Skip to main content

25η ΜΑΡΤΙΟΥ2016 ΝΑΥΠΛΙΟ… Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ! ΑΠΟ 139,00

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

3ΗΜΕΡΕΣ

1η ημέρα: 25/03, Αθήνα – Μυκήνες – Κεφαλάρι – Ίρια Αργολίδας

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για τις Μυκήνες, έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Πελοποννήσου. Μετά την περιήγησή μας στον χώρο θα αναχωρήσουμε για το Κεφαλάρι Αργολίδας. Ένας πραγματικά γαλήνιος τόπος πνιγμένος στο πράσινο. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε τον γραφικό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής ο οποίος βρίσκεται χτισμένος μέσα στον βράχο. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος για φαγητό στην περιοχή. Τελευταίος προορισμός το κοσμοπολίτικο Ναύπλιο όπου βρίσκεται και το ξενοδοχείο διαμονής μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο & διανυκτέρευση.

2η ημέρα: 26/03, Ναύπλιο (ξενάγηση πόλης) – Τολό

Πρωινό σε μπουφέ και σήμερα θα μας δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, το Ναύπλιο. Η πόλη με τα ισχυρά βενετσιάνικα φρούρια και την αρχοντική της παράδοση, υπήρξε επί μακρόν η καρδιά του Ελληνισμού. Σήμερα απαριθμεί περίπου δέκα εφτά χιλιάδες κατοίκους και είναι ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα μέρη της χώρας μας. Θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στο σήμα κατατεθέν της πόλης το Παλαμήδι, το σπουδαίο ναυπλιώτικο φρούριο. Χτισμένο σε όλο σχεδόν το μήκος του ομώνυμου λόφου, το επιβλητικό ενετικό φρούριο σε προκαλεί να περπατήσεις στους οχτώ προμαχώνες του και να θαυμάσεις τον τόπο από ψηλά. Μετά την μονόωρη ξενάγηση θα κατεβούμε στην παλιά πόλη του Ναυπλίου. Θα δούμε τον μητροπολιτικό ναό της πόλης, το ναό του Αγίου Γεωργίου, με τον θρόνο απ’ τον οποίο παρακολουθούσε τις τελετές ο Όθωνας καθώς και την πιστή απομίμηση του Μυστικού Δείπνου του Λεονάρντο Ντα Βίντσι στο κέντρο του τέμπλου του ναού. Προχωρώντας στα σοκάκια, θα φτάσουμε στο ναό του Αγίου Σπυρίδωνα όπου θα παρατηρήσουμε τα σημάδια που άφησαν στον τοίχο τα βόλια που στις 27 Σεπτεμβρίου του 1831 έριξαν νεκρό τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας, τον Ιωάννη Καποδίστρια. Επόμενος σταθμός η Πλατεία Συντάγματος η μεγαλύτερη και χαρακτηριστικότερη πλατεία της πόλης. Επίσης θα δούμε την πρώτη Βουλή της Ελλάδας όπου έγινε και η δίκη του Κολοκοτρώνη και του Πλαπούτα, την Πλατεία Φιλελλήνων, με το μνημείο που είναι αφιερωμένο στους Γάλλους Φιλέλληνες που έπεσαν κατά την Ελληνική Επανάσταση και το  Ρολόι της πόλης. Τέλος θα επισκεφτούμε το μουσείο Κομπολογιού αλλά και το αρχαιολογικό μουσείο. Το μεσημέρι θα μεταβούμε στο Τολό όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για περίπατο αλλά και παραδοσιακό φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο & διανυκτέρευση.

3η ημέρα: 27/03, Παλαιά & Νέα Επίδαυρος – Λουτράκι – Αθήνα

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για έναν από τους σημαντικότερους και ωραιότερους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας μας, το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Στη συνέχεια και σε απόσταση 8 περίπου χιλιομέτρων θα επισκεφθούμε την Νέα Επίδαυρο. Εδώ, το Δεκέμβριο του 1821, έγινε η πρώτη Εθνική συνέλευση των Ελλήνων, του μόλις τότε απελευθερωμένου ελληνικού κράτους, όπου μεταξύ άλλων ορίστηκε το γαλανόλευκο σαν το χρώμα της Ελληνικής σημαίας. Στη συνέχεια μέσα από μια πανέμορφη πευκόφυτη διαδρομή θα καταλήξουμε στο Λουτράκι. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και το απόγευμα αναχώρηση για Αθήνα.

Περιλαμβάνονται:

  • Δύο διανυκτερεύσεις στο κεντρικό ξενοδοχείο Rex 3* με πρωινό καθημερινά σε μπουφέ
  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο του γραφείου μας
  • Αρχηγός εκδρομής, ασφάλεια αστικής ευθύνης & Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φιλοδωρήματα, είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους
  • Ότι δεν αναφέρεται στο παραπάνω πρόγραμμα