Skip to main content

ART NATURA ! 9-ήμερη Οδική-Αεροπορική Εκδρομή καλοκαιρι 2016

Διάρκεια: 9 ημέρες     Αναχωρήσεις: 2,15 /8

Διαβαστε απλα τις Πολεις που επισκεπτεται ! 

Βερόνα-Σβαρόφσκι-Ιννσμπρουκ-Κάστρα Βαυαρίας-Μόναχο-Λίχτενστάιν-Καταρράκτες Ρήνου-Φράιμπουργκ-Μπάντεν Μπάντεν-Χαιδελβέργη-Κοιλάδα Ρήνου – Στρασβούργο-Ρίκβιρ-Κολμάρ-Ζυρίχη

Πρόγραμμα Εκδρομής

1ηημέρα: Αθήνα –Πάτρα

Αναχώρηση από Αθήνα για το λιμάνι της Πάτρας, τακτοποίηση στο πλοίο και απόπλους για Ανκόνα, διανυκτέρευση εν πλω.

2ηημέρα: Ανκόνα - Βερόνα

Άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνα και άμεση αναχώρηση για το Βερόνα με ενδιάμεσες στάσεις. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο. Αμέσως μετά θα γνωρίσουμε την Περνώντας την επιβλητική κεντρική πύλη του ιστορικού κέντρου της πόλης, θα βρεθούμε στην Πιάτσα Μπρα όπου μας θα δούμε την Ρωμαική Αρένα, το παλάτι Barbieri, το σπίτι της Ιουλιέτας, καθώς και τον τάφο της. Δείπνο, διανυκτέρευση.

3ηημέρα: Βερόνα- Μουσείο Σβαρόφσκι-Ίννσμπρουκ

Πρωινό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα του Τιρόλο , το Ίννσμπρουκ. Μόλις 6 χλμ βόρεια του Ιννσμπρουκ, βρίσκεται ο κρυστάλλινος κόσμος του Μουσείου Σβαρόφσκι ,με έργα διάσημων καλλιτεχνών. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στην πόλη κόσμημα των Αψβούργων το Ίνσμπρουκ, όπου γνώρισε λαμπρές ημέρες στην περίοδο της παντοδυναμίας των Αψβούργων. Θα δούμε την Μικρή Χρυσή Στέγη, τον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Ιακώβου, τα ανάκτορα Χόφμπουργκ, την αψίδα του Θριάμβου, την κεντρική λεωφόρο Τερεζιενστράσσε και στην ιστορική παλιά πόλη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας , δείπνο, διανυκτέρευση.

4ηημέρα: Ιννσμπρουκ–Κάστρο Νοισβανστάιν- Ομπεραμμεργκάου–Μόναχο

Πρόγευμα. Για τους λάτρεις της φύσης και της μεσαιωνικής Ιστορίας η σημερινή ημέρα θα τους αποζημιώσει στην εκδρομή στα Κάστρα της Βαυαρίας. Μέσω μιας καταπληκτικής διαδρομής θα φθάσουμε στο εκπληκτικό παλάτι του Λουδοβίκου του Β’, το Νόισβανστάιν όπου και θα περιηγηθούμε. Στη συνέχεια θα συναντήσουμε το υπέροχη Βαυαρική Πόλη το Όμπεραμεργκαου με τα ζωγραφισμένα σπίτια και το ιδιαίτερο Βαυαρικό χρώμα. Επόμενη στάση μας , η πρωτεύουσα της Βαυαρίας , το πανέμορφο Μόναχο. Φθάνοντας θα δούμε το Ολυμπιακό κέντρο όπου έλαβαν χώρα οι Ολυμπιακοί αγώνες του 1972, το Μουσείο της BMW, την 'Όπερα, το Πανεπιστήμιο, την Αψίδα της Νίκης και στη συνέχεια περιπατητικά  την πλατεία του Καρόλου Stachus, την εκκλησία του Αγ. Μιχαήλ, τον Καθεδρικό ναό αφιερωμένο στην Παρθένο Μαρία την Frauenkirche, την εντυπωσιακή κεντρική πλατεία Marienplatz με το νεογοτθικό Δημαρχείο να δεσπόζει στην καρδιά της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για ψώνια στο κεντρικό πεζόδρομο. Μην ξεχάσετε να πιείτε μια παγωμένη μπύρα συνοδευόμενη με ποικιλία από λουκάνικα , σε κάποια από τις παραδοσιακές μπυραρίες της πόλης. Επιστροφή στο ίννσμπρουκ, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Ίννσμπρουκ- Λίχτενστάιν – Καταρράκτες Ρήνου - Φράιμπουργκ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το πριγκιπάτο του Λιχτενστάιν  , το οποίο βρίσκεται σκαρφαλωμένος στις Άλπεις μεταξύ της Αυστρίας και της Ελβετίας και είναι ένας από τους μεγαλύτερους φορολογικούς παραδείσους της Ευρώπης. Στην πρωτεύουσα Βαντούζ θα δούμε το κάστρο που χρονολογείται από το 1322 και είναι η κατοικία τηε πριγκηπικής οικογένειας του Λίχτεντσάιν , επίσης τα κελάρια του ηγεμόνα, και τα υπέροχα διατηρητέα κτίρια που είναι εναρμονισμένα με το αλπικό τοπίο της μικρής αυτής χώρας. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την πόλη Σαφχάουζεν , κοντά στα σύνορα Ελβετίας – Γερμανίας. Θα μας εντυπωσιάσουν οι εντυπωσιακοί καταρράκτες , οι πιο εντυπωσιακοί στην Ευρώπη, μέσα σε ένα καταπράσινο Αλπικό τοπίο. Θα συνεχίσουμε για τον τελικό μας προορισμό μας σήμερα την πανέμορφη πόλη του Φράιμπουργκ. Θα έχουμε την ευκαρία να δούμε το Πανεπιστήμιο της πόλης Αλμπρεχτ – Λούντβιχ, στην είσοδο του οποίου υπάρχει άγαλμα του Αριστοτέλη,το μοναδικής αρχιτεκτονικής δημαρχείο στην καρδιά της πόλης, τον καθεδρικό ναό (Μίνστερ),που κόβει την ανάσατον επισκέπτη με το ύψος του και γοητεύει με τα μοναδικά βιτρό του. Τέλος θα επισκεφθούμε το περίφημο Φόμπάν, που στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο ήταν γαλλικό στρατόπεδο και σήμερα έχει μετατραπεί σε αυτοδιαχειριζόμενη οικοκοινότητα με παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ συστήνουμε ανεπιφύλακτα βόλτα στην Αουγκουστίνενπλατς, την πλατεία με τις υπέροχες μπυραρίες, τα μπαράκια και τη μοναδική τοπική κουζίνα.

6η ημέρα: Φράιμπουργκ- Μπάντεν Μπάντεν – Χαιδελβέργη – Μαννχάιμ η Βισμπάντεν

Πρωινό και αναχώρηση για  την πιο διάσημη λουτρόπολη της Γερμανίας , την πόλη των Σπα ,γνωστή από τους αρχαίους χρόνους , με Ρωμαίους αυτοκράτορες να την επισκέπτονται για τα λουτρά της. Επίσης είναι γνωστή πόλη για το περίφημο καζίνο της ,αλλά και τους υπέροχους κήπους της. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε την πόλη όνειρο , την Χαιδελβέργη ,γνωστή από το ομώνυμο Πανεπιστήμιο της. Η πόλη αποπνέει έναν ονειρεμένο ρομαντισμό. Η Παλαιά πέτρινη γέφυρα του ποταμού Νέκαρ, το εκπληκτικό κάστρο ,η αρχιτεκτονική του οποίου παντρεύει τον γοτθικό με τον αναγεννησιακό ρυθμό, δεσπόζουν στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Τα πολύχρωμα σπίτια, οι μπαρόκ πινελιές και ο συνδυασμός με το πράσινο της πόλης δημιουργούν ένα καταπληκτικό συνδυασμό. Μεταφορά  στην πόλη του Μαννχάιμ. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Κόμπλεντζ - Κάστρο Ερένμπρειτστάιν-Φρανκφούρτη-Μαννχάιμ

Αναχώρησηγια τη Ρηνανία. Η περιοχή της κοιλάδας του Ρήνου ανάμεσα στην Κολωνία και το Βισμπάντεν είναι από τις σημαντικότερες στην παραγωγή κρασιού. Στη συμβολή του Ρήνου και του Μοζέλα, στο πασίγνωστο Deutsches Eck, βρίσκεται μια από τις πιο όμορφες και παλιές πόλεις της Γερμανίας: Το Κόμπλεντζ. Τέσσερα οροπέδια και μεγάλες εκτάσεις με λιβάδια, πεδιάδες, λίμνες και ποταμούς, σχηματίζουν ένα μοναδικό σκηνικό γύρω από την πόλη Κόμπλεντζ. Τρανές αποδείξεις για την ιστορία της πόλης που μετρά πάνω από 2.000 χρόνια ζωής, είναι οι εκκλησίες, τα ανάκτορα, οι αλλοτινές αυλές των ευγενών και οι υπέροχες αστικές κατοικίες. Εδώ θα ζήσουμε μια μοναδική εμπειρία: εναέρια διαδρομή με τις «γόνδολες» του τοπικού τελεφερίκ, μεταφερόμενοι πάνω από τη συμβολή των ποταμών στο εντυπωσιακό κάστρο Ερένμπρεϊτσταϊν, όπου θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα του Κόμπλεντζ, των ποταμών και  των αμπελώνων που εκτείνονται μέχρι τη Βόννη.Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το σημαντικότερο οικονομικό κέντρο της Γερμανίας αφού είναι η έδρα του Γερμανικού χρηματιστηρίου και της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας, την Φρανκφούρτη. Γνωστή για του τεράστιους ουρανοξύστες και την κοσμοπολίτικη ζωή. Χρόνος ελεύθερος.Επιστροφή στο ξενοδοχείο  Διανυκτέρευση.

8ηημέρα: Στρασβούργο-Ρίκβιρ-Κολμάρ-Ζυρίχη

Πρωινό και αναχώρηση για το υπέροχο Στρασβούργο που  βρίσκεται στη Δυτική πλευρά του Ρήνου και 2 γέφυρες το ενώνουν με τη Γερμανική κωμόπολη Κελ. Πρώτο μας σημείο αναφοράς θα είναι το κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου, το παλάτι της Ευρώπης όπως ονομάζεται, καθώς και το κτίριο που στεγάζει το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Επόμενός μας σταθμός θα είναι η κεντρική πλατεία Κλεμπέρ που αποτελεί μέρος του Μεγάλου Νησιού και το πιο ζωντανό σημείο της πόλης. Συνεχίζουμε με τον Καθεδρικό Ναό, που άρχισε να κτίζεται το 1176 και ολοκληρώθηκε το 1439 μετά από πολλές τροποποιήσεις. Ο Ναός που είναι αφιερωμένος στην Παναγία αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηρίστηκα δείγματα της γοτθικής αρχιτεκτονικής και χάρις στα 142 επιβλητικά του μέτρα θεωρείται ένα από τα πιο ψηλά κτίσματα του κόσμου. Εσωτερικά δεσπόζει το αστρονομικό ρολόι που μαγνητίζει τον επισκέπτη καθώς και αυτό θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα του είδους του. Η ξενάγηση μας θα ολοκληρωθεί στην πιο όμορφη γωνιά της παλαιάς πόλης, μια πανέμορφη γειτονιά που ονομάζεται "Petite France", δηλαδή Μικρή Γαλλία. Εκεί θα περιπλανηθούμε στα στενά πλακόστρωτα σοκάκια της, θα φωτογραφηθούμε με φόντο τις περίτεχνες γέφυρες πάνω από τα κανάλια που ποταμού Ιλ. Ελεύθερος χρόνος για τον καφέ σας και το μεσημεριανό σας φαγητό σε κάποιο από τα Γαλλικά μπιστρό. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για έναν από τους μεγαλύτερους πόλους έλξης επισκεπτών, το μεσαιωνικό χωριό Ρικβιρ και στην πρωτεύουσα του κρασιού την Κολμάρ. Πρώτος μας σταθμός το Ρίκβιρ, ίσως το πιο όμορφο χωριό της Γαλλίας, που είναι πασίγνωστο χάρις τη νορμανδική αρχιτεκτονική των κτιρίων, τη μεσαιωνική οχύρωση που το αγκαλιάζει και το γεγονός πως είναι το σημείο παραγωγής του διάσημου κρασιού “Riesling”. Θα δούμε τα στενά πλακόστρωτα σοκάκια και την κεντρική του πλατεία που περιβάλλεται από πανέμορφες κρήνες και καλαίσθητα μαγαζιά. Το απόγευμα θα μας βρει στην Κολμάρ, όπου θα περιηγηθούμε στο ιστορικό του κέντρο που χαρακτηρίζεται από παραδοσιακά σπίτια κτισμένα στις όχθες του ποταμού Λάουχ. Εκεί θα θαυμάσουμε το δημαρχείο, τον καθεδρικό ναό αφιερωμένο στον Άγιο Μαρτίνο όπως επίσης και μικρές πανέμορφες πλατείες με ενδιαφέρουσες υπαίθριες αγορές. Ελεύθερο χρόνο θα έχουμε στο πιο όμορφο σημείο της παλαιάς πόλης, την Μικρή Βενετία που χαρακτηρίζεται από κανάλια, περίτεχνες γέφυρες, αριστοκρατικά καφέ και γκουρμε εστιατόρια. Μην λησμονήσετε να φωτογραφηθείτε με φόντο την Οικία Πφίστερ που κατασκευάστηκε γύρω στα 1537 και αποτελεί δείγμα γερμανικής αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής. Αναχώρηση για την Ζυρίχη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο , διανυκτέρευση.

9ηημέρα: Ζυρίχη (ξενάγηση πόλης) – Πτήση επιστροφής

Πρόγευμα και αναχώρηση για την περιήγηση μας στην πόλη, που απλώνεται στις δυο όχθες του ποταμού Λίματ και περιτριγυρίζεται από καταπράσινους λόφους κι άλλοτε από τις χιονισμένες βουνοκορφές των Άλπεων. Ξεκινώντας από τη παλιά πόλη θα δούμε τη Γοτθική εκκλησία του 13ου αιώνα Φραουμίνστερ, η οποία πέρα από την εξαίσια αρχιτεκτονική της είναι ιδιαίτερα γνωστή για τα πέντε τεράστια διακοσμημένα παράθυρα της με βιτρό του Σαγκάλ, την εκκλησία του Αγ. Πέτρου με τη μεγαλύτερη πλάκα ρολογιού στην Ευρώπη,  το Δημαρχείο, την Όπερα, το Πανεπιστήμιο, τη Πινακοθήκη κα. Τέλος, δε θα παραλείψουμε να περπατήσουμε στη λεωφόρο των μεγάλων τραπεζών τη Μπάνχοφστράσε έναν από τους κεντρικότερους & διασημότερο εμπορικό δρόμο της Ζυρίχης. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο  και επιστροφή στην Αθήνα

Τιμή συμμετοχής κατ΄άτομο:

 

Ξενοδοχεία

2κλινο

1κλινο

Παιδικό

(2-12 ετών)

2-10/8 & 15-22/8

4*

€ 639

€ 875

€ 539

 

 Περιλαμβάνονται:

  • Εκδρομές περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα
  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Ζυρίχη στις 15/8 η  Ζυρίχη –Αθήνα στις 10/8 με απευθείας πτήσεις της AegeanAirlines
  • 1 αποσκευή έως 23κ και μια χειραποσκευή έως 8κ ανά επιβάτη
  • Εισιτήρια πλοίων σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες με WC (AB
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*  με ημιδιατροφή στη Βερόνα και το Ιννσμπρουκ
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 3* & 4*  με μπουφέ πρωινό στο Φράιμπουργκ, τη Ζυρίχη και το Μαννχάιμ
  • Αρχηγός/Συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ενημερωτικά έντυπα – χάρτες

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων (75 Ευρώ)
  • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Checkpoint-είσοδοι πόλεων (20 €) (καταβάλλονται επιτόπου στον Αρχηγό της    εκδρομής)
  • Δημοτικοί φόροι (καταβάλλονται επιτόπου στα ξενοδοχεία)

Η εκδρομή πραγματοποιείται αντίστροφα για την αναχώρηση στις 15/8

  

Σημειώσεις:

 

Πτήσεις AEGEANAIRLINES  10/8 :

ΖΥΡΙΧΗ  - ΑΘΗΝΑ

A3 825

16.20

19.55

Πτήσεις AEGEANAIRLINES  15/8 :

ΑΘΗΝΑ – ΖΥΡΙΧΗ

A3 824

08.30

10.20

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:Η εξεύρεση καμπίνας στα πλοία άλλου τύπου από αυτόν που ορίζει το πρόγραμμα, εφόσον είναι δυνατή, υπόκειται στις  παρακάτω επιβαρύνσεις.

Για μία διαδρομή (Ελλάδα - Ιταλία ή αντίστροφα)

Δίκλινη εσωτερική (ΑΒ2)

35€

Δίκλινη εξωτερική (AS2)

55€

Τρίκλινη εσωτερική (ΑΒ3)

25€

Τρίκλινη εξωτερική (Α3)

35€

Τετράκλινη εξωτερική (Α4)

20€