Skip to main content

Μοναχο με Αυστριακες και Βαυαρικες Αλπεις Γιορτες 2016-2017 απο 390

Μόναχο µε Αυστριακές και Βαυαρικές Άλπεις (Τιρόλο)

  • µε είσοδο στο Νοϊσβαστάιν
  • Κεντρικότατο ξενοδοχείο Courtyard by Marriott City Center 4*

Αναχωρήσεις: 22/12, 24/12, 30/12, 04/01

 

Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά στο Μόναχο, την πρωτεύουσα της Βαυαρίας και την τρίτη µεγαλύτερη και πλουσιότερη πόλη της Γερµανίας, χτισµένη στις όχθες του ποταµού Ίσαρ και µε τις Βαυαρικές Άλπεις στα νότια. Μία κοσµοπολίτικη πόλη που οφείλει την ίδρυσή της στους Βενεδικτίνους µοναχούς και η οποία το 2010 την κατέταξαν ως την πιο ζωντανή πόλη του κόσµου (Best Lively City). Εκτός από την παλιά πόλη, όπου είναι απόλαυση να περπατά κανείς, το Μόναχο είναι και ένα σύγχρονο, µοντέρνο εµπορικό και οικονοµικό κέντρο. Με πλήθος µουσείων, γκαλερί, αγορές και, φυσικά, η έδρα της Bayern Μονάχου και της παραδοσιακής µπίρας.
Μια ωραία ταξιδιωτική πρόταση, που συνδυάζει τη διασκέδαση και τις υπέροχες εκδροµές στις Βαυαρικές και Αυστριακές Άλπεις και στο Σάλτσµπουργκ, χριστουγεννιάτικα ψώνια στην αγορά της Νυρεµβέργης, µε την άνετη διαµονή σε κεντρικότατο ξενοδοχείο για µετακινήσεις µε τα πόδια.
Πρωινή πτήση στην αναχώρηση και βραδινή στην επιστροφή για µη χάσετε ούτε λεπτό.

 

Απολαύστε ένα πλήρες ταξίδι στο Μόναχο, στις Βαυαρικές και Αυστριακές Άλπεις και στο Σάλτσµπουργκ, 
τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά:

 

Το πρόγραµµά µας περιλαµβάνει :
 ∆ιαµονή στο άριστο, κεντρικότατο ξενοδοχείο Courtyard by Marriott Munich City Center 4* για εύκολες και άνετες µετακινήσεις µε τα πόδια. Προσοχή: υπάρχει και άλλο Marriott, λιγότερο κεντρικό…
 Πρωινές πτήσεις στην αναχώρηση και βραδινές στην επιστροφή, για µη χάνουµε ούτε λεπτό (Lufthansa).
 Ηµερήσια εκδροµή στις Βαυαρικές Άλπεις, στα µοναδικά τους κάστρα και στα γραφικότατα χωριά τους Garmish Partenkirchen.
 Είσοδο και επίσκεψη στο Κάστρο Νοϊσβανστάιν.
 Ηµερήσια εκδροµή στη Νυρεµβέργη.
 Ηµερήσια εκδροµή στο Σάλτσµπουργκ της Αυστρίας.
 Στο 6ήµερο πρόγραµµα επισκεπτόµαστε εκτός από το Σάλτσµπουργκ και το Ίνσµπουργκ.
 Προσοχή οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήµατα περιλαµβάνονται στην τελική τιµή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συµβαίνει συνήθως.
 Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά 

 

Αριθµός Πτήσης Ηµεροµηνία Πτήσης ∆ιαδροµή (Από/Προς) Ώρα Αναχώρ. Ώρα Άφιξης

LH 1755 22/12/2016 ΑΘΗΝΑ - ΜΟΝΑΧΟ 06:20 07:55
LH 1754 26/12/2016 ΜΟΝΑΧΟ - ΑΘΗΝΑ 19:25 22:50

 

LH 1755 24/12/2016 ΑΘΗΝΑ - ΜΟΝΑΧΟ 06:20 07:55
LH 1754 28/12/2016 ΜΟΝΑΧΟ - ΑΘΗΝΑ 19:25 22:50

 

LH 1755 24/12/2016 ΑΘΗΝΑ - ΜΟΝΑΧΟ 06:20 07:55
LH 1754 29/12/2016 ΜΟΝΑΧΟ - ΑΘΗΝΑ 19:25 22:50

 

LH 1755 30/12/2016 ΑΘΗΝΑ - ΜΟΝΑΧΟ 06:25 07:55
LH 1754 03/12/2017 ΜΟΝΑΧΟ - ΑΘΗΝΑ 19:25 22:50

 

LH 1755 04/01/2017 ΑΘΗΝΑ - ΜΟΝΑΧΟ 06:20 07:55
LH 1754 08/12/2017 ΜΟΝΑΧΟ - ΑΘΗΝΑ 19:25 22:50

 

Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη
Α3 500 24/12/2016 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΜΟΝΑΧΟ 08:15 09:35
Α3 503 28/12/2016 ΜΟΝΑΧΟ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 19:40 22:55

 


Περιπλάνηση και εξερεύνηση
Με βάση το ζωντανό και κοσµοπολίτικο Μόναχο, εκδράµουµε στη γενέτειρα του Ντίρερ, τη Νυρεµβέργη, στην «Πατρίδα της Μελωδίας», το θρυλικό Σάλτσµπουργκ και στις Βαυαρικές και Αυστριακές Άλπεις µε τα παραµυθένια τους κάστρα και τα γραφικότατα χωριά τους.

 

Το µεγαλύτερο σε έκταση κρατίδιο της Οµοσπονδιακής Γερµανίας και το δεύτερο σε αριθµό κατοίκων είναι µία από τις πιο γραφικές και πλούσιες περιοχές στην Ευρώπη. Στο Βορρά ο ∆ούναβης και στο Νότο οι Άλπεις είναι τα φυσικά της σύνορα, ενώ στις όχθες του Ίζαρ βρίσκεται το Μόναχο, η όµορφη πρωτεύουσά της. Μια περιοχή µε βουνά, λίµνες, ποτάµια, ιστορικά αξιοθέατα και τουριστικά θέρετρα, πόλεις και γοητευτικά χωριά.

Αυτόνοµο κρατίδιο από το 1253, αποτέλεσε το µεγαλύτερο δουκάτο της Γερµανίας µε πρωτεύουσα το Μόναχο, υπό την ηγεµονία των Βίτελσµπαχ, µιας µεγάλης δυναστείας που επικράτησε έως το 1918, χωρίς να λησµονούµε ότι η Βαυαρία υπήρξε επί αιώνες προπύργιο του γερµανικού καθολικισµού.
Μια κοινωνία κατά βάθος συντηρητική, αλλά µε ροµαντική διάθεση και ανυπότακτο πνεύµα. Ακόµα και σήµερα είναι πολλά εκείνα που τη διαφοροποιούν από την υπόλοιπη Γερµανία. Όπως η διάλεκτος, η επίσηµη και η λαϊκή τέχνη, η ίδια η νοοτροπία τους, τα τόσα ήθη και έθιµα. Ως προς αυτά µάλιστα, η Βαυαρία είναι ένα αληθινό θησαυροφυλάκιο λαϊκών παραδόσεων, που ο χρόνος λες και τις κλείδωσε εκεί για να τις προστατεύσει.
Από όλες τις περιοχές, εκείνη που σίγουρα ξεχωρίζει είναι η λεγόµενη Ροµαντική οδός, η Romantischen strasse, όχι µακριά από τα αυστριακά σύνορα. Εκτείνεται από Βορρά προς Νότο σε µια απόσταση 366 χιλιοµέτρων, από το Wurzburg έως τη µεσαιωνική πόλη του Füssen.
Οφείλει το όνοµά της στην εντύπωση που δηµιούργησε στους συµµάχους - και ειδικά στους Αµερικανούς, οι οποίοι µετά τη λήξη του Β’ Παγκόσµιου Πολέµου είχαν υπό το διοικητικό τους έλεγχο τούτο τον τοµέα, καθώς κατά µήκος του άξονα αυτού υπάρχουν δεκάδες πανέµορφα χωριά και πόλεις
µε ροµαντικό χαρακτήρα.
Στο νοτιότερο τµήµα του δρόµου, ανάµεσα στις Βαυαρικές Άλπεις, βρίσκονται κάποιες µοναδικού χαρακτήρα περιοχές, οι οποίες συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον χιλιάδων τουριστών κάθε χρόνο: τα κάστρα του Λουδοβίκου στο Νοϊσβανστάιν και το Γκάρµις, µαγευτικό χειµερινό θέρετρο για τους λάτρεις του σκι και όχι µόνο.

 

Νοϊσβανστάιν
Βρίσκεται σε µια περιοχή που νοµίζεις πως ξεπήδησε από εικονογραφηµένο ηµερολόγιο ή καλύτερα από εικονογραφηµένο παιδικό παραµύθι. Βλέποντάς την από κοντά, θα καταλάβετε το λόγο. Ζούσε, λοιπόν, κάποτε, σε τούτα εδώ τα µέρη, ένας ονειροπόλος βασιλιάς, που δεν ήθελε όµως να βασιλέψει. Ζούσε σε ένα ιπποτικό κάστρο ψηλά σε ένα λόφο, περιτριγυρισµένο από βουνά µε πυκνό δάσος και δύο µεγάλες λίµνες. Στη µία έβρισκαν καταφύγιο οι κύκνοι τον παγωµένο χειµώνα, στην άλλη που πάγωνε, γλιστρούσαν τα έλκηθρα των παιδιών. Είχε κήπους ολόγυρα γεµάτους από σπάνια βλάστηση, ζώα και πουλιά. Αγαπούσε την τέχνη, λάτρευε τη µουσική και έχτιζε τον ένα πύργο πίσω από τον άλλο. Έτσι ή κάπως έτσι, σαν σε παραµύθι, µπορούσε κανείς να περιγράψει τον τόπο αυτό, αλλά και την αινιγµατική φυσιογνωµία του Λουδοβίκου του Β’, κυρίαρχη µορφή στη Βαυαρία στα µέσα του 19ου αιώνα.
Ως τόπος θυµίζει τα µέρη όπου οι Γερµανοί παραµυθάδες εµπνεύστηκαν τις υπέροχες ιστορίες τους, βλέποντας κοντά σε πρίγκιπες και βασιλιάδες κάστρα µε πλούτο, δάση µε βαλκυρίες και άλλα µυθικά πλάσµατα -όπως οι νιµπελούνγκεν, τα παιδιά της οµίχλης, µέρος του λαϊκού γερµανικού έπους- που ενέπνευσαν τη διακόσµηση των κάστρων, αλλά και τις όπερες του Βάγκνερ, µε τον οποίο ο µυθικός αυτός βασιλιάς συνδεόταν και τον οποίο υποστήριξε.
∆εν προλαβαίνεις να φτάσεις και ανάµεσα στα βουνά και στις δύο πανέµορφες λίµνες, στο οµιχλώδες τοπίο του κατάφυτου δάσους, το βλέµµα πέφτει πάνω στη µυστηριακή σιλουέτα ενός εκπληκτικού κτίσµατος. Έκθαµβος κοιτάζεις και σκέπτεσαι ότι µάλλον ζεις σε όνειρο! Είναι ίσως το πιο διάσηµο κάστρο στον κόσµο, το πρώτο από τα συνολικά τρία του Λουδοβίκου. Εκείνο που µάγεψε και χρησιµοποιήθηκε ως πρότυπο για ένα άλλο, µε καθαρά εµπορικό χαρακτήρα: το κάστρο - σήµα κατατεθέν του Ντίσνεϊ. Μόνο που εδώ µέσα έζησε για λίγο, γύρω στις 170 µέρες όπως λένε, ένας πραγµατικός βασιλιάς, µε ευαισθησίες και αδυναµίες, αλλιώτικος από τους άλλους. Φαντάστηκε αυτό το ανάκτορο σαν ένα γιγαντιαίο σκηνικό, που θα µπορούσε να «χωρέσει" τον κόσµο της γερµανικής µυθολογίας και των θρύλων. Όπως και για τόσα άλλα µεγαλεπήβολα σχέδια που έκανε, ο πύργος αυτός ουδέποτε ολοκληρώθηκε. Άρχισε να επισκευάζει το παλαιότερο κάστρο που βρισκόταν εκεί το 1869, σε σχέδια ενός σκηνογράφου και όχι αρχιτέκτονα, του Κρίστιαν Γιανκ. ∆εκάδες χώροι µαρτυρούν την εκκεντρικότητα του ανθρώπου αυτού. Χώροι όπου συνυπάρχουν όλα τα γνωστά είδη τέχνης επί της γης.
Κάθε χρόνο στις 12 Σεπτεµβρίου, µια γιορτή αφιερωµένη στη µνήµη του πραγµατοποιείται εκεί κοντά στη λίµνη του Στάρνµπεργκ. Μια µικρή βάρκα κινείται στα γαλήνια νερά της λίµνης, προς τη βορειοανατολική ακτή, στο σηµείο όπου εικάζεται ότι πνίγηκε τον Ιούνιο του 1886 ή έδωσε τέλος ο ίδιος στη ζωή του σε ηλικία 42 ετών.

Γκάρµις - Παρτενκίρχεν
Αυτή η πανέµορφη κωµόπολη, το δηµοφιλέστερο θέρετρο της Γερµανίας κοντά στα σύνορα µε την Αυστρία και ένα από τα πιο γνωστά χιονοδροµικά κέντρα στην Ευρώπη. Οφείλει τη φήµη του στην εξαιρετική του τοποθεσία στους πρόποδες της ψηλότερης κορυφής των γερµανικών Άλπεων, τη Zugspitze, σε υψόµετρο 2.964 µέτρων. Είναι το µέρος που φιλοξένησε στα δύσκολα χρόνια του 1936 τους Χειµερινούς Ολυµπιακούς Αγώνες. Πριν από το 1936, η περιοχή ήταν άγνωστη στον πολύ κόσµο και χωρισµένη σε δύο τµήµατα, το Γκάρµις και το Παρτενκίρχεν, σε απόσταση µόλις ενός χιλιοµέτρου το ένα από το άλλο. Τα δύο αυτά τµήµατα ενώθηκαν τότε µε αφορµή τους Ολυµπιακούς Αγώνες και αποτέλεσαν
µια ενιαία περιφέρεια. Το κέντρο του Γκάρµις αποτελείται σήµερα από πανέµορφα παλιότερα και νεότερα σπίτια και πανδοχεία στο κέντρο, ζωγραφισµένα µε υπέροχες βουκολικές και βιβλικές παραστάσεις κατά το πρότυπο των σπιτιών στο Οµπεραµεργκάου. Λίγο ψηλότερα, εκεί που ξεκινάει η αλπική ζώνη, υπάρχουν υπέροχα ξενοδοχεία - σαλέ, µε όλες τις ανέσεις. Πολύ υψηλού επιπέδου εγκαταστάσεις βρίσκονται εκεί, όπως και στο βουνό µε τις ατελείωτες οροσειρές και πίστες.

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚ∆ΡΟΜΗΣ

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛOΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ - ΜΟΝΑΧΟ - ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ - ΜΟΝΑΧΟ
Συγκέντρωση στο αεροδρόµιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το Μόναχο, που είναι χτισµένο στις όχθες του Ίζαρ, ενός από τους µεγαλύτερους παραποτάµους του επάνω ρου του ∆ούναβη. Μετά το Βερολίνο και το Αµβούργο, το Μόναχο είναι η τρίτη µεγαλύτερη πόλη της Γερµανίας. Αποτελεί σηµαντικό οικονοµικό, βιοµηχανικό, αλλά και πολιτιστικό κέντρο της χώρας. Μια πόλη ανάµεσα σε µεγάλες βιοµηχανίες υψηλής τεχνολογίας και σε υπαίθριες µπιραρίες, ανάµεσα στην τέχνη, στον πολιτισµό, στη δηµιουργικότητα και στις ήσυχες γωνιές, ανάµεσα στο µπαρόκ και το µοντέρνο. ∆εν πρόκειται για αντιφάσεις, αλλά για τυπικά χαρακτηριστικά του Μονάχου. Με την άφιξή µας θα αναχωρήσουµε για µια διαδροµή περίπου 3 ωρών µε προορισµό τη Νυρεµβέργη, γενέτειρα του ζωγράφου και χαράκτη Άλµπρεχτ Ντίρερ (15ος-16ος αι.). Η Νυρεµβέργη υπήρξε λίκνο και έδρα του ναζισµού κατά το Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο. Η πόλη αυτή ήταν το επίσηµο κέντρο των ναζί, οι οποίοι οργάνωναν εκεί τα ετήσια συνέδρια του Κόµµατος από το 1933 µέχρι το 1938 και επιλέχτηκε συµβολικά για τη διεξαγωγή της ∆ίκης της Νυρεµβέργης (1945-1949), κατά την οποία οδηγήθηκαν ενώπιον της ∆ικαιοσύνης τα ανώτατα στελέχη των ναζί ως εγκληµατίες πολέµου. Θεωρείται πατρίδα των παιχνιδιών, καθώς εδώ λειτουργούν πολλά εργοστάσια κατασκευής παιχνιδιών (κυρίως κούκλες), που εξάγονται σε όλο τον κόσµο. Θα περπατήσουµε στην παλιά πόλη, η οποία περιβάλλεται από µεσαιωνικά τείχη µήκους 5 χιλιοµέτρων και οχυρωµατικούς πύργους (σήµερα σώζονται 71 από τους 130). Ο ποταµός Πέγκνιτς (Pegnitz), που τέµνει την παλιά πόλη στα δύο, τα γραφικά γεφυράκια και οι λιθόστρωτοι δρόµοι συνθέτουν µια πανέµορφη εικόνα. Θα δούµε την Κεντρική Πλατεία, το ∆ηµαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό και γύρω τους η µεγάλη Χριστουγεννιάτικη αγορά (Nürnberg Christkindlesmarkt). Η Χριστουγεννιάτικη αγορά της Νυρεµβέργης µε τα στολίδια από ξύλο και ύφασµα έχει τις ρίζες στης στο Μεσαίωνα. Παραδοσιακά γλυκίσµατα, Gingerbread, κεριά και στολίδια, καρουσέλ και χριστουγεννιάτικη 
µουσική δηµιουργούν µια µοναδική ατµόσφαιρα. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο Μόναχο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΝΑΧΟ (ΠΕΖΗ ΒΟΛΤΑ)
Πρωινή πεζή βόλτα µε τον αρχηγό σας στο κέντρο της πόλης και τη Χριστουγεννιάτικη αγορά της µε το πανύψηλο χριστουγεννιάτικο δέντρο, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούµε, µεταξύ άλλων, το εµπορικό κέντρο πέριξ του κόµβου Στάχους, την Όπερα, τον ποταµό Ίζαρ µε τις νησίδες, τις πύλες και τους
µεσαιωνικούς προµαχώνες του, το επιβλητικό ∆ηµαρχείο µε το ρολόι και τις φιγούρες του από το γάµο του ∆ούκα Γουλιέλµου να µπαινοβγαίνουν, τον Καθεδρικό Ναό κ.ά. Περίπατος σε πεζόδροµους της παλιάς πόλης για φωτογραφίες, αγορές κ.λπ. ∆οκιµάστε Glouwine - ζεστό γλυκό κρασί, τα περίφηµα λουκάνικά και άλλες λιχουδιές της ηµέρας (η αγορά είναι ανοιχτή µέχρι το µεσηµέρι στις 14:00 την παραµονή των Χριστουγέννων). 

3η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΝΑΧΟ - ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚ∆ΡΟΜΗ ΣΤΟ ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ
Πρωινή αναχώρηση µε προορισµό το οµόσπονδο κρατίδιο της Αυστρίας, το θρυλικό Σάλτσµπουργκ, που το όνοµά του σηµαίνει «Κάστρο του Αλατιού», καθώς το ορυκτό αλάτι έχει διαδραµατίσει σηµαντικό ρόλο στην ιστορία της περιοχής. Η επίσκεψή µας στην «Πατρίδα της Μελωδίας» και τη γενέτειρα του Μότσαρτ περιλαµβάνει ολόκληρο το µνηµειώδη πυρήνα της πόλης, την περίφηµη Γκετραϊντεγκάσε, καθολικές εκκλησίες απαράµιλλης οµορφιάς, το ποτάµι Ζάλτσαχ µε τα κοµψά του γεφύρια, το κάστρο, τις κατακόµβες, τον παραδοσιακό νερόµυλο µε το φούρνο του, ηγεµονικές και επισκοπικές κατοικίες, κτίρια µουσικών θεσµών, αφιερώσεις στον Αυστριακό διευθυντή ορχήστρας Χέρµπερτ φον Κάραγιαν (1908-1989), πλατείες µε πάγκους και παζάρια κ.ά. Χρόνος ελεύθερος για τα απαραίτητα ψώνια, για έναν απολαυστικό καφέ ή για ένα ασυναγώνιστο σοκολατάκι της πόλης. Επιστροφή το απόγευµα στο ξενοδοχείο µας στο Μόναχο. ∆ιανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΝΑΧΟ, ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚ∆ΡΟΜΗ ΣΤΙΣ ΒΑΥΑΡΙΚΕΣ ΆΛΠΕΙΣ, ΚΑΣΤΡΟ ΝΟΪΣΒΑΝΣΤΑΙΝ
Σήµερα το πρωί θα αναχωρήσουµε για την επονοµαζόµενη «Ροµαντική Οδό» (Romantischen Strasse)
µέσα από ονειρεµένους δρυµούς, στεφανωµένους από ένδοξα φρούρια και διακοπτόµενους από κελαριστά ρυάκια, µε άφθονους κυνηγότοπους, µυστικά ξέφωτα και απότοµα φαράγγια. Θα φτάσουµε στο Φίσεν, τέως φέουδο του βασιλιά Λουδοβίκου Β’, στον παραµυθένιο πύργο του οποίου, το Νοϊσβανστάιν («Νέος Λίθος του Κύκνου»), ανεβαίνουµε για ωριαία περιήγηση. Στη συνέχεια θα σταµατήσουµε στο δίδυµο Γκάρµις - Παρτενκίρχεν για να πάρουµε µια γεύση από έναν απαστράπτοντα συνδυασµό γαλήνης και ευδαιµονίας. Επιστροφή στο Μόναχο. ∆ιανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΝΑΧΟ - ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ
Για τη σηµερινή ελεύθερη ηµέρα σας προτείνουµε βόλτα στην οδό του Μαξιµιλιανού, την καλλιτεχνική - φοιτητική γειτονιά Schwabing, τους Αγγλικούς Κήπους και τους εξωτερικούς τοµείς των ανακτόρων Νίµφενµπουργκ. Επίσης µια επίσκεψη στο Μουσειακό Σύµπλεγµα Κουνσταρεάλ και στην Πινακοθήκη (Alte Pinakothek, που πρόσφατα ανακαινίστηκε) µε έργα διάσηµων καλλιτεχνών της Αναγέννησης, ή στο Deutches Museum µε θέµατα τεχνολογίας και επιστηµών, το Ολυµπιακό χωριό, το Μουσεία της BMW και άλλα πολλά. Το απόγευµα θα µεταβούµε στο αεροδρόµιο της πόλης για την πτήση επιστροφής µας στην Αθήνα.

 

 

------- 6ΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Αναχώρηση: 24/12
Το παραπάνω πρόγραµµα για την συγκεκριµένη αναχώρηση διαφοροποιείται ως εξής: 1η έως 4η ηµέρα όπως περιγράφεται και οι υπόλοιπες

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΝΑΧΟ - ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚ∆ΡΟΜΗ ΣΤΟ ΙΝΣΜΠΟΥΡΓΚ
Πρόγευµα και αναχώρηση για την ολοήµερη εκδροµή µας στο Ίνσµπουργκ, την πρωτεύουσα του Τιρόλο. Το Ίνσµπουργκ είναι πόλη στη ∆υτική Αυστρία, πρωτεύουσα του οµοσπονδιακού κρατιδίου του Τιρόλο, της κυριότερης τουριστικής επαρχίας της Αυστρίας. Είναι χτισµένη στη συµβολή των ποταµών Ζιλ και Ιν, στην ευρεία κοιλάδα µεταξύ των υψηλών βουνών Nordkette (Hafelekar, 2.334 µ.) στο Βορρά, Patscherkofel (2.246 µ) και Serles (2.718 µ) στο Νότο, γι’ αυτό και είναι διεθνώς διάσηµο κέντρο χειµερινού αθλητισµού. Το όνοµα της πόλης µεταφράζεται «γέφυρα πάνω στον ποταµό Ιν» (Γερµ. brücke = γέφυρα). Στη µητροπολιτική περιοχή µένουν 190.000 µόνιµοι κάτοικοι και περίπου 30.000 φοιτητές. ∆ύο φορές ήταν διοργανώτρια Χειµερινών Ολυµπιακών Αγώνων το 1964 και το 1976.
Ακολουθεί ξενάγηση της πόλης όπου θα δούµε τη χρυσή Αψίδα του Θριάµβου του Λεοπόλδου του Β’, το Χόφµπουργκ, τη Χόφκιρχε, τα 28 µπρούντζινα αγάλµατα των Αψβούργων και των αξιωµατούχων τους. Στη συνέχεια θα επισκεφτούµε το Εργοστάσιο Κρυστάλλων Σβαρόφσκι ( δεν περιλαµβάνεται η είσοδος € 19) Ένας καταπληκτικός εκθεσιακός χώρος µε κατασκευές από swarovski, µοναδικό στο είδος του και επίσης µε ένα πολύ ωραίο υπαίθριο χώρο και φυσικά κατάστηµα µε εκπληκτική συλλογή. Επιστροφή στο Μόναχο. ∆ιανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΝΑΧΟ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ
Πρωινό ελεύθερο για εξερεύνηση της πόλης και νωρίς το απόγευµα θα µεταβούµε στο αεροδρόµιο της πόλης για την πτήση επιστροφής µας στην Αθήνα.

 

 


** Super Τιµή **
για τις 11 πρώτες συµµετοχές 

ΑΤΟΜΟ ΣΕ ∆ΙΚΛΙΝΟ 


ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 22/12 (5ήµερο)
Ξενοδοχείο: Courtyard by Mariott East Side (Ηµικεντρικό)  390 € 
Επιβάρυνση µονόκλινου: + 125 €

Ξενοδοχείο: Courtyard by Mariott City Center (Κεντρικό) 430 € 
Επιβάρυνση µονόκλινου: + 165 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 24/12 (5ήµερο) 
Αναχώρηση από Αθήνα απευθείας µε Lufthansa και από Θεσσαλονίκη απευθείας µε Aegean στην ίδια τιµή

Ξενοδοχείο: Courtyard by Mariott East Side (Ηµικεντρικό)  440 € 
Επιβάρυνση µονόκλινου: + 125 €

Ξενοδοχείο: Courtyard by Mariott City Center (Κεντρικό)   480 €  
Επιβάρυνση µονόκλινου: + 165 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 24/12 (6ήµερο)
Μία επιπλέον διανυκτέρευση και εκδροµή στο Ίνσµπούργκ

Ξενοδοχείο: Courtyard by Mariott East Side (Ηµικεντρικό)  500 €  
Επιβάρυνση µονόκλινου: + 165 €

Ξενοδοχείο: Courtyard by Mariott City Center (Κεντρικό)  540 €  
Επιβάρυνση µονόκλινου: + 195 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 30/12 (5ήµερο)
Ξενοδοχείο: Courtyard by Mariott East Side (Ηµικεντρικό)  420 € 
Επιβάρυνση µονόκλινου: + 150 €

Ξενοδοχείο: Courtyard by Mariott City Center (Κεντρικό)  460 € 
Επιβάρυνση µονόκλινου: + 165 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 04/01 (5ήµερο)
Ξενοδοχείο: Courtyard by Mariott East Side (Ηµικεντρικό) 495 €
Επιβάρυνση µονόκλινου: + 150 €

Ξενοδοχείο: Courtyard by Mariott City Center (Κεντρικό)  535 €
Επιβάρυνση µονόκλινου: + 165 €

 

 


Έκπτωση 3ο άτοµο ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ:
Παιδιά 2-12 ετών σε τρίκλινο µε τους 2 γονείς:


Έως 12 άτοκες µηνιαίες δόσεις

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 Αεροπορικά εισιτήρια οικονοµικής θέσης.
 Συνολικά 4 διανυκτερεύσεις στο Μόναχο στο κεντρικότατο ξενοδοχείο Courtyard By Marriott Munich City Center 4* 5* (5 διανυκτερεύσεις για το 6ήµερο πρόγραµµα).
 Πρωινό µπουφέ καθηµερινά.
 Η είσοδος στο Κάστρο Νοϊσβανστάιν.

 Ολοήµερη εκδροµή στο Σάλτσµπουργκ (στο 6ήµερο πρόγραµµα εκδροµή και στο Ίνσµπουργκ).
 Όλες οι µεταφορές, εκδροµές, µετακινήσεις και ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραµµα.
 Προσοχή οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήµατα περιλαµβάνονται στην τελική τιµή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συµβαίνει συνήθως.
 Έµπειρος Έλληνας αρχηγός, συνοδός & ξεναγός.
 Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ  190€
 Φόροι αεροδροµίων, επιβάρυνση καυσίµων, φιλοδωρήµατα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο
ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήµατος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισµού λόγω ατυχήµατος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήµατος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρµακευτικές και νοσοκοµειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τµήµα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε
µια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων.190€
 Είσοδοι σε µουσεία, κάστρα και άλλα αξιοθέατα(εκτός του Νοϊσβανστάιν).

 


Εκπτωτική Πολιτική 3ου ατόµου

  1. Έκπτωση 3ο άτοµο ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ € 70
  2. Παιδιά 2-12 ετών σε τρίκλινο µε τους 2 γονείς Είναι δωρεάν = Έκπτωση: € 160
  3. ∆ΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΡΑΚΛΙΝΑ  2 µεγάλοι + 2 παιδιά πάνε σε 2 δωµάτια *****
  4. 2 Μεγάλοι + 3 Παιδιά (ανάλογα µε την ηλικία) θα πάνε στην κατηγορία 1 ή 2 ανάλογα.

 

Σηµειώσεις:

Α) Η συµµετοχή στο ∆είπνο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι προαιρετική.    Για το κόστος και για κρατήσεις παρακαλούµε να επικοινωνήστε µε το τµήµα των πωλήσεων.  Απαιτείται έγκαιρη προ-κράτηση!

Β) Οι  ξεναγήσεις  και το πρόγραµµα θα  διαφοροποιηθούν και θα προσαρµοστούν  για  κάθε αναχώρηση στις ηµέρες λειτουργίας των αξιοθέατων που προβλέπεται να επισκεφτούµε, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Θα εκδίδεται αναλυτικό πρόγραµµα 10 ηµέρες πριν από κάθε αναχώρηση.

Γ)  Η 6ήµερη αναχώρηση στις 24/12 περιλαµβάνει και µία ολοήµερη εκδροµή στο Ίνσµπρουκ.