Skip to main content

Πανόραμα Αλσατίας - Ρομαντική Γερμανία 2016 /2017 από 469,00

1η ημέρα: Αθήνα – Φρανκφούρτη (ξενάγηση πόλης) – Στρασβούργο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Φρανκφούρτη. Άφιξη και θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας, όπου θα γνωρίσουμε την ιστορία και τα σημαντικότερα μνημεία της πέμπτης μεγαλύτερης πόλης της Γερμανίας, που βρίσκεται στο ποταμό Μάιν και είναι η έδρα του γερμανικού χρηματιστηρίου, της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας. Θα δούμε το παλιό ιστορικό κέντρο της πόλης Romerplatz ,την γέφυρα επί του ποταμού Μάιν και την όπερα. Συνεχίζουμε για το Στρασβούργο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος στη παλιά πόλη για μια πρώτη εμπειρία.

2η ημέρα: Στρασβούργο (ξενάγηση πόλης)

Πρωινό και αναχώρηση για την ξενάγηση μας. Το Στρασβούργο βρίσκεται στη Δυτική πλευρά του Ρήνου και 2 γέφυρες το ενώνουν με τη Γερμανική κωμόπολη Κελ. Είναι μία από τις δύο έδρες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και έδρα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων και από το 1949 το Συμβούλιο της Ευρώπης. Το ιστορικό κέντρο του Στρασβούργου, ονομαζόμενο "Petite France" (Μικρή Γαλλία), χαρακτηρίσθηκε ως "αξιοθέατο παγκόσμιας κληρονομιάς" από την Unesco το 1988. Ήταν η πρώτη φορά που τέτοια τιμή αποδιδόταν σε ένα ολόκληρο κέντρο πόλης. Τα πιο σημαντικά αξιοθέατα που θα επισκεφτούμε είναι ο Καθεδρικός Ναός , η οικία Καμερζέλ, το αστρονομικό ρολόι της πόλης και το Ανάκτορο Ροάν που πλέον φιλοξενεί διάφορες πολιτιστικές Εκθέσεις .Το απόγευμα ελεύθερο να απολαύσουμε τις ομορφιές της πόλης.

3η ημέρα: Στρασβούργο – Δρόμοι κρασιού (Κολμάρ - Riquewihr - Φράιμπουργκ)

Πρωινό  και αναχώρηση για τη Γαλλική Comar, το στολίδι της Αλσατίας. Βρίσκεται στο δρόμο του κρασιού και φημίζεται για αυτά. Περιηγηθείτε στο ιστορικό του κέντρο που χαρακτηρίζεται από παραδοσιακά σπίτια κτισμένα στις όχθες του ποταμού Λάουχ. Εκεί θα θαυμάσετε το δημαρχείο, τον καθεδρικό ναό αφιερωμένο στον Άγιο Μαρτίνο όπως επίσης και μικρές πανέμορφες πλατείες με ενδιαφέρουσες υπαίθριες αγορές. Ελεύθερο χρόνο θα έχουμε στο πιο όμορφο σημείο της παλαιάς πόλης, την Μικρή Βενετία που χαρακτηρίζεται από κανάλια, περίτεχνες γέφυρες, αριστοκρατικά καφέ και γκουρμε εστιατόρια. Έπειτα αναχώρηση για το χωριό Ρίκβιρ. Έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό κυρίως για την αρχιτεκτονική των κτιρίων του 16ου αιώνα, που μοιάζουν ανέπαφα, και των τειχών που το περιβάλλουν. Έπειτα αναχώρηση διασχίζοντας ένα μέρος από τον «Δρόμο του κρασιού», γεμάτο από αμπελώνες, στις πλαγιές των Βοσγίων λόφων  για να καταλήξουμε στο κουκλίστικο Φράιμπουργκ, όπου αξίζει να αναφέρουμε πως εδώ άφησε την τελευταία του πνοή ο τεράστιος Νίκος Καζαντζάκης. Με τα πόδια θα περιηγηθούμε στο ιστορικό του κέντρο που φιλοξενεί τον πραγματικά εντυπωσιακό καθεδρικό ναό της πόλης του 13ου αιώνα, χαρακτηριστικό δείγμα ρωμανικού και γοτθικού ρυθμού. Επίσης θα δούμε το ιστορικό Κάουφχαους του 16ο αιώνα που θυμίζει το γεγονός πως η πόλη στο παρελθόν υπήρξε σημαντικό εμπορικό κέντρο. Η βόλτα θα ολοκληρωθεί στο δημαρχείο από το οποίο ξεκινά ένα μοναδικό σύμπλεγμα καναλιών και στενών πλακόστρωτων οδών με παραδοσιακά εστιατόρια που φημίζονται για τις τοπικές λιχουδιές από κυνήγι, αριστοκρατικά καφενεία και μπυραρίες. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Στρασβούργο.

4η ημέρα: Στρασβούργο – Χαιδελβέργη (ξενάγηση πόλης)

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε την παραμυθένια Χαϊδελβέργη, έδρα του παλαιότερου πανεπιστημίου της Γερμανίας, που είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Νέκαρ και στη σκιά του κάστρου Σλος. Περπατείστε στο πεζοδρομημένο ιστορικό της κέντρο, όπου θα θαυμάσετε πολλές μεσαιωνικές και νεώτερης περιόδου εκκλησίες, όπως αυτή του Αγίου Πνεύματος αλλά και αυτόν των Ιησουϊτών. Επίσης θα δείτε τον δρόμο των φιλοσόφων από τον οποίο έχει κανείς την πιο ωραία θέα στην πόλη, το ιστορικό κέντρο με τον πεζόδρομο “Hauptstrasse” που θεωρείται ο μεγαλύτερος της Γερμανίας και ένας από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης, με μήκος 1,6 χμ. Στην πόλη επίσης εντυπωσιάζουν η λεγόμενη «φυλακή των φοιτητών», ο «πύργος των μαγισσών», που είναι τμήμα του μεσαιωνικού οχυρωματικού τείχους, το ξενοδοχείο Zum Ritter, το οποίο χρονολογείται από το 1592 και η παλιά γέφυρα που ενώνει την πόλη με την απέναντι όχθη. Ελεύθερος χρόνος για το γεύμα σας σε κάποιο από τα παραδοσιακά εστιατόρια της παλιάς πόλης που φημίζονται για τα τοπικά εδέσματα ή σε κάποια από τις μπυραρίες που σφύζουν από ζωή. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Στρασβούργο.

5η ημέρα: Στρασβούργο – Μπαντεν Μπαντεν – Εsslingen Am Neckar – πτήση επιστροφής

Πρόγευμα, και αναχώρηση για το Baden-Baden. Λένε ότι το λένε 2 φόρες το όνομα του λόγω της ομορφιάς του. Βρίσκεται στη Γερμανία και είναι κτισμένη σε ρυθμό Μπαρόκ. Καταπράσινη πόλη με μεγάλα πάρκα. Φημίζεται επίσης για τα θερμά Λουτρά της. Σώζονται ακόμη τα αρχαία Λουτρά. Μπορείτε να κάνετε περιήγηση της πόλης είτε με άμαξες είτε με τα ειδικά λεωφορεία. Αξίζει να επισκεφθείτε το Καζίνο για να θαυμάσετε το υπέροχο κτίριο. Συνεχίζουμε για την γραφική πόλη Εsslingen που φωλιάζει ανάμεσα στους αμπελώνες στις όχθες του ποταμού Neckar. Τα ιστορικά κτίσματα της πόλης διασώθηκαν από τον Β´ Παγκόσμιο Πόλεμο .Στην πλατεία, βρίσκεται ο αρχαιότερος ναός της πόλης Ζανκ Ντονίτσιους του 13ου αιώνα . Με εκπληκτικά βιτρώ, θα δούμε το παλιό δημαρχείο καθώς και το νέο δημαρχείο με όμορφη αναγεννησιακή πρόσοψη, ενώ από το λόφο θα απολαύσουμε τη θέα της πόλης. Στη συνέχεια  μετάβαση στο αεροδρόμιο της Στουτγάρδης για την πτήση επιστροφής.

Σημείωση
: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια
  • Μετακινήσεις με πολυτελή υπερυψωμένα λεωφορεία  του γραφείου μας.
  • Μεταφορές από/προς αεροδρόμιο εξωτερικού
  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία της επιλογής σας
  • Διατροφή όπως αναφέρεται στον τιμοκατάλογο
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Έμπειρος Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας.
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής /επαγγελματικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων
  • Check points 10€

 ΑΝΑΧ: 24-28/12 & 29/12-02/01    5HM   ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ
Ξενοδοχείο :                                  KYRIAD 3*/       MERCURE GARE CENTRAL 4*   /   HILTON  STRASBOURG 4*
Δίκλινο(τιμή κατά άτομο) :            469€                          519€                                                 559€ 
Παιδί έως 12 ετών  :                                                        -15%
Επιβ. Μονόκλινου   :                      140€                         170€                                                    200€
Φόροι αεροδρομίου  :                                                    150€
 
 
 
 ΠΤΗΣΕΙΣ AEGEAN
 
24-28/12 &29/12-02/01 
ATH-FRA    08.25-10.25
DUS-ATH   16.15-20.15