Skip to main content

Πάσχα 2017 στη Δυτική Μακεδονία και τη Λίμνη Οχρίδας από 165,00

4 ημέρες οδικώς
Αναχώρηση: 14/4
Πτολεμαΐδα – Φλώρινα - Λίμνη Οχρίδα - Μπίτολα(Μοναστήρι) - Λίμνη Βεγορίτιδα-Κοζάνη
Δώρο λαμπάδες από το γραφείο μας!


14/4: Μ. Παρασκευή: Αθήνα - Πτολεμαϊδα
Αναχώρηση 07.00πμ. από Αθήνα για Λαμία (ΕΟ), στάση και στη συνέχεια Λάρισα γεύμα και μέσω Τυρνάβου για Ελάσσονα και περνώντας από Σέρβια, λίμνη Πολυφύτου φτάνουμε στην Πτολεμαΐδα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου. Δείπνο Διανυκτέρευση.
15/4 Μ. Σάββατο: Μπίτολα - Λίμνη Οχρίδας – Πτολεμαΐδα
Πρωινό και μια όμορφη εκδρομή ξεκινάει σήμερα για τη λίμνη Οχρίδας. Πρώτος μας σταθμός το τελωνείο Νίκης όπου και οι απαραίτητες διατυπώσεις για να εισέλθουμε στη χώρα των Σκοπίων(Απαραίτητο διαβατήριο σε ισχύ η ταυτότητα νέου τύπου)Στη συνέχεια και αφου περάσουμε τη πόλη Μπίτολα (Μοναστήρι) χτισμένη στη θέση της αρχαίας Βυζαντινής Ηράκλειας θα οδηγηθούμε στη γραφική πόλη της Οχρίδας, που βρίσκεται φωλιασμένη στην όχθη της ομώνυμης λίμνης. Θα περιηγηθούμε στα γραφικά στενά πλακόστρωτα δρομάκια, τα παλιά αρχοντικά και τις Βυζαντινές εκκλησίες του Αγίου Κλήμεντα και της Αγίας Σοφίας. Το μεγαλοπρεπές άγαλμα των αδερφών Κυρίλλου και Μεθοδίου των Θεσσαλονικέων, το Αρχαίο Ρωμαϊκό Θέατρο, τα παλιά αρχοντικά και τα κάστρα της πόλης. Φτάνοντας στη πάνω πλευρά της πόλης θα έχουμε μια πανοραμική θέα της περιοχής. Και στη συνέχεια θα κατηφορίσουμε στις όχθες της Λίμνης όπου υπάρχουν όμορφα εστιατόρια για το γεύμα μας. Κατόπιν ελεύθερος χρόνος για τις τελευταίες μας αγορές στα τοπικά καταστήματα με τα είδη λαϊκής τέχνης και κεραμικής και αναχώρηση για επιστροφή μέσω συνόρων Νίκης στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ παρακολούθηση της τελετής της Αναστάσεως και στη συνέχεια Αναστάσιμο δείπνο . Διανυκτέρευση.
16/4: Κυριακή του Πάσχα: Αμύνταιο – Άγιος Παντελεήμονα – Λίμνη Βεγορίτιδα – Φλώρινα – Πτολεμαΐδα
Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε με κατεύθυνση το Αμύνταιο και από εκεί για να επισκεφτούμε τον όμορφο οικισμό του Αγ. Παντελεήμονα που προσφέρει πανοραμική θέα στη λίμνη Βεγορίτιδα η οποία θεωρείται ιδανικό καταφύγιο για πλήθος άγριων πουλιών αλλά και σπουδαίος ψαρότοπος. Κατόπιν για την Φλώρινα στο οποίο θα έχουμε παραμονή για το πασχαλινό μας γεύμα. Το απόγευμα θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για τη Πτολεμαΐδα και φτάνοντας θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στη πόλη. Διανυκτέρευση.
17/4: Δευτέρα του Πάσχα: Κοζάνη – Αθήνα
Μετά το πρωινό μας θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής κάνοντας μια πρώτη στάση στη πόλη της Κοζάνης. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγ. Νικολάου και το ιστορικό κέντρο της πόλης όπου φιλοξενείται το αξιόλογο λαογραφικό μουσείο. Εν συνεχεία από εκεί για Λαμία (Ε.Ο.)στάση και ύστερα για Αθήνα/Πειραιά.

Ξενοδοχεία

Δίκλινο

Μονόκλινο

Pantelides 4*

165 €

210 €

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορά με πολυτελή πούλμαν.
  • 3 Διανυκτερεύσεις με πρωινό σε πλούσιο μπουφέ στο ξενοδοχείο Pantelides Hotel 4 *σε δίκλινα δωμάτια.
  • 2 Δείπνα και ένα Πασχαλινό γεύμα.
  • Αρχηγός εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθηνής.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ποτά και αναψυκτικά κατά την διάρκεια των γευμάτων
  • Είσοδοι σε αξιοθέατα