Skip to main content

Μεγάλος γύρος Κρήτης, αεροπορικώς Πάσχα 2017 από 530,00

Αναχώρηση: 13 Απριλίου

7 μέρες με OLYMPIC AIR στη Κνωσό - Ηράκλειο - Οροπέδιο Λασιθίου - Σητεία - Ελούντα -
Μονή Τοπλού - Βάι Αρκάδι - Ρέθυμνο - Τάφοι Βενιζέλων - Χανιά.
Διαμονή στα υπερπολυτελή AQUILA ELOUNDA VILLAGE 5* στην Ελούντα & στο πολυτελές GALINI SEA VIEW HOTEL 5* στην Αγία Μαρίνα Χανίων) με ημιδιατροφή καθημερινά, στην οποία συμπεριλαμβάνεται το Αναστάσιμο δείπνο και το Πασχαλινό γεύμα με γλέντι.
 
 
 
Πρόγραμμα (7 μέρες)
 
Ημέρα 1 Αθήνα - Ηράκλειο - Ελούντα
  Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο για όσους επιλέξουν το αεροπλάνο για την μετάβαση τους. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου μεταφορά και τακτοποίηση στο πολυτελές ξενοδοχείο μας ELOUNDA VILLAGE 5* Deluxe στην Ελούντα. Μπουφέ δείπνο με νηστίσιμα και μη εδέσματα.
Ημέρα 2 Μεγ. Παρασκευή: Οροπέδιο Λασιθίου - Σπιναλόγκα
  Πλούσιο πρόγευμα και υπέροχη διαδρομή στο Όρος Δίκτη. Μπροστά μας αντικρίζουμε μια πανέμορφη και εύφορη έκταση, γεμάτη καρυδιές, μηλιές, ανεμόμυλους και σπάνια βλάστηση. Γραφικά χωριουδάκια, εκκλησίες, μοναστήρια που κυριολεκτικά περικυκλώνουν το Οροπέδιο του Λασιθίου. Όλη η Κρητική Γη σε αρμονία. Εδώ, σύμφωνα με τη μυθολογία, γεννήθηκε ο Δίας στο Δίκταιον Άντρον. Επίσκεψη στο σπήλαιο και συνεχίζουμε για τον ειδυλλιακό Αγ.Νικόλαο όπου χρόνος για γεύμα. Επόμενος σταθμός μας η Σπιναλόγκα, απέναντι από την Ελούντα, όπου θα περάσουμε με πλοιάριο (έξοδα ατομικά). Είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο όμορφα και αξιόλογα σημεία της Κρήτης. Περιήγηση στο κάστρο και τα παλιά σπιτάκια και επιστρέφουμε νωρίς το απόγευμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και παρακολούθηση της Ακολουθίας του Επιταφίου.
Ημέρα 3 Μεγ. Σάββατο: Σητεία - Μονή Τοπλού - Βάι
  Πλούσιο πρόγευμα και αναχώρηση για την Σητεία την πατρίδα του Βιτσέντζου Κορνάρου και του Ερωτόκριτου. Χτισμένη αμφιθεατρικά, στον μυχό του ομώνυμου Κόλπου με το Βενετσιάνικο φρούριο του Καζαρμά και τα ερείπια του μινωικού πολιτισμού. Σήμερα διατηρεί την παράδοση της ενώ ταυτόχρονα εκσυγχρονίζεται. Λίγο έξω από την Σητεία βρίσκεται η Μονή Τοπλού μια από τις πλουσιότερες και μεγαλύτερες Μονές της Κρήτης, με το χαρακτηριστικό κωδωνοστάσιο. Συνεχίζουμε για το φοινικόδασος του Βάι, το λεγόμενο “Αισθητικό Δάσος”, μια καταπράσινη όαση με χιλιάδες φοίνικες που καταλήγουν στην πανέμορφη αμμουδιά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ παρακολούθηση της Αναστάσιμης Ακολουθίας. Αναστάσιμο δείπνο με την παραδοσιακή μαγειρίτσα, μέλι, ρακί και πολλά άλλα εδέσματα.
Ημέρα 4 Κυριακή Πάσχα: Κρητική Πασχαλιά
  Πλούσιο πρόγευμα. Χρόνος ελεύθερος στους όμορφους και πολυτελείς χώρους του ξενοδοχείου. Απολαύστε την ομορφιά της Κρητικής Γης. Δίπλα στην πισίνα έχει αρχίσει το ψήσιμο του οβελία και προσφέρονται μεζεδάκια και ρακί. Και το γλέντι ξεκινά. Παραδοσιακό πασχαλινό γεύμα με πρωταγωνιστή τον οβελία. Το απογευματάκι σας προτείνουμε μια βόλτα στο γραφικό λιμανάκι του Αγ. Νικολάου.
Ημέρα 5 Δευτέρα: Ηράκλειο - Κνωσός - Αρχάνες - Χανιά
  Πλούσιο πρόγευμα και αναχώρηση για επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, το κέντρο του Μινωικού πολιτισμού. Συνεχίζουμε για καφέ στο παραδοσιακό χωριό Αρχάνες και για περιήγηση στην πόλη του Ηρακλείου. Θα δούμε τον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη στον προμαχώνα Μαρτινέγκο, την παραλιακή με το ενετικό κάστρο, την κρήνη του Μοροζίνι κ.α. Συνεχίζουμε μέσω του αυτοκινητοδρόμου τα Χανιά. Άφιξη και εγκατάσταση στο πολυτελές GALINI SEA VIEW 5* στην Αγία Μαρίνα. Δείπνο μπουφέ με απεριόριστα ποτά.
Ημέρα 6 Τρίτη: Μουρνιές - Τάφοι Βενιζέλων - Χανιά
  Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και η μέρα μας αρχίζει με επίσκεψη στο χωριό Μουρνιές θα δούμε (εξωτερικά) το σπίτι που γεννήθηκε ο Ελ.Βενιζέλος. Συνεχίζουμε για το μαγευτικό άλσος του Προφήτη Ηλία με την πανοραμική θέα, τους περίφημους Τάφους των Βενιζέλων και το άγαλμα της Ελευθερίας. Κατηφορίζουμε την αρχοντική συνοικία Χαλέπα για να περιηγηθούμε στην παλιά πόλη των Χανίων, από τη Δημοτική αγορά του 1913 (ανάλογη της Μασσαλίας) μέχρι την εκκλησία της Τριμάρτυρης και το βενετσιάνικο λιμάνι με τα πολλά αρχοντικά και τα γραφικά καφέ σε μία σύνθεση μοναδικής ποιητικής ομορφιάς. Παραδοσιακά σπίτια, εκκλησιές, δαιδαλώση καλντερίμια, κάστρα, τείχη, μουσεία, νεοκλασσικά και βενετσιάνικα αρχοντικά. Τα Χανιά έχουν πάντα κάτι για τον καθένα! Επιστροφή το απόγευμα και δείπνο μπουφέ με απεριόριστα ποτά.
Ημέρα 7 Τετάρτη: Λίμνη Κουρνά - Μονή Αρκαδίου - Ρέθυμνο - Αθήνα (πτήση) ή Ηράκλειο - Πειραιάς
  Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και εκδρομή στην μαγευτικής ομορφιάς λίμνη Κουρνά, τη Μονή Αρκαδίου, ένα από τα σημαντικότερα μοναστήρια της Κρήτης και πνευματικό φάρο για τον Ελληνισμό κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας και το Ρέθυμνο. Τα τείχη διακρίνονται και η Παλιά Πόλη με τα στενά σοκάκια της φαίνεται κιόλας σαν μια ανοιχτή πρόκληση. Η πρώτη επαφή είναι κυριολεκτικά μαγευτική, κρύβει πολλές ομορφιές και αξιοθέατα. Συνδυάζοντας στοιχεία βενετσιάνικης και οθωμανικής αρχιτεκτονικής, μικροσκοπικά, γραφικά δρομάκια, παλιούς μιναρέδες, περίτεχνες κρήνες και φυσικά, το ενετικό λιμάνι, τη Φορτέτσα του 1573 κ.α. Μεταφορά στο αεροδρόμιο των Χανίων και πτήση για Αθήνα.
 
Αεροπορικώς, 7 μέρες με OLYMPIC AIR
  • 13/4 Αθήνα - Ηράκλειο 09:55 - 10:45
  • 19/4 Χανιά - Αθήνα 18:25 - 19:15
Τιμολογιακή πολιτική
Τιμή κατ’ άτομο με ημιδιατροφή καθημερινά, στην οποία συμπεριλαμβάνεται το Αναστάσιμο δείπνο και το Πασχαλινό γεύμα με γλέντι.
Τιμοκατάλογοι 
Συνδιασμός ξενοδοχείων
  13/04/2017 εώς 19/04/2017
Δίκλινο € 530.00
3ο άτομο € 460.00
Μονόκλινο € 685.00
 
Περιλαμβάνονται
  • Αεροπορικά εισιτήρια με AEGEAN οικονομικής θέσης
  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο πολυτελές ELOUNDA VILLAGE 5* AQUILA στην Ελούντα
  • Δύο διανυκτερεύσεις στο πολυτελές GALINI SEA VIEW HOTEL 5* στην Αγία Μαρίνα Χανίων
  • Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ένα κύριο φαγητό καθημερινά στα ξενοδοχεία (ημιδιατροφή)
  • Το Αναστάσιμο Παραδοσιακό δείπνο και το Πασχαλινό εορταστικό γεύμα με γλέντι είναι στη θέση της ημιδιατροφής της ημέρας
  • Εκδρομές, περιηγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Διπλωματούχος ξεναγός για την ξενάγηση στην Κνωσό
  • Τσουρέκια & κόκκινα αυγά στο δωμάτιο σας το Μ.Σάββατο
  • Κοκτέιλ καλωσορίσματος
  • Αρχηγός - Συνοδός
  • Λαμπάδα για την Ανάσταση
  • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς ως 75ετών
  • Φ.Π.Α.
  • Απεριόριστα ποτά (μη εμφιαλωμένα κρασί, μπύρα, αναψυκτικά) στα δείπνα του GALINI SEA VIEW
Δεν περιλαμβάνονται
  • Φόροι αεροδρομίου € 79