Skip to main content

ΙΩΑΝΝΙΝΑ 4 ΗΜΕΡΕΣ 20/2 απο 199.00

ΙΩΑΝΝΙΝΑ 4 ΗΜΕΡΕΣ

1η ημέρα: 20/02, Αθήνα – Μουσείο Βρέλλη – Ιωάννινα

Αναχώρηση το πρωί από Αθήνα και διασχίζοντας τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου φτάνουμε στην Αμφιλοχία όπου θα έχουμε παραμονή για φαγητό. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας, για να φθάσουμε έξω από τα Ιωάννινα στο ονομαστό Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Παύλου Βρέλλη όπου και θα επισκεφθούμε. Άφιξηστα Ιωάννινα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: 21/02, Ιωάννινα – Καλπάκι – Κόνιτσα – Μονή Μολυβδοσκέπαστης – Μπουραζάνι

Πρόγευμα σε μπουφέ και ξεκινάμε την σημερινή μας ημέρα με το Καλπάκι. Στην είσοδό του υπάρχει το πολεμικό μουσείο όπου θα έχουμε επίσκεψη & ξενάγηση του χώρου. Συνεχίζουμε για την Κόνιτσα, κωμόπολη της Ηπείρου περίπου 70 χιλιόμετρα από την πόλη των Ιωαννίνων. Επόμενος σταθμός μας το παλαιότερο μοναστήρι της Ηπείρου, η Παναγιά Μολυβδοσκέπαστη που εικάζεται ότι κτίστηκε από τον βυζαντινό αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Πωγωνάτο. Τελευταίος μας σταθμός το περιβαλλοντικό Πάρκο Μπουραζάνι 2.050 στρεμμάτων, όπου φιλοξενούνται ελάφια, αγριογούρουνα, αγριοπρόβατα και ζαρκάδια. Εντός του πάρκου υπάρχει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας με ενημέρωση για τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και επιστροφή στα Ιωάννινα. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: 22/02, Μονοδένδρι – Χαράδρα Βίκου

Πρωινό σε μπουφέ και αναχώρηση για ένα από τα Ζαγοροχώρια, το γραφικό Μονοδένδρι με τα παραδοσιακά αρχοντικά και την Ριζάρειο Σχολή. Θα περπατήσουμε μέχρι το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής ανακαινισμένο στην σημερινή του μορφή στο τέλος του 18ου αιώνα, και θα θαυμάσουμε το μοναδικό θέαμα που προσφέρει η Χαράδρα του Βίκου. Προαιρετικά μπορούμε να γευματίσουμε σε παραδοσιακό ταβερνάκι του χωριού. Επιστροφή το απόγευμα στα Ιωάννινα, και χρόνος ελεύθερος στην πόλη. Μπορούμε να επιβιβαστούμε στα βαρκάκια (έξοδα ατομικά) και να επισκεφθούμε το Νησάκι, όπου θα απολαύσουμε τη γραφικότητά του αλλά και το σπίτι του Αλή Πασάπου λειτουργεί ως μουσείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο & διανυκτέρευση.

4η ημέρα: 23/02, Μέτσοβο – Καλαμπάκα – Αθήνα

Μετά το πρωινό θα έχουμε αναχώρηση, μέσα από μια καταπράσινη διαδρομή & μέσω της Νέας Εγνατίας Οδού για το πανέμορφο και γραφικό Μέτσοβο, που κρατά ακόμα γερά την αρχιτεκτονική και την παράδοσή του. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής και την Πινακοθήκη του Τοσίτσα και θα περπατήσουμε στην πλατεία του χωριού με τον επιβλητικό πλάτανο και τα παραδοσιακά μαγαζάκια με τα τοπικά προϊόντα και τα Μετσοβίτικα κρασιά. Θα συνεχίσουμε μέσω Κατάρας και κάμπου του Δεσπότη για να φθάσουμε στην Καλαμπάκα. Παραμονή για φαγητό και πορεία επιστροφής στην Αθήνα.

 


Περιλαμβάνονται:
    Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Byzantio 3* με ημιδιατροφή
    Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο του γραφείου μας
    Αρχηγός εκδρομής, ασφάλεια αστικής ευθύνης με την Ευρωπαϊκή Πίστη & Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται:
    Φιλοδωρήματα, Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους, Φαγητά & ποτά εκτός της ημιδιατροφής, ότι δεν αναφέρεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

ΤΙΜΗ ΚΑΤ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΑΠΟ 199.00 ΕΥΡΩ