Skip to main content

ΠΑΣΧΑ 2015 Εκδρομή στη Θεσσαλονίκη & Πασχαλινό γλέντι στη Νάουσα!!! ΑΠΟ 245,00

Λουτρά Πόζαρ - Έδεσσα - Παλαιός Άγιος Παντελεήμονας – Θεσσαλονίκη - Οχυρό Ρούπελ – Λίμνη Κερκίνη - Νάουσα – Άγιος Νικόλαος – Καμένα Βούρλα
Αναχωρήσεις: 09/04 & 10/04

1η ημέρα: 09/04, Μεγάλη Πέμπτη (Αθήνα – Παλαιός Άγιος Παντελεήμονας – Θεσσαλονίκη)
Αναχώρηση από Αθήνα και με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση κατευθυνόμαστε προς ένα από τα ομορφότερα μέρη της Μακεδονίας, τον παλαιό Άγιο Παντελεήμονα. Μετά το φαγητό σε παραδοσιακή ταβέρνα αναχωρούμε και αργά το μεσημέρι θα φθάσουμε στην Θεσσαλονίκη και στα ξενοδοχεία διαμονής μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο & διανυκτέρευση.

2η ημέρα: 10/04, Μεγάλη Παρασκευή (Οχυρό Ρούπελ – Λίμνη Κερκίνη)
Μετά το πρόγευμα επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για το Οχυρό Ρούπελ, το οποίο ήταν το μεγαλύτερο από τα 21 συγκροτήματα οχυρών που κατασκευάστηκαν σε όλη τη γραμμή Μεταξά και που στις μέρες μας λειτουργεί ως ιστορικό μνημείο. Κατά την επίσκεψή μας θα ξεναγηθούμε από αξιωματικούς του Ελληνικού στρατού και μέσω οπτικοακουστικού συστήματος διάρκειας είκοσι λεπτών, θα μας γίνει παρουσίαση της μάχης των οχυρών. Επίσης θα πάμε στο μουσείο που λειτουργεί και τέλος στο περίπτερο των επισκεπτών όπου μπορούμε να αγοράσουμε αναμνηστικά δώρα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει επίσκεψη στη τεχνητή λίμνη Κερκίνη, έναν από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ευρώπης, με αξιοθαύμαστη πανίδα και χλωρίδα. Μετά την περιβαλλοντική μας ξενάγηση θα ακολουθήσει φαγητό σε παραδοσιακό εστιατόριο κοντά στη λίμνη και έπειτα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την περιφορά του Επιταφίου σε κοντινή εκκλησία και στη συνέχεια νηστίσιμο δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: 11/04, Μεγάλο Σάββατο (Λουτρά Πόζαρ – Έδεσσα)
Πρωινό και σήμερα θα πραγματοποιήσουμε εξόρμηση 13 χλμ. από την Αριδαία στα Λουτρά Πόζαρ, όπου σε υψόμετρο 369 – 390 μέτρων βρίσκονται οι ιαματικές πηγές λουτροθεραπείας και ποσιθεραπείας. Πρόκειται για μεταλλικά - θερμά νερά (37οC). Τα Λουτρά Πόζαρ είναι γνωστά για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, τόσο κατά την εποχή του Μ. Αλεξάνδρου, όσο και κατά την ρωμαϊκή και βυζαντινή περίοδο. Έπειτα αναχώρηση για την Έδεσσα όπου θα θαυμάσουμε τους πασίγνωστους καταρράκτες της και θα έχουμε και ελεύθερο χρόνο για περίπατο και φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη Ακολουθία και επιστροφή στο ξενοδοχείο για το Αναστάσιμο δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: 12/04, Κυριακή του Πάσχα (Πασχαλινό γλέντι στο άλσος του Αγίου Νικολάου στη Νάουσα)
Μετά το πρωινό σε πλούσιο μπουφέ θα αναχωρήσουμε για ένα από τα πιο όμορφα μέρη της χώρας μας το άλσος του Αγίου Νικολάου δύο χιλιόμετρα από την πόλη της Νάουσας. Εδώ ένας περίπατος μέσα στο άλσος περνώντας κάτω από τεράστια, πολυετή πλατάνια και δίπλα στα κρυστάλλινα νερά του ποταμού θα μας χαλαρώσει με τον καλύτερο τρόπο. Το μεσημέρι, σε παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής, θα απολαύσουμε το Πασχαλινό μας γλέντι συνοδεία μουσικής. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ μας ελεύθερο, και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: 13/04, Δευτέρα του Πάσχα (Θεσσαλονίκη – Καμένα Βούρλα – Αθήνα
Μετά το πρόγευμα, επιβίβαση στο πούλμαν όπου θα κάνουμε μια μικρή περιήγηση της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για μια τελευταία ματιά (ατομικά) στην πρωτεύουσα του βορρά. Το μεσημεράκι επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεση στάση στα Καμένα Βούρλα.

Περιλαμβάνονται:

  • Τέσσερεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Capsis Hotel 4* ή στο Mediterranean Palace 5*
  • Ημιδιατροφή (περιλαμβάνεται το νηστίσιμο και το αναστάσιμο δείπνο και το Πασχαλινό γεύμα)
  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο του γραφείου μας
  • Αναστάσιμη λαμπάδα, Αρχηγός εκδρομής, Ασφάλεια αστικής ευθύνης & Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φιλοδωρήματα, είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους
  • Φαγητά εκτός της ημιδιατροφής & ότι δεν αναφέρεται στο παραπάνω πρόγραμμα

Σημείωση:Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί και τετραήμερη με αναχώρηση την Μ. Παρασκευή στις 10/04 χωρίς την 2ηημέρα.

Τιμή κατ' άτομο στοCapsis Hotel 4*

Ημέρες Δίκλινο

3ο άτομο
ενήλικας

3ο άτομο
παιδί έως 6

3ο άτομο
παιδί 7-12

Μονόκλινο

4

245 €

185 €

120 €

150 €

310 €

5

295 €

205 €

130 €

170 €

375 €


Τιμή κατ' άτομο στοMediterranean Palace 5*

Ημέρες Δίκλινο

3ο άτομο
ενήλικας

3ο άτομο
παιδί έως 6

3ο άτομο
παιδί 7-12

Μονόκλινο

4

265 €

215 €

120 €

150 €

370 €

5

315 €

245 €

130 €

170 €

455 €