Skip to main content

ΠΑΣΧΑ 2015 Εκδρομή - Καστροπολιτείες Λακωνίας & Ελαφόνησος!!! ΑΠΟ 225,00

Νεάπολη - Μυστράς – Αρεόπολη - Σπήλαιο Δυρού – Μονεμβασιά - Γύθειο
Αναχωρήσεις: 10/04

1η ημέρα: 10/04, Μεγάλη Παρασκευή (Αθήνα – Μυστράς – Νεάπολη)
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση με προορισμό το Μυστρά, 5χλμ δυτικά από τη Σπάρτη. Εκεί θα επισκεφθούμε τη νεκρή Βυζαντινή πολιτεία, ολόκληρη ένα υπαίθριο μουσείο, αδιάψευστη μαρτυρία μιας λαμπρής εποχής. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος για φαγητό και καφέ και αναχώρηση για τον τελευταίο προορισμό της ημέρας και το ξενοδοχείο διαμονής μας στη Νεάπολη Λακωνίας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Το βράδυ θα μεταβούμε σε κοντινή εκκλησία για να παρακολουθήσουμε την περιφορά του Επιταφίου και έπειτα επιστροφή στο ξενοδοχείο για τον νηστίσιμο μπουφέ. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: 11/04, Μεγάλο Σάββατο (Σπήλαιο Δυρού – Αρεόπολη – Γύθειο)
Μετά το πλούσιο πρόγευμα θα επισκεφτούμε το ομορφότερο ίσως, λιμναίο σπήλαιο στον κόσμο. Το σπήλαιο του Δυρού είναι υπόγειος ποταμός ο οποίος αναπτύσσεται σε δύο κύριους παράλληλους διαδρόμους με αρκετούς δευτερεύοντες. Σήμερα με συνολικό μήκος να φτάνει τα 6000 μέτρα, αλλά και με την στάθμη της θάλασσας να έχει ανέβει, έχουν δημιουργηθεί σχηματισμοί των σταλακτιτών που μοιάζουν με λευκές κολώνες που βγαίνουν μέσα από το νερό. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην Αρεόπολη η οποία δεν είναι τυχαία ένας από τους πιο όμορφους και ιστορικά πιο σημαντικούς παραδοσιακούς οικισμούς της Χώρας μας. Μετά την περιήγησή μας θα συνεχίσουμε για το γραφικό και παραθαλάσσιο Γύθειο όπου θα έχουμε χρόνο για περίπατο και φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και να ετοιμαστούμε για την Αναστάσιμη ακολουθία την οποία θα παρακολουθήσουμε σε κοντινή στο ξενοδοχείο εκκλησία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για να απολαύσουμε την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα με συνοδεία άλλων εδεσμάτων. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: 12/04, Κυριακή του Πάσχα (γλέντι στο ξενοδοχείο και απογευματινή βόλτα στην Ελαφόνησο)
Πλούσιο πρόγευμα σε μπουφέ και η ημέρα απαιτεί ξεκούραση, χαλάρωση και προσμονή για το μεσημεριανό Πασχαλινό γεύμα με σουβλιστά αρνιά και διάφορα ακόμα παραδοσιακά φαγητά συνοδεία μουσικής και χορού. Νωρίς το απόγευμα και καιρού επιτρέποντος, θα πραγματοποιήσουμε εκδρομή με το καραβάκι στην γραφική Ελαφόνησο. Η Ελαφόνησος φημίζεται για τις υπέροχες παραλίες της. Διαθέτει πολλές αμμουδιές με εξωτική ομορφιά οι οποίες αποτελούν πόλο έλξης για τους επισκέπτες της περιοχής και γενικότερα του νομού Λακωνίας. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και φαγητό και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: 13/04, Δευτέρα του Πάσχα (Νεάπολη – Μονεμβασιά – Αθήνα)
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για την γραφική και ιδιαίτερη Μονεμβασσιά. Φθάνοντας, μπροστά στα μάτια μας, εμφανίζεται η ανεπανάληπτη εικόνα του βράχου της Μονεμβασιάς που επάνω εξακολουθεί να ζει σκαρφαλωμένη η μεσαιωνική βυζαντινή και ενετική καστροπολιτεία, όπου με χαμηλή γέφυρα γίνεται η σύνδεση με την ακτή. Από το κεντρικό εμπορικό καλντερίμι μέχρι τις επάλξεις του διπλού τοίχους συναντάμε λιθόστρωτα δρομάκια. Αρχοντικά, αψίδες, ενετικά οικόσημα, βυζαντινές εκκλησίες με σημαντικότερες του Ελκομένου Χριστού και της Αγ. Σοφίας, σπίτια με εξώστες στο πέλαγος. Στη συνέχεια αναχώρηση για την επιστροφή μας στην Αθήνα όπου θα φθάσουμε νωρίς το βράδυ έχοντας σύντομες στάσεις για ξεκούραση.

Περιλαμβάνονται:

  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Limira Mare 3* superior
  • Ημιδιατροφή καθημερινά σε πλούσιο μπουφέ (περιλαμβάνονται το Νηστίσιμο, το Αναστάσιμο και το Πασχαλινό γεύμα)
  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο, σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής
  • Αναστάσιμη λαμπάδα, Αρχηγός εκδρομής, Ασφάλεια αστικής ευθύνης & Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Γεύματα και δείπνα εκτός ξενοδοχείου, Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Το εισιτήριο του καραβιού για την Ελαφόνησο με επιστροφή (κόστος περίπου 3€ το άτομο)
  • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

 

Τιμή κατ' άτομο

Ημέρες Δίκλινο

3ο άτομο
ενήλικας

3ο άτομο
παιδί έως 6

3ο άτομο
παιδί 7-12

Μονόκλινο
4 225 € 185 € 85 € 160 € 265 €