Skip to main content

ΠΑΣΧΑ 2015 Εκδρομή - Θρακικά Τέμπη!! ΑΠΟ 210,00

Κομοτηνή - Παρανέστι – Σταυρούπολη – Σμίνθη – Ξάνθη - Υδροβιότοπος Έβρου – Δάσος Δαδιάς – Σουφλί - Θεσσαλονίκη
Αναχωρήσεις: 09/04 & 10/04

1ηημέρα: 09/04, Μεγάλη Πέμπτη (Αθήνα – Κομοτηνή)
Αναχώρηση από Αθήνα και με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση και φαγητό θα φθάσουμε στην Κομοτηνή. Άφιξη στο ξενοδοχείο διαμονής μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.

2ηημέρα: 10/04, Μεγάλη Παρασκευή (Υδροβιότοπος Έβρου – Δάσος Δαδιάς – Σουφλί)
Μετά το πρωινό ξεκινάμε για την εκδρομή μας στον ακριτικό νομό της Αλεξανδρούπολης όπου θα επισκεφθούμε τον Υδροβιότοπο Έβρου. Φτάνοντας στο Εθνικό πάρκο, θα ενημερωθούμε για το οικοσύστημα που σχηματίζει ο ποταμός, προστατευμένο από την συνθήκη Ramsar. Μετά την περιήγησή μας στο Δέλτα του Έβρου θα αναχωρήσουμε για το δάσος της Δαδιάς, ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας, μωσαϊκό βιότοπων και φωλιά πολλών ζώων και φυτών. Συνεχίζουμε για το Σουφλί, γνωστό ως σταυροδρόμι ανατολής και δύσης στους δρόμους του μεταξιού. Επιστροφή στην Κομοτηνή για ξεκούραση. Το βράδυ θα μεταβούμε σε κοντινή εκκλησία για να παρακολουθήσουμε την περιφορά του επιταφίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο όπου θα ακολουθήσει νηστίσιμο και μη δείπνο. Διανυκτέρευση.

3ηημέρα: 11/04, Μεγάλο Σάββατο (Σταυρούπολη – Θρακικά Τέμπη – Σμίνθη – Ξάνθη)
Πρωινό και αναχώρηση για το Παρανέστι όπου θα επισκεφθούμε το μουσείο φυσικής ιστορίας στο οποίο ο επισκέπτης μπορεί να πληροφορηθεί τα πάντα για το γεωλογικό πλούτο, τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής. Στη συνέχεια από τη Σταυρούπολη με τρένο θα πραγματοποιήσουμε μια από τις γραφικότερες διαδρομές της Ελληνικής φύσης, τα περίφημα Θρακικά Τέμπη. Θα επισκεφθούμε το Πομακοχώρι Σμίνθη (Πομάκοι απόγονοι του Μ. Αλεξάνδρου, Έλληνες στην υπηκοότητα, Μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα). Το μεσημέρι, θα αναχωρήσουμε για την Ξάνθη όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και περίπατο στην πανέμορφη Θρακική πόλη. Έπειτα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την αναστάσιμη λειτουργία και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για το δείπνο με την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα και πολλά ακόμα εδέσματα. Διανυκτέρευση.

4ηημέρα: 12/04, Κυριακή του Πάσχα (Πασχαλινό γλέντι & απογευματινή βόλτα στην Αλεξανδρούπολη)
Πρωινό σε μπουφέ και ελεύθερος χρόνος στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου για να ξεκουραστούμε και να ετοιμαστούμε για το γιορτινό τραπέζι. Διάφοροι ουζομεζέδες στη διάθεσή μας μέχρι να σερβιριστεί το κυρίως φαγητό με σουβλιστά αρνιά συνοδεία ζωντανής μουσικής. Αργά το απόγευμα θα πραγματοποιήσουμε βόλτα για καφέ και γλυκό στην Αλεξανδρούπολη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο & διανυκτέρευση.

5ηημέρα: 13/04, Κομοτηνή – Θεσσαλονίκη – Αθήνα
Μετά το πρόγευμα θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν όπου θα αναχωρήσουμε για την Θεσσαλονίκη έχοντας χρόνο για περιήγηση της πόλης και για περίπατο. Στη συνέχεια θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα όπου θα φθάσουμε νωρίς το βράδυ έχοντας σύντομες στάσεις για φαγητό, καφέ και ξεκούραση.

Περιλαμβάνονται:
Τέσσερεις διανυκτερεύσεις στο Chris & Eve 4* ή στο Anatolia 4* στην Κομοτηνή
Ημιδιατροφή καθημερινά σε πλούσιο μπουφέ (περιλαμβάνονται το Νηστίσιμο, το Αναστάσιμο και το Πασχαλινό γεύμα με ζωντανή μουσική)
Απεριόριστη κατανάλωση κρασιού στα γεύματα του Σαββάτου και της Κυριακής (μόνο για το Chris & Eve)
Ζωντανή μουσική στο πασχαλινό γλέντι (μόνο για το Chris & Eve)
Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο του γραφείου μας
Αναστάσιμη λαμπάδα, Αρχηγός εκδρομής, Ασφάλεια αστικής ευθύνης & Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:
Γεύματα και δείπνα εκτός ξενοδοχείου, Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

Σημείωση:
Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί και 4ήμερο (3 διανυκτερεύσεις) με αναχώρηση στις 10/04 και χωρίς την εκδρομή της 3ηςημέρας.

Τιμή κατ' άτομο

Ξενοδοχείο Ημέρες Δίκλινο

3ο άτομο
ενήλικας

3ο άτομο
παιδί έως 12

Μονόκλινο
Chris & Eve 4 210 € 190 € 140 € 255 €
5 250 € 225 € 165 € 310 €
Anatolia 4 219 € 159 € 95 € έως 6
129 € 7-12
285 €
5 265 € 185 € 109 € έως 6
149 € 7-12
350 €