Skip to main content

25η ΜΑΡΤΙΟΥ2016 ΣΠΑΡΤΗ – ΒΥΤΙΝΑ - ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ! ΑΠΟ 149,00

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

3 ΗΜΕΡΕΣ

1η ημέρα: 25/03, Αθήνα – Ι. Μ. Αγ. Τεσσαράκοντα Μεγαλομαρτύρων – Μυστράς – Σπάρτη

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση με προορισμό την Λακωνία. Λίγο έξω από την Σπάρτη θα επισκεφτούμε την ανδρική βυζαντινή Ιερά Μονή Αγίων Τεσσαράκοντα Μεγαλομαρτύρων, η οποία είναι κτισμένη σε μία περιοχή με σπάνιο φυσικό κάλλος. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τοΜυστρά, 5χλμ δυτικά από τη Σπάρτη. Εκεί θα επισκεφθούμε τη νεκρή Βυζαντινή πολιτεία, ολόκληρη ένα υπαίθριο μουσείο, αδιάψευστη μαρτυρία μιας λαμπρής εποχής. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και άφιξη στο ξενοδοχείο διαμονής μας στο κέντρο της πόλης. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: 26/03, Σπήλαιο Κάψιας – Βυτίνα – Δημητσάνα – Στεμνίτσα

Πρωινό σε πλούσιο μπουφέ και αναχώρηση για μια πανέμορφη βόλτα στον διπλανό νομό, την Αρκαδία. Πρώτα θα επισκεφτούμε το περίφημο σπήλαιο Κάψια όπου οι ειδικοί το έχουν κατατάξει στον εκλεκτό κατάλογο των 10 πιο αξιόλογων σπηλαίων της ελληνικής επικράτειας. Από την στιγμή που ανακαλύφθηκε όλος ο κόσμος έρχεται να δει το «εργαστήριο της γης» και το καταφύγιο του πρώιμου ανθρώπου. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην ορεινή και καταπράσινη Βυτίνα. Ελεύθερος χρόνος για περίπατο και καφέ. Έπειτα εκ νέου αναχώρηση για ένα από τα ομορφότερα ορεινά χωριά της Αρκαδίας, την Δημητσάνα όπου θα επισκεφτούμε το μοναδικό στην Ελλάδα Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης. Ελεύθερος χρόνος για παραδοσιακό φαγητό και τελευταίος μας σταθμός η Στεμνίτσα. Επιβλητικά πυργόσπιτα με τοξωτά υπέρθυρα, πέτρινα καλντερίμια και μια ζωντανή πλατεία γεμάτη καφενεία και ταβέρνες συνθέτουν ένα από τα ομορφότερα χωριά της Αρκαδίας. Στάση για το γλυκό μας και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο στο ξενοδοχείο & διανυκτέρευση.

3η ημέρα: 27/03, Σπάρτη – Μουσείο ελιάς – Ναύπλιο – Αθήνα

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος για μια τελευταία ματιά στην Λακωνική πρωτεύουσα. Στη συνέχεια επίσκεψη στο Μουσείο Ελιάς, με εκθέματα και μηχανισμούς από την αρχαιότητα έως και σήμερα. Έπειτα θα αναχωρήσουμε για το Ναύπλιο, την πόλη με τα ισχυρά βενετσιάνικα φρούρια και την αρχοντική της παράδοση. Χρόνος ελεύθερος για καφέ και φαγητό και νωρίς το απόγευμα θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής μας στην Αθήνα.

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

Περιλαμβάνονται:

  • Δύο διανυκτερεύσεις στα κεντρικά ξενοδοχεία Maniatis 3* ή Menelaion 3* με ημιδιατροφή
  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο του γραφείου μας
  • Αρχηγός εκδρομής, ασφάλεια αστικής ευθύνης & Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φιλοδωρήματα, είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους
  • Φαγητά & ποτά εκτός της ημιδιατροφής & ότι δεν αναφέρεται στο παραπάνω πρόγραμμα