Skip to main content

ΠΑΣΧΑ 2015 Στις μαγευτικές διαδρομές του Βορρά, Σέρρες!! ΑΠΟ 249,00

Σέρρες - Σαντάνσκι – Μπάνσκο - Σπήλαιο Αλιστράτης – Στενά Νέστου – Δράμα (Ονειρούπολη) - Λίμνη Κερκίνη – Θεσσαλονίκη
Αναχωρήσεις: 10/04

1η ημέρα: 10/04, Μεγάλη Παρασκευή: Αθήνα – Σέρρες
Αναχώρηση από Αθήνα με τελικό προορισμό τις Σέρρες, μια σύγχρονη πόλη, στολισμένη με όμορφα κτίρια, πλούσια ιστορία, προικισμένη με φυσικές ομορφιές και φιλόξενους ανθρώπους. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο κέντρο της πόλης. Δείπνο. Το βράδυ με τα πόδια θα μεταβούμε σε εκκλησία κοντά στο ξενοδοχείο όπου θα παρακολουθήσουμε την περιφορά του Επιταφίου όπως απαιτεί η μέρα. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: 11/04, Μεγάλο Σάββατο: Μπάνσκο – Σαντάνσκι
Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το Μπάνσκο. Μέσω Προμαχώνα θα περάσουμε τα Βουλγαρικά σύνορα, και μετά τις διατυπώσεις, ξεκινάμε για το πασίγνωστο θέρετρο των Βαλκανίων και ένα από τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα, το Μπάνσκο. Βόλτα στο ιστορικό κέντρο του, για να καταλήξουμε σε μια από τις παραδοσιακές ταβέρνες, να δοκιμάσουμε και τις ντόπιες γεύσεις. Αναχώρηση για την όμορφη λουτρόπολη, το Σαντάνσκι, γνωστή για τα ιαματικά νερά της και τις συμφέρουσες αγορές. Φεύγουμε το απόγευμα για Σέρρες. Το βράδυ συγκέντρωση στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου, όπου θα γίνει το “παραδοσιακό” μοίρασμα των λαμπάδων και αναχώρηση για την παρακολούθηση της Αναστάσιμης Ακολουθίας. Αναστάσιμο Δείπνο με παραδοσιακή μαγειρίτσα. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: 12/04, Κυριακή του Πάσχα: Λίμνη Κερκίνη
Χριστός Ανέστη – Χρόνια Πολλά!!! Πρόγευμα σε μπουφέ και χαρείτε την Λαμπριάτικη μέρα στους χώρους του ξενοδοχείου με μεζεδάκι και ουζάκι που θα προσφέρονται από νωρίς. Το μεσημέρι θα απολαύσουμε τον παραδοσιακό οβελία & πασχαλινούς παραδοσιακούς μεζέδες συνοδεία μουσικής. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε την Λίμνη Κερκίνη, ένας από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ευρώπης. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: 13/04, Σπήλαιο Αλιστράτης – Στενά Νέστου – Δράμα
Μπουφέ πρόγευμα και μια συναρπαστική μέρα ξεκινά με πολλές εναλλαγές τοπίων και σημαντικά αξιοθέατα. Θα επισκεφθούμε ένα από τα σημαντικότερα ωραιότερα και μεγαλύτερα Σπήλαια της χώρας μας, το Σπήλαιο Αλιστράτης (έξοδα ατομικά) γεμάτο με σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Συνεχίζουμε για το Παρανέστι όπου θα επισκεφθούμε το μουσείο φυσικής ιστορίας, στο οποίο μπορούμε να πληροφορηθούμε τα πάντα για το γεωλογικό πλούτο, τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής. Αμέσως μετά μαζί με τον τοπικό ξεναγό μας, θα πραγματοποιήσουμε μια από τις γραφικότερες διαδρομές της Ελληνικής φύσης, και παράλληλα με τα στενά του Νέστου, τα περίφημα Θρακικά Τέμπη. Θα καταλήξουμε στους Τοξότες, όπου θα έχουμε μικρή παραμονή για καφέ, σ’ ένα τοπίο πραγματικά μαγικό μέσα σε δένδρα και δίπλα στο ποταμό Νέστο. Επόμενος σταθμός μας η πόλη της Δράμας για καφέ και βόλτα στα νερά της Αγίας Βαρβάρας και στη μικρή λίμνη της περιοχής Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο & διανυκτέρευση.

5η ημέρα: 14/04, Σέρρες – Θεσσαλονίκη – Αθήνα
Μετά το πρόγευμα θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν έχοντας τις καλύτερες εντυπώσεις από το ταξίδι μας, θα αναχωρήσουμε για την «Νύμφη του Θερμαϊκού», την πανέμορφη πόλη της Θεσσαλονίκης, με ελεύθερο χρόνο. Στη συνέχεια θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα όπου θα φθάσουμε νωρίς το βράδυ έχοντας σύντομες στάσεις για φαγητό, καφέ και ξεκούραση.

Περιλαμβάνονται:

  • Εκδρομές – Μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • 4 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο PHILIPPOS XENIA 4* με ημιδιατροφή (περιλαμβάνονται το Νηστίσιμο, το Αναστάσιμο και το Πασχαλινό γεύμα)
  • Ξενάγηση Νέστου με επίσημο ξεναγό, Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, Γεύματα και δείπνα εκτός ξενοδοχείου
  • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

Τιμή κατ' άτομο

Ημέρες

Δίκλινο

3ο άτομο
ενήλικας

3ο άτομο
παιδί έως 6

Μονόκλινο

5

249 €

209 €

118 €

359 €