Skip to main content

Ιωάννινα Πάσχα 2017 από 235,00

4, 5 ημέρες
14/04

1η Ημέρα 14/04 Μ. Παρασκευή Αθήνα – Μέτσοβο - Ιωάννινα
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση με προορισμό τα όμορφα Ιωάννινα , την πρωτεύουσα της Ηπείρου. Μετά από διαδρομή λίγων ωρών θα διασχίσουμε τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου. Υστέρα από τις απαραίτητες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση , θα φθάσουμε στο γραφικό Μέτσοβο με τα παραδοσιακά κτίσματα και τη μοναδική του θέση στις βουνοκορφές της Πίνδου. Αφού κάνουμε σύντομη βόλτα στα πέτρινα δρομάκια της πόλης θα επισκεφτούμε (προαιρετικά) την πινακοθήκη Αβέρωφ, όπου εκτίθενται πίνακες και γλυπτά των σημαντικότερων Ελλήνων Καλλιτεχνών του 19ου και 20ου αιώνα και έπειτα θα δούμε το αρχοντικό Τοσίτσα, το οποίο φιλοξενεί στους χώρους του το ουσείο Λαϊκής Τέχνης με εκθέματα από τον 17ο ως τον 19ο αιώνα. Αναχώρηση από το Μέτσοβο για το τελικό μας προορισμό τα Ιωάννινα. Θα επισκεφτούμε το Μουσείο Κέρινων ομοιωμάτων του Παύλου Βρέλλη, όπου θα θαυμάσουμε τα κέρινα ομοιώματα που αναπαριστούν μορφές και γεγονότα της εποχής της τουρκοκρατίας και της Ελληνικής επανάστασης. Αργά το απόγευμα πραγματοποιείτε η άφιξη στο ξενοδοχείο μας Essence Contemporary Living Hotel 4* τακτοποίηση στα δωμάτια . Δείπνο. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα 15/04 Μ. Σάββατο Ιωάννινα
Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για την πόλη των Ιωάννινων. Θα μεταβούμε στις όχθες της λίμνης Παμβωτίδας και από εκεί με επιβίβαση σε καραβάκι, στο περίφημο Νησάκι της. Εκεί θα επισκεφτούμε τα κελιά του Μοναστηριού του Αγ Παντελεήμονα, όπου γράφτηκε ο επίλογος της ιστορίας του Οθωμανικού Διοικητή Αλή Πασά. Ο Χώρος έχει μετατραπεί σήμερα σε Μουσείο προεπαναστατικής περιόδου, με εκθέματα από τη συλλογή του κ . Φώτη Ραπακούση. Στη συνέχεια, θα κάνουμε βόλτα στα στενά σοκάκια του νησιού, θαυμάζοντας τη μεγάλη ποικιλία ασημικών για τα οποία άλλωστε φημίζονται τα Ιωάννινα και η βόλτα μας θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη στη περίφημη Μονή Φιλανθρωπινών με σπάνιες αγιογραφίες. Το μεσημέρι , με την επιστροφή μας στη πόλη , θα επισκεφτούμε το Κάστρο των Ιωαννίνων και την Ακρόπολη του Ιτς Καλέ. Θα συνεχίσουμε με βόλτα για φαγητό και ξεκούραση στο ιστορικό κέντρο των Ιωάννινων. Αργά το απόγευμα φτάνουμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση . Αναχώρηση για την γραφική εκκλησιά Παναγίας Περιβλέπτου σε μικρή απόσταση από το ξενοδοχείο μας ( μεταφορά με το λεωφορείο ) όπου θα παρακολουθήσουμε τη θεία λειτουργία της Αναστάσεως . Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας . Εορταστικό Δείπνο . Διανυκτέρευση.
3η ημέρα 16/04 Κυριακή του Πάσχα Πασχαλινό γλέντι - Ιωάννινα
Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα ξεκούρασης και γιορτής θα έχουμε το χρόνο να απολαύουμε το υπέροχο εορταστικό μας γεύμα στο ξενοδοχείο και να διασκεδάσουμε όπως ακριβώς αρμόζει στη μεγάλη αυτή ημέρα της ορθοδοξίας . Διανυκτέρευση.
4η ημέρα 17/04 Δευτέρα του Πάσχα Ιωάννινα-Καλπάκι-Κόνιτσα
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση. Επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο Καλπακίου, όπου εκτός των πολύτιμων εκθεμάτων που περιέχει αναπαρίστανται και τα πολεμικά γεγονότα των πρώτων ημερών του Β΄ Παγκόσμιου πολέμου με την εισβολή των Ιταλών στα Ελληνικά εδάφη και την αντίσταση της χώρας μας. Από εκεί θα κατευθυνθούμε προς την περιοχή της Κόνιτσας, με ενδιάμεση στάση στην Ιερά Μονή Μολυβδοσκεπάστου, Βυζαντινό κτίσμα που βρίσκεται σε σπάνιου φυσικού κάλους περιοχή, πλάι στα σύνορα Ελλάδος –Αλβανίας. Από εκεί θα μεταβούμε στην Κόνιτσα, την όμορφη κωμόπολη της Ηπείρου, όπου θα περιηγηθούμε στα γραφικά της στενά με ελεύθερο χρόνο για καφέ και φαγητό. Άφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας . Δείπνο. Διανυκτέρευση.
5η ημέρα: 18/04 Τρίτη του Πάσχα Ιωάννινα – Ζαγοροχώρια - Αθήνα
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τα ξακουστά Ζαγοροχώρια, την όμορφη συστάδα των παραδοσιακών οικισμών της Ηπείρου. Στη διαδρομή θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε πανέμορφα τοπία και περίφημα πέτρινα γεφύρια. Ανηφορίζοντας για το Μονοδένδρι, στο κεντρικό Ζαγόρι, διασχίζουμε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά χωριά το Ζαγορίου, τη Βίτσα. Φθάνοντας στο Μονοδένδρι θα επισκεφτούμε διασχίζοντας πεζοί μια πανέμορφη πορεία προς το Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής στο Φαράγγι του Βίκου (βαθύτερο Φαράγγι του κόσμου Guiness 1997). Από το μπαλκόνι της Μονής Θα έχουμε μια καταπληκτική θέα στο Φαράγγι – Πυρήνα του Εθνικού Δρυμού Βίκου – Αωού. Ακολούθως θα υπάρχει χρόνος για ξεκούραση και φαγητό ύστερα θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα με τις απαραίτητες στάσεις .

Περιλαμβάνονται:

  • Τρεις/Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Essence Contemporary Living Hotel 4*
  • Ημιδιατροφή καθημερινά ( περιλαμβάνει Αναστάσιμο Δείπνο και Πασχαλινό γεύμα - Κυριακή μεσημέρι με ζωντανή μουσική)
  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο, σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής
  • Αρχηγός εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό
 

ΤΙΜΕΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ κατά άτομο

 14-18/04/2017

2/κλινο

3ο άτομο

1ο  παιδί  έως 12ετών

2ο παιδί έως 12 ετών

Μονόκλινο

4ημερες/3 νυχτες

235 €

180 €

85  €

145 €

355 €

5ημερες/4 νυχτες

295 €

225 €

105 €

185

375€