Skip to main content

ΚΑΤΕΡΙΝΗ-ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ Πάσχα 2017 από 230,00

4,5 ημέρες
14/04

1η ημέρα: 14/04 Μεγάλη Παρασκευή ΑΘΗΝΑ-ΡΑΨΑΝΗ-ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ
Αναχώρηση από Αθήνα και με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση κατευθυνόμαστε σε ένα ορεινό – παραδοσιακό χωριό την Ραψάνη, τον τόπο που σύμφωνα με την μυθολογία, παραγόταν το νέκταρ των θεών του Ολύμπου. Χτισμένη σε υψόμετρο εξακοσίων μέτρων, η «κυρά του Ολύμπου» όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, επιφυλάσσει στον επισκέπτη μαγευτική θέα που φτάνει ως το Αιγαίο πέλαγος. Στο χωριό θα περιπλανηθούμε στα πέτρινα δρομάκια και θα θαυμάσουμε τα γραφικά σπίτια, τα περίφημα αρχοντικά και την πλατεία με τα μαγαζιά και τα αιωνόβια πλατάνια. Στα ταβερνάκια του χωριού θα γευτούμε το παραδοσιακό ραψανιώτικο κρασί, παρέα με τοπικές νοστιμιές. Στη συνέχεια αναχώρηση για το ξενοδοχείο Cronwell Platamon Resort 5* τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Το βράδυ πλούσιο δείπνο & διανυκτέρευση.

2η ημέρα: 15/04, Μεγάλο Σάββατο ΛΙΤΟΧΩΡΟ-ΕΔΕΣΣΑ-ΝΑΟΥΣΑ
Πλούσιο πρόγευμα και αναχώρηση για την κωμόπολη του Λιτόχωρου, στο νότιο μέρος του Νομού Πιερίας. Το Λιτόχωρο είναι δημοφιλής πόλη για εκείνους που επιθυμούν να ξεκινήσουν αναρρίχηση στον Όλυμπο, καθώς από εκεί ξεκινούν όλες οι προσπάθειες για την κατάκτηση της κορυφής του μυθικού βουνού. Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε βόρεια για να συναντήσουμε την Έδεσσα. Εδώ θα θαυμάσουμε, τι άλλο, τους πασίγνωστους καταρράκτες. Χρόνος ελεύθερος για φωτογραφίες και περίπατο. Έπειτα εκ νέου αναχώρηση για έναν από τους πιο όμορφους προορισμούς της χώρας μας το άλσος του Αγίου Νικολάου δύο χιλιόμετρα από την πόλη της Νάουσας. Εδώ ένας περίπατος μέσα στο άλσος περνώντας κάτω από τεράστια, πολυετή πλατάνια και δίπλα στα κρυστάλλινα νερά του ποταμού θα μας χαλαρώσει με τον καλύτερο τρόπο. Χρόνος ελεύθερος για παραδοσιακό φαγητό στις ταβέρνες της περιοχής και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Ανάσταση του Ιησού σε κοντινή Εκκλησία και επιστροφή στο ξενοδοχείο όπου θα ακολουθήσει Αναστάσιμο δείπνο με την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα και πολλές ακόμα λιχουδιές. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: 16/04 Κυριακή του Πάσχα ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΓΛΕΝΤΙ-ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ
Πρωινό και σιγά - σιγά έχοντας ελεύθερο χρόνο ετοιμαζόμαστε για το μεγάλο γλέντι. Το παραδοσιακό ψήσιμο του αρνιού, το κοκορέτσι, οι διάφοροι ουζομεζέδες κατά την διάρκεια του ψησίματος με ζωντανή μουσική συνθέτουν το αξέχαστο Πασχαλινό γλέντι μας. Νωρίς το απόγευμα θα πραγματοποιήσουμε βόλτα για καφέ και γλυκό σε ένα από τα ομορφότερα μέρη της Μακεδονίας, τον παλαιό Άγιο Παντελεήμονα. Ο αναπαλαιωμένος και διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός βρίσκεται σε υψόμετρο 700μ., με εξαιρετική θέα προς τον Θερμαϊκό κόλπο και τις ακτές της Νότιας Πιερίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: 17/04 Δευτέρα του Πάσχα (ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΤΟΥ ΣΥΡΟΥ-ΔΙΟΝ –ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ)
Πλούσιο πρωινό και σήμερα θα κινηθούμε στα ενδότερα του βουνού των Δώδεκα Θεών κατά τη μυθολογία, του επιβλητικού Ολύμπου. Πρώτα θα επισκεφτούμε το πανέμορφο, γυναικείο μοναστήρι του μεγάλου Πατέρα της Ορθοδοξίας Οσίου Εφραίμ του Σύρου, το μοναδικό προσκύνημα του Αγίου στον ελλαδικό χώρο. Χρόνος ελεύθερος για πνευματική χαλάρωση και παρακολούθηση της αποκαθήλωση του Κυρίου. Στη συνέχεια αναχώρηση για τον αρχαιολογικό χώρο του Δίον, την ιερή πόλη των Μακεδόνων σε μια περιοχή κατάφυτη, που κατακλύζεται από νερά. Τέλος, αναχώρηση για ένα ορεινό χωριό, από τα πιο δημοφιλή της περιοχής, το Ελατοχώρι. Βρίσκεται σε υψόμετρο 780μ. και τόσο ο νέος όσο και ο παλιός οικισμός έχει εξελιχθεί σε ένα από τα καλύτερα ορεινά θέρετρα της Πιερίας. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό σε παραδοσιακό εστιατόριο και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ θα μεταβούμε σε κοντινή εκκλησία όπου θα παρακολουθήσουμε την λειτουργία του επιταφίου και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για το δείπνο μας σε πλούσιο μπουφέ. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: 18/04 Δευτέρα του Πάσχα ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ -ΒΟΛΟΣ-ΑΘΗΝΑ
Πλούσιο πρόγευμα και αναχώρηση για την επιστροφή μας στην Αθήνα μέσω της του Βόλου όπου θα έχουμε στάση για φαγητό σε κάποιο από τα αναρίθμητα τσιπουράδικα της πόλης. Αργά το μεσημέρι αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση.

Περιλαμβάνονται:

  • Τρεις/Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Cronwell Platamon Resort 5*
  • Ημιδιατροφή καθημερινά ( περιλαμβάνει Αναστάσιμο Δείπνο και Πασχαλινό γεύμα - Κυριακή μεσημέρι με ζωντανή μουσική)
  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο, σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής
  • Αρχηγός εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

ΤΙΜΕΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ κατά άτομο

 14-18/04/2017

2/κλινο

3ο άτομο

1ο  παιδί  & 2ο  παιδί έως 16ετών

Μονόκλινο

4ημερες/3 νυχτες

230 €

180 €

95  €

305 €

5ημερες/4 νυχτες

285 €

225 €

105 €

380 €