΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ – ΣΠHΛΑΙΟ ΔΥΡΟΥ

- ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ – ΓΥΘΕΙΟ - ΣΠΑΡΤΗ ( ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΙΑΣ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ & ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ )

1η ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/6: ΜΥΣΤΡΑΣ – ΣΠΑΡΤΗ – ΜΟΥΣ. ΕΛΙΑΣ - ΑΡΕΟΠΛΗ

Συγκέντρωση 7:00 επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση. Μετά από ενδιάμεση στάση για ξεκούραση, φθάνουμε στο Μυστρά, 5 χλμ. δυτικά της Σπάρτης. Εκεί θα επισκεφθούμε τη νεκρή Βυζαντινή Πολιτεία, ολόκληρη ένα υπαίθριο μουσείο, αδιάψευστη μαρτυρία μιας λαμπρής εποχής.  Κάτω από το Κάστρο, παλάτια και εκκλησίες, οχυρώσεις και πύλες, αρχοντικά και σπίτια, δρόμοι και κρήνες -καταγράφουν την ανεπανάληπτη ιστορική διαδρομή της έδρας του Δεσποτάτου του Μορέως. Καύχημα της βυζαντινής κληρονομιάς του Μυστρά οι εκκλησίες με την αρχιτεκτονική και τις τοιχογραφίες τους.  Ξεχωρίζουν ο Άγιος Δημήτριος, η Μητρόπολη, το Βυζαντινό Μουσείο του Μυστρά, η Ευαγγελίστρια, οι Άγιοι Θεόδωροι, η Παναγία η Οδηγήτρια ή Αφεντικό, η Περίβλεπτος, η Παντάνασσα και η Αγία Σοφία. Συνεχίζουμε για την Σπάρτη  για να επισκεφτούμε το Μουσείο Ελιάς και ελληνικού λαδιού, το όποιο έχει εκθέματα, μηχανισμούς από την αρχαιότητα έως και σήμερα και έχει ως κύριο σκοπό να αναδείξει την τεχνολογία της ελαιοπαραγωγής, που συνδέεται άρρηκτα με την ελληνική και γενικότερα τη μεσογειακή ταυτότητα. Είναι μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα και βρίσκεται στην καρδιά του νομού Λακωνίας, μια από τις κύριες ελαιοπαραγωγικές περιοχές της χώρας.Toμεσημέρι χρόνος ελεύθερος για να γευματίσουμε. Αργάτο απόγευμα άφιξη στο ξενοδοχείο μας στην Αρεόπολη και τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 18/6:  ΚΟΙΤΑ – ΒΑΘΕΙΑ – ΤΑΙΝΑΡΟ - ΠΟΡΤΟ ΚΑΓΙΟ –     ΜΑΡΜΑΡΙ -ΓΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ

Μετά το πρόγευμα συνεχίζουμε  για τον οικισμό της Κυπάρισσου, κτισμένο στην θέση της αρχαίας Καινήπολης , που ήταν η σπουδαιότερη πόλη  του «Κοινού των Ελευθερολακώνων» και κτίστηκε από τους Ταιναρίους. Στον οικισμό Κοίτα, θα περπατήσουμε ανάμεσα στα πυργόσπιτα από όποια κάποια είναι κατοικήσιμα και κάποια ερειπωμένα. Στην συνεχεία θα επισκεφτούμε  τον οικισμό Βάθεια με την υπέροχη Μανιάτικη αρχιτεκτονική. Κατευθυνόμενοι για το ακρωτήριο Ταίναρο θα διακρίνουμε πολλά πυργόσπιτα, αλλά και τα αρχαία λατομεία μαρμάρων. Στάση για καφέ λίγο πριν το Ταίναρο, το νοτιότερο σημείο της ηπειρωτικής Ελλάδος αλλά και της Ευρώπης . Τόπος των μύθων της αρχαίας Λακωνίας  ,τον ιερό του νεκρομαντείου του Ποσειδώνα και του ψυχοπομπού –κάθοδο στον Άδη, από όπου κατέβηκε ο Ηρακλής και ο Ορφέας σύμφωνα με την μυθολογία . Στον χώρο σώζεται διακοσμητικό ψηφιδωτό από δάπεδο οικίας Ελληνιστικορωμαΐκής εποχής (1ου αι. μ.Χ. ) το λεγόμενο « Άστρο της Αριάς ». Επόμενος σταθμός το φυσικό λιμάνι του Πόρτο Κάγιο, κάτω από το κάστρο του 1565 , εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό. Στην επιστροφή  θα δούμε από ψηλά το Μαρμάρι και  το απόγευμα θα έχουμε την ευκαιρία για έναν απολαυστικό καφέ στον όρμο του Γερολιμένα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 19/6:  ΣΠHΛΑΙΟ ΔΥΡΟΥ - ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για το σπήλαιο του Δυρού ( Γλυχάδα ) ένα από τα ωραιότερα σπήλαια του κόσμου. Το σπηλαίο άρχισε να σχηματίζεται πριν από εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια. Οι σταλακτίτες και οι σταλαγμίτες που σήμερα βρίσκονται κάτω από το νερό σχηματίστηκαν όταν η επιφάνεια της θάλασσας βρισκόταν πολύ χαμηλότερα από το σημερινό της επίπεδο. Το νερό μέσα είναι υφάλμυρο και έχει μεγάλη σκληρότητα. Η θερμοκρασία του είναι περίπου 14 C, ενώ του αέρα κυμαίνεται από 16 έως 19 C. Μέσα στο σπήλαιο έχουν βρεθεί απολιθωμένα οστά πάνθηρα, ύαινας, λιονταριού, ελαφιού, κουναβιού και το μεγαλύτερο κοίτασμα ιπποπόταμων στην Ευρώπη. Κοντά στην φυσική του είσοδο έχουν βρεθεί κεραμικά που υποδηλώνουν την ανθρώπινη παρουσία. Στην συνεχεία  θα επισκεφτούμε  την μεσαιωνική Βυζαντινή και Ενετική καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς .  Η σύνδεση με την ακτή γίνεται με χαμηλή γέφυρα και αυτή η μόνη ¨έμβαση¨ έδωσε το όνομα στην πόλη.  Αξέχαστες οι εντυπώσεις από την περιδιάβαση στην παλιά πόλη με χίλια χρόνια ακμής και δόξας στην πλάτη της.  Από το κεντρικό εμπορικό καλντερίμι, μέχρι τις επάλξεις του διπλού τείχους, συναντάμε λιθόστρωτα δρομάκια, αρχοντικά, αψίδες, Ενετικά οικόσημα, σπίτια με εξώστες στο πέλαγος, Βυζαντινές Εκκλησίες. Σημαντικότερες αυτές του ¨Ελκόμενου Χριστού¨ και της Αγίας Σοφίας. Ελεύθερος χρόνος για ένα γεύμα, φωτογραφίες και σουβενίρ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 20/6:  ΓΥΘΕΙΟ – ΣΠΑΡΤΗ – ΑΡΧ/KO& ΜΟΥΣΕΙΟ              <  ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ  >  –  ΚΕΝΟΤΑΦΕΙΟ ΛΕΩΝΙΔΑ

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για το Γύθειο την ιστορική «πόλη» - κωμόπολη και λιμάνι που βρίσκεται κοντά στις εκβολές του ποταμού Ευρώτα, δυτικά του μυχού του Λακωνικού Κόλπου. Θα αντικρίσουμε  ένα  νησιώτικο χρώμα και πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια. Ξεχωρίζουν το καταπράσινο νησάκι Κρανάη ( σύμφωνα με την μυθολογία εδώ κατέφυγαν ο Πάρις και η Ωραία Ελένη πριν φύγουν για την Τροία ), ο Πύργος Τζανετάκη και ο επηβλητικός Φάρος. Χρόνος για καφέ και για μια περιήγηση στην πόλη. Στην συνέχεα θα αναχωρήσουμε για την Σπάρτη για επισκεφτούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, το πρώτο που κτίστηκε σε επαρχιακή πόλη (1874-76). Στα εκθέματά του ευρήματα από τα μεγάλα ιερά της ¨Ορθιας Αρτέμιδος¨ και της ¨Χαλκιοίκου Αθηνάς¨ και από τις ανασκαφές του Αμύκλαιου, δείγμα από ψηφιδωτά, γλυπτά, μεταξύ των οποίων ανδριάντας πολεμιστή, επονομαζόμενος Λεωνίδας και ευρήματα από τις προϊστορικές ανασκαφές στην Πελλάνα και τις Αμύκλες. Επόμενη μας επίσκεψη θα είναι στο   Μουσείο < Νεότερη Σπάρτη >. Τελευταίος μας σταθμός Το Λεωνίδαιον ή Κενοτάφιο του Λεωνίδα, βρίσκεται στη βόρειά της πόλης της Σπάρτης, εντός του αρχαιολογικού χώρου. Είναι το μοναδικό μνημείο της αρχαίας αγοράς της Σπάρτης το οποίο σώζεται μέχρι σήμερα. Η θέση του είναι απέναντι από το αρχαίο θέατρο της πόλης και πρόκειται για ένα ναόσχημο ταφικό μνημείο, στο οποίο σύμφωνα με τον Παυσανία μεταφέρθηκαν τα οστά του Λεωνίδα, που βρίσκονταν στις Θερμοπύλες. Παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση.  Νωρίς το βράδυ άφιξη στην πόλη μας.

VATHI HOTEL 4* ~~ ΒΑΘΥ - ΓΥΘΕΙΟΥ

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ

με ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

3 ΝΥΧΤΕΣ

17 - 20/6

ΔΙΚΛΙΝΟ ( 33 – 40 m2 )

235 €

3ος Ενήλικας

215 €

1ο & 2o παιδί  ( 0 -  5,99 ετών )

100 €

1ο & 2o παιδί  ( 6 -  12 ετών )

125€

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

289 €

ΔΙΧΩΡΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΣΕ ΠΥΡΓΟ (40 m2 )

265 €

3ος Ενήλικας

245 €

1ο & 2o παιδί  ( 0 -  5,99 ετών )

100 €

1ο & 2o παιδί  ( 6 -  12 ετών )

125€

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι παραπάνω τιμές περιλαμβάνουν:

  • Μεταφορές περιηγήσεις & εκδρομές, συμφώνα με το πρόγραμμα με τουριστικό λεωφορείο.
  • Τρείς (3) διαν/σεις στο ξενοδοχείο VATHI4* (www.vathihotel.gr) σεδίκλινο  δωμάτιο.
  • Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο, σεμπουφέ (σύνολο 3).
  • Δείπνο καθημερινά σε παραδοσιακή ταβέρνα  (σύνολο 3).
  • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
  • Επίσημος επαγγελματίας ξεναγός στον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά.
  • Διόδια αυτοκινητοδρόμων.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης με την Ευρωπαϊκή Πίστη.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Οι είσοδοι στα μουσεία στους ιστορικούς & αρχαιολογικούς χώρους.
  • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό η προτεινόμενο.
  • Ποτά στα γεύματα.

ΕΙΣΟΔΟΙ ΜΟΥΣΕΙΩΝ & ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

Α/Α

ΑΡΧ/ΚΟΣ ΧΩΡΟΣ - ΜΟΥΣΕΙΟ

ΕΝΗΛΙΚΑΣ

ΕΝΗΛΙΚΑΣ    ( ΑΝΩ ΤΩΝ 65 ΕΤΩΝ )

ΠΑΙΔΙ ΕΩΣ    18 ΕΤΩΝ

1

ΑΡΧ/ΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΜΥΣΤΡΑ

12 €

6 €

ΔΩΡΕΑΝ

2

ΑΡΧ/ΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ

2 €

1€

2 €

3

ΜΟΥΣΕΙΟ «ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ»

ΔΩΡΕΑΝ

ΔΩΡΕΑΝ

ΔΩΡΕΑΝ

4

ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΙΑΣ

3 €

ΔΩΡΕΑΝ

3 €

5

ΣΠΗΛΑΙΟ ΔΥΡΟΥ

13 €

13 €

8 €

ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

Το νεόκτιστο ξενοδοχείο - συγκρότημα κατοικιών VATHI HOTEL 4* σας περιμένει στο Βαθύ Γυθείου. Η αρχιτεκτονική του βρίσκεται σε αρμονία με το παραδοσιακό ύφος της πανέμορφης Μάνης και τα σύγχρονα αρχιτεκτονικά στοιχεία της περιοχής.  Αποτελείται από ευρύχωρα μονοχώρα διαμερίσματα με ανεξάρτητα μπαλκόνια. Τα διαμερίσματα, συνολικού εμβαδού 40 τμ, διαθέτουν υπνοδωμάτιο με ένα διπλό κρεβάτι και ένα άνετο καθιστικό με δυο καναπέδες, οι οποίοι μπορούν να μετατραπούν σε κρεβάτια. Διαθέτουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις και είναι εφοδιασμένα με πλήρως εξοπλισμένες κουζίνες. Ολα τα δωμάτια έχουν κλιματισμό, tv, wi-fi.

Η ποιοτική επίπλωση και η εξαιρετική διακόσμηση εξασφαλίζουν στον φιλοξενούμενο ευχάριστη διαμονή, ηρεμία και μια συνολική αίσθηση αρχοντιάς. Το πετρόκτιστο συγκρότημα, προσφέρει στους επισκέπτες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, οικογενειακή ατμόσφαιρα και ζεστή φιλοξενία. Η θέα από τις μεγάλες βεράντες των διαμερισμάτων του ξενοδοχείου τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων, είναι μαγευτική και θα έχετε την δυνατότητα να απολαύσετε την ήρεμη θάλασσα, τις όμορφες φεγγαρόφωτες βραδιές και την μαγεία της καταπράσινης φύσης. Το ξενοδοχείο βρίσκετε 25 λεπτά από την Αρεόπολη και 10 λεπτά από το Γύθειο.( www.vathihotel.gr )