Skip to main content

ΚΟΡΥΦΕΣ ΟΛΥΜΠΟΥ & καρναβάλι στη ΝΑΟΥΣΑ 3&4 μερες απο 155.00

ΚΟΡΥΦΕΣ ΟΛΥΜΠΟΥ & καρναβάλι στη ΝΑΟΥΣΑ

1η ημέρα: 20/02, Αθήνα – Παλ. Άγιος Παντελεήμονας – Λεπτοκαρυά

Αναχώρηση από Αθήνα και με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση κατευθυνόμαστε σε ένα από τα ομορφότερα μέρη της Μακεδονίας, τον παλαιό Άγιο Παντελεήμονα. Ο αναπαλαιωμένος και διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός βρίσκεται σε υψόμετρο 700μ., με εξαιρετική θέα προς τον Θερμαϊκό κόλπο και τις ακτές της Νότιας Πιερίας. Μετά το φαγητό σε παραδοσιακή ταβέρνα και σε λιγότερο από μία ώρα, στην Λεπτοκαρυά βρίσκεται το ξενοδοχείο διαμονής μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Το βράδυ πλούσιο δείπνο εντός ξενοδοχείου & διανυκτέρευση.

2η ημέρα: 21/02, Λιτόχωρο – Δίον – Ελατοχώρι

Μετά το πλούσιο πρωινό μας, θα κινηθούμε στα ενδότερα του βουνού των Δώδεκα Θεών κατά τη μυθολογία, του επιβλητικού Ολύμπου. Πρώτος μας σταθμός η κωμόπολη του Λιτόχωρου. Το Λιτόχωρο είναι δημοφιλής πόλη για εκείνους που επιθυμούν να ξεκινήσουν αναρρίχηση στον Όλυμπο, καθώς από εκεί ξεκινούν όλες οι προσπάθειες για την κατάκτηση της κορυφής του μυθικού βουνού. Στη συνέχεια και βόρεια του Λιτόχωρου θα επισκεφτούμε το Δίον, μια αρχαιότατη πόλη στρατηγικής σημασίας. Μετά την ξενάγησή μας στον αρχαιολογικό χώρο θα επισκεφτούμε ακόμα ένα ορεινό χωριό, από τα πιο δημοφιλή της περιοχής. Το Ελατοχώρι Βρίσκεται σε υψόμετρο 780μ. και τόσο ο νέος όσο και ο παλιός οικισμός έχει εξελιχθεί σε ένα από τα καλύτερα ορεινά θέρετρα της Πιερίας συγκεντρώνοντας μόνιμους παραθεριστές και ημερήσιους επισκέπτες όλο το χρόνο. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό σε παραδοσιακό εστιατόριο και επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το βράδυ αποκριάτικο δείπνο στο ξενοδοχείο συνοδεία μουσικής. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: 22/02, Παναγία Σουμελά – Νάουσα

Μετά το πλούσιο πρωινό και μέσω μιας μαγευτικής διαδρομής, πνιγμένη σε καστανιές, πεύκα και έλατα, θα φθάσουμε στο χωριό Καστανιά στους πρόποδες της Βέροιας. Θα επισκεφτούμε την Παναγία Σουμελά και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Νάουσα όπου θα παρακολουθήσουμε το γνωστό έθιμο "Γενίτσαροι και Μπούλες", ένα παραδοσιακό δρώμενο την περίοδο της αποκριάς. Έπειτα, σε απόσταση αναπνοής θα μεταβούμε στο άλσος του Αγίου Νικολάου. Εδώ ένας περίπατος μέσα στο άλσος περνώντας κάτω από τεράστια, πολυετή πλατάνια και δίπλα στα κρυστάλλινα νερά του ποταμού θα μας χαλαρώσει με τον καλύτερο τρόπο. Χρόνος ελεύθερος για παραδοσιακό φαγητό στις ταβέρνες της περιοχής και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ αποκριάτικο δείπνο στο ξενοδοχείο συνοδεία μουσικής και διανυκτέρευση.  

4η ημέρα: 23/02, Λεπτοκαρυά – Μακρυνίτσα – Βόλος – Αθήνα

Πλούσιο πρόγευμα και αναχώρηση για την επιστροφή μας στην Αθήνα μέσω Μακρυνίτσας, όπου θα κάνουμε στάση για καφέ, αλλά και του Βόλου όπου θα μας δοθεί η ευκαιρία να απολαύσουμε τα κούλουμα σε κάποιο από τα παραδοσιακά τσιπουράδικα της πόλης. Άφιξη στην Αθήνα νωρίς το Βράδυ έχοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

Περιλαμβάνονται:
    Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Poseidon Palace 4* superior με ημιδιατροφή σε μπουφέ & μουσική
    Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο του γραφείου μας
    Αρχηγός εκδρομής, ασφάλεια αστικής ευθύνης με την Ευρωπαϊκή Πίστη & Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται:
    Φιλοδωρήματα, είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους
    Φαγητά & ποτά εκτός της ημιδιατροφής & ότι δεν αναφέρεται στο παραπάνω πρόγραμμα

 

Σημείωση:
Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί και 3ήμερο (2 διανυκτερεύσεις) με αναχώρηση στις 21/02 ακολουθώντας το παρακάτω πρόγραμμα.
1η ημέρα: Αθήνα – Παλ. Άγιος Παντελεήμονας – Λεπτοκαρυά
2η ημέρα: Παναγία Σουμελά – Νάουσα
3η ημέρα: Λεπτοκαρυά – Λιτόχωρο – Βόλος - Αθήνα

 

3 ΗΜΕΡΕΣ ΤΙΜΗ ΚΑΤ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ 155.00 ΕΥΡΩ

4 ΗΜΕΡΕΣ ΤΙΜΗ ΚΑΤ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ 205,00 ΕΥΡΩ