Skip to main content

Πανόραμα Ελβετίας – Αλσατία 28 ΟΚΤ 2016 5 ημερες απο 469,00

Πανόραμα Ελβετίας – Αλσατία

1η ΗΜΕΡΑ:ΑΘΗΝΑ-ΖΥΡΙΧΗ

Άφιξη και ξενάγηση της παλιάς πόλη, όπου θα δούμε την Γοτθική Εκκλησία του 13ου αιώνα Φραουμνίστερ με τα περίφημα βιτρώ, την εκκλησία του Αγ. Πέτρου την μεγαλύτερη πλάκα ρολογιού της Ευρώπης, το Δημαρχείο, το πάρκο Ρίτερ, το λόφοτου Ηλίου Σόνενμπεργκ, και τους τροπικούς κήπους του Πανεπιστημίου, την Όπερα και το μοντέρνο κτίριοΛε Κουρμουζιέ κέντρο προστασίας περιβάλλοντος. Η Μπανχόφστρασε, λεωφόρος των μεγάλων τραπεζών,είναι ο κεντρικότερος και πολυτελέστερος δρόμος τηςΖυρίχης. Στην συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος στηνπεζοδρομημένη παλιά πόλη.

2η ΗΜΕΡΑ:ΖΥΡΙΧΗ-ΒΕΡΝΗ-ΛΟΥΚΕΡΝΗ

Πρωινό και στην συνέχεια διασχίζοντας την πανέμορφηΕλβετική ύπαιθρο θα φτάσουμε στην πρωτεύουσαΒέρνη. Η πόλη είναι κτισμένη σε μια απόκρημνη καμπήτου ποταμού Άαρ, με χαρακτηριστική αρχιτεκτονικήτου 16ου αιώνα με φόντο τις μεγαλειώδεις Άλπεις.Στην περιήγηση μας θα δούμε τον καθεδρικό ναότου Αγ. Βικεντίου, την κεντρική αρτηρία Μάρκτγκάσεπλαισιωμένη από ψηφιδωτές στοές, τον περίφημοπύργο των Ρολογιών κ.α. Συνεχίσουμε για την χτισμένηπάνω στη λίμνη Λουκέρνη. Άφιξη και ξεκινάμε τηνξενάγηση με την πόλη με τις χρωματιστές προσόψειςτων σπιτιών, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τις μικρέςπλατείες με τα σιντριβάνια. Σπουδαίο αξιοθέατο είναιη ξύλινη σκεπαστή μεσαιωνική γέφυρα Καπελμπρίκεπου απεικονίζει την ιστορία της πόλης σε 120 πίνακεςζωγραφισμένους σε ξύλο, το παλιό Δημαρχείο καιτο λιθόστρωτο ιστορικό κέντρο δίνουν στην πόλη μιαπαραμυθένια χροιά. Ελεύθερος χρόνος στην πανέμορφηπόλη. Αργά το απόγευμα επιστροφή στη Ζυρίχη.

3η ημέρα :ΖΥΡΙΧΗ-ΦΡΑΙΜ ΠΟΥΡΓΚ -ΔΡΟΜΟΣ ΚΡΑΣΙΟΥ (Colmar-Riquewihr-Eguisheim) - ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Πρωινό και αναχώρηση για το γραφικό Φράιμπουργκ.Με την άφιξη θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης για να δούμε τον εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό της πόλης του 13ου αιώνα, χαρακτηριστικό δείγμα ρωμανικού και γοτθικού ρυθμού. Επίσης θα δούμε το ιστορικό Κάουφχαους του 16ο αιώνα που θυμίζει το γεγονός πως η πόλη στο παρελθόν υπήρξε σημαντικό εμπορικό κέντρο. Η βόλτα θα ολοκληρωθεί στην Πλατεία του Δημαρχείου από το οποίο ξεκινά ένα μοναδικό σύμπλεγμα καναλιών και στενών πλακόστρωτων οδών με παραδοσιακά εστιατόρια που φημίζονται για τις τοπικές λιχουδιές από κυνήγι, αριστοκρατικά καφενεία και μπυραρίες. Συνεχίζουμε για τη Γαλλική Comar, το στολίδι της Αλσατίας. Βρίσκεται στο δρόμο του κρασιού και φημίζεται για αυτά. Περιηγηθείτε στο ιστορικό του κέντρο που χαρακτηρίζεται από παραδοσιακά σπίτια κτισμένα στις όχθες του ποταμού Λάουχ. Εκεί θα θαυμάσετε το δημαρχείο, τον καθεδρικό ναό αφιερωμένο στον Άγιο Μαρτίνο όπως επίσης και μικρές πανέμορφες πλατείες με ενδιαφέρουσες υπαίθριες αγορές. Ελεύθερο χρόνο θα έχουμε στο πιο όμορφο σημείο της παλαιάς πόλης,την Μικρή Βενετία που χαρακτηρίζεται από κανάλια,περίτεχνες γέφυρες, αριστοκρατικά καφέ και γκουρμε εστιατόρια. Έπειτα αναχώρηση για το χωριό Ρίκβιρ.Έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό κυρίως για την αρχιτεκτονική των κτιρίων του 16ου αιώνα, που μοιάζουν ανέπαφα, και των τειχών που το περιβάλλουν.Έπειτα αναχώρηση διασχίζοντας ένα μέρος από τον«Δρόμο του κρασιού», γεμάτο από αμπελώνες, στις πλαγιές των Βοσγίων λόφων, φτάνουμε στο γραφικό χωριό Eguisheim στη βόρειο-ανατολική Γαλλία στο οποίο οι λέξεις ποτέ δεν μοιάζουν αρκετές για να περιγράψουν την ομορφιά του. Βρίσκεται «απλωμένο»γύρω από ένα φρούριο του 8ου αιώνα και έχει αλλάξει ελάχιστα τους τελευταίους πέντε αιώνες. Με τα πόδια θα περιηγηθείτε στο ιστορικό του κέντρο που φιλοξενεί τον πραγματικά εντυπωσιακό καθεδρικό ναό της πόλης του 13ου αιώνα, χαρακτηριστικό δείγμα ρωμανικού και γοτθικού ρυθμού. Επίσης θα δείτε το ιστορικό Κάουφχαους του 16ο αιώνα που θυμίζει το γεγονός πως η πόλη στο παρελθόν υπήρξε σημαντικό εμπορικό κέντρο. Η βόλτα θα ολοκληρωθεί στο δημαρχείο από το οποίο ξεκινά ένα μοναδικό σύμπλεγμα καναλιών και στενών πλακόστρωτων οδών με παραδοσιακά  εστιατόρια που φημίζονται για τις τοπικές λιχουδιές από κυνήγι, αριστοκρατικά καφενεία και μπυραρίες. Αργάτο απόγευμα μετάβαση στο Στρασβούργο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και πρώτη γνωριμία με τη πόλη.

4η ΗΜΕΡΑ: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Πρωινό. Θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση στην πόλη που μοιάζει περισσότερο με πρωτεύουσα της Ευρώπης παρά με παλιά πόλη της Αλσατίας, ενώ σημαντικοί ευρωπαϊκοί οργανισμοί εδρεύουν στη βορειοανατολική συνοικία της πόλης. Το ιστορικό κέντρο, ονομαζόμενο «Petite France» (Μικρή Γαλλία), χαρακτηρίσθηκε ως «αξιοθέατο παγκόσμιας κληρονομιάς» από την Unesco το 1988. Διαθέτει τη ζωντάνια μιας πανεπιστημιούπολης, εξαιτίας του πανεπιστημίου του Στρασβούργου που ιδρύθηκε το 1566 και είναι από τα αρχαιότερα της χώρας. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη, γεμάτη γραφικά σπιτάκια με ξύλο και χρώμα, όπου δεσπόζει ο καθεδρικός ναός της Παναγίας του Στρασβούργου. Αξίζει να ανεβείτε τα σκαλιά μέχρι την εξέδρα για να θαυμάσετε τα γλυπτά που κοσμούν την κορυφή του. Στη πλατεία Σατό δίπλα στον καθεδρικό, βρίσκεται ο πύργος των Ροάν του 18ου αιώνα, που κάποτε ήταν οικία του αρχιεπισκόπου και σήμερα στεγάζει τα κυριότερα μουσεία της πόλης, το μουσείο Καλών Τεχνών και το Μουσείο Διακοσμητικών Τεχνών και Αρχαιολογίας, η οικία Καμερζέλ, το αστρονομικό ρολόι της πόλης. Το μεσημέρι σας προτείνουμε κρουαζιέρα στα κανάλια της πόλης βλέποντας και την βουλή της Ευρώπης. Το βράδυ βόλτα στους πεζόδρομους και σας προτείνουμε δείπνο στα εξαιρετικά αλσατικά εστιατόρια.

5η ΗΜΕΡΑ: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ-ΜΠΑΝΤΕΝ-ΜΠΑΝΤΕΝ-ΧΑΙΛΔΕΒΕΡΓΗ-ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό και αναχώρηση για το Baden-Baden. Λένε ότι το λένε 2 φόρες το όνομα του λόγω της ομορφιάς του. Είναι μια καταπράσινη πόλη με μεγάλα πάρκα, κτισμένη σε ρυθμό Μπαρόκ. Φημίζεται επίσης για τα θερμά Λουτρά της. Σώζονται ακόμη τα αρχαία Λουτρά. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την παραμυθένια Χαϊδελβέργη, έδρα του παλαιότερου πανεπιστημίου της Γερμανίας, που είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Νέκαρ και στη σκιά του κάστρου Σλος. Περπατείστε στο πεζοδρομημένο ιστορικό της κέντρο, όπου θα θαυμάσετε πολλές μεσαιωνικές και νεώτερης περιόδου εκκλησίες, όπως αυτή του Αγίου Πνεύματος αλλά και αυτόν των Ιησουϊτών. Επίσης θα δείτε τον δρόμο των φιλοσόφων από τον οποίο έχει κανείς την πιο ωραία θέα στην πόλη, το ιστορικό κέντρο με τον πεζόδρομο “Hauptstrasse” που θεωρείται ο μεγαλύτερος της Γερμανίας και ένας από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης, με μήκος 1,6 χμ. Στην πόλη επίσης εντυπωσιάζουν η λεγόμενη «φυλακή των φοιτητών», ο «πύργος των μαγισσών», που είναι τμήμα του μεσαιωνικού οχυρωματικού τείχους, το ξενοδοχείο Zum Ritter, το οποίο χρονολογείται από το 1592 και η παλιά γέφυρα που ενώνει την πόλη με την απέναντι όχθη. Ελεύθερος χρόνος για το γεύμα σας σε κάποιο από τα παραδοσιακά εστιατόρια της παλιάς πόλης που φημίζονται για τα τοπικά εδέσματα ή σε κάποια από τις μπυραρίες που σφύζουν από ζωή και μετάβαση στοαεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.

Σημειώσεις: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούνχωρίς να παραλειφθεί καμία εκδρομή ή ξενάγηση. Το πρόγραμμαδύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.

Περιλαμβάνονται: Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3* & 4 * • Πρωινό καθημερινά • Εκδρομές, περιηγήσεις-ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με πολυτελές λεωφορείο • Αρχηγός - Συνοδός του γραφείου μας • Φ.Π.Α. • Ασφαλιστική κάλυψη.

  

ΔΕΝ Περιλαμβάνονται: Είσοδοι σε μουσεία, παλάτια, αρχαιολογικούς χώρους • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και ότι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων, checkpoint

 

Πανόραμα Ελβετίας-Αλσατίας 5ημ                   εγγυημένες θέσει ςμε Aegean

 

Αναχωρήσεις

Ξενοδοχείο

Διατροφή

Early

Booking

Κανονική

Τιμή

Παιδί

2-12

Επιβ. Μονόκ.

Φόροι& Επίναυλοι

Πτήσεις-ΑερΕταιρία- Παρατηρήσεις

26/10

Ζυρίχη                                      Ibis

Zurich3*

Στρασβούργο

KyriadStrasbourgNord3*

πρωινό

469€

499€

199€

170€

150€

Αθήνα-Ζυρίχη

13:45-15:35

Στρασβούργο- Αθήνα(μέσωΘεσ/νικης)

19:45-00.45

ΖυρίχηDorint Airport4* Στρασβούργο

MercureCentreGare4*

525€

555€

209€

220€

ΖυρίχηRenaissance Tower5* Στρασβούργο

Hilton Strasbourg5*

539€

569€

209€

220€