Skip to main content

Καστοριά–Πρέσπες–Νυμφαίο Πάσχα 2017 από 209,00

14/04
4 & 5 ΗΜΕΡΕΣ

EARLY BOOKING

1η ημέρα: 14/04, Μ. Παρασκευή (Αθήνα – Σιάτιστα – Πτολεμαΐδα)
Αναχώρηση από Αθήνα με προορισμό τη Σιάτιστα, μία πόλη διάσημη για το εμπόριο γουναρικών και εξίσου γνωστή για τα παραδοσιακά αρχοντικά της καθώς και για τα εξαιρετικά οινοποιία. Επίσκεψη σε ένα από τα θαυμάσια αρχοντικά. Συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο διαμονής μας, τακτοποίηση στα δωμάτια & ξεκούραση. Το βράδυ παρακολούθηση τον επιτάφιο και στη συνέχεια νηστίσιμο δείπνο στο ξενοδοχείο & διανυκτέρευση.

2η ημέρα: 15/04, Μ. Σάββατο (ολοήμερη εκδρομή στην Καστοριά)
Πρόγευμα και αναχώρηση για το μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων της Καστοριάς. Έπειτα θα επισκεφτούμε τον Αρχαιολογικό χώρο του Δισπηλιού και το Οικομουσείο, έναν λιμναίο οικισμό με ιστορία 7.000 ετών. Ακολουθεί επίσκεψη στο Ενυδρείο γλυκού νερού και στη συνέχεια, θα αναχωρήσουμε για τη Σπηλιά του Δράκου, ένα από τα πιο εντυπωσιακά σπήλαια της Ελλάδας όπου σύμφωνα με τον μύθο ήταν χρυσορυχείο και το φύλαγε άγρυπνα ένας δράκος. Έπειτα θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαυριώτισσας. Αυτός ο Βυζαντινός θησαυρός είναι χτισμένος το 1082, περιτριγυρισμένος από αιωνόβια πλατάνια. Χρόνος για καφέ και περίπατο στην πόλη της Καστοριάς και επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το βράδυ θα ετοιμαστούμε για την Αναστάσιμη ακολουθία και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για να απολαύσουμε την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα συνοδεία άλλων εδεσμάτων. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: 16/04, Κυριακή του Πάσχα (Πασχαλινό γλέντι και ημέρα ελεύθερη)
Πρωινό και σιγά - σιγά ετοιμαζόμαστε για το μεγάλο γλέντι. Το παραδοσιακό ψήσιμο του αρνιού, οι διάφοροι ουζομεζέδες από νωρίς στον κήπο του ξενοδοχείου και η μουσική συνθέτουν το αξέχαστο Πασχαλινό μας γλέντι. Το απόγευμά ελεύθερο & διανυκτέρευση.

4η ημέρα: 17/04, Δευτέρα του Πάσχα (Πρέσπες – Νυμφαίο)
Πρόγευμα και αναχώρηση για τις Πρέσπες, τους πιο διάσημους, ίσως, υδροβιότοπους της Ελλάδας. Θα επισκεφθούμε το νησάκι του Αγίου Αχίλλειου. Ακολουθεί επίσκεψη στο χωριό των Ψαράδων και στη συνέχεια θα επισκεφτούμε ένα από τους πιο όμορφους παραδοσιακούς οικισμούς της χώρας μας, το Νυμφαίο. Το χωριό περικλείεται από δάσος οξιάς και διασχίζεται από λιθόστρωτα μονοπάτια και πετρόκτιστα σπίτια. Ελεύθερος χρόνος για περίπατο και φαγητό και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο & διανυκτέρευση.

5η ημέρα: 18/04, Τρίτη του Πάσχα (Πτολεμαΐδα – Μετέωρα – Αθήνα)
Μετά το πρωινό, αναχώρηση για Αθήνα μέσω Μετεώρων & Τρικάλων όπου θα επισκεφτούμε την μονή του Αγίου Στεφάνου & θα γευματίσουμε αντίστοιχα. Άφιξη στην Αθήνα νωρίς το βράδυ.

Περιλαμβάνονται:

  • Τρεις ή τέσσερεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Pantelidis 3* superior στην Πτολεμαΐδα
  • Ημιδιατροφή καθημερινά (περιλαμβάνονται το νηστίσιμο & το Αναστάσιμο δείπνο καθώς και το Πασχαλινό γεύμα με μουσική)
  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο του γραφείου μας
  • Αρχηγός εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φιλοδωρήματα
  • Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους
  • Φαγητά & ποτά εκτός της ημιδιατροφής & ότι δεν αναφέρεται στο παραπάνω πρόγραμμα

Σημείωση:

  • Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί και 4ήμερη (3 διαν/σεις) με αναχώρηση επίσης στις 14/04 χωρίς την εκδρομή της 4ης ημέρας.

Οι τιμές ισχύουν με έγκαιρη κράτηση έως 21/03 και για περιορισμένο αριθμό δωματίων.

Τιμή κατ’ άτομο

Τύπος Δωματίου

4 ημέρες / 3 νύχτες

5 ημέρες / 4 νύχτες

Δίκλινο

209 €

255 €

3ο άτομο ενήλικας

149 €

175 €

3ο άτομο παιδί έως 12

85 €

95 €

4ο άτομο παιδί έως 12

145 €

155 €

Μονόκλινο

279 €

345 €