Skip to main content

Αμοργός …το απέραντο γαλάζιο! Πάσχα 2017 από 325,00

13/04
6 ΗΜΕΡΕΣ

EARLY BOOKING!

 

1η ημέρα: 13/04, Μεγάλη Πέμπτη (Αθήνα – Αμοργός)
Συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά, επιβίβαση στο πλοίο της Blue Star Ferries και απόπλου για την Αμοργό. Άφιξη ξημερώματα στo νησί & μεταφορά στο ξενοδοχείο διαμονής μας όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

2η ημέρα: 14/04, Μεγάλη Παρασκευή (Μοναστήρι Παναγίας Χοζοβιώτισσας – Χώρα)
Αργά ξύπνημα και πλούσιο πρωινό σε μπουφέ με τοπικές γεύσεις. Αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας περίπου στις 12:00 το μεσημέρι για να πραγματοποιήσουμε επίσκεψη στο Μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας, χτισμένο στην απότομη πλαγιά ενός βουνού πριν από 1.000 χρόνια. Εδώ θα παρακολουθήσουμε μία ξεχωριστή ακολουθία της αποκαθήλωσης. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στη Χώρα της Αμοργού με τις 40 εκκλησιές και τα πλακόστρωτα στενάκια. Στο κέντρο της δεσπόζει το Ενετικό Κάστρο στην κορυφή ενός βράχου. Ελεύθερος χρόνος για περίπατο, καφέ & φαγητό σε ελεύθερο πρόγραμμα. Νωρίς το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την περιφορά του επιταφίου και έπειτα, σε ελεύθερο πρόγραμμα χρόνος για προαιρετικό δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: 15/04, Μεγάλο Σάββατο (Θολάρια – Λαγκάδα – Ποταμός – Όρμος)
Πλούσιο πρωινό σε μπουφέ και σήμερα θα αφιερώσουμε την ημέρα στα πανέμορφα χωριά της Αιγιάλης. Ξεκινάμε από τα Θολάρια, και την επίσκεψή μας στο Βυζαντινό Μουσείο. Έπειτα στη Λαγκάδα, αμφιθεατρικά χτισμένη με εκπληκτική θέα προς τον κόλπο της Αιγιάλης, βρίσκεται το φημισμένο αποστακτήριο αιθέριων ελαίων όπου και θα επισκεφτούμε. Επόμενος σταθμός «το μπαλκόνι της Γιάλης». Αυτό το προσωνύμιο δόθηκε στο γραφικό χωριό Ποταμός αφού από την περιοχή απολαμβάνει κανείς άπλετη θέα σε ολόκληρο το τοπίο. Τελευταία μας στάση για σήμερα ο Όρμος με το λιμάνι και την αγορά της Αιγιάλης. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό & επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ, θα μεταβούμε σε κοντινή στο ξενοδοχείο μας εκκλησία για την παρακολούθηση της αναστάσιμης ακολουθίας. Αναστάσιμο δείπνο εντός του ξενοδοχείου & διανυκτέρευση.

4η ημέρα: 16/04, Κυριακή του Πάσχα (Πασχαλινό γεύμα – Ημέρα ελεύθερη)
Χρόνια πολλά! Η σημερινή ημέρα χαράς και γιορτής για τον απανταχού ορθόδοξο Χριστιανισμό θα εορταστεί στο ξενοδοχείο μας, με το παραδοσιακό Πασχαλινό γεύμα όπου θα περιλαμβάνει, παραδοσιακές γεύσεις από το νησί (κατσικάκι στον ξυλόφουρνο με γέμιση) αλλά και διάφορα προϊόντα παραγωγής του ξενοδοχείου. Απόγευμα ελεύθερο & διανυκτέρευση.

5η ημέρα: 17/04, Δευτέρα του Πάσχα (Βυζαντινό Μετόχι Αγ. Γεωργίου Βαλσαμίτη – Κατάπολα)
Πρωινό σε πλούσιο μπουφέ και αναχώρηση για το Βυζαντινό Μετόχι του Αγ. Γεωργίου Βαλσαμίτη, χτισμένο πάνω στα ερείπια ενός αρχαίου υδρομαντείου. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τα Κατάπολα, το κύριο λιμάνι της Αμοργού. Ο ιστορικός κόλπος των Καταπόλων υποδέχεται τον επισκέπτη στο υπήνεμο, ασφαλές λιμάνι του, στεφανωμένο από τους τρεις οικισμούς Κατάπολα, Ξυλοκερατίδι και Ραχίδι. Από πάνω στέκει επιβλητικός ο λόφος της αρχαίας Μινώας με αξιόλογα ιστορικά ευρήματα και μακρύτερα η γοητευτική περιοχή των Λευκών. Ιδιαίτερα γραφικό το τοπίο με τις ιστορικές εκκλησίες & τις πανέμορφες παραλίες με τα ψαροκάικα. Στο λιμάνι υπάρχουν πολυάριθμα τουριστικά καταστήματα και διάφορες επιλογές για φαγητό ή καφέ. Αναχώρηση νωρίς το απόγευμα για το ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: 18/04, Τρίτη (Αμοργός – Αθήνα)
Με τις καλύτερες εντυπώσεις νωρίς το πρωί, αναχωρούμε για το λιμάνι. Επιβίβαση στο πλοίο της επιστροφής και απόπλου για τον Πειραιά όπου θα φθάσουμε νωρίς το μεσημέρι.

Περιλαμβάνονται:

  • Πέντε διανυκτερεύσεις στο Vigla Hotel 3* στα Θολάρια
  • Πρωινό καθημερινά σε μπουφέ
  • Αναστάσιμο δείπνο & Πασχαλινό γεύμα
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από και προς Αμοργό με την Blue Star Ferries σε αριθμημένες θέσεις
  • Μεταφορές – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής
  • Αναστάσιμη λαμπάδα, Αρχηγός εκδρομής, Ασφάλεια αστικής ευθύνης, Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Γεύματα και δείπνα εκτός ξενοδοχείου
  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

Δρομολόγια πλοίων με την Blue Star Ferries:

  • Πειραιάς – Αιγιάλη 17:30 - 02:00
  • Αιγιάλη – Πειραιάς 06:55 - 15:00

Τιμή κατ’ άτομο

Τύπος Δωματίου                 

6 ημέρες / 5 νύχτες

Δίκλινο

325€

3ο άτομο ενήλικας

255€

3ο άτομο παιδί έως 12

225€

Μονόκλινο

385€

Οι τιμές ισχύουν με έγκαιρη κράτηση έως 21/03 και για περιορισμένο αριθμό δωματίων.