Skip to main content

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΚΑΣΤΡΑ 20/02 3&4 ημερες απο 180.00

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΚΑΣΤΡΑ 20&21/2

1η ημέρα: 20/02, Αθήνα – Αγία Θεοδώρα – Καλαμάτα

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί. Επιβίβαση στο λεωφορείο, αναχώρηση μέσω Ισθμού και με ενδιάμεσες στάσεις νωρίς το μεσημέρι φτάνουμε έξω από την Μεγαλόπολη στο χωριό Βάστα Αρκαδίας για να επισκεφτούμε το θαύμα της φύσης, την εκκλησία της Αγίας Θεοδώρας. Δεκαεπτά πελώρια δέντρα ξεπηδούν από τη στέγη της, ενώ από τα θεμέλιά της αναβλύζουν τα νερά ενός κεφαλαριού. Χρόνος ελεύθερος και το απόγευμα μεταφερόμαστε στο ξενοδοχείο διαμονής μας στην παραλία Καλαμάτας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο δείπνο & διανυκτέρευση.

2η ημέρα: 21/02, Καρδαμύλη – Στούπα – Οίτυλο

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για μια βόλτα στην Μεσσηνιακή Μάνη. Θα επισκεφθούμε την Καρδαμύλη, έναν τόπο με μεγάλη ποικιλία τοπίων και αυστηρά παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε ένα νεόδμητο χωριουδάκι που εξελίχθηκε με γρήγορο ρυθμό σε φημισμένο τουριστικό θέρετρο. Έπειτα θα συναντήσουμε το Οίτυλο, μια πόλη που ξεχωρίζει για την γραφικότητα του τοπίου, για τη φιλοξενία των ντόπιων και για τους 67 παραδοσιακούς πετρόχτιστους οικισμούς από τους 98 που διαθέτει στο σύνολό της η Μάνη. Μετά το φαγητό και αν ο χρόνος μας το επιτρέπει θα επισκεφθούμε τα σπήλαια του Δυρού, τα ωραιότερα λιμναία σπήλαια του κόσμου. Έπειτα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση.Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: 22/02, Κορώνη – Μεθώνη – Πύλος

Μετά το πλούσιο πρόγευμα θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν και θα αναχωρήσουμε για να επισκεφθούμε το Βυζαντινό κάστρο της Κορώνης, το οποίο έχει εξαιρετική θέα προς τη θάλασσα και τις αντικρινές ακτές της Μάνης. Χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Μεθώνη, μια ακόμη πανέμορφη πόλη στα Μεσσηνιακά παράλια η οποία υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Πελοποννήσου κατά τον μεσαίωνα και κατέληξε να είναι η σπουδαιότερη ναυτική βάση μεταξύ Ευρώπης και Αγίων Τόπων. Εδώ θα έχουμε και την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την προετοιμασία του γνωστού εθίμου «του Κουτρούλη ο γάμος». Τελευταίος μας σταθμός η Πύλος, η όμορφη πολιτεία με το νησιώτικο χρώμα, το ιδιόρρυθμο αρχιτεκτονικό σχέδιο. Μετά το μεσημεριανό φαγητό θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: 23/02, Καλαμάτα – Μεσσήνη – Αθήνα

Νωρίς το πρωί, μετά το πρόγευμα, θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν για να μεταβούμε στη Μεσσήνη όπου θα παρακολουθήσουμε το πασίγνωστο έθιμο με το κρέμασμα της Γριάς Συκούς και την παρέλαση των αρμάτων. Στη συνέχεια και μετά το σαρακοστιανό φαγητό θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση.

 

Περιλαμβάνονται:
    Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Messinian Bay 3* με ημιδιατροφή σε μπουφέ
    Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο, σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής
    Αρχηγός εκδρομής, Ασφάλεια αστικής ευθύνης με την Ευρωπαϊκή Πίστη & Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται:
    Φιλοδωρήματα, είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους
    Φαγητά εκτός της ημιδιατροφής & ότι δεν αναφέρεται στο παραπάνω πρόγραμμα

 

Σημείωση:
Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί και τριήμερο με αναχώρηση στις 21/02  χωρίς την εκδρομή της 2ης ημέρας

3 ΗΜΕΡΕΣ ΤΙΜΗ ΚΑΤ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ 180.00 ΕΥΡΩ

4 ΗΜΕΡΕΣ ΤΙΜΗ ΚΑΤ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ 230.00 ΕΥΡΩ