Skip to main content

Μόναχο ΝΟΕ-ΔΕΚ 2016 Βόλτα στις Χριστουγεννιάτικες αγορές… ΑΠΟ 565,00

Νυρεμβέργη - Σάλτσμπουργκ!
4ημέρες

Αναχωρήσεις 25/11, 02/12 & 09/12


1η ημέρα:   Αθήνα - Μόναχο - Νυρεμβέργη, Χριστουγεννιάτικη αγορά

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μόναχο. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για τη Νυρεμβέργη. Θα περπατήσουμε στο εντυπωσιακό ιστορικό κέντρο με τα μεσαιωνικά κτίρια, την κεντρική πλατεία, το Δημαρχείο και τον εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό. Θα επισκεφτούμε τη Χριστουγεννιάτικη αγορά. Περπατήστε μέχρι την Christkindlesmarkt, την παραμυθένια πόλη λόγω των Carousel, των έλκηθρων και των πολυάριθμων δραστηριοτήτων για παιδιά και χαθείτε μέσα στα περισσότερα από 200 υπαίθρια καταστήματα που σας περιμένουν για τις Χριστουγεννιάτικες αγορές σας. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Μόναχο που είναι χτισμένο στις όχθες του ποταμού Ισαρ ενός από τους παραπόταμους του Δούναβη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

2η ημέρα: Χριστουγεννιάτικη αγορά Μονάχου

Μπουφέ πρόγευμα και περιπατητική περιήγηση στο ιστορικό κέντρο με την έντονα εορταστική ατμόσφαιρα, τα εντυπωσιακά μέγαρα, το Δημαρχείο και άλλα αξιοθέατα. Βόλτα στην Χριστουγεννιάτικη αγορά που αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα. Δείτε το ρολόι επιβλητικού Δημαρχείου που χτυπάει δύο φορές και τις 32 φιγούρες που αναπαριστούν τον γάμο του Δούκα Γουλιέλμου και μπαινοβγαίνουν υπό τους ήχους 40 καμπανών. Εδώ θα δείτε το πανύψηλο 100 μέτρων Χριστουγεννιάτικο δέντρο με τα 2500 λαμπιόνια, το άρωμα του ζεστού κρασιού στα μικρά ξύλινα περίπτερα αλλά και τα κλασσικά λαχταριστά λουκάνικα Wurst μέχρι πανέμορφα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα δώρα. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο ξενοδοχείο.

3η ημέρα: Εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ

Μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε την ολοήμερη εκδρομή μας στη πανέμορφη πόλη του Σάλτσμπουργκ (έξοδα ατομικά) διασχίζοντας το πανέμορφο τοπίο της Βαυαρίας και λίγο αργότερα της Αυστρίας. Θα ξεκινήσουμε από την πλατεία Ρέζιντενς με το εντυπωσιακού μεγέθους σιντριβάνι. Στη γειτονική πλατεία Ντομ βρίσκεται ο επιβλητικός καθεδρικός ναός, ένα αριστούργημα μπαρόκ με περίτεχνο εσωτερικό διάκοσμο. Στη συνέχεια θα έλθουμε, στην Γκέτρεϊντγκάσε, που είναι ο κεντρικός εμπορικός δρόμος της παλιάς πόλης. Ανάμεσα σε κομψές μπουτίκ και βιτρίνες με πορσελάνινες κούκλες βρίσκεται το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Μότσαρτ, και σήμερα είναι το ομώνυμο Μουσείο με ενδιαφέροντα προσωπικά και οικογενειακά αντικείμενα. Αφήνοντας την παλιά πόλη, θα διασχίσουμε το ποτάμι από τη γέφυρα Μάκαρτστεγκ για να θαυμάσουμε το παλάτι Μιραμπέλ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

4η ημέρα: Μόναχο - Αθήνα

Μπουφέ πρόγευμα και μέρα ελεύθερη. Σας προτείνουμε στον ελεύθερο χρόνο σας επισκέψεις στα παγκοσμίου φήμης μουσεία και πινακοθήκες του Μονάχου (εφόσον είναι ανοιχτά) όπως η πρόσφατα ανακαινισμένη Alte Pinakotek που με αίθουσες γεμάτες αριστουργήματα παλιών δασκάλων της Αναγέννησης από τον 14ο έως τον 18ο αιώνα είναι το μουσείο που πλέον συναγωνίζεται το Λούβρο. Απέναντι βρίσκεται η Νέα Πινακοθήκη, την οποία μπορείτε να επισκεφθείτε και έπειτα να συνεχίσετε τη μέρα σας στο Deutches Museum που καλύπτει κάθε διάσταση της επιστήμης, της τεχνολογίας και των επιτευγμάτων σε πενήντα πέντε διαφορετικές αίθουσες. Επίσης το μουσείο της BMW και το Ολυμπιακό Πάρκο. Νωρίς το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

Περιλαμβάνονται:

  • αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Μόναχο - Αθήνα με απευθείας πτήσεις της Lufthansa
  • 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας
  • Μπουφέ πρωινό
  • μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • αρχηγός - συνοδός
  • ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική
  • Φ.Π.A.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • φόροι αεροδρομίου 165
  • είσοδοι σε μουσεία, μνημεία & λοιπά αξιοθέατα εάν υπάρχουν.
  • φιλοδωρήματα & αχθοφορικά 
  • ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό

 

Πτήσεις με Lufthansa

25/11, 02/12 & 09/12  Αθήνα - Μόναχο

LH 1755

06.20

07.55

28/11, 05/12 & 12/12 Μόναχο - Αθήνα

LH 1754

19.35

23.00

       

 

Τιμές κατ' άτομο:

Αναχωρήσεις 4ημέρου

Ξενοδοχεία (ή παρόμοια)

2κλινο

1κλινο

παιδί

φόροι

25/11, 2/12, 09/12

AdagioMunichCityCenter 4*

565€

+ 180€

495€

165

AngeloHotelMunich 4*

595€

+ 210€

495€

Σημαντικές Σημειώσεις – Παρατηρήσεις

  • Η σειρά των ξεναγήσεων στα προγράμματα μπορεί να διαφοροποιηθεί λόγω αργιών ή άλλων τεχνικών λόγων διεκπεραίωσης, χωρίς όμως να υπάρχει καμιά παράλειψη.
  • Γενικά τα δωμάτια των ξενοδοχείων παραλαμβάνονται μετά τις 14.00 και παραδίδονται πριν τις 12.00μ.μ. ανεξάρτητα από την ώρα άφιξης ή αναχώρησης των εκδρομέων.
  • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με την προσθήκη επιπλέον πτυσσόμενου κρεβατιού το οποίο τοποθετείται κατά κύριο λόγο για την εξυπηρέτηση παιδιών ηλικίας ως 12 ετών. Συνεπώς το δωμάτιο δεν είναι το ίδιο ευρύχωρο με το δίκλινο.
  • Παρακαλούμε όπως φροντίσετε να έχετε μαζί σας διαβατήριο εν ισχύ και νέου τύπου (με ημερομηνία έκδοσης μετά την 1/1/2007) ή ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες για να ταξιδέψετε. Σε διαφορετική περίπτωση η ευθύνη της μη επιβίβασής σας στο αεροπλάνο βαρύνει εσάς και μόνο. Αυτό ισχύει και για τις περιπτώσεις στρατιωτικών και άλλων σωμάτων ασφαλείας που χρειάζονται ειδικές άδειες από τις υπηρεσίες τους. Αντίστοιχα ισχύει για τις περιπτώσεις αλλοδαπών όπου πρέπει σε κάθε περίπτωση να συμβουλεύονται οι ίδιοι την πρεσβεία τους για τα απαραίτητα έγγραφα και διαδικασίες που χρειάζονται προκειμένου να ταξιδέψουν στην Πράγα.
  • Προσοχή στις αποσκευές σας. Λάβετε υπόψη ότι επιτρέπεται μόνο 1 αποσκευή ανά επιβάτη με μέγιστο βάρος τα 20 κιλά. Επιτρέπεται μόνο 1 χειραποσκευή ανά επιβάτη να φέρει εντός του αεροσκάφους. Σακούλες και γυναικείες τσάντες θεωρούνται χειραποσκευές. Στις χειραποσκευές δεν συμπεριλαμβάνονται τα ψώνια από τα καταστήματα που βρίσκονται μετά τον έλεγχο των αποσκευών και προσώπων όπως και οι φορητοί υπολογιστές.
  • Η τιμή συμμετοχής έχει καθοριστεί με βάση τις ισχύουσες τιμές στα μέσα μεταφοράς την περίοδο έκδοσης του εκάστοτε τιμοκαταλόγου. Οποιαδήποτε επίσημη αύξηση επιβαρύνει τους εκδρομείς και την αναφερόμενη επί του τιμοκαταλόγου τιμή συμμετοχής.
  • Τα παιδιά 2-12 ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο.
  • Οι φόροι αεροδρομίων ισχύουν τη στιγμή της έκδοσης του τιμοκαταλόγου. Σε περίπτωση που υπάρχει αύξηση των φόρων ή του επίναυλου καυσίμων η επιβάρυνση καταβάλλεται από τον ταξιδιώτη.