Skip to main content

ΠΡΕΒΕΖΑ Πάσχα 2017 από 225,00

4,5 ΗΜΕΡΕΣ
14/04

1η ημέρα :14/04 Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : ΑΘΗΝΑ-ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ - ΑΡΤΑ-ΠΡΕΒΕΖΑ
Συγκέντρωση στα γραφεία μας και αναχώρηση για την όμορφη Πρέβεζα. Μετά από διαδρομή λίγων ωρών θα διασχίσουμε την γέφυρα Ρίου Αντίρριου ένα μοναδικό κατασκευαστικό επίτευγμα του 21ου αιώνα στην χώρα μας ακολουθεί στάση στην γραφική κωμόπολη της Αμφιλοχίας, αμφιθεατρικά κτισμένη στις αρχές του 19ου αιώνα από τον Αλή Πασά. Η αρχαιότερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας προσφέρεται για μια βόλτα στην παραλία. Επόμενη στάση του ταξιδιού μας η πόλη της Άρτας. Γνωστή για το γεφύρι της το οποίο διασχίζει ο ποταμός Άραχθος. Θα δούμε επίσης το θέατρο της αρχαίας Αμβρακίας και τον ιστορικό πλάτανο του γεφυριού από τα κλαδιά του οποίου ο Αλή Πασάς κρεμούσε τους χριστιανούς. Στην συνέχεια, θα έχουμε χρόνο για φαγητό και ξεκούραση. Φτάνουμε στην Πρέβεζα, τακτοποίηση στα δωμάτια στο ξενοδοχείο μας Kanali Beach Hotel 3* και στη συνέχεια θα παρακολουθήσουμε την ακολουθία του επιταφίου στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Χαραλάμπους, όπου σύμφωνα με το τοπικό έθιμο , κατά την επιστροφή του επιταφίου ακολουθεί στιχομυθία πίσω από τις κλειστές πόρτες για να εισέλθει ο επιτάφιος στον ναό της πόλης. Δείπνο διανυκτέρευση.
2η ημέρα: 15/04 Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ- ΝΙΚΟΠΟΛΗΣ-ΖΑΛΛΟΓΟΣ-ΑΝΑΣΤΑΣΗ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Νικόπολη, μια μοντέρνα πόλη που διατηρεί τον ιστορικό Βενετικό χαρακτήρα της. Θα ακολουθήσει επίσημη ξενάγηση. Τα στενά, οι παραδοσιακές ταβέρνας και τα ουζερί ελκύουν τόσο τους κατοίκους όσο και τους τουρίστες. Το μουσείο της Νικόπολης βρίσκεται στο νοτιοανατολικό μέρος της Βυζαντινής πόλης. Συνεχίζουμε για τον ιστορικό Ζάλογγο, το μνημείο του Ζαλόγγου χτίστηκε στην μνήμη των γυναικόπαιδων οι οποίες πήδηξαν από το γκρεμό για να αποφύγουν την σκλαβιά και την ατίμωση των Τούρκων. Στο 1803 μετά την πτώση του Σουλίου, μια ομάδα 63 γυναικών, πολλές με τα παιδιά τους, τραγούδησαν και χόρεψαν έως την πτώση τους στο γκρεμό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και μεταφορά στον ναό της Αγίας Παρασκευής στο Κανάλι για να παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη λειτουργία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για το αναστάσιμο δείπνο.
3ηημέρα: 16/04 ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ-ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΓΛΕΝΤΙ
Αυτή την ιδιαίτερη ημέρα αγάπης της Ορθοδοξίας, θα απολαύσετε τα μοναδικά πασχαλινά εδέσματα σε ένα πλούσιο πασχαλινό τραπέζι. Ημέρα ελεύθερη στην διάθεση σας . Διανυκτέρευση.
4η ημέρα: 17/04 ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ- ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ
Πρωινό και αναχωρούμε για τον Αχέροντα. Ξεκινάμε με επίσκεψη και περιήγηση στο νεκρομαντείο της Αρχαίας Εφύρας. Συνεχίζουμε την βόλτα μας στο κατάφυτο Φαράγγι των Πηγών του Αχέροντα, στην περιοχή της Γλυκής, θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε μοναδικές στιγμές περπατώντας στο κατάφυτο μονοπάτι που οδηγεί στις πηγές του μυθικού ποταμού που συνδέθηκε με την είσοδο των ψυχών στον Άδη. Από εδώ οι λάτρεις της πεζοπορίας και της περιπέτειας μπορούν να φτάσουν, μέσα από το ποτάμι, μέχρι τις πηγές του Αχέροντα. Οι λιγότερο τολμηροί θα βαδίσουν δίπλα στο ποτάμι μέχρι τη σκάλα της Τζαβέλαινας. Εάν σας αρέσουν τα υπαίθρια σπορ , θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε ιππασία στο δάσος που οδηγεί στις πηγές του Αχέροντα και θα επιστρέψετε από ένα σημείο και μετά μέσα από το ποτάμι, καλπάζοντας μέσα στα διάφανα νερά.
Αν πάλι είστε «ερωτευμένοι» με το ράφτινγκ, θα έχετε την ευκαιρία να ζήσετε δυνατές συγκινήσεις. Η διαδρομή από τη γέφυρα της Γλυκής είναι σύντομη και προσιτή για τον καθένα. Για τους πιο τολμηρούς και έμπειρους υπάρχουν και δύσκολα κομμάτια του ποταμού από τα Σερτζιανά ως τη Γλυκή για ράφτινγκ, διάρκειας 4-5 ωρών, με περάσματα 3ου και 4ου βαθμού δυσκολίας. Μπορείτε ακόμη να κάνετε Flying fox (εναέριο πέρασμα του ποταμού με συρματόσχοινο). Στην συνέχεια θα έχετε χρόνο για να γευματίσετε σε κάποιο εστιατόριο πάνω στο ποτάμι(όλα τα εστιατόρια έχουν προσιτές τιμές περίπου 10-15€ το άτομο). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
5η ημέρα: 18/04 ΤΡΙΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ- ΠΡΕΒΕΖΑ-ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε το ταξίδι μας για την επιστροφή στην Αθήνα. Θα κάνουμε στάση για καφέ στο Μεσολόγγι και μια μικρή περιήγηση στην πόλη. Παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής μέσω Ρίου Αντιρρίου και άφιξη στην Αθήνα αργά το απόγευμα με τις καλύτερες εντυπώσεις από την εκδρομή μας.
*Σημείωση: στο τετραήμερο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνεται η τέταρτη ημέρα του προγράμματος.

Περιλαμβάνονται:

  • Τρεις / τέσσερεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Kanali Beach Hotel 3*
  • Ημιδιατροφή (περιλαμβάνονται το νηστίσιμο, το Αναστάσιμο και το Πασχαλινό γεύμα και ζωντανή μουσική και κρασί κατά τη διάρκεια των γευμάτων )
  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο, σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής
  • Αρχηγός εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό
 

ΤΙΜΕΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ κατά άτομο

 14-18/04/2017

2/κλινο

3ο άτομο

1ο  παιδί  έως 12ετών

2ο παιδί έως 12 ετών

Μονόκλινο

4ημερες/3 νυχτες

225 €

175 €

95  €

95 €

270 €

5ημερες/4 νυχτες

265 €

215 €

110 €

110 €

315€