Skip to main content

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΞΑΝΘΗΣ 20/2 4&5 ημερες απο 210,00

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΞΑΝΘΗΣ

1η ημέρα: 20/02, Αθήνα – Ξάνθη

Αναχώρηση από Αθήνα και με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση και φαγητό θα φθάσουμε στην ακριτική Ξάνθη. Άφιξη στο ξενοδοχείο διαμονής μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη μιας και τα ξενοδοχεία μας είναι κεντρικά και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: 21/02, Παρανέστι – Σταυρούπολη – Θρακικά Τέμπη – Σμίνθη

Πρωινό και αναχώρηση για το Παρανέστι όπου θα επισκεφθούμε το μουσείο φυσικής ιστορίας στο οποίο ο επισκέπτης μπορεί να πληροφορηθεί τα πάντα για το γεωλογικό πλούτο, τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής. Στη συνέχεια από τη Σταυρούπολη με τρένο θα πραγματοποιήσουμε μια από τις γραφικότερες διαδρομές της Ελληνικής φύσης, τα περίφημα Θρακικά Τέμπη. Θα επισκεφθούμε το Πομακοχώρι Σμίνθη (Πομάκοι απόγονοι του Μ. Αλεξάνδρου, Έλληνες στην υπηκοότητα, Μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα). Το μεσημέρι θα επιστρέψουμε στην Ξάνθη όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και περίπατο στην πανέμορφη Θρακική πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: 22/02, Παρακολούθηση καρναβαλιού Ξάνθης – Βραδινή βόλτα στην Καβάλα

Πρωινό και την σημερινή ημέρα θα την αφιερώσουμε για να παρακολουθήσουμε ένα από τα πιο φημισμένα καρναβάλια της χώρας. Κάθε χρόνο την περίοδο του τριωδίου στο ΞανθιώτικοΚαρναβάλι διοργανώνονται δεκάδες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. Κορυφαία στιγμή των εορτών αποτελεί η καρναβαλική παρέλαση που γίνεται την Κυριακή πριν την Κ. Δευτέρα. Χιλιάδες καρναβαλιστές ξεχύνονται στους δρόμους για να παρελάσουν μαζί με δεκάδες άρματα και μετά το πέρας της παρέλασης πραγματοποιείται το κάψιμο του τζάρου στο ποτάμι της πόλης, ένα έθιμο που κρατά από τα αρχαία χρόνια. Το βράδυ θα πραγματοποιήσουμε βόλτα για καφέ, φαγητό και περίπατο στην Καβάλα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: 23/02, Υδροβιότοπος Έβρου – Δάσος Δαδιάς

Μετά το πρωινό ξεκινάμε για την εκδρομή μας στον ακριτικό νομό της Αλεξανδρούπολης όπου θα επισκεφθούμε τον Υδροβιότοπο του Έβρου. Φτάνοντας στο Εθνικό πάρκο, θα ενημερωθούμε για το οικοσύστημα που σχηματίζει ο ποταμός, προστατευμένο από την συνθήκη Ramsar. Μετά την περιήγησή μας στο Δέλτα του Έβρου θα αναχωρήσουμε για το δάσος της Δαδιάς, ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας, μωσαϊκό βιότοπων και φωλιά πολλών ζώων και φυτών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: 24/02, Ξάνθη – Θεσσαλονίκη – Αθήνα

Μετά το πρόγευμα θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν όπου θα αναχωρήσουμε για την Θεσσαλονίκη έχοντας χρόνο για περιήγηση της πόλης και σαρακοστιανό φαγητό. Στη συνέχεια θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα όπου θα φθάσουμε νωρίς το βράδυ έχοντας σύντομες στάσεις για καφέ και ξεκούραση.

 

Περιλαμβάνονται:
    Τέσσερεις διανυκτερεύσεις στα Nestos 3* ή Elena 3* superior στην Ξάνθη με πρωινό
    Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο του γραφείου μας
    Αρχηγός εκδρομής
    Ασφάλεια αστικής ευθύνης με την Ευρωπαϊκή Πίστη
    Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται:
    Φιλοδωρήματα, είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους
    Φαγητά εκτός της ημιδιατροφής & ότι δεν αναφέρεται στο παραπάνω πρόγραμμα

 

Σημείωση: Θα πραγματοποιηθεί και τετραήμερη εκδρομή με αναχώρηση επίσης 20/02 και χωρίς την εκδρομή της 4ης ημέρας του παραπάνω προγράμματος.

ΤΙΜΗ ΚΑΤ ΑΤΟΜΟ ΣΤΟ ΔΙΚΛΙΝΟ 210.00 ΕΥΡΩ